Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Ryšys tarp Amžinojo Sūnaus gailestingumo ir dvasinumo ir Vietinės Visatos Motinos Dvasios meilės.

Mielas Valdai, tu rašai:

“Norėčiau suprasti ryšį tarp AMŽINOJO SŪNAUS-MOTINOS-BROLIO gailestingumo ir dvasingumo ir Vietinės Visatos Motinos Dvasios MEILĖS.
Urantijos Knygoje perskaičiau, kad gailestingumas yra paskleidžiamas per Vietinės visatos Sūnų Kūrėją, nes jis yra Visuotinio Tėvo ir Amžinojo Sūnaus-Motinos-Brolio, kūrinys - Sunus.”

KADA APREIŠKĖJAI mąstė apie Urantijos Knygos Dokumentų perteikimą žmonijai - dar nuo viduramžių - prieš keturis-penkis šimtus metų - jų pagrindinis tikslas buvo pateikti naują informaciją tiek suprantamą NUOŠIRDŽIAI jos ieškantiems, kad jie nors kiek pradėtų vystytis DVASINE GYVĄJA LINKME - GYVUOJU KELIU - be baimės, jaučiamos tokiai ryškiai šviesai, nes nieko panašaus iki tol žmonija nebuvo gavusi nė iš vieno iš Dievo Sūnų, net ir iš Jėzaus nebuvo gavusi tokios ryškios šviesos, kokią gavo per šį KOLEKTYVINĮ-EPOCHINĮ APREIŠKIMĄ - URANTIJOS KNYGĄ, kad jie pajustų alkį didesnei šviesai, ir dėl to norėtų pažinti Kūrinijos struktūrą, jos valdymą, ir paties KŪRĖJO - ROJAUS TREJYBĖS PASIREIŠKIMĄ TIEK TIESIOGIAI, TIEK PER KITUS ASMENIS, ir kad jie šitos šviesos NEIŠSIGĄSTŲ, nes žmogus - LABAI BAILUS.

Papildoma kliūtis Apreiškėjams buvo žmogaus kalba.
Mūsų planetos žmonių materiali kalba yra labai skurdi, palyginus su tomis realijomis, kurias perteikė Apreiškėjai mums, ADAPTAVĘ TIKROVĘ PRIE MŪSŲ INTELEKTUALAUS SUGEBĖJIMO SUPRASTI MŪSŲ DVIEJŲ PUSRUTULIŲ SMEGENIMIS TOKIOS TIKROVĘ AIŠKINIMĄ.

BŪTENT DĖL TO MUMS PERTEIKTAS URANTIJOS KNYGOS EPOCHINIS APREIŠKIMAS MUMS PERTEIKIA IŠKREIPTĄ TIKROVĖS ATVAIZDĄ, KAD MUMS BŪTŲ KIEK ĮMANOMA LENGVIAU SUPRASTI RYŠIUS TARP ASMENŲ ROJAUS TREJYBĖJE IR JOS SŪNŲ IR DUKRŲ, LYGINANT SU MŪSŲ ŽEMIŠKOSIOS ŠEIMOS PAČIAIS GILIAUSIAIS IR NUOSTABIAUSIAIS MYLIMŲ IR MYLINČIŲ ASMENŲ RYŠIAIS.

Todėl jeigu mes kalbame apie Rojaus Trejybę KUO ARČIAU TIKROVĖS MĖGINDAMI ATSKLEISTI ŠITŲ TRIJŲ ASMENŲ RYŠIUS, tai TUOMET mes kalbame apie TRIS ŠALTINIUS IR CENTRUS, IR BE JOKIŲ ŠEIMYNINIŲ - ŽEMIŠKĄJA PRASME - RYŠIŲ.

ŠIE TRYS ŠALTINIAI IR CENTRAI PULSUOJA VIEN TIK MEILE, NES JIE YRA MEILĖS NEIŠSEMIAMI ŠALTINIAI IR CENTRAI, TARP KURIŲ MEILĖS SKIRTUMO KŪRINIJA PAJAUSTI NEGALI, NES TAIP ABSOLIUČIAI ŠI MEILĖ YRA SUVIENYTA. Kad taip yra įrodo toks faktas, kad NET ROJŲ PASIEKĘ MIRTINGIEJI IR NET STOVĖJĘ BETARPIŠKOJE ROJAUS TREJYBĖS AKIVAIZDOJE - NEVISI GALI TOKĮ ROJAUS TREJYBĖS ENERGETINIŲ AUKŠČIAUSIŲ VIRPESIŲ SUKONCENTRAVIMĄ ATPAŽINTI, JIE NEGALI PRIPAŽINTI, KAD JIE TIKRAI BUVO ROJAUS TREJYBĖS AKIVAIZDOJE, JAU NIEKO NEKALBU APIE TAI, KAD JIE BŪTŲ PATYRĘ TRIJŲ ATSKIRŲ ASMENŲ GYVĄ BUVIMĄ ROJUJE. Ir tik po Rojaus Trejybės jiems suteikto APKABINIMO-SUTREJYBINIMO jie PATIRIA ROJAUS TREJYBĖS GYVĄ BUVIMĄ IR VEIKIMĄ PER JUOS.

Štai dėl to tiek Tėvo meilė, tiek Jo LYGIAVERČIŲ ROJAUS TREJYBĖS PARTNERIŲ MEILĖ YRA VIENA DVASIOJE, IR NĖRA PADALINAMA TAIP, KAD VIENIEMS TIK TĖVO MEILĖ, KITIEMS - TIK AMŽINOJO SŪNAUS, TRETIEMS - TIK BEGALINĖS DVASIOS.

TUO TARPU DVASINGUMAS - TAI YRA TIKROVĖS IR JOS ŠALTINIŲ IR CENTRŲ PRIARTINIMAS PRIE KIEKVIENO TVARINIO - PRIE SAVĘS - PER GYVĄ ATSIVĖRIMĄ ŠITIEMS ŠALTINIAMS IR CENTRAMS IR GYVAS RYŠYS SU JAIS, DEDANT NUOŠIRDŽIAS IR ATKAKLIAS PASTANGAS ŠITĄ GYVĄ RYŠĮ IŠ PRADŽIŲ UŽMEGZTI, O TOLIAU - GILINTI.

Rojaus Trejybė - tai nėra tikrovėje TĖVAS, AMŽINASIS SŪNUS-MOTINA-BROLIS, IR BEGALINĖ DVASIA-MOTINA-SESĖ, nes NĖ VIENAS IŠ ŠITŲ LYGIAVERČIŲ ASMENŲ NETURĖJO NIEKADA PRADŽIOS, NES NĖ VIENAS NEATSIDARO IŠ KITO, KAIP IR JŲ GYVENAMOJI BUVEINĖ - ROJUS - NIEKADA NEBUVO PRADĖTA KURTI, NES JIS EGZISTENCIALIAI BUVO VISADA.

Todėl KŪRINIJOJE EGZISTUOJA ROJAUS TREJYBĖS TRIJŲ CENTRŲ IR ŠALTINIŲ MEILĖS VIRPESIAI, KURIE ĮGAUNA GAILESTINGUMO TIEK, KIEK BET KOKIO DVASINIO STATUSO, BET KOKIOS KATEGORIJOS DVASIA PRITAIKO ŠITUOS MEILĖS VIRPESIUS SAVO ASMENINĖJE VEIKLOJE. Kadangi TVARINIŲ veikla numato Rojaus Trejybės MEILĖS daug SILPNESNĮ pasireiškimą negu TRIJŲ EGZISTENCIALIŲ IR LYGIAVERČIŲ ŠALINIŲ IR CENTRŲ MEILĖ PASKLEISTA Į KŪRINIJĄ, tai kuo tolesnė tvarinio kilmė nuo Rojaus Trejybės, tuo silpnesnis jų imlumas ir jos patyrimas ir paskleidimas, ir tuo didesnis KLAIDŲ pasireiškimas jų asmeniniuose sprendimuose ir jų įgyvendinime. Štai tuomet ir atsiranda TVARINIO CHARAKTERIO SAVYBĖS, KURIOS VIENALYTĘ ROJAUS TREJYBĖS TRIJŲ ŠALTINIŲ IR CENTRŲ MEILĘ SEGMENTUOJA TAIP, KAIP JI GALI PASIREIKŠTI LAIKO IR ERDVĖS VISATOSE IR PLANETOSE, KUR IR VEIKIA EVOLIUCIJOS PLANAS, SAVO RYŠIUOSE SU KITAIS TVARINIAIS.
Todėl jeigu tvarinys myli kitą tvarinį net jeigu šis ir blogai elgiasi, tai liudija, kad toks tvarinys yra kantrus ir gailestingas, nes jis NENUSISUKA NUO BLOGAI BESIELGIANČIO IR JO NEPASMERKIA IZOLIACIJAI.

Tie iš jūsų, kurie buvote žmogiškąja prasme įsimylėję, iškart tapote daug gailestingesni tam žmogui, kurį pamilote, net jeigu jis ir padarydavo klaidingų veiksmų, palyginus su kitais žmonėmis, kurie atliktų panašius veiksmus. Būtent dėl pasikeitusio asmeninio požiūrio ir kilo pasakymas, jog MEILĖ YRA AKLA, ĮSIMYLĖJĖLIAI TUO METU NEMATO KITO YDŲ. Todėl ir ROJAUS TREJYBĖS meilė yra tokia visaapimanti, kad jai taip pat tiktų toks pat apibūdinimas, kaip ir ĮSIMYLĖJĖLIAMS - AKLA, NES KĄ BEPADARYTŲ BET KOKS TVARINYS, JI VIS VIEN MYLI IR NIEKO DAUGIAU NEDARO, KAIP TIK SKLEIDŽIA VIENODĄ IR GYVĄ MEILĘ SAVO GYVAIS VIRPESIAIS.

Tačiau Urantijos Knygos Apreiškėjai taip aukštai pakelti apreiškimo kokybę, kad ji būtų arčiau NEIŠKRAIPYTOS TIKROVĖS, ARBA KAD JI BŪTŲ MAŽIAU ADAPTUOTA PRIE VIDUTINIO ŽMOGAUS MĄSTYMO LYGIO, NEGALĖJO. Todėl tai, ką aš jums sakau dabar - tai daug aukštesnio lygio GILUMINIS DVASINIS ROJAUS TREJYBĖS SKLEIDŽIAMOS MIELĖS SUVOKIMAS, KOKIO URANTIJOS KNYGA NEPATEIKIA.

Jūs turite ĮSISĄMONINTI - Rojaus Trejybės meilė neskaidoma, tačiau ji veikia per tvarinių DVASINĮ imlumą. Štai kodėl kuo arčiau Rojaus Trejybės yra tvariniai, tuo jų PATIRIAMA ROJAUS TREJYBĖS MEILĖ YRA ARTIMESNĖ PATIES MEILĖS ŠALTINIO IR CENTRO ENERGETINIAMS VIRPESIAMS.

TAČIAU VIETINĖ VISATA YRA LABAI TOLI NUO ROJAUS TREJYBĖS, TODĖL JOS MEILĘ SKLEIDŽIA ADAPTUOTĄ PRIE SAVOSIOS VIETINĖS VISATOS SUKURTŲ TVARINIŲ DVASINIO IMLUMO SŪNUS KŪRĖJAS IR JO LYGIAVERTĖ PARTNERĖ - VIETINĖS VISATOS MOTINA DVASIA.

Sūnus Kūrėjas - tai VIETINĖS VISATOS TĖVAS, o VIETINĖS VISATOS MOTINA DVASIA - MOTINA. Šios abi asmenybės yra UNIKALIOS - KAIP IR KIEKVIENA ASMENYBĖ.

KADANGI MŪSŲ SŪNUS KŪRĖJAS yra kilęs iš Tėvo ir Amžinojo Sūnaus - tai jis - kaip ir kiekvienas Sūnus Kūrėjas - turi savo KŪRĖJŲ charakterio savybių. Sūnūs Kūrėjai nėra robotai, todėl kiekvienas iš Sūnų Kūrėjų turi šių savybių skirtingą laipsnį. Mūsų Sūnus Kūrėjas turi tiek Pirmojo, tiek Antrojo Šaltinio ir Centro charakterio savybių, nors jo charakteris labiau panašėja į Amžinąjį Sūnų. Todėl ir jo požiūris į savosios visatos tvarinių veiksmus yra labiau gailestingas, labiau kantrus. Tačiau tai tik TEORINIS teiginys, nes ir kiti Sūnūs Kūrėjai taip pat yra ne mažiau gailestingi ir kantrūs, bet kiekvienas iš jų priima savo sprendimus ir juos įgyvendina vadovaudamasis laisva valia ir Rojaus Trejybės išmintimi sutinkamai su iškylančiomis APLINKYBĖMIS, KURIOS NIEKADA NESIKARTOJA TIEK TOJE PAČIOJE VIETINĖJE VISATOJE, TIEK IR KIEKVIENOJE KITOJE VIETINĖJE VISATOJE, KAIP JOSE TURI BŪTI PASIELGTA IŠMINTINGIAUSIAI.

Sūnaus Kūrėjo Lygiavertė Partnerė - Vietinės Visatos motina Dvasia - kilusi iš Rojaus Trejybės Trečiojo Asmens - Begalinės Dvasios-Motinos-Sesės - nėra VIEN TIK BEGALINĖS DVASIOS DUKRA, nes TRYS LYGIAVERČIAI ŠALTINIAI IR CENTRAI TARPUSAVYJE YRA SUVIENYTI ABSOLIUČIAI, TODĖL KURDAMI - BET KĄ - NIEKADA NEKURIA VIENAS BE KITO, NES JIE KURIA VISAS TVARINIŲ KATEGORIJAS, KURIOS YRA JŲ NUMATYTOS ATITINKAMOMS FUNKCIJOMS ATLIKTI. Todėl Trečiasis Šaltinis ir Centras - Begalinė Dvasia - kurdama savo Dukras - Vietinių Visatų Motinas Dvasias - joms suteikia ne tik savo charakterio savybes, bet taip pat ir Amžinojo Sūnaus dvasingumo bei Tėvo asmenybės reikalingus charakterio niuansus, kurie joms reikalingi jų veiklai Vietinėse Visatose ŠITAME VISATOS AMŽIUJE.

ŠTAI KODĖL IR ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ CHARAKTERIO SAVYBIŲ APTARIMAS YRA PRIDERINAMAS PRIE ŽMOGAUS PROTO SUPRATIMO.
Štai TIESIOGIAI iš Rojaus Trejybės kilęs Dieviškasis Patarėjas savo Dokumente apie Amžinąjį Sūnų rašo:

"Dieviškajame gėryje aš nematau jokio skirtumo tarp Tėvo ir Sūnaus. Tėvas savo visatos vaikus myli kaip tėvas; Amžinasis Sūnus žvelgia į visus tvarinius tiek kaip tėvas, tiek kaip brolis."(0075-05)

Jūs turite ĮSISĄMONINTI ESMINĮ DALYKĄ - ROJAUS TREJYBĖS SIUNČIAMA KŪRINIJAI MEILĖ YRA PATIRIAMA PER KIEKVIENO IŠ MŪSŲ ATSIVĖRIMĄ ROJAUS TREJYBEI, KAIP IR SŪNUI KŪRĖJUI IR VIETINĖS VISATOS MOTINAI DVASIAI. Ir tada jūs realiai PATIRSITE JŲ IR MEILĘ, IR GAILESTINGUMĄ, IR GERUMĄ, IR TIESĄ, IR TEISINGUMĄ, KURIS JUMS BUS PRIEINAMAS TIK JŪSŲ DVASINIO IMLUMO DĖKA.

Iš Rojaus Trejybės mes gauname VISKĄ. Būtent dėl to aš jus ir mokau viską daryti DRAUGE SU ROJAUS TREJYBE IR BENDRAUTI SU ROJAUS TREJYBE, ir tada patys patirsite, KIEK URANTIJOS KNYGOS DOKUMENTUS JŪS IŠPLEČIATE SAVO PATYRIMU.

Žinokite, Urantijos Knygos epochinis apreiškimas nėra iškalti akmenyje ir dėl to NEPAJUDINAMI teiginiai, todėl mes - urantai - JAU matome toliau ir patiriame daugiau negu kai kurie teiginiai pateikti Urantijos Knygoje net ir ateities kartoms.

Štai tam, kad būtume gyvi - ir toliau augantys - dvasiniai mokytojai, ir yra Rojaus Trejybės apreiškimai-mokymai mūsų svetainėje.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2011-12-21 19:20:14

Komentarai

Visa tai kas čia Algimanto parašyta , tikrai yra ta nematoma , galinga apsauga , kiekvienos žmogiškosios esybės , jeigu tik ji visu protu ir visu savo kūnu jaučia tą dievišką energiją ir malonę , jeigu jaučia , arba nori , trokšta jausti ir pažinti .


Tačiau kiekvieno eilinio žmogaus gyvenime , mažai mąstančio , mažai tikinčio , mažai skaitančio , mažai jaučiančio , tačiau labai daug ir sunkiai dirbančio - šalia jo būvimo ir šalia jo žemiškos būties , vyksta kova už būvį , kova už išlikimą .

iš tiesų - kova už išlikimą mus lydi kiekvieną mirksnį . Tai ne vien socialinė kova , bet taip pat ir nuolatinė nematoma viso mūsų kūno kova , su mikrobų ir virusių pasauliu , kuris čia pat , kiekvieną minutę , milijonais sūkuriuoja apie mus . Ir jeigu tik susilpnėja mūsų kūnų energetinis apvalkalas , milijonai žudikų prasiveržia į mūsų organizmą .

Ypač pavojingos aštrios pykčio , neapykantos , stresinės situacijos , kurios atveria ir tuo pažeidžia , šio matomo fizinio kūno , nematomą energetinio apvalkalo vientisumą . Aišku viso to mes nematome , tačiau , labai greitai pajaučiame , akcentuojame , aimanuojame , jau kaip aiškiai matomas ir jaučiamas , mūsų socialines , šeimynines , buitines , darbo karjeros sėkmes ir nesėkmės .

emilispetras
2011-12-26 21:07:06



Mielas Algimantai,

Aciu uz si tikrai issamu, gilu ir tikrai aukstesnio lygio mokyma-ispletima.

valdasAirija1
2011-12-21 22:23:38



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal