Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kodėl jaunimas turi tiek cinizmo, vulgarumo, kai pati lietuvių kalba turi tiek daug gražių, malonybinių žodžių, kurie taip dera liaudies dainose? Kodėl tokia turininga tauta ėmė puoselėtį vulgarų ir cinišką jaunimą, kuriam, KOL KAS, nesuv

Kodėl jaunimas turi tiek cinizmo, vulgarumo, kaip pati lietuvių kalba turi tiek daug gražių malonybinių žodžių, išreiškiančių tyrus ir kilnius jausmus, siekius, ir kurie taip nuostabiai yra vartojami liaudies kūryboje, liaudies dainose? Kodėl tokia turininga tauta ėmė puoselėti vulgarų ir cinišką jaunimą, kuriam, KOL KAS, nesuvokiama, ko jie čia iš viso yra šiame pasaulyje? Ar gali jaunimas, be ŠVIESAUS PAVYZDŽIO PAMATYTI PAČIĄ ŠVIESĄ, KADA VAIKŠTO TAMSOJE IR TĄ TAMSĄ LAIKO ŠVIESA, NES ŠVIESOS TAIP IR NETEKO PAŽINTI IKI ŠIOL? Kodėl lietuvių tauta, kažkada davusi visiems ir Donelaitį, ir Valančių, ir Čiurlionį, ir Baranauską, ir Maironį, ir Putiną, ir daugybę kitų meno kūrėjų, kurie savo kūriniais kėlė žmogaus sielą aukštyn, kad ji kiltų iš tamsos į šviesą, kad ji susimąstytų apie savo aukštesnę misiją, dabar taip nusigręžė nuo šitų pačių šviesių siekių ir visiškai prarado savimonę, netgi savąją TAUTOS tapatybę?


Algimantas
2006-06-02 13:33:47

Komentarai

Algimantai,jus gal kas izeide troleibuse eilini karta.Yra ir geru isaukletu merginu,vaikinu.Ar neteko matyt?

Keistuole
2006-12-07 14:43:20



Nekūriau naujos temos, manau čia tiktų apie tai kalbė. Iškeliu idėją, kad jaunimas nors ir nėra auklėjamas tėvų gerai, gal tėvai nemoka jų auklėti, ir poto jie nekaip elgiasi. Bet dar vienas dalykas kuris galėtų išspręsti problemą tai meilė, turiu omeny ne Dievui, ar šeimos nariams, o susirasti savo gyvenimo partnerį. Vaikinams - merginą susirasti, merginoms - vaikiną susirasti. Priešingos lyties žmonės vienas kitą papildo charakteriu, vertybėmis. Ir manau tai būtų patraukliau jauniems žmonėms, nei juos sudominti kalbant apie meilę Dievui ar visiem žmonėm.
Ir tokios mintys kilo, kadangi tie kurie turi savo partnerį yra geresnio charakterio, ramesni, jausmingesni, laimingesni, jie žino kas yra meilė galbūt todėl. O kiti kurie neturi ieško visokių nuotykių, jaučiasi vieniši, neturi prasmingų tikslų galbūt. Nemoku gal labai gerai reikšti mintis, bet jei supratot tai manau čia yra gera mintis pamastymui. Jeigu jaunimas būtų skatinamas santykiams grystiems meile ir rupinimusi kitam artimam žmogui, tai charakteris gana stipriai pasikeistų į gerą, hipoteze. Gal kas turi prasmingų idėju ar pastebėjimu?

Vaidas
2006-12-06 19:17:31



Apie tai koks yra jaunimas nėra ka diskutuoti, nežinau kelintais metais, bet visame pasaulyje pasikeitė tokios taisyklės kaip nerakinamos namų durys, daug žmonių tarsi "susipriešinę" galima pavadint, tik tose vietose kur labai "savi" visi, ten dar jaukiau. Kad viskas keičiasi, ir keičiasi gerokai, tai įprastas dalykas atrodytu. Reikėtų susimąstyti, nebent kodėl visa tai pranyko, gal tos gerosios savybės buvo paviršutiniškos praeityje, ar jų niekas nemokė, nebuvo tinkamo auklėjimo šeimose.
Šiaip, dėl ankstesnio mano komentaro, taip pagalvojus jeigu visi žmonės mylėtų labiau vieni kitus, tai viskas pasikeistų į gerą. Man nepatinka ta sektantiška banali meilė, ar meilė kuri daro kažką blogo, kaip apakina, neleidžia konors pamatyti ar ižvelgti. Bet čia manau reikėtų apibrėžti iš naujo meilę kaip terminą, gal net nauja tema tiktų apie tai kalbėti. Kaip turėtume suvokti meilę.

Vaidas
2006-12-12 16:46:07



Keista. Matau pirmą kartą beveik žmogų, o atrodo taip pat. Jaunimas kaip jaunimas. Jiems toks laikas. Normalu. Jei tau kliūna kažkas-pasakai. Jei dar gali nekreipt dėmesio nesmerkdamas - patyli. O kas blogai ar gerai - savo išminty randi. Labai jau daug ir kategoriškų mūsų Lietuvėlėj "moralistų". Kai tuo tarpu patys tai žiauriai meluoja, tai prisitaikėliškai pataikauja, vadindami tai normaliu išgyvenimu, tai savo patirtį perša už tiesą taip ir neišmokę per gyvenimą nei mylėti atvirai, nei būti mylimi tikrai. Ir tokių pilna įvairiose amžiaus grupėse, įvairiuose socialiniuose sluoksniuose, ir įvairiose tautose. Žinoma, ir abiejose lytyse. Toks gyvenimas. Kas dar ką mąstot ta tema ?

Mindaugas
2006-06-26 11:05:04



viskas čia normal...jaunimui taip reikia tam kartui- pakartuot...kad dorieji dorystai sūsiprastų jų nelynčiuot...o tai užmeta lyną ant kaklos- nei kuo kvepuot... nebent GĖRIMU, kaip pagal Volmer...ai, bet eynu pamalduot... negi koraną pirksies...- pakelėj kioskeliai švytinasi...

golgoto
2006-06-26 10:54:46



Kas kitą tepa - pats kuo ten kvepa ?

Suleimys
2006-06-26 06:58:14



Vaidui
Na, ir kokie ? Tie mano komentarai...

Dalia
2006-06-26 06:54:18



Sveiki. Užėjau čia. Įdomiai bandot kalbėtis. Gal ir nieko. Pats irgi domiuosi panašiais dalykais. Užkliuvo čia - kažkas rašė Daliai dėl sniegenos, debesos, varno... Man tai kitaip atrodo. Jeigu tai ir vienas žmogus būtų, bet... jaučiasi ... kaip čia pasakius - tokia šviesi energetika... O, va, apie tą, kur jai rašė, to nepasakyčiau. Jaučiasi kažkokie primityvūs jausmai iš to žmogaus pusės. Gal kas padiskutuotų daugiau šiuo klausimu ?

Mindaugas
2006-06-26 06:51:36



<Mindaugas>(2006-06-26 06:51), taip sutinku, kad labai kontrastingai matosi, "jaučiasi kaip čia pasakius - tokia šviesi energetika" ir "O, apie tą, kur jai rašė, to nepasakyčiau. Jaučiasi kažkokie primityvūs jausmai iš to žmogaus pusės".
Matosi, kuris zmogus zvelgia i geraja puse, ir nori parodyti ja kitiems, o kitas stengiasi izvelgti blogaja, prisikabinti.
[Daliai] "Kokie" - kaip ir is mano komentaro galima pastebeti, tokie kad jauciu dekinguma. o uz ka dekingumas, pati supranti kodel ;D

Vaidas
2006-06-27 07:52:55



Gal tiksliai neatspesiu kas tu, <Daliai>, bet Dalia ir yra Dalia, o tie kurie apsimetineja isgalvotais personazais tai kiti, kuriu neminesiu. Bent man taip ryskokai jauciasi.
O Daliai, aciu uz komentarus, pati supranti kokie jie. :)

Vaidas
2006-06-25 20:23:06




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal