Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Tiesos Dvasia.

Mielas Algimantai, gal galite pasidalinti tos bičiulystės patirtim.
"Nepadarykite klaidos tikėdamiesi šią išlietą Tiesos Dvasią sąmoningai stipriai pajusti intelektualiai. Ši dvasia niekada nesukuria tokio jausmo, kad pajustumėte ją sąmoningai, ji sukuria tiktai tokį jausmą, kad sąmoningai pajustumėte Mykolą, šį Sūnų. Iš pat pradžių Jėzus mokė, jog ši dvasia nekalbės savo vardu. Dėl to jūsų bičiulystės su Tiesos Dvasia įrodymas nebus tai, kad šią dvasią jūs imtumėte suvokti sąmoningai, bet vietoje šito toks įrodymas bus tai, kad jūs imsite patirti padidintą bičiulystę su Mykolu."


Edma
2005-05-04 15:56:48

Komentarai

Aš perskaičiau čia parašytus straipsnius apie Tiesos Dvasią, tai yra tam tikras žmogaus mintis..... Pirmiausia žmogui yra labai sudėtinga atskirti Kristaus teikiamą informaciją, nes tik dvąsiškai tobulesnis žmogus gąli teisingiau atskirti dieviškas mintis, nes per patį Kristų vaikšto kitų žmonių neigiamos informacijos ir susigaudyti žmogui kada iš Kristaus informacija ar praeinanti pro kristų yra labai sudėtinga....

Vidmantas
2008-01-21 22:40:01



Daug kas galbūt jeigu tik išgirstų žodžius "gėris, tiesa, meilė" pradėtų galvoti apie banaluma, apie galbūt propagavimą šių dalykų, kuomet ju nėra. Jeigu jie girdi "geris" tai jiems atrodo kad tas geris sakanciam zmogui tik atrodo kaip geris. Jeigu kas sako tiesa, tai tam sakanciajam ji tik atrodo kaip tiesa, zmogus nei domisi kas tai per tiesa o skuba paneigti. O meilė - yra populiarus dalykas sektose, ten propaguojama meile as manau. Ir ji propaguojama banaliai.
BET ar susimastėte, kad egzistuoja iš tikro tai kas yra gera, yra tai kas yra teisinga ir kas yra tiesa, yra harmoninga meile, kuri apjungia viska darniai, o ne sureikšmina kažkuria viena pusę.(?)
***
Tavo citatoje, yra kažkas panašaus į sektą, matau ten pinigų rinkimą, baimę kometoms, baimę mirčiai, ir jie galvojo daugiau apie save, o ne apie visuomeniškumą.
Matau tame protini degradavimą, nemastyma, nelogiškuma.
. Priešingai Urantijos knyga kalba apie protiniu intelektualiu ir dvasiniu aspektu darnuma. Harmoniją, platų žinojima, o ne vieno dalyko sureikšminimą ar siaurumą. Apie ramybe, o ne baimę. Ir susiderinima su visuma, ne tik su savo šeimos nariais, miestu, valstybe, ar pasauliu, bet susiderinimu su visa visatų visata. Tai skatinimas būti visuomeniškesniems. nebūti uždariems, pažinti ir suprasti kitus. Ir kai tu sakai "Ten igi ijungtas mienties derintojo daznis buvo..." Tai tu esi labai toli nuo tiesos manau. Minties Derintojo buvimas, ir pasireiškimas, jo mokymai, pasireiškia per gerų vertybių įgavimą, charakterio keitimasi i gera. Kaip tau kyla tokios mintys kad ten galėjo būti "Minties derintojo dažnis"? Kitoje temoje sakei kad skaitei Urantijos knyga 10 kartų, bet net vaikui būtų aišku, kad tu neskaitei nei vieno dokumento turbut. Tu neturi supratimo, nei kas yra Urantijos knyga, nei kas yra Minties Derintojas. Tai kaip galimus variantus, matau tau galimybe skaityti kitų pasisakymus apie Urantijos knyga arba kitus su ja susijusius terminus, klausti ir bandyti suvokti atsakymus, skaityti pačiam urantijos dokumentus, jeigu nori lyginti Urantijos knyga su kažkuo kitu. O iki tol, galima bendrai svarstyti žmogiškąsias vertybes, diskutuoti gyvenimiškom temom. Išsakyti galbūt kokios mintys kyla, apie nesuprantamus dalykus iš išankstinės nuomonės, iš viso to kito žinių bagažo. Bet tai bus kaip sprendimas apie knyga iš jo viršelio. Jeigu viršelis mėlynas, tai sakysi kad joje rašoma apie dangų, taip? Mokykloje galima konors naujo išmokti, tik klausantis mokytojo, bendraujant su juo, nors dabartiniu metu, girdžiu kad mokyklose ir per pamokas vaikai megsta triukšmauti, laidyti juokelius, klausti veidmainiškų klausimų. O jei tokiam vaikui reiketu stoveti prieš visa klase ir mokyti kitus tokius kaip jis? Tada jis suvoktu kokia yra jos mokytojos padetis? Sakoma "kuo susirgai tuo ir gydikis". Susiderinkite su aplinka. I kiekvieną žmogų, ar i visa visuma žiūrėkite kaip i save. Visada tikriausiai susiderinimas su aplinka, yra teigiamas, o izoliacija priveda prie stagnacijos ar žlugimo.
***
Todėl, kad nebūtu nesusipratimu, geriau daugiau bendrauti su žmonėmis. Reikia mokėti atskirti, kur mintyse kyla norai patenkinti save, egoistiniai norai, o kur kyla mintys kuriose yra išmintis, kuri sujungia visus i vieną darnią ir harmoningą šeimą.

Vaidas
2006-10-03 10:14:07



Noriu aiškumo kuris padetų išvengti klaidingų supratimų ateityje galbut. Norejau užduoti klausima apie Minties Derintoja, bet cia panaši sritis. (turejau sapna sapne mazdaug kur del minties derintojo man buvo nustebimas i kazkoki pasakyta dalyka apie ji ir atsoviau kad tipo Minties derintojas yra gyvas, galbut sapnas geriausiai suprantamas bus tik man bet uzsiminiau.) Tai rasoma kad Minties Derintojas nėra asmenis, jis yra ikiasmenis. Ir kai zmogus gauna mokyma, daug kas cia jau turbut rase, ir gal net aš pats kad "va gavau mokyma iš/per minties derintojo" Bet ar tai nebus taspats kas pasakyti po pokalbio telefonu, kad "gavau informacija iš/per telefono ragelio" ?? Iš tiesu gal sudetingoka suvokti Minties Derintojo veikima, ir daug kas neaišku, bet jis tarsi atkartoja Dievo prota kazkuria prasme. Taip Tiesos Dvasia atkartoja Jėzaus protą. Nei minties derintojo nei Tiesos dvasios samoningai nesuvoksime galbut, tai kaip turetume i tai žvelgti? Kai gaunamas mokymas tai teisingiau butu sakyti kad jis iš dievo, negu kad jis iš minties derintojo, ar kaip? Tikekimes suprantama ko klausiu mazdaug.
Pasitikejimo ir isiklausymo visiems.

Vaidas
2006-09-26 22:46:20



Logika tera priezastingumo filosofija.Europietiska, analizes filosofija."Lauzymo i dalis ir daliu apziurejimo" metodu tiriamas priezastingumas.Labai netikes kompleksiskoms ir sudetingoms sistemoms tirti metodas.Didieji Europos protai siekdami pazinti Visata, visi iki vieno turejo atmesti si metoda kaip vieninteli tinkanti pazinti.Orientalistinis, kompleksiskas pazinimas per simbolius ir sudetingas reiksmiu sistemas, ko gero labiau tinkantis
pazinti neaprepiamiems reiskiniams, visdelto reikalauja ilgesniu studiju ir pasiaukojamos disciplinos.
Dar daugiau, analitinis protas yra labai primityvus irankis, labai iliuzoriskas ir klaidinantis.Bet koks kelias i isminti eina per proto laidotuves!
Mes per trumpai gyvename kad izvelgti tikraja proto reiksme musu pazinimui.Man nieko nebutu nuostabaus, jei po tukstancio metu mes staiga suzinotumem jog is tiesu gyvename ant triju drambliu nugaru, ir kad tai tera simboline israiska dar didesnes tiesos, nei ta kuria mes zinome ir sventai tikime siandien!

Andrius
2005-05-05 12:25:02



Pažinimas negali egzistuoti be proto. Logika yra proto pasireiškimas. Jeigu jis yra nuoseklus, tai sakome, kad logiškas, jeigu kur nors nuoseklumas yra peršokamas, sakome, kad nelogiškas. Bet tai sako mūsų pažinimas-patyrimas. Kada žemė buvo laikoma plokščia, ir dar buvo manoma, kad ją laiko trys drmabliai, tuo metu toks mąstymas buvo logiškas. Bet ar protingas?
Urantijos Knyga visiškai nėra paprasto, eilinio žmogaus protui logiška. Bet ji yra visiškai protinga. Ir tą ima pastebėti tikrovės pažinime labiau pažengęs į priekį žmogui.
Logika negali egzistuoti be proto, bet protas logiką visą laiką keičia ir plečia augant tikrovės pažinimui.
Urantijos Knyga yra ne tik persmelkta aukštesnio proto lygmens negu žmogiškasis, bet ji visa kunkuliuoja MEILE, kurios negalima paaiškinti nei protu, nei logika. Meilė nepaaiškinama. Meilė tik PATIRIAMA. Tai Tėvo dovana kūrinijai, kad ją patirtų tvariniai tarnaudami.
Sapnai yra būdingi tik pačiai žemiausiai kūrinijos daliai - žmogui. Jis daugybę įvykių net ir sąmoningai nesuvokdamas, sapne, kada sąmonė atjungta miego metu, gali išvysti pasąmonėje iškylančiais įvairių įvykių vaizdiniais net iš vaikystės. Sapnai - tai mūsų troškimai, nerimas, pergyvenimai, suvoktos ir nesuvoktos emocijos, kada valia-sąmonė miego metu nebeveikia, tada jie "duoda sau valią." Dėl to sapnai labai trukdo Minties Derintojo mokymui, nes jis miego metu veikia per pasąmonę. O jeigu pasąmonę užima sapnų vaizdiniai, tuomet jis negali panaudoti tos pačios pasąmonės savo informacijos perteikimui. Tai tarsi pilnas kelias mašinų ir pravažiuoti nebeįmanoma.
Tuo tarpu sąmoningoj būsenoj tiek su Minties Derintoju, tiek su Tiesos Dvasia ryšys yra užmezgamas per VIRŠSĄMONĘ, kada žmogus puikiai suvokia ir kur yra, ir ką daro, bet tuo pačiu metu bendrauja su Minties Derintoju, ar Tiesos Dvasia kalba per tą žmogų kitiems žmonėms.
Kuo labiau atsiduosit Tėvo vedimui iš vidaus tuo imsite sapnuoti rečiau, kol galų gale nustosite sapnuoti iš viso. Tada Minties Derintojas galės jums perteikti daug daugiau mokymų miego metu. Bet tai procesas, kuriame jūs turite norėti dalyvauti iš visos širdies.


Algimantas
2005-05-05 11:07:25



"URANTIJOS" knygoje daug logikos,ji visa- LOGIKA. Taciau sapno metu logines ribos nera,nes jame info ateina vaizdiniais ..Kaip tai paaiskinti?Be to sapna,regejimus sunku perpasakoti del zodziu trukumo,nes vaizduote daug turtingesne.Is to kiltu klausimas-teiginys:"Info nera gauta tik sapno metu.Info yra apdorota samones,bet gauta pasamoneje.."

tautvida
2005-05-04 22:21:13



Šiaip žmogus negali atskirti, kada pojūtį sukelia Jėzaus dvasia, Tiesos Davsia, kada Visuotinio Tėvo dvasia, Minties Derintojas, ar kada tą jausmą suteikia Visatos Motinos Dvasios dvasia, Šventoji Dvasia. Pastaroji nužymi visą visatos erdvę, tiek mikrokosmose, t.y. kiekviename atome, tiek makrokosmose,, t.y. visoje kosminėje erdvėje, kuri priklauso Sūnaus Kūrėjo ir Visatos Motinos Dvasios jurisdikcijai. Minties Derintojas veikia iš vidaus per protą. Tiesos Dvasia yra ir šalia ir viduje ir leidžia mums giliau suvokti Tiesos siekimą.
Dar mokykloje net ir mokytojų buvau vadinamas kovotoju už tiesą, net ir su pačiais mokytojais. Tuomet nežinojau apie Tiesos Dvasios egzistavimą, bet tokį stiprų Tiesos siekį jaučiau visada. Žiūrėdamas filmus, salėje verkdavau, nes man būdavo gaila skriaudžiamų. Bet buvo gėda savo "silpnumo" prieš draugus, kurie neverkdavo. Tad kiek įmanoma valdydavausi. Bet nevisada pavykdavo.
Tas teisingumo jausmas ir yra iš Tiesos Dvasios poveikio. Bet jis yra toks harmoningas ir, paprastai, neatskiriamas žmogaus sąmonės pojūtis. Tik pradėjus gilintis ir stebėti mintis, kokias perteikia Tiesos Dvasia, pradedi suvokti, kad tokios mintys tikrai ne mano.
Kada skaitau paskaitas apie Dievą Tėvą, apie Jėzų, apie Urantijos Knygą, prieš paskaitą pasimeldžiu ir prašau, kad mane panaudotų kaip išmintingą laisvą valią turintį instrumentą ir mano lūpomis sakytų tai, ką nori Tėvas ir Jėzus pasakyti žmonėms. Ir sako. Kartais net pats iš šalies pastebiu, kad šitokios sklandžios ir nuoseklios mintys pateikiamos, kad pačiam norisi klausytis ir klausytis. Ir dėl to paskaita pavyksta, nors iki pačios paskaitos atrodo visai nežinau, ką ir kaip sakyti. Svarbu nuoširdus noras būti tuo "garsiakalbiu", per kurį kalbėtų Tiesos DVasia. Juk nevisi, kol kas, gali ją pajusti. Tad per kitus žmones ir kalba Jėzus, Tėvas, kad tie, kurie negali dar tiesiogiai bendrauti su Tiesos Dvasia ar Minties Derintoju, taip pat nebūtų nuskriausti. Bet tai turi būti tyras noras padėti kitiems suvokti aukštesnę Tiesą. Bet dabar ryšio grandinės atveriamos vis daugiau ir daugiau, kai vis daugiau ir daugiau atsiranda žmonių, siekiančių dvasinio pažinimo ir atrandančių gyvąjį Dievą savo viduje. Dėl to ir bendravimas su Tiesos Dvasia bus lengvesnis didesniam skaičiui žmonių.
Per mūsų šventovės - Dievo Tėvo ir Jo Sūnaus Jėzaus - pamaldas prašau, kad Tiesos Dvasia įeitų į kiekvieną iš dalyvaujančiųjų komunijoje su Tėvu, su Jėzumi, kad per Tiesos Dvasią pajustume Jėzų, esantį gyvą, tikrą, realų, o ne išgalvotą, ne mistinį, ne ritualinį, bet esantį mūsų viduje. Ir po kurio laiko apima nuostabi šiluma, ramybė. Tai ir Šventosios Dvasios grandinės suaktyvinimas. Tiksliau žmogaus nuoširdumas, tyrumas tuo metu ir leidžia jam pajausti šitos grandinės realumą. Kas jaučia karštį delnuose, kas pilnumą tarsi kas būtų įdėta į delnus, nors delnuose nėra nieko, kas jaučia šilumą kūne ar dar kaip nors pajunta malonų pokitį.
Ir pati malda ateina iš Tiesos Dvasios, nes visiškai nežinau nei kuo ji prasidės, nei kuo pasibaigs. Bet po ilgesnio laiko tie Tiesos Dvasios dažnai kartojami žodžiai, išsakomos mintys ima virsti kūnu. Tampa mano paties patirtais ir patvirtintais teiginiais. Dėl to atsirado visiškai kitoks požiūris į kosmosą ir kūriniją. Ji daugiau nebėra tuščia erdvė. Ir maldos metu ėmė ateiti mintys ir žodžiai melsti gerovės visiems tvariniams ir kitose planetose. Bet tai buvo ne mano paties sugalvotos ir išmąstytos mintys. Tiesiog taip maldos metu vedė Tiesos Dvasia. Dabar tai tapo įprastu požiūriu. Bet iš pradžių tai buvo nauja ir net keistoka. Dar vėliau buvo perteikta maldos dalis už patį Dievą, kad gerovę patirtų Jis. Nors Jis pats yra gerovės ŠALTINIS. Atrodytų, kokia čia dar gali būti gerovė Jam, kai Jis pats suteikia ją visai Kūrinijai. Bet Tiesos Dvasia ir paaiškino, kad Tėvo gerovė yra tada, kai vis daugiau ir daugiau tvarinių kūrinijoje pasirenka Meilės ir Tiesos kelią, kai JO dvasiniu spinduliu nušvinta vis daugiau tvarinių, tuo ir visą kūriniją vis labiau nušviesdami; kai vis mažiau ir mažiau tvarinių nusigręžia nuo Tėvo kelio... Ir tuomet imi suvokti, jog tai iš tikrųjų tiesa. Tiesos Dvasios žodžiai visada sustiprina, paguodžia, pakelia, išplečia pojūčius link meilės visai kūrinijai. Ir niekada neskaudina, neužgauna, nežeidžia. Tiesos Dvasia yra Guodėja. Bet ir Patarėja ir Mokytoja. Ir ji yra drauge ir pirma mūsų kur beatsidurtume. Dėl to pasikliaukite ja; ir pajusite ramybę ir meilę pasklindančią iš Tėvo, o per jus tekančią ir kitiems, visai kūrinijai. Tai realus jausmas. Neišgalvotas. Tai Minties Derintojo mums perduodama malonė, kurią atrasti turime kiekvienas iš mūsų; savo dvasinio ryšio su Tėvu dėka. Tik taip mes tampame laisvi.
Šituos patyrimus labai sunku aprašyti. Juos galima tik patirti. Bet tai tikra ir tvirta. Kviečiu ir jus tai patirti. Kasdien.

Algimantas
2005-05-04 17:57:18



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal