Forumas: temos peržiūra
Po gyvųjų pamaldų Rojaus Trejybės šventovėje grįžtant traukiniu iš Kauno į Vilnių, 2011 09 25
Traukinyje su baltarusiais
Kaskart per gyvąsias pamaldas Rojaus Trejybės gyvojoje šventovėje tiek Vilniuje, tiek Kaune aš patiriu giluminį susiliejimą su Rojaus Trejybe, ir šis susiliejimas vis gilėja ir teikia vis didesnę PALAIMĄ. Tą dar labiau akivaizdžiai pajuntu grįždamas traukiniu iš Kauno, kai galiu atsiduoti tolimesniam bendravimui su Rojaus Trejybe, nes nereikia pačiam vairuoti mašinos ar – kaip būna Vilniuje – važiuoti po gyvųjų pamaldų troleibusu ir neužilgo išlipti; traukinyje turiu visą valanda niekieno netrikdomas mėgautis komunija su Rojaus Trejybe. Neapsakoma saldybe man būna šitas važiavimas traukiniu su Rojaus Trejybe.
Tuo tarpu grįždamas iš Kauno šių metų – 2011 – rugsėjo 25-ąją mano dėmesį patraukė baltarusiška kalba, kuria šnekėjo šalia atsisėdę keturi keleiviai. Kadangi aš nemažai esu matęs Baltarusijos TV laidų per kabelinę televiziją, daug kartų esu klausęs Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos pasisakymų įvariausiomis progomis, matęs ne vieną jo susitkimą su užsienio žurnalistais, o jam susitinkant su Rusijos, Ukrainos žurnalistais vienu metu už apskrito stalo būdavo gal dvidešimt-trisdešimt, ir visada Lukašenkos atsakymai būdavo logiški, protingi, esu daug matęs laidų per Rusijos TV, kada buvo kalbama apie Baltarusijos reikalus įvairiomis aplinkybėmis, todėl man rūpėjo pasikalbėti su pačiais baltrarusiais, ką jie galėtų papasakoti apie savo gyvenimą, apie savo kasdienybę, problemas.
Aš kreipdamasis į baltarusius pasakiau savo vardą ir paklausiau, ar jie yra iš Baltarusijos, ir kada gavau patvirtinimą ir paaiškinimą, kad jie čia buvo atvažiavę į konferenciją, skirtą Baltarusijos problemoms nagrinėti, tada aš jiems pasakiau, kad man labai patinka žiūrėti jų televizijos programas, patinka, kaip jų šalis tvarkosi – visur švara, gatvės suremontuotos, statomi gyvenamieji namai, ištisi kvartalai, statomos net ištisos kaimo gyvenvietės, nėra sugriauta pramonė, žemės ūkis, kolūkiai ir toliau veikia, užimtumas yra toks, kad šeimos turi ne tik pragyvenimo šaltinį, bet ir pagrindą po kojomis – kasdien eina į darbą, vaikai mato, kad tėvai yra užimti ir gauna pinigus už darbą, o ne už kokias nors manipuliacijas, kurių jie nemato, ir dėl to negali suprasti, kaip gyvena, ir iš ko, jų šeima, kuri ima vis labiau degraduoti Lietuvoje. Būtent Lietuva yra degradavimo fazėje VISOSE GYVENIMO SFEROSE – politikos, eokonomikos, religijos, šeimos, švietimo, ar tarpusavio santykių, būtent dėl to auga nedarbas, nes politinė valdžia net nežino KĄ JAI DARYTI, KAD BŪTŲ KURIAMOS DARBO VIETOS, žmonės masiškai bėga iš Lietuvos į užsienį – NUO VADINAMOSIOS, BET NETIKROS, NEPRIKLAUSOMYBĖS ATGAVIMO 1990 metais, PABĖGO BEVEIK VIENAS MILIJONAS ŽMONIŲ IŠ BEVEIK TUO METU ČIA GYVENUSIŲ KETURIŲ MILIJONŲ, o toliau bėgs dar labiau, kai tuo tarpu Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka LBAI PROTINGAI neleido šitaip išdraskyti ir sunaikinti savo valstybės, kaip tą padarė Lietuvos pseudopolitikai – visiškai sunaikinę Lietuvos valstybingumo pagrindą – švietimo, geresnio gyvenimo viltį, ir realią ekonomiką.
Vienas iš baltarusių manęs paklausė, kokį Baltarusijos televizijos kanalą aš žiūriu, ir kada paaiškinau, jog žiūriu BelarusTV, tai jie man pasakė, kad čia yra propagandinis kanalas, ir jis jokiu būdu neatspindi tikrojo gyvenimo. Ir tuoj pat man pateikė pavyzdį, jog nesieniai jis buvo Lenkijoje, ten jo pažįstamas turi aštuonis vaikus, o dabar jis neteko darbo, tačiau gauna pašalpas vaikams ir bedarbio pašalpą, ir gali pragyventi, o jeigu taip būtų Baltarusijoje, tai jis iš viso nepragyventų. Aš jam į tai atsakiau, kad baltarusiams ir minties nekyla, kad gali jiems grėsti bedarbystė, todėl jie turi kitokią visuomeninę apsaugą – pajamas iš darbo, tuo tarpu Lietuvoje ekonomikos nėra iš viso, jos vietoje yra griuvenos, gamyklos sunaikintos, kolūkiai sunaikinti, žmonės be darbo puola į nusikaltimus, depresiją, net žudosi – ir jauni – DAUGYBĖ žmonių, ir ne vien tik dėl to, kad neturi pragyvenimui lėšų, bet ir dėl to, kad jie jaučiasi NEBEREIKALINGI NIEKAM, jie nebeturi kuo užsiimti, ypač mažesniuose miestuose ir miesteliuose, ir niekam tai nerūpi, gali tu mirti, bet jeigu neturi sveikatos draudimo, tave meta iš ligoninės lauk, tu nereikalingas - kaip svetimkūnis - nes nėra kam už tave sumoka. Visa tai sudaro VISUOMENĖS VIDINĘ ATMOSFERĄ, kuri Lietuvoje yra labai BLOGA, dėl to aktyvesni žmonės iš jos pabėgs, nes jie nemato galimybių savęs realizavimui, o politinė valdžia yra akla ir kurčia, ir dar daugiau, yra tiesiogine prasme kvaila, nes ji net nesuvokia KAS IŠ VISO YRA VALSTYBĖS VALDŽIA – TAI ŠVIESA-ELITAS VISAI VALSTYBEI, KAD BŪTŲ GERIAU GYVENTI VISAI VISUOMENEI. Ir valstybės stiprybė yra nustatoma pagal pačių silpniausių visuomenės narių – pensininkų, vaikų, ir invalidų – gyvenimo padėtį. Ir jeigu valstybė dėmesį kreipia tik į stipriausius narius, tai tokia valstybė yra silpna. Tuo tarpu jų prezidentas, Lukašenka, turi ir įgyvendina mažų miestų vystymo programą, kad ne tik didieji miestai turėtų darbo vietų, bet ir visai maži, turėtų ne tik užimtumą, bet ir pačias pažangiausias gamybos technologijas.
Baltarusiai man vėl ėmė kalbėti, apie tai, kad Lietuvoje yra liberali aplinka, o Baltarusijoje šito nėra, todėl jie negali taip vystytis, kaip norėtų, kol yra Lukašenka. Aš dar kartą jiems pakartojau, kad būtent jų prezidentas Aleksandras Lukašenka išlaikė jų valstybingumą, jis neleido parduoti Baltarusijos įmonių už kelis skatikus Rusijos nusikalstamoms grupuotėms, kurios dabar turi verslininkų kaukes, kai tuo tarpu Rusijoje tie patys žmonės užvaldė milžiniškus turtus ir dabar nori užvaldyti tokiu pačiu būdu ir Baltarusijos įmones, kurias Lukašenka modernizavo, todėl ir ekonomika turi ne tik savo veidą, bet ir teikia realų užimtumą visiems. Lietuvoje taip pat įmonės – geros, veikiančios – buvo atiduotos į rankas tų, kurie nieko nenusimano nei apie verslą, nei apie gamybą, todėl jie vietoje įmonių modernizavimo, jas visiškai nuvarė į bankrotą, o pastatus panaudojo visiškai kitiems tikslamas. Ir taip buvo NUSIKALSTAMAI padaryta visoje šalyje tiek buvusiuose geruose kolūkiuose, tiek pramonės įmonėse. Baltarusiams aš vardinau jų šalies veikiančias – Lukašenkos dėka veikiančias ir modernias – didžiules, o ne smulkias, įmones – pačią didžiausią pasaulyje kalio trąšų gamyklą Soligorske, vagonų gamyklą Mogiliove, du kombainų fabrikus – Gomelyje ir Lidoje, autobusų, troloeibusų gamyklas, automobilių Mazų gamyklą, sunkiasvorių Belazų gamyklą, tramvajų gamyklą, dvi naftos perdirbimo įmones, šaldytuvų, televizorių gamyklas, šiuolaikinių informacinių technologijų įmones, bendradarbiaujančias su Japonijos pačių pažangiausių technologijų laboratorijomis, dirbančiomis kosmoso sferoje, kolūkių veikimą ir žemės ūkio produkcijos eksportą į 67 valstybes, naftos gavybą Venesueloje ir namų statybą toje pačioje Venesueloje, namų statybą pačioje Baltarusijoje, kai Lietuvoje ji iš esmės visiškai sustojo. Ir juk visa tai vien tik VIENO žmogaus – Aleksandro Lukošenkos atkaklumo ir įžvalgumo dėka. Aišku, kad Lukašenka daro ir klaidų, tačiau tos klaidos yra ne dėl jo paties kokių nors charakterio savybių, bet dėl to, kad jis nėra atradęs savyje Tėvo, todėl jis ir su opozicija elgiasi ne taip, kaip derėtų. Tačiau visur jis mato toliau negu mato kiti jo tautiečiai, o tai jau yra giluminė įžvalga. Jeigu jis būtų atradęs Tėvą savyje, tada jis įgautų IŠMINTIES, kaip gi elgtis ir su opozicija, kad nesukeltų tokio Vakarų nepasitenkinimo. Juk Vakarų politikai taip pat išminties neturi, todėl jie ir Lukašenką vertina tik pagal jo išorinius veiksmus, nukreiptus vien tik į opoziciją, bet jie nė iš tolo nesuvokia Lukašenkos motyvų išsaugoti Baltarusijos VALSTYBINGUMĄ, kurį jau sniai prarado LIETUVA, įkišusi savo neišmintingų politikų pinklių dėka galvą į Europos Sąjungos kilpą ir šituo vis labiau prarasdama ne tik savo valstybingumą, ne tik savo emigruojančius žmones, bet ir pačių politikų kvalifikaciją, kuri vis smunka, nes jie patys nebevykdo savarankiškos politikos, todėl nebeturi ir paties supratimo, kas yra valstybės valdymas, kai už juos valstybę valdo saujelė niekuo su Lietuva nesusietų žmonių iš įvairiausių Europos kraštų, ir BRIUSELIO BIUROKRATAI SAVO SAVANAUDIŠKAIS SPRENDIMAIS, KURIE NAUDINGI TIK JŲ KIŠENEI IR TUŠTYBEI PATENKINTI, IR ŽALINGI LIETUVAI.
Tokių mano samprotavimų baltarusiai negalėjo suprasti, nes jiems atrodo, kad Lietuvoje kaip tik yra daugiau laisvės. Aš jiems aiškinau, kad Lietuvoje laisvės nėra tokios, kad kas ką nori, tą ir gali sakyti – laikraščiai, televijos kompanijos visos turi savo pinigų šaltinius ir jiems visai nesvarbu žmonių interesai, jiems svarbu PELNAS ir jo pasiekimo būdai priklauso nuo tų įmonių SAVININKO POŽIŪRIO. Ir kol savininkai neatras savyje Tėvo, tol jokių permainų LAISVO ŽODŽIO LINK NEBUS. Aš negaliu kalbėti apie Dievą taip, kaip man jis yra gyvas ir tikras, kad ir kiti galėtų patirti Jo gyvumą ir tikrumą savo patyrimu.
Čia baltarusių entuziazmas išseko, jie nenorėjo kalbėti apie dvasinius dalykus, jiems svarbiau buvo materija-ekonomika.
Jie ėmė klausti manęs, kuo aš užsiimu, kad šitaip kalbu. Aš jiems atsakiau, kad tai nėra svarbu, nes jeigu pasakyčiau, tai jie ne tik nepatikėtų, bet ir nesuprastų. Jie paklausė, gal aš filosofas, atsakiau, kad esu daugiau negu filosofas, tada jie vėl paklausė, gal aš ekstrasensas. Pasakiau, kad esu taip pat daugiau negu ekstrasensas. “Jūs mus tiek suintrigavote, kas vis tik jūs esate, iš ko užsidirbate pragyvenimui?“ Atsakiau, jog gyvenu tik iš žmonių aukų, nes mano veikla yra dvasinėje srityje, tačiau aš aiškinu ir politinius-ekonominius dalykus, švietimo, šeimos, mitybos, vaikų auklėjimo, tarpusavio santykių, Dievo-Rojaus Trejybės dalykus.
Prie mūsų priėjo, iš tos pačios baltarusių grupės, vaikinas ir tarė: “Klausiausi jūsų diskusijos, kuri mane labai suintrigavo, tad ir noriu prisijungti prie jūsų.“ Kaip tik šalia manęs buvo laisva vieta; aš sėdėjau šalia tako, nes baltarusių ketveriukė sėdėjo kaip tik kitoje tako pusėje, tad jis prie lango ir atsisėdo.
Trumpai jam papaskojau, kodėl man patinka Baltarusijos TV, rodanti daug teigiamų gyvenimiškų pavyzdžių, ko Lietuvos televizijoje nebeliko jau seniai, paaiškinau, kaip vis tik jų prezidentas Lukašenka protingai veda Baltarusiją PIRMYN, o ne atgal, kaip nuvedė Lietuvą jos neišmanėliai politikai, kai tik gavo valdžią į savo rankas be Maskvos priežiūros. Tai tik įrodo, kad nemokėdamas valdyti valstybės, ją gali pražudyti, ką ir padarė vadinamosios LAISVOS Lietuvos valdžia, kuri per rinkimus vis keitėsi į kvailesnę ir tamsesnę, ir tokios kvailos ir tamsios valdžios BALTARUSIJOJE NIEKADA NEBUVO.
Šis vaikinas – būsimasis politologas, todėl iš pradžių jis mėgino – lygiai kaip ir anie baltarusiai – aiškinti man, kad Baltarusijoje nėra laisvės, kokia yra Lietuvoje. Aš jam paaiškinau, kad Lietuvoje yra ne laisvė, bet tarsi jau chaosas, tarsi anarchija, ir tikras laisvės sampratos korumpavimas – teršimas.
Aš jam sakiau, kad apie Baltarusiją, jos prezidentą žinau tikrai nemažai, ir iš įvairių šaltinų, ir iš jo paties pasisakymų per Baltarusijos TV, mano nuostatos tikrai yra Baltarusijos ir jos prezidento naudai, o ne prieš jį.
Jis man paaiškino, jog tai yra propaganda, kurią teikia užsieniui skirta BelarusTV. Tada aš pasakiau, kokia tai propaganda, kada aš matau,kaip Lukašenka bendrauja su įvairių valstybių žurnalistais, kada jis pats atsakinėja į įvairius klausimus, aš matau JO MĄSTYMĄ, KOKIO KAIP TIK IR STINGA LIETUVOS VALDŽIAI, RUSIJOS VALDŽIAI, AMERIKOS VALDŽIAI, EUROPOS VALSTYBIŲ VALDŽIAI. Kad jam būtų suprantamiau, ėmiau pateikti klausimus: Ar pramonės įmonės Baltarusijoje veikia? – Taip, veikia, tik jos gamina sandėliui, ir jų kokybė ne tokia, kaip Vakaruose. Aš jam sakiau, jog VISOS įmonės juk modernizuotos, technologijos nupirktos iš Vakarų, todėl produkcijos kokybė neturėtų nusileisti Vakarų produkcijos kokybei. Tai jau pačios įmonės vidaus sureguliavimo ir marketingo dalykas, kad jos produkcija patektų į daugiau šalių. Tačiau būtent jų prezidentas savo aktyvumu sugebėjo Baltarusiją paversti naftą išgaunančia valstybe, sudaręs susitarimą su Venesuela ir gavęs toje šalyje – pagal tarpvalstybinę – sutartį naftos verslovių ir jas Baltarusija pradėjo ekploatuoti, tuo tarpu už jas ji atsiskaito STATYBOMIS Venesuelos sostinėje, Karakase, suprojektavusi ir pradėjusi statyti ištisą gyvenamąjį rajoną beveik trisdešimčiai tūkstančių gyventojų. Tai nauda visiems – naftininkams, statybininkams, architektams, ir ypač geranoriškiems ryšiams tarp abiejų valstybių. Tačiau jis vis tiek man kartoja, kad Baltarusijoje nėra laisvės, o čia – Lietuvoje – yra.
Tada aš jam mėginu laisvės sampratą paaiškinti kitu kampu. Pradedu aiškinti, kas yra laisva valia, kas yra jos Šaltinis ir Centras, kur būtent Jis yra, kaip Jis pasireiškia mūsų aplinkoje per kiekvieno laisvą valią. Ir toji pati laisva valia, atradus Kūrėją savyje, pasikeičia, ir pasikeičia tiek, kad žmogus ima daryti tai, ko anksčiau ne tik nedarė, bet kam anksčiau net prieštaravo.
Aš jam aiškinu apie ekonomikos vystymąsi ne konkurencijos, bet bendradarbiavimo pagrindu, kada ims tų įmonių savininkai ir vadovai, ir valstybių vadovai atrasti Kūrėją savyje, tada jie patirs DVASINĖS BROLYSTĖS REALIĄ SĖKLĄ SAVYJE, GAUTĄ IŠ KŪRĖJO – DVASINĖS ASMENYBĖS DAIGĄ.
Aš jam aiškinau apie PATIRIAMĄ Kūrėją – Rojaus Trejybę – savo viduje, ir dėl to visiškai kitokią gyvenseną ir veiklą savo aplinkoje kasdienių aplinkybių įtakoje. Kalbėjau apie dabartinę krikščionybę, kuri susiskaldė į sektas – katalikų, stačiatikių, sentikių, liuteronų, evangelikų, ir dar daugiau kaip šimtą sektų, kurių visų vienas ir tas pats naudojamas šaltinis – Biblija ir Jėzus – tačiau kurių išoriniai ritualai yra visiškai skirtingi, dėl to jie ir nebendrauja tarpausavyje maldos namuose, nes kiekviena iš šitų sektų turi savo maldos namus, ir savo hierarchus, o kitų sektų nariai jų maldos namuose neturi teisės rengti savo pamaldų, ir ne tik neturi tokios teisės, bet ir nenori šito daryti vien tik dėl to, kad jų pamaldų ritualai kitokie.
Aš jam aiškinau, kad jau yra tokia APREIKŠTOJI religija – ROJAUS TREJYBĖS GYVOJI RELIGIJA, aiškinau, kaip ji buvo įkurta, kaip ji vadinosi iš pradžių Dievo Tėvo ir Jo Sūnaus Jėzaus, ir kodėl dabar ji vadinasi Rojaus Trejybės, kaip ji apims visas kitas religijas ne paneigdama jas, bet tuo, kad visi atradę savyje Tėvą-Rojaus Trejybę ir nebepasitenkindami tik išorinio ritualo atlikimu bet kurioje iš šiandien veikiančių religijų-sektų, ateis, Tėvo-Rojaus Trejybės dvasios vedami iš vidaus, pas urantus. Aiškinau, kas yra urantai, ir kaip jie atsirado mūsų planetoje dabar, ir čia, Lietuvoje, o ateityje jie bus visoje planetoje.
Jis taip įdėmiai klausėsi ir manęs vis paklausdavo, pasitikslindavo, šiek tiek nepasitikėdamas, tačiau vis labiau atsiverdamas ir savo samprotavimais.
Galų gale jis manęs paklausė, gal aš esu pranašas. Aš jam pasakiau, kad esu daugiau negu pranašas. Aš jam pasiūliau Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL rusų kalba, tačiau jis KAIP MAT IŠSIGANDO KNYGOS, ir atsisakė ŠITOS GYVOSIOS šviesos.
Aš jam aiškinau, kad aš nepriklausau jokiai žmogiškai organizacijai – nei religinei, nei pasaulietinei – bet TIKRAI atstovauju VIEN TIK ROJAUS TREJYBEI, visoje planetoje TARP ŽMONIŲ TOKS VIENAS. Šituo jis niekaip negalėjo patikėti, kad galiu būti toks vienas visame pasaulyje.
Aš jam aiškinau apie savo praeitį, apie vaikystę, apie siekius tapti karininku, bet vis tik man baigus Vilniaus universiteto anglų kalbos studijas, apie savo darbą televizijoje, apie televizijos užgrobimą 1991 metais sausio tryliktosios naktį, aiškinau, apie savo dvasinius kankinančius ieškojimus, ir kodėl aš pasirinkau dvasinių mokytojų rengėjo kelią, ir kokiu būdu, nes būtent toks yra man Rojaus Trejybės suteiktas TIKRASIS KELIAS IR MISIJA šitame pasaulyje.
Aš jam sakiau, kad ateis laikas, kada čia pas mane į Lietuvą važiuos norintys didesnės dvasinės šviesos NUOŠIRDŪS TIESOS IEŠKOTOJAI iš kitų šalių ir kontinentų, kitų rasių ir religijų atstovai. Tuo jis taip pat negalėjo patikėti.
Mes taip kalbėjomės visą kelią iki pat Vilnaius, kad net nepastebėjome, kaip atvažiavome. Prieš išsiskiriant jis man tarė: “Aš noriu jums paspausti ranką. Tai, ką aš išgirdau, tiesiog taip galinga, ko aš niekada nesu girdėjęs, aš negaliu viskuo, ką išgirdau, patikėti, bet tikrai, tai yra taip galinga, aš negaliu surasti tam kontrargumentų, ir man bus apie ką pamąstyti.“ Jis man taip nuoširdžiai paspaudė ranką ir palinkėjo sėkmės mano kelyje. Aš jam palinkėjau ramybės, pasakiau mūsų svetainės adresą, iš kurios angliško varianto jis galės patekti ten, kur galės susirasti Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL rusų kalba, o Urantijos Knygą rusų kalba suras pagal nuorodas.
Ir jau mums atsistojus eiti link išėjimo, jis dar kartą paprašė jam leisti paspausti man ranką, ir ją ilgai spaudė ir kartojo, kad jam šis pokalbis buvo toks galingas, kokio niekada anksčiau nebuvo patyręs su niekuo.
Šį jauną baltarusį kausto baimė, jis nori būti politologas, tačiau dabar jis sužinojo, kad norint būti geru politologu būtina pažinti ir didesnę kūrinijos dalį negu vien tik savo šalį ir jos tuometinį politinį gyvenimą, o be Rojaus Trejybės atradimo savyje to padaryti NEĮMANOMA. Todėl ir politologas niekada nebus įžvalgus, jeigu nebus atradęs Tėvo-Rojaus Trejybės savyje, o atradęs – jis ir taps urantu, garbinančiu gyvai Tėvą-Rojaus Trejybę ir savo sampratomis prisidės prie didesnės šviesos skleidimo net ir savo paties veiklos sferoje.
Štai toks buvo mano pokalbis su baltarusiais traukinyje važiuojant į Vilnių po gyvųjų pamaldų Rojaus Trejybės šventovėje Kaune. Tiksliau pasakius, toks pokalbis su jaunu baltarusiu, būsimuoju politologu, nes mūsų pokalbyje kiti baltarusiai jau nedalyvavo, jiems AKTUALŪS DALYKAI BUVO GRYNAI MATERIALŪS, DVASINIŲ DALYKŲ JIE NE TIK NEŽINO, BET JŲ DAR IR LABAI BIJO, NES TEBEMIEGA JŲ SIELOS-DVASIOS LETARGO MIEGU.
Ir vis tik gyvoji Rojaus Trejybės dvasinės šviesos sėkla buvo pasėta ir BALTARUSIJAI. Ar ji sudygs, tai jau nebe mano valioje.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2011-10-10 13:33:53
Komentarai
Manau, Algimantas per sausio 13 tikrai nebuvo kolaborantas, jis dirbo televizijoje, kiek pamenu. Bet manau, Algimanto vidus nuo to laiko labai pasikeitė. O tai, kad jis žavisi Lukašenka, yra natūralu, jis juk linkęs į autokratiją, į diktatūrą, ir smerkia demokratiją. Iš to ir palankumas diktatoriams, manau kad ne vien Baltarusijos.Aišku, tik pats Algimantas galėtų paliudyti, kurie iš išvardintųjų jam labiau prie širdies - Hugo Chavezas, Gaddafi, Osama bin Ladenas, Kim Čen Iras ar Stalinas. Juk ir prie Stalino žmonės gyveno, dirbo, buvo ir pramonė, ir visi kiti tavo, Algimantai, išvardinti Baltarusijos privalumai, pagražinti propaganda. Tačiau į Baltarusiją žmonės nenori ne dėl tų tavo, Algimantai, išvardintų priežasčių. Juk visi supranta, kad ten gyventi ir pragyventi yra gerokai sunkiau negu pas mus, be to, sąmoningai ar ne, visi renkasi laisvę, kuri yra pamatinė vertybė.
Jonas
2011-10-14 23:18:37
Mielas Tadai, perskaityk Forumo TAISYKLES - tai DVASINIŲ MOKYTOJŲ rengimo Forumas, o ne asmenų aptarinėjimo. Todėl į asmeninius SMALSUMO kupinus klausimus neatsakinėju seniai, nors, jeigu skaitysi visas Forumo temas, tada tikrai gausi atsakymus ir į tavo paties pateiktus man klausimus. Todėl jeigu jau taip SMALSU, įdėk asmeninių pastangų ir jos tau atneš atlygį - sužinosi mano atsakymus. Toks mano NUOŠIRDUS atsakymas TAU SMALSUOLIUI.
O dabar pateiksiu antrąją dalį - tęsinį - šios temos, kaip vis tik Jėzaus Kristaus apreiškimas KALBU JUMS VĖL Apvaizdos dėka pateko į BALTARUSIJĄ.
Prieš trejetą dienų mane gatvėje sustabdė moteris ir rusiškai kreipėsi padėti jai surasti vieną viešbutį. Aš jai paaiškinau, ir apsakiau, jeigu dar tas viešbutis taip vadinasi, nes jie labai dažnai keičia savininkus, ir tie pakeičia ir pavadinimą. Tada aš jos paklausiau iš kur ji atvažiavo, sako, iš Baltarusijos. Aš jai pagyriau jų šalies prezidento vykdomą politiką. Ji labai nustebo ir paklausė kodėl taip vertinu. Paaiškinau panašiai, kaip aniems baltarusiams traukinyje. Ji su mano teiginiais visiškai sutiko. Tada jos paklausiau, kokiu tikslu atvažiavo į Lietuvą. Paaiškino, jog verslo. Tada aš ėmiau kalbėti apie mitybą, kadangi ji šioje srityje dirba. Ir pasukau mūsų pokalbį apie verslo pražūtingumą, kuris grindžiamas pelno motyvu ir konkurencijos pagrindu, o ne bendradarbiavimu. Tačiau tam reikalingas KŪRĖJO - TĖVO - ATRADIMAS SAVYJE - REALAUS KŪRĖJO REALUS ATRADIMAS SAVO VIDUJE. Po truputį ėmiau jai aiškinti apie ekonomikos ir politikos dabartinės fazės pragaištingumą žmonijai ir apie URANTŲ NAUJĄ DVASINĘ GYVOSIOS ŠVIESOS IR MEILĖS ERĄ SU TĖVU-ROJAUS TREJYBE IR ROJAUS TREJYBĖS GYVĄJĄ APREIKŠTĄJA RELIGIJĄ IR ŠVENTOVĘ ĮKURTĄ JĖZAUS PAGEIDAVIMU IR TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS VALIA. Aš jai aiškinau daugybę jai naujų dalykų, ir ji gerte gėrė mano žodžius. Tada jai ėmiau pasakoti apie Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL, ir pasakiau, kad dabar jis yra išleistas ir rusų kalba. Aš jos paklausiau, ar ji norėtų jį skaityti. Ir ji taip nuoširdžiai ir tvirtai atsakė - TAIP.
Joje nebuvo BAIMĖS šviesai. tai ir liudija, kad ji ieško dvasinio kelio nuoširdžiai, o ne laikosi įsikandusi ritualų ir dogmų.
Šitaip Apvaizda pasirūpino, kad aš eičiau būtent ta gatve ir tuo laiku, kada atvažiavusi savo reikalais baltarusė ieškos kelio į viešbutį - materialaus kelio, o jai dabar buvo parodytas ir DVASINIS KELIAS - GYVASIS GYVENIMO KELIAS. Ir būtent ji yra tas žmogus, kurį Apvaizda atvedė prie manęs, nes jis jau yra pasirengęs didesnei šviesai. Jeigu esi pasirengęs didesnei šviesai, JI VISADA IR BUS SUTEIKTA, tuo tarpu jeigu didesnę šviesą ATSTUMI, tai PASEKMĖ BUS TOKIA, KAD NET IR TĄ ŠVIESĄ, KURIĄ TURI, NEBEIŠSAUGOSI IR PATIRSI DVASINĘ DEGRADACIJĄ BEI FIZINIŲ LIGŲ IR KANČIŲ KELIĄ. Toks yra priežasties-veiksmo-pasekmės dėsnio VEIKIMAS.
Evoliucija sustoti negali. Ji gali būti tik iškreipta DĖL SAVANAUDIŠKO - NE DIEVIŠKO - EGO SUBUJOJIMO.
Būtent URANTAI IR YRA TIE VIENINTELIAI ROJAUS TREJYBĖS IŠRINKTIEJI SŪNŪS IR DUKROS, KURIE EVOLIUCIJOS IŠVARŽĄ PAŠALINS, KAD SKAUSMAS IR KANČIOS IŠTIRPTŲ ROJAUS TREJYBĖS MEILĖS GYVŲ VIRPESIŲ IR PALAIMOS GYVAJAME KELYJE, NUMATYTAME VISAI ŽMONIJAI, O ŠIANDIEN JUO EINA TIK URANTAI.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2011-10-14 22:24:39
Ir dar vienas klausimas – kur buvai, broli ir mokytojau, per Sausio 13 d. įvykius – prie Perlamento, prie televizijos bokšto, prie televizijos pastato ar kur kitur?
O taip pat – ką veikiai pučo Maskvoje metu?
Tikiuosi NUOŠIRDAUS atsakymo.
Ačiū.
Tadas
2011-10-14 17:23:58
Atsiprašau - kaimyninę* :D
Tadas
2011-10-14 17:10:47
/Prieš išsiskiriant jis man tarė: “Aš noriu jums paspausti ranką. Tai, ką aš išgirdau, tiesiog taip galinga, ko aš niekada nesu girdėjęs, aš negaliu viskuo, ką išgirdau, patikėti, bet tikrai, tai yra taip galinga, aš negaliu surasti tam kontrargumentų, ir man bus apie ką pamąstyti.“ Jis man taip nuoširdžiai paspaudė ranką ir palinkėjo sėkmės mano kelyje./
Taip, Algimantai, pakalbėti DVASINE TEMATIKA tu moki ir esu įsitikinęs, kad žinai, ką sakai. Tuo net neabejoju.
Bet abejoju, ar žiūrėdamas propogandinį Baltarusijos TV kanalą, suvoki, kad jauti nostalgiją gyvenimui CCCR, kuri niekad nebuvo TARYBŲ sąjunga, bet TAUTŲ KALĖJIMAS.
Nuoširdus patarimas - vykdyk savąją dvasinę misiją, bet nekišk nuomonės apie kaimimynę Lukošenkos diktarūros valdomą šalį. Nuvažiuok ten ir savo akimis pamatyk, kokios ten "švarios" gatvės, kokie žmonių atlyginimai ir kokia baime sukaustyti gyvena žmonės.
Aš žinau, ką kalbu, nes turiu verslo reikalų su ta šalimi. Ir dar vienas pastebėjimas – Blogas tas paukštis, kuris teršia savo lizdą.
Ramybės tau, apaštale ir ambasadoriau. Meldžiuos už tave.
Tadas
2011-10-14 17:07:32
Mielas Jonai, priežasčių labai daug - pirmiausia lietuvio HONORAS, tada informacijos stoka, Vakarų blizgučių trauka, Europos Sąjungoje nereikia vizų, seklus, neanalitinis mąstymas, nesiorientavimas, kas yra žmogaus GYVENIMO PRASMĖ IR VERGAVIMAS VIEN TIK MATERIALIAM GERBŪVIUI, nenoras, ir BAIMĖ, save susaistyti su bet kuo, kas buvo jau praeityje susieta su Tarybų Sąjunga, kuri turėjo gerų gyvenimo aspektų, tačiau jie buvo iškreipti, kaip dabar dar baisiau yra iškreiptos LAISVĖS IR POLITINIO SAVARANKIŠKUMO sampratos, net iki jų KORUPCIJOS - SUTERŠIMO.
Taip, kaip Tarybų Sąjungai nepavyko įgyvendinti gerų ir šviesių idėjų paneigus Rojaus Trejybę, taip ir Europos Sąjungai nepavyks IŠSILAIKYTI dėl tos pačios priežasties - kas prieš Rojaus Trejybę, tas yra laikina ir negali ilgai egzistuoti.
Juk aš ne šiaip sau sakau, kad URANTAI YRA LIETUVOS ATEITIS, KURI IR BUS VISAM PASAULIUI KELRODE ŽVAIGŽDE.
Aš žinau, ką sakau.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2011-10-14 15:29:39
Tikrai įdomi diskusija. Bet gal galėtų Algimantas pasakyti, jei taip jau Lietuvoje blogai, o Baltarusijoje gerai, kodėl lietuviai visiškai nenori važiuoti į Baltarusiją dirbti ir gyventi?
Jonas
2011-10-13 23:25:20
Labai GERA kelionė , o dar įdomesnė diskusija , tiksliau lekcija . Visame tame yra gili tiesa , tačiau tuoj kyla kluasimas . Kodėl mes , kaip tauta , esame tikra avinų banda ? Kodėl mumyse toks malonus nukryžiavimo ir baudžiauninko sindromas ? Kur šis sindromas nuves lietuvių tautą , o juk kadaisę lietuviai su baltarusiais buvo viena Lietuvos valstybė . Taip , žinau Dievas Tėvas , gyvena ir lietuvio ir baltarusio prote , tačiau realiai , tai pažysta tik saujelė žmonių , o kas bus su kitais žmonėmis , kurie niekada tai nepažins ?
emilispetras
2011-10-10 21:35:03
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]