Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kodėl mes sakome, jog reikia Dievą pajausti širdimi, o ne protu? Tad nejaugi reikia atsisakyti proto ir tapti neprotingu?

Kodėl mes sakome, kad Dievą reikia pajausti širdimi, o ne protu? Tad nejaugi reikia atsisakyti proto ir tapti neprotingu? Kodėl širdis priešpastatoma protui?


Algimantas
2006-05-02 12:50:49

Komentarai

Sakai Aidai graži krikščioniška šventė.Na tai kiek joje proto o kiek širdies.Sakai pagarba mirusiems. Ber gi tu tikintis žmogus. Tai ar yra mirtis.Jeigu būtim tikras tikintysis tikras Jėzaus pasekėjes tai tau tikrai nebūtų jokia šventė. Dabar tai yra tradicija kuriai reikia paklūsti pritarti .Ir kas turi pritarti širdis ar protas. Nes taip radom. O kodėl ir iš kur ta šventė kada ji atsirado ir ar tikrai tai šventė.Ir kas yra pagarba mirusiems , net jeigu jie būtų ir mirę nors jie yra gyvesni už mus visus likusius gyvuosius kartu paėmus. Tai sakoma išėjo pas Dievą, tai anapilin, tai pavirto į dulkę. Ką visi šie žodžiai reiškia ką jais norima pasakyti. Jeigu pavirto į dulkę tuomet kokia pagarba dulkei ar iš tos vietos rūtų darželio darymo ir akmeninių luitų statymo.Bet dulkė neturi penkių pojučių ji nejaučia tai ar čia jai yra pagarba.Ir kiek toje pagarboje proto.Tai gal čia pagarba yra savajam gyvuliniam ego.Tamsiam ir neapšviestam protui.O gal didžiausia pagarba tariamai mirusiam yra pagarba likusiems gyviesiems. Bet pagarba nėra nei to likusio gyvojo norų ar užgaidų tenkinimas tai nėra pataikavimas jam.O jeigu sakom išėjo anapilin , išėjo pas Dievą,tai kas čia tik žodžių pabėrimas žaismas. Ir ar protas neklausia kas tas Dievas ir kur žmogus išėjo ir kaip . Ar jis liko asmenybe ar ne nors ir neturėdamas materialaus kūno. Ar jis pavirto į kažkokį debesėlį išsisklaidė erdvėje ir tiek. Tuomet vėl kam debesėliui gėlės ir paminklai ir kas čia kalba protas ar širdis. O ,kad žmogus buvo sukurtas tobulas ar čia ir kalba protas , protas ar labai jau aukšto intelekto protas.Bet kam gi klausimai yra tradicija sukurta labai protingų autoritetų jos ir laikykimės.Ir šiukštų klausimų nekelkim.Dabar dėl artimųjų skaudinimo, o ar tamsus primytyvus paklūstantis tradicijai ir esantis jos vergovėje protas kito neskaudina.Ar kišimas į sušalusią žemę gėlių ir pergyvenimas ir nervavimasis, kad jos sušals ir po kelių dienų vėl reikės lėkkti į kapus nes jas reikės nuimti ar čia yra protas.Kad kitas pastatė 10 žvakučių o aš tik vieną ką pasakys kaimyai dėl tokios mano nemeilės mirusiam ir nemiga ir pergyvenimas dėl tos jų nuomonės ar čia yra protas. O gal tą energiją tas lėšas tą entuzijazmą skirti būtent tiems , kurie mus supa.Net jeigu tai būtų ir šventė tai turėtų būti gyvųjų šventė jų susitikimas ir ne su mirusiais kurių kapinėse nėra o su gyvaisiais.Tuomet kodėl ji ne vasara kai būtų galima susėsti gamtoje su visais artimais pažįstamais ir nepažįstamais ir bendrauti ar tai nebūtų pagarba ne mirusiems , bet išėjusiems toliau gyventi gyventi nes gyvenimas amžinas. Ir vėl negalima keisti šventės laiko nes labai jau protinga tradicija sumanyta tokių pačių protingų autoritetų ir ne mums žemės kirminams ją kesti.Taip ir gyvenim kai protas yra tradicijos vrgovėje.Tik mirusieji dvasia ar dar ir iš jos negimę lanko tariamai mirusius,nors jų čia nėra, bet jie už mus gyvesni , gyvieji gi lanko gyvuosius.

rimantas ( Kaunas )
2007-11-26 10:58:24



vasia, paties didziojo velniu raganiaus gyvybe slipi adatos smaigalyje o ta adata anties kiausinyje o ta antis zuikio pilve o tas pilvas velnio pragare i kuri musu visu gelbetojas JK nuzenge.

vasilisa
2007-11-27 13:40:52



todel ir sakau, visi aplinkui isproteje, o as tai jau neee, nes cia kur vaikstau as ir yra protas.

as rimantui
2007-11-27 12:32:27



Gerb Violeta man jau atsibodusi ta nuomone,kaip rasai kad pragaro nera,velnio nera ir panasiai.Mums jau ta 50 metu ateistai mokino ir kaip matote ju idejos zlugo,taip kad nereikia sakyt to,ko nematet,nezinot,kaip sakoma is ten dar nieks negrizo.Cia tik zmoniu fantazijos.Aisku jei jus save laikote lygiu Dievui tai ir nebijote dvasines kancios po mirties.

vasia
2007-11-27 13:04:19



Dar apie protą.Aidai su Jonu vis siūlote proto neatsisakyti bet mastyti. Taigi neatsisakau ir mastau , o kai mastau tai ir kyla klausimai.Ir tie klausimai dažniausiai labai jau nepatogūs tiek pasaulietinei tiek religinei valdžiai tiek jas ginantiems.Ir nei vienai nei kitai mąstančių tikrai nereikia taigi kviesdami mąstyti prieštaraujate patys sau.I r kokia gali būti religinė valdžia, ar religija gali būti institucija su visais pasaulietinės institucijos atributais , kai tai yra asmeninis ir kiekvieno žmogaus grynai dvasinis reikalas jo asmeninė pasaulėjauta ,kuria reikia gyventi ja būti ją paversti realybe, bet kad ją turėti reikia mąstyti.O kad gi žmogui mąstyti, jeigu žmogus yra nesamoningai o gal ir samoningai įsuktas į tą matererializmo verpetą , kad jam vis reikia turėti ir tas turėjimas turi augti , o kad turėti reikia 25 valandas per parą dirbti.Ir taip be pabaigos be atokvėpio pamąstymui o gal ir tikrai galima ir kitaip.O mokslas ar ne mąstančio proto rezultatas.Ir ką sako mokslininko protas apie žmogų. Jis sako, kad žmogus evoliucinė būtybė.Bet tas pats žmogaus protas kartu sako, kad jis buvo sukurtas tobulas.O gal čia sako ne protas o tradicija, kurios vergas ir yra tas moksliniko protas.Kažkurio laikmečio protas taip kaip jis matė tada ,kažkodėl tapo šio laikmečio proto ,mastančio proto tradicija ,įstatymu ir jį taip sukaustė ,kad niekaip neišeina išsivaduoti.Tai kaip gi suderinti tame pačiame prote du nesuderinamus dalykus evoliucinį žmogaus išsivystymą ir tariamą jo tobulumą.Ir kada tas protas yra pats sau sąžiningas ir skaidrus. Ar dėl tradicijos dėl šventos ramybės galima ir užsimerkti.O kiek yra proto tame, kad žydų tautos atstovai dabar laksto su virgulėmis po vilnių ir jieško kažkada buvusių kapinių ir stabdo statybas.Ir net grasina tarptautiniu skandalu ir šantažu. Nes atvirai sako , kad turi įtakos amerikos valdžiai ir bus suabejota pagalba mums tiek ekonomine tiek karine jeigu tokios reikėtų.Ir tai vėl dėl vadinamos nepagarbos mirusiems.Ir mes už juos negeresni.Niekaip neįteisinam krematoriumo statybos, nes iš godumo nepasidalinam pelno.Bet žmonijai milijonas metų, kur koją nedėk visur dūlėja žmogaus kaulai. Tai gal mums nevaikščioti o kyboti ore reikėtų , kad tik neįžeistumėm mirusių ir tokų pačių tik dvasiškai mirusių gyvųjų. O kaip ir kur gyvens mūsų ateities kartos , jeigu mūsų protas taip ir liks toks sukaustytas baimės tradicijai.Kur jie augins duoną sodins sodus, kur jie statys savo namus, jeigu per mūsų kapus nebus tam vietos.Kokia pagarba mirčiai, kurios nėra ir jokios pagarbos gyvybei , ar čia yra protas.

rimantas ( Kaunas )
2007-11-27 12:20:34



patikai, rimantai, nors tai reta galimybė, nes dažniausiai taškaisi citatomis, o dabar perleidai per save ir visai sveikai atrodai :) ( ir jokios pašaipos šį kart)

rimantui
2007-11-26 18:14:13




Aidai , negalima sakyti , kad protas yra protas ir tiek . Bendrai kalbant tai taip , bet per protą teką daug informacijos ir kiekviena tokia informacija turi savo atskirą pradžios šaltinį . Kai tu per savo protą priimi šią informaciją , ši informacija susitapatina su tavo protu ir tu tai priimi kaip nuosavą išmąstymą . Dieviškasis minčių Derintojas taip pat kalba tik per tavo proto mintis , jis pasinaudoja tavo mintis , kad tu gautum vienokį ar kitokį atsakymą iš savo minčių , ne iš pašalės , bet iš savo minčių . Tu kaip asmenybė su savo protu esi vientisas ir negali nei dvejintis , nei trejintis , bet informacija į tavo protą gali atitekėti iš įvairių šaltinių ir normalus protas šią informaciją , savo mintimis , ją priima kaip savąją .

Petras
2007-11-24 22:12:40



Visapusiškai gal ir veliau atsakysiu, bet kolkas tokia trumpa mintis. Kad Urantijos knyga padeda pažvelgi daugiau nei dabartinis ribotas mūsų mokslininkų žvilgsnis. Dabar pvz yra manoma kad arba atseit Dievas "paeme ..Bac ..ir viską sukurė" arba "viskas atsirado atsitiktinai pagal fizikos desnius", tai Urantijos knyga aprašo koks net PERDAUG geras yra Dievas kad jis sukūrė visus tuos dėsnius, ir koks tai yra jo Didingas kūrimo planas, kaip yra organizuojama energija ir iš jos vėliau natūraliai kuriasi materijos gabalai, dar viską padedant sureguliuoti tam skirtiems.
Tikrai anksčiau žmogaus protas nebuvo toks pasipūtęs, ir kas lietė dvasinius dalykus jis jausdamas ir suvokdamas tvirčiau rėmėsi į tai, o dabar jis priešpastato savo ribotą ir vaikišką supratimą, o tada nuvertina dvasinių dalykų svarbą. Ir štai net jei jūs nepritariate ar dar neįsitikinote Urantijos Knygos realumu, visgi tai padeda suvokti koks Didingas yra Dievas ir kūrinija, ir kokie tai riboti yra iki šiolei žmonių pamastymai. Tokia tai yra didinga Urantijos Knyga, padedanti žmogui surasti Dievą! Ir įsijungti į dangaus karalystę žemėje, prisidedant kasdiene veikla prie visumos gerovės.
Garbė visų Tėvui!

Vaidas
2007-11-23 23:07:13



Tema apie protą ir širdį.Ar tikrai tiesa yra tai, kaip, kad bando teigti Aidas , kad yra raginimai atsisakyti proto .

rimantas ( Kaunas)
2007-11-23 16:11:40



Rimantai,
kaip manai, jeigu knyga, pretenduojanti vadintis "apreiškimu", visam pasauliui praneštų:
"Mielieji, atsisakykite proto",
ar atsirastų bent vienas procentas iš dabartinių urantų, norinčių ją studijuoti? Manau, nei tu, nei kiti kolegos net neskaitytų jos iki galo.
Atsisakyti proto raginama kitokiu būdu. Pateikiama prieštaraujanti protui ir logikai informacija, kurios dažnas skaitytojas neįstengia patikrinti. Arba, patikrinęs ir pamatęs neatitikimus, padaro išvadą:
"Aš anksčiau galvojau blogai, dabar bandysiu galvoti taip, kaip čia moko". Tačiau, suprantama, iš pradžių sekasi sunkiai. Bet vėliau, patikėjus, jog žmoguje yra visokie kitokie protai, kuriuos, kaip teigiama "apreiškime", reikia "prižadinti", pradeda "atsiverinėti nuostabūs kūrinijos vaizdai". Na tai čia jau ir prasideda proto atsisakymo procesas. Nes:
Protas yra protas, ir tiek. Jeigu pasikliauji "morontiniu" protu, arba dar kažkokiu iškreiptai-ypatingu, jau vadinasi atsisakai paprasto skaidraus Dievo duoto mąstymo.
Kaip manai, kodėl neseniai priminiau apie vieną iš daugelių UK klaidinimų apie tai, jog atseit padėdamas giminaičiui, neatlieki gero darbo? Todėl, kad tai dar viena nesąmonė, kuri tarp daugybės kitų žalingų efektų, sukelią priešiškumą artimiems žmonėms. Kas čia - ne proto blokavimas?
Galėčiau labai ilgai atskleidinėti visus tuos urantinius fokusus, bet suprantu, jog neturėdamas nuoširdaus troškimo susipažinti su savimi tokiu, kokį tave sukūrė Dievas, nesugebėsi tvirtai ir teisingai visko vertinti.
Kažkur buvau atkreipęs dėmesį į forumo vietą, kurioje tau buvo akivaizdžiai blykstelėjus abėjonė - reikėjo nuvežti motiną į kapines, bet Algimanto propaganda kone draudė tai daryti (juk tai "biologinė giminaitė", didžiausia nesąmonė jai padėti, ir dar krikščioniškoje šventėje - berods buvo Visų Šventųjų diena). Tai štai aš ir kalbu apie realų gyvenimą su realiais žmonėmis, kuriems mes galime padėti, o galime ir skaudinti. Ką renkasi sveiko proto žmogus, o ką pažeisto? Kaip manai?
Ir esmė čia ne tame, krikščionis ar nekrikščionis, budistas ar dar kas. Esmė protavime. Turiu draugą musulmoną, turiu ir dar įdomesnį - saibabininką. Bet kai bendrauji su protaujančiu žmogumi, nekyla jokie konfliktai, viskam atsiranda savo vieta, kuri matoma panašiai visiems žmonėms, nepriklausomai nuo įsitikinimų.


Aidas
2007-11-23 17:56:10




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal