Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

kaip noretumet/teisinga praleisti amžinybę?

Asmenybe pripratusi prie to ko moko tevai, isivaizduoja savo gyvenima kaip nuo gimimo iki mirties. Kartais visai negalvoja apie laika ir tiesiog daro kas patinka, o tik amziaus pabaigoje susimasto kiek nuveikta. O jei gyvenimas trunka milijardus ir bilijonus metu? kokią filosofija ir mąstymą pritaikytumete?
Girdziu jaunu zmoniu kurie sako va rojuje ten melstis giedoti, nieko idomaus, o jau pragare tai alus sokiai muzika. Na cia aisku nesamones, bet zmones valdomi savo gyvuliniu instinktu, noro pasitenkinti nori vis konors naujo, kanors patirti pamatyti, o kalbejimas pavyzdziui apie alu, jei ji zmogus gertu kad ir 8 milijonus metu tai jam jis tikrai atsibostu. Manau esme yra tai kad mes keiciames, tobulejame, o ne vis einame nuo vieno masala prie kito nesikeisdami. Tai kaip butu protinga praleisti begalybe, gal mokytis, o veliau kitus mokyti, ar stebeti kitus, kokia veikla neatsibostu? Velgi daug klausimu, minciu, tikiuosi rasite apie ka isreiksti savo nuomone.


Vaidas
2006-05-26 19:45:44

Komentarai

Mielas vaidai, tavasis klausimas yra toks daugelį akinantis, kad jie negali taip akimirka atsakyti, kokia veila jiems neatsibostų per visą amžinybę. Žiūrėk, čia dažnas dar jaunas būdamas nežino kuo užsiimti, kaip laiką praleisti, o jeigu dar mąstyti reikia, kuo užsiimti per visą amžinybę, tai jam nesuvokiami tokie dalykai.
Aš tą patį esu patyręs ne vienerius metus, kada mėgindavau su pasikalbėti apie milijonus metų į priekį, kaip tada žmonės gyvens, tai jie negalėdavo suprasti, KO AŠ NORIU. Jiems tokie samprotavimai buvo tokie akinantys ir stulbinatys, kad tuoj pat imdavo sakyti, kad jų smegenys pavargo.
Mielas Vaidai, labai džiaugiuosi, kad tokius klausimus keli, kad prie jų pratintųsi ir kiti, kurie jįperskaitys ir nors akimirką susimąstys.
O atsakymas į jį yra vienintelis - per visą amžinybę niekada niekam neatsibos NAUJI PATYRIMAI, KURIE VISĄ LAIKĄ BUS NUSPALVINAMI VIS NAUJU ATSPALVIU. Ir visą laiką nepakartojamu, niekada dar taip nepatirtu.
Bet tokį atsakymą pasakys, ir lygiai taip jį suvoks, tik toks mirtingasis, kuris jau yra atsigręžęs į Tėvą, kuris yra AMŽINYBĖS ŠALTINIS. Būtent šitas pats atsigręžimas į Tėvą visa savo siela ir padiktuoja tokį vienintelį atsakymą - NORIU PATIRTI VISKĄ, KĄ TĖVAS YRA PARENGĘS MAN, KAD GALĖČIAU NORS KIEK JAM ATSILYGINTI UŽ JO MEILĘ IR TARNAVIMĄ.
Taip mes visi tampame su Tėvu ir bendrakūrėjai ir bendrai patiriantys vis naujus ir naujus mūsų, kiekvieno, taranvimo niuansus.
O tada visiškai nesvarbu kur, ką, ir kada tu dirbi, visada tu dirbsi NUOŠIRDŽIAI, SĄŽININGAI, IR VISŲ LABUI. Ir darbas nustos tave varginti, nes imsi jausti jo prasmę.
Užvakar Vilniaus Žvėryno gale esančioje IKI parduotuvėje, prieš pat jos darbo pabaigą, pirkau maisto. Kada parėjau namo, jokių pirkinių iš mamišelio neišėmiau, nes nebuvo nieko tokio, ką reikėtų laikyti šaldytuve. Vakar, apie pietus, peržiūrėjęs tai, ką buvau nusipirkęs, pamačiau, kad neįsidėjau indelio žemės riešutų sviesto. Aišku, kad palikau parduotuvėje. Nutariau nueiti į parduotuvę ir paklausti, ar nerado. Parduotuvėje pamačiau, kad dirba jau kita pamaina. Paėmiau maują indelį riešutų sviesto. Priėjęs prie kasininkės paaiškinau jai ir pasakiau, jog manau, kad kažkaip gal nepastėbėjau indelio su žemės riešutų sviestu ir jo tikriausiai neįsidėjau iš viso dar čia parduotuvėje. Ir nieko pardavėjos net nepėjau paparašyti ar paklausti, kai ji tuoj pat man pasiūlė: "Aš galiu paklausti, nes vakar dirbo kita pamaina." Ji nuėjo į kitą kambarį, o kada sugrįžo, patvirtino mano žodžius ir pasakė, kad už rankoje laikomą indelį su žemės riešutų sviestu man nereikia mokėti.
Man buvo gera gera viduje. Jaučiau tokią malonią šilumą, kad taip nuoširdžiai ir taip paslaugiai savo darbą dirba ši pardavėja. Ir šalia stovėjusiems pirkėjams paaiškinau, kokia dora ir nuostabi yra ši pardavėja, kaip ir toji iš kitos pamainos. Padėkojau pardavėjai, o eidamas meldžiausi ir dėkojau ir Dievui, ir tai pardavėjai, kuri dirbo tuo metu, kada pirkau pirkinius vėlai vakare. Bet mane džiugino dar labiau tai, kad gėris suteikia tiek daug energijos. Ir ji pasklinda visiems. Tą jaučiau ir iš piįkėjų, stovėjusių už manęs nuostabos, kad taip gali būti, jog atėjęs net kitą dieną gali surasti nepasiimtą daiktą.
Tai papasakojau dėl to, kad padaryti gerą darbą, tai ir yra įgyti nasują patyrimą, kuris tvarinį vėl stimuliuoja daryti kitus gerus darbus. Ir kiekvienas geras darbas suteikia vis naują niuansą jį darančiam. Ir dėl to niekada nebus NUOBODU DARYTI GĖRĮ IR PER VISĄ AMŽINYBĘ, NES GERI DARBAI GRŪDINA CHARAKTERĮ IR JIE YRA REALIAI JUNTAMI SAVO VIDUMI. JIE VISI GYDO BET KOKĮ BLOGĮ. IR DĖL TO NIEKADA NĖRA MONOTONIŠKI IR ALINANTYS.
Štai dėl ko reikalinga AMŽINYBĖ TĖVUI, KAD JIS GALĖTŲ AMŽINAI DARYTI GERUS DARBUS IR MUS MOKYTŲ DARYTI TĄ PATĮ. Ir kada šitą nors kartą patiriame, tada norime vis daugiau ir daugiau tokio malonaus patyrimo.

Algimantas
2006-05-31 14:46:28



lyg žuvis vandenų, paukštis gelmių esu, giesmę būties nešu,- jau seniai be namų, tik giesme ir malda pražysta nakčia mano žemė, nuodėmės paliesta

nesančioji
2006-05-31 13:02:36



netrikdyk darbu Vaideli,visi mazgojasi pries didziaja kelione i Moletus

trikdanciam
2006-05-31 12:07:16



netikit kad galima gyventi ilgiau nei 100metu, ar kas? ar tiesiog nesirupinat tuo kas toli nuo jusu..

Vaidas
2006-05-31 11:04:36



kolkas i tema tik vienas komentaras "būti,būti ir dar kartą būti" - bet gi vien buvimas - tai kaip nieko neveikimas, ar ka manote apie galimybe keistis.. tikejausi kad daugiau kas issakys nuomoniu, ir tokiu kurias idomu butu apsvarstyti.

Vaidas
2006-05-29 13:50:15



arčiausiai dievo plekšnės ,jų žvilgsnis visada į dangų

Rūta
2006-05-26 21:00:29



gyveeenims viskoon suroukous ir sudelious i veitas, svarbiausiai yr už kou užsitvert...

dievo plekšnė
2006-05-26 21:12:25



<Tatu>, ar cenzūra yra blogai? Skatintumėte savo vaikus žiūrėti necenzūruota televizija? Megautumėtes kai i jus kreiptusi poto necenzuriniais zodziais? Seip nemaciau jokiu komentaru, ir kazin ar kas isgaravo.

Vaidas
2006-05-26 20:50:54



broliai ,kastracija kartais neblogas reikals.Ji aukština balsą ir lengviau pasiekiamas rezonansas

Lukas
2006-05-26 20:50:05



panašu, kad čia siautėja akylas cenzorius, regis kažko visai kažkas nesuprato, kažkur išgaravo pasisakymai masturbacijos tema, be jokių pasiaiškinimų, be nieko; nesinori blogai galvoti apie žmogų, bet tas žmogus tegu negalvoja, kad jis tik vienas galvoja ir tik tai labiausiai toleruoja...

Tatu
2006-05-26 20:19:58




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal