Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Būtiniausi urantų darbai

Mieli broliai ir sesės dvasioje, sukurti tokią temą paskatino apmąstymai apie artimiausią ateitį. Vaikštinėdama su mažyliu po lauką kalbėjausi su Rojaus Trejybe ir mąsčiau, kad po dviejų metų turėčiau grįžti į darbą, o vaikelį atiduoti į darželį. Ir staiga suvokiau, kad tokio darželio kokio reikia tai nėra. Juk Rojaus Trejybės numatyta tokia mityba, kokios nėra nė viename darželyje, nekalbant apie auklėjimą. Ir man kilo mintis, kad urantams šiuo metu daug labiau nei šventovės reikia žaliavalgių-vegetarų vaikų darželio. Tokiame darželyje veiklos turėtų daugelis urantų. Gyvojo Kelio vaikų darželyje vaikai būtų mokomi garbinti Rojaus Trejybę, pažinti kūriniją, teisingai gyventi ir maitintis. Jie galėtų patys auginti žalumynus, daiginti įvairias sėklas, rinkti valgomus žolynus žaliavalgiškiems patiekalams. Vaikai būtų mokomi bendradarbiauti su Rojaus Trejybe. Galima numanyti, kad potencialūs darželio lankytojai gyvena skirtingose miesto vietose, todėl galima būtų net teikti vaiko paėmimo iš namų-pristatymo į namus paslaugą. Dabar darželiai tuo neužsiima, nes per didelė atsakomybė. Tik ne Rojaus Trejybei! Ir nauda iš darželio gerokai didesnė nei iš atsitiktinių praeivių užkalbinimo mėginant atskleisti šviesą. Darželio vaikų tėvams būtų akivaizdžiai matyti, kaip akivaizdžiai keičiasi jų vaikai, o ir vaikai imtų auklėti tėvus, perteikdami jiems gautus mokymus. Vėliau prasidėtų Rojaus Trejybės pažinimo vasaros stovyklos.

Svajodama apie Gyvojo Kelio vaikų darželį pajutau, kad šia mintimi turiu pasidalinti su jumis.

Su meile

Gitana
2012-04-23 23:35:09

Komentarai

Kada savo veiksmus, darbus pašvenčiame Tėvui-Rojaus Trejybei diena praeina sklandžiai, džiaugsmingai, kokybiškai. Kitaip ir negali būti , nes veikiame kartu su Tėvu, įsiklausydami i Jo vedimą iš vidaus. Tėvo vedimą iš vidaus pajaučiame tik per nuoširdų atsivėrimą ir būdami atsivėrimo būsenoje mes veikiame ryžtingai, drąsiai paskleisdami meilę, šviesą kitiems dvasios broliams ir sesėms, kurie tos šviesos nuoširdžiai ieško. Kaip džiugu, kada bendraujant su dvasios broliu ar sese išgirsti:"Turbūt Apvaizda mus suvedė, tai neveltui aš meldžiausi, mano maldas išgirdo Tėvas". Kad ir toks atvejis, važiuojant į sodą užsimezgė pokalbis su dvasios sese, ji išsipasakojo apie save, kad jai sunkoka senatvėj turi problėmų su stuburu, negali sunkaus nieko nešti, o tenka
dažnai eit į parduotuvę, kadangi slaugo sūnų, kuris jau 23 metai kaip nesikelia iš lovos po sunkios stuburo traumos. Aš aišku pasakiau, kad visas problėmas reikia spręst tik su Tėvu-Rojaus Trejybe atsiveriant Jiems visu nuoširdumu ir besalygiškai pasitikint, remtis tik į Tėvą ir į nieką daugiau. Pasakiau, kad melsiuos už sūnų ir už visą šeimą individualiai ir Rojaus Trejybės Gyvojoj Šventovėj kolektyvinėj maldoj, su kitais dvasiniais broliais ir sesėmis. Pasakiau, kad į gyvąsias pamaldas renkamės kiekvieną šeštadienį iš ryto 9val. Paminėjau būtų gerai, kad tuo metu ji ir sūnus pasimelstų, tai juos dar daugiau sustiprintų. Ir jei ji neprieštarauja, parašysiu į forumą, kad dar daugiau dvasios brolių ir sesių pasimelstų už jos sūnų Gintautą. Dvasios sesė Genovaitė susigraudeno
ir labai apsidžiaugė, sako turbūt mus Apvaizda suvedė, nes visąlaik meldžiausi ir prašiau pagalbos. Pasakiau, kad Apvaizda visuomet pasiruošusi padėti, jei tai neprieštarauja Rojaus Trejybės valiai, svarbiausia kuo nuoširdžiau kreiptis į Ją besąlygiškai pasitikint.Dvasios sesė Genovaitė ruošėsi jau
išlipt, atsisveikinant spėjau užsirašyt jos mobilaus telefono numerį manau, kad dar nekartą mes susitiksime, juk nebereikalo mus Apvaizda suvedė. Kaip nuostabu, kad galime pabūti įrankiais Rojaus Trejybės rankose. Svarbiausia mūsų užduotis įtikėti dar giliau ir būnant atsivėrimo būsenoje veikti įsiklausant į Rojaus Trejybės vedimą iš vidaus tą akimirką.


Telydi jus ramybė
Su meile,

Leonida
2012-06-24 21:11:35



"Jūs turite suprasti, kad pagrindinis jūsų ŠIOS AKIMIRKOS DARBAS – GILESNIS ĮTIKĖJIMAS, KAD GALĖTUMĖTE PATIRTI KUO STIPRESNĮ VEDIMĄ IŠ VIDAUS. "
[Šeimininko Sūnaus Kūrėjo, mums dar žinomo jo žemiškuoju Jėzaus iš Nazareto vardu, atsakymas-mokymas apie Ištaisomąjį laikotarpį ir mūsų darbus jo metu, perteiktas Rojaus Trejybės gyvojoje šventovėje Kaune, 2011 11 13]

Štai koks darbas pagrindinis. Šis mokymas taip pat tinka ir Žanos sukurtai temai - "aktyvi dvasinė veikla". Taigi pagrindinė veikla - GILESNIS ĮTIKĖJIMAS. Po vakar praleistų porors valandų su Algimantu, aš pagaliau išgirdau, kad svarbiausia veikla ir svarbiausias darbas yra GILINTI ĮTIKĖJIMĄ, KAD PAJAUSTI ROJAUS TREJYBĖS VEDIMĄ VIDUJE VIS LABIAU IR LABIAU, KAD DINGTŲ TAS - "manau čia mane veda". Štai kas garantuoja kokybę. Ir tuomet dorai uždirbtas 100 litų nustelbia nedorus milijardus, kurie naikina ir pažeidia Rojaus Trejybės valią.

Ramybė jums.

Evaldas
2012-06-19 10:24:05



Pacituosiu Algimantą ir matantiems ir nenorintiems ir toliau matyti ir mėgstantiems citatas kaip argumentą. "Mielas Vaidai, na, kodėl tu neišgirsti, KĄ AŠ AIŠKINU, kad vėl toliau klaidini ir save, ir kitus. Ir kada aš sakau, kad esi kurčias ir aklas DVASIOJE, tai ne, anot tavęs, vaikiškas pravardžiavimas, o tiesiog FAKTO KONSTATAVIMAS, kad kiti galėtų matyti, KOKIE YRA URANTIJOS KNYGOS skaitytojai, kada ją skaito miegančia DVASIA - aklai - todėl nieko negali suvokti DVASIOS gelme, būtent DVASIOS GELME ir būtina suvokti DVASINĮ APREIŠKIMĄ, NES TAI VISIŠKAI KITAS LYGIS. Tai būtų tas pats, kaip matyti vienos plokštumos vaizdą ir vaizdą su jos perspektyva ir reljefu. Tas pats vaizdas, o matymas net nepanašus, nes tai visiškai skirtinga MATYMO KOKYBĖ - SU GYVYBE ."

rimantasKaunas
2012-05-01 11:48:51



"Liuciferis siūlė atsisakyti tokio ilgo kylančių mirtingųjų mokymo, trunkančio gal milijardus metų. O štai ..... siūlo garbinti Rojaus Trejybę jau čia - evoliuciniame pasaulyje, nors toks garbinimas vyksta tik Havonoje. Kam reikalingas toks milžiniškas garbinimo šuolis ..... taip ir nepaaiškina.

Ar nekilo mintis, jog aiškinti nėra ko, nes vyksta kokybinis šuolis? Tiksliau- jau yra įvykęs.
Tiktai to nei suprasti, nei suvokti niekaip nenorima. Mums ant lėkštutės paduodama tai kas jau yra TIKROVĖ, bet iliuzija vis dar masina likti krokodilo šarvuose. Kaip niekaip negalima teigti, jog:

"Pamatas apsisprendimui yra suvokimas, o patyrimas gali prisidėti prie suvokimo tačiau nėra būtinas"

Ir tuo pačiu sakyti:

"Žmogus, kuris vykdo Tėvo, Trejybės valią .."

Jeigu žmogus tikrai suvokia kas jis yra jau dabar ir vykdo Tėvo- Rojaus Trejybės valią (pastarąjį žodį rašau sąmoningai iš mažosios raidės, nes tai ir yra ta tikrovė, kurioje mes esame per SUSILIEJIMĄ MEILĖS BŪSENOJE SU ROJAUS TREJYBE IR VISA KŪRINIJA), tuomet tikrai yra taip, kad be apsisprendimo vykdyti Rojaus Trejybės valią nepajudėsime suvokime nė per žingsnį.
Tuo noriu pasakyti, kad anoks čia suvokimo pilnavertiškumas, jei nepriimamas sprendimas. Ir pats suvokimas tebus tik supratimas, nes apsisprendimas atveria tikrąjį suvokimo gilumą iki begalybės.

Be abejo, tikrai turi būti ugdomas ir supratimas, ir aktualizuojamas žingeidumas. Kas ir vysto intelektą.
Tiktai ką reiškia intelektas, be dvasios atvirumo Susiliejimui su Rojaus Trejybe.
Ką reiškia tas suvokimas neatradusiam savyje Tėvo- Rojaus Trejybės, palyginus su Rojaus Trejybės atradimu savyje, kuomet ir prasideda tikrasis suvokimas.

Apskritai, kokia dar gali būti diskusija, jei savaime aišku, kad aukščiausio rango dvasios TIK DĖL MŪSŲ postuluoja Rojaus Trejybės Asmenis.
Galite laikyti tuščiais žodžiais, bet man Rojaus Trejybė yra ne tik TIKRIEJI TĖVAI, bet visų pirma- tai MEILĖS ENERGIJA, KURI NĖRA IŠSKAIDOMA, BET TIKRAI YRA TAI, ko nemoku išreikšti žodžiais.

Ir čia aš pagalvoju, jog dvasios, kurios mums perdavė Urantijos Knygą, turėjo taip toli žvelgti į priekį puoselėdamos kibirkštėlę vilties, kad ateis tas metas ir mes PAGALIAU suvoksime per gyvąjį patyrimą, per ĮTIKĖJIMĄ, jog TIKROJI VISŲ ŠEIMA IR YRA KŪRINIJA SU TIKRUOJU KŪRĖJU- ROJAUS TREJYBE.

Gyvasis Garbinimas tiek Urantijoje, tiek Havonoje tegali skirtis tik TURINIO KOKYBE.
Ir tą turinio kokybę bandoma iš meilės mums mums ir neprimesti, bet pakviesti gyvai patirti ir įsilieti į darnų kūrinijos evoliucijos procesą.
Havonoje juk nebuvo maišto. O mes tempiamės tokį "bagažą", kad kartais tai tampa kažkokiu mazochizmu. Atrodytų, jog mes taip norime ir toliau būti šablonais, kankinio veido išraiška.

Galima skaityti Urantijos Knygą, galima ir GYVAI JĄ STUDIJUOTI.
Čia ir yra tai, kas norima pasakyti:

Gimęs šliaužioti skraidyti negali.

Ramybės jums

Arunas
2012-04-30 21:53:46



Gitanos mintį apie daržeį galima evoliucijonuoti; be maksimalizmo, be fanatizmo, be beatodairiškumo tuštybės, menkaveriškumo, laikinumo reiškimosi aplinkoje tikrai reikia bandyti tokioms mintims suteikti “rūbą” –na pradžioj gal tik primatavimą, tik pirmuosius štrikus. Algimanto aktyvumo-iniciatyvumo dėka vyksta garbinimo praktika, vyksta aptarimo praktika; Gitanos minčiai suteikus materialią-buitinę išraišką knygos dvasia turėtų trečiąjį pasireiškimo lauką.

Evaldai, nereikia tau nei aiškinti, nei mokyti; užtenka prabilti ir matosi kad nusiėmęs vienus akinius į gyvenimą žvelgi pro kitus akinius. Ir tai suprantama; jeigu gražiau atrodo, geriau jautiesi –kodėl gi ne –žinoma, nešiok akinius,ir girkis; koks tu, kokia šviesa, kokia jausena. Tokiais būti palengvina tas faktas, kad neturite pilno matymo perimetro. Jūsų matyme yra juodosios zonos, kurias užpildote dirbtinai, realybę neatitinkančiais konstatavimais –ir tai yra asmeninė jūsų iliuzija.

Kazimieras
2012-04-30 11:20:38



Mielas Vaidai, kadangi tu neturi JOKIO SUPRATIMO apie VERTIMO TEORIJĄ - tai yra atskira disciplina - tuomet NĖRA PRASMĖS TOLIAU TAU AIŠKINTI TAI, KO TU SUPRASTI VIS TIEK NEGALI, NES TAU IŠ PRADŽIŲ TURĖČIAU SKAITYTI PASKAITĄ, KAS YRA VERTIMO NUOSTOLIAI, KAIP JŲ IŠVENGTI, KĄ IR KAIP VERTĖJAS PRIVALO VERSTI, KIEK JIS YRA PRIKLAUSOMAS NUO ORIGINALO, KOKIU LAIPSNIU JIS TURI PAKLUSTI KALBOS, IŠ KURIOS VERČIA, SINTAKSEI, IR DAUGYBĘ KITŲ DALYKŲ. O dabar dar kartą - paskutinį, nes toliau nematau reikalo tau aiškinti Urantijos Knygos vertimą - parašysiu dar paprasčiau, ko tu taip ir negalėjai iki šiol suvokti, nors tai aiškiai paaiškinau.
Aš tau sakiau, kad turi žvelgti ne žmogiškosios siauros sampratos prasme į terminą SINTETINIS, kokį žmogus tuoj pat taikytų bet kam, kas toks yra jo buitiniu supratimu, ką tu ir įrodei po žodžio SINTETINIS parašydamas skliaustuose (dirbtinės medžiagos). SINTETINIS KOORDINATORIUS yra būtent vienintelis teisingas vertimas, nes tu niekaip negali suprasti, jog SINTETINIS rodo ne tai, KA Aukščiuasioji Būtybė DARO, o tai, KOKIU BŪDU JI ATSIRANDA - ĮSIASMENINA KAIP DIEVYBĖ. Ji NĖRA TOKIA KAIP ROJAUS TREJYBĖS TRYS ASMENYS, KURIE VISI YRA IKI GALO UŽBAIGTI, SU SAVO VISA PILNATVE, KURIOS MES NIEKADA NEATSKLEISIME IKI GALO, VISĄ LAIKĄ - PER VISĄ ATEITIES AMŽINYBĘ - TEATSKLEISIME TIK JOS LEDAKALNIO VIRŠŪNĘ, O PATI MILŽINIŠKA ŠITŲ TRIJŲ ASMENŲ DALIS LIKS NEATSKLEISTA, KIEK BEBŪTŲ PLEČIAMA KŪRINIJA, KIEK BEBŪTŲ SUKURTA NAUJŲ VISATŲ IR TVARINIŲ.
Tuo tarpu Aukščiausioji Būtybė NĖRA TOKS ASMUO, KURIS BŪTŲ UŽBAIGTAS, NES JIS BŪTENT ĮSIASMENINA TIK KITŲ PATYRIMŲ DĖKA - O TAI IR ATITINKA PAČIĄ PIRMĄJĄ ŽODŽIO SINTETINIS - REIKŠMĘ - ATSIRANDANTIS SINTEZĖS BŪDU IŠ ELEMENTŲ, ŠIUO ATVEJU IŠ TVARINIŲ PATYRIMŲ.
Būtent dėl to, kad lietuviškas žodis DIRBTINIS - yra PER SIAURAS ŠITAME KONTEKSTE, todėl ir neturėjau teisės - kaip vertėjas - SUSIAURINTI Apreiškimo Dokumento Autoriaus pavartoto termino prasmę lietuviškame vertime, kad dėl to būtų klaidinamas skaitytojas.
Tu ir vėl NESUVOKDAMAS BŪDVARDŽIO-PAŽYMINIO -SINTETINIS - ryšio su JO pažymimu žodžiu - KOORDINATORIUS - priskiri savo siūlomu žodžiu - JUNGIANTIS - jau antrąją funkciją - JUNGIANTIS KOORDINATORIUS, tuo tarpu Apreiškėjas pavardoja ne GERUNTIJŲ - SYNTHESIZING - bet BŪDVARDĮ -SYNTHETIC. Todėl būdvardis SINTETINIS ir parodo, KOKS YRA KITOKS NEGU ROJAUS TREJYBĖS TRYS ASMENYS ŠIS NAUJAS BEĮSIASMENINANTIS AUKŠČIAUSIOSIOS BŪTYBĖS ASMUO. Tačiau TAI suvokti tu gali tik tada, kada gerai suvoki Rojaus Trejybės tris Asmenis - o Jie yra VIENINTELIAI be kilmes pradzios - ir iš jų atsirandančius kitus asmenis-kūrėjus.

Jeigu aš būčiau taip laisvai interpretavęs teksta, kaip siūlai tu, tuomet tai būtų INTERPRETACIJOS knyga, bet NE VERTIMAS, ir dėl to Urantijos Knyga lietuvių kalba būtų buvusi visiškai nepanaši į Apreiškėjų mums suteiktus Dokumentus anglų kalba.
Aš išverčiau taip, kaip TURI BŪTI IŠVERSTA. Realiai vertė TĖVAS-ROJAUS TREJYBĖ, o aš tik buvau JU gyvas instrumentas šiam darbui specialiai - ir per DAUGYBĘ METŲ - paruoštas su specialiomis studijų programomis, kokių neturėjo NĖ VIENAS vertėjas į kitas pasaulio kalbas. Todėl ir vertimo - geresnio - niekas negalėtų išversti.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2012-04-28 20:29:44



Įžanga | Man patinka teorijos, nes jų dėka eina suprasti reiškinius, prasmes, esmę. Tuo tarpu bendrai, nelabai rimtiems žmonėms norisi ne teorijų, bet pavyzdžių ir pasakojimų kaip tai pritaikoma - nes sunku patiems įsivaizduoti kaip tai taikoma.

Jeigu žmogus gyvena tuo kas teisinga, ir susiduria su neteisybe, kyla būna noras sustatyti viską į savo vietas. Tai iš teorinės pusės, buvo sakoma kad šiame forume netinka asmeniškumai, nereikia aptarinėti asmenų. Aš pats tokiom idėjom pritariu, nes panašiai aptariu DĖSNIUS, ir pačius principus kurie yra svarbūs, bet nesvarbu kokiame žmoguje tai pasireiškia.

Tai net jeigu viskas paprasta ir aišku man, ir tikiu kad mano rašymo stilius gan aiškus, pesimistiškai ir be jokių pasiekiamų rezultatų numatau kad praslinks. Tačiau neteisinga būtų tylėti neteisybės akivaizdoje, neteisybės kuri vis pasikartoja ir galbūt reikėtų bent pabandyti kaip lentelę su užrašu įkelti, net jei ji bus ignoruojama.
----
Dėstymas | Jeigu forume dalyvaujantis žmogus elgiasi neteisingai tuomet: 1) teisinga yra parašyti kad "konkretus" elgesys yra neteisingas. 2) NETEISINGA yra rašyti kad tas KONKRETUS žmogus klysta - nes tai yra neprasmingas asmeniškumas, nutraukiantis dėmesį nuo DĖSNINGUMO, link ASMENS. (Tai čia buvo kas susiję su elgesiu, ir įvardijimu sureagavimu)

Kitas lygis kai žmonės nori prasivardžiuoti, keiktis, vartoti negražius žodžius, epitetus, menkavertiškumą, smugdymą, žeminimą perteikiančius žodžius norima vartoti. Tai tokiu atveju vėl galima IŠVENGTI asmeniškumo:
Jeigu forume dalyvaujantis žmogus elgiasi neteisingai tuomet: 1) TEISINGIAU yra parašyti kad VISI su "konkrečiu" elgesiu žmonės, to autoriaus kuris nori vartoti negražius žodžius, yra vadinami... ir išvardijami negražūs žodžiai. 2) NETEISINGA yra parašyti kad tas konkretus žmogus, pasak autoriaus kuris nori vartoti negražius žodžius, būtent visus tuos negražius parašyti ASMENIŠKAI tam žmogeliui.

Pastebėsite, kad asmeniškumo vengimas - taikomas kada norima kalbėti apie klaidas, suklydimus, kurių vengimas yra vertybė, todėl ir dėsningumai parašomi išplėsti suvokimui. Taip pat asmeniškumo vengimas, kada norima vartoti NEGRAŽIUS žodžius.

Atvirkščiai, jeigu norima padėkoti, išreikšti kad kažkieno pagalba padėjo, manau asmeniškumą naudoti galima.
----
Pavyzdžiai | Algimantas yra minėjęs, kad labai SVARBU yra aptarinėti pačią TIESĄ, o ne tą ASMENĮ kuris tą teiginį pasakė. Ir aš jam pritariu, labai teisingi žodžiai.
----
Šiame komentare laikiausi visų, savo aprašytų dėsningumų. Beje kablelius dedu pagal intonaciją pastebėjau, neturėtų būti tai naudojama kaip pavyzdys ten kur reikia taisyklingai rašyti. Atsakymas išsamus, "Kol kas tiek" netiktų. Geros savaitgalio.

Vaidas
2012-04-28 08:59:28



Algimantai,
pažodinis vertimas nėra visada tikslus vertimas. Na laikykime, kad tai reiškia Dirbtinis koordinatorius. Tada pasiaiškinkime, ką reiškia tarptautinis žodis koordinãtorius: 1. asmuo, nustatantis koordinates; 2. lėktuvo vietos nustatymo automatinis prietaisas; 3. valdomosios raketos, torpedos, bombos automatinis nusitaikymo įtaisas. 4. asmuo, derinantis kelių asmenų, organizacijų, kolektyvų veiklą, veiksmus. Kas gali suprasti pasakymą Dirbtinis asmuo, derinantis asmenų veiklą, veiksmus; arba pasakymą Sintetinis (dirbtinės medžiagos) asmuo, derinantis asmenų veiklą, veiksmus. Ar ne aiškiau ir suprantamiau skamba Jungiantis įvairius elementus asmuo, derinantis asmenų veiklą, veiksmus. Tačiau ir iš tokio pasakymo nelabai atsiskleidžia esmė, o čia galima prisiminti ir apreiškėjų užuominas apie mūsų žodynų skurdumą ir tam tikras problemas. Nors tiesą kalbant, kita pastraipa paaiškina Aukščiausiosios Būtybės esmę ir ją paaiškina, kaip būtent energijos-asmenybės sintezę, o ne sintetiką ar dirbtinumą.

VaidasVDS
2012-04-27 17:04:48



Mielas Vaidai, na, kodėl tu neišgirsti, KĄ AŠ AIŠKINU, kad vėl toliau klaidini ir save, ir kitus. Ir kada aš sakau, kad esi kurčias ir aklas DVASIOJE, tai ne, anot tavęs, vaikiškas pravardžiavimas, o tiesiog FAKTO KONSTATAVIMAS, kad kiti galėtų matyti, KOKIE YRA URANTIJOS KNYGOS skaitytojai, kada ją skaito miegančia DVASIA - aklai - todėl nieko negali suvokti DVASIOS gelme, būtent DVASIOS GELME ir būtina suvokti DVASINĮ APREIŠKIMĄ, NES TAI VISIŠKAI KITAS LYGIS. Tai būtų tas pats, kaip matyti vienos plokštumos vaizdą ir vaizdą su jos perspektyva ir reljefu. Tas pats vaizdas, o matymas net nepanašus, nes tai visiškai skirtinga MATYMO KOKYBĖ - SU GYVYBE

Tu pateiki žodžio - sintezė - etimologiją - bet tai visiškai nieko nekeičia, ir aš negaliu vadovautis tavo klaidingomis interpretacijomis versdamas žodį ne SYNTHESIS, bet SYNTHETIC. O ten, kur yra žodis SYNTHESIZING ten jį ir išverčiau ATITINKAMAI - PRIEŠ TAI EINANČIOJE PASTRAIPOJE - sintezuojasi. Kaip ir kitame sakinyje yra Aukščiausiosios Būtybės FUNKCIJOS apibūdinimas - ...the Deity correlator and synthesizer - ...abipusio ryšio Dievybė sujungėjas ir sintezatorius.

Tuo tarpu tavo iškeltoje MENAMOJE klaidoje žodžiu SYNTHETIC - SINTETINIS - būtent ir yra pateikiamas Aukščiausiosios Būtybės KILMĖS STATUSAS,o ne jos FUNKCIJA. O jos FUNKCIJĄ išreiškia kitas - greta pavartotas žodis - CO-ORDINATOR - KOORDINATORIUS.

Kadangi tu Urantijos Knygos teksto GILUMINE prasme nesuvoki, tai tau nėra aišku, kaip imliai Apreiškėjai vartoja žodžius VISAME APREIŠKIMO TEKSTE. Tai tik vienas iš pavyzdžių, kai dviem pažyminio žodžiais yra atskleidžiama gelmė - ir Aukščiausios Būtybės KILMĖ ir FUNKCIJA - SINTETINIS KOORDINATORIUS.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2012-04-27 16:08:34



siñtezė [gr. synthesis – sujungimas, sudarymas, derinimas]: 1. įv. elementų, objekto dalių jungimas į visumą.
Ar ne tai Aukščiausioji Būtybė ĮSIASMENINA KAIP ASMUO KAUPDAMA VISŲ KŪRINIJOS TVARINIŲ PATYRIMĄ IR TALPINDAMA JĮ SAVYJE, NET IR NEIŠLIKUSIŲ TVARINIŲ, AR SUNAIKINTŲ TVARINIŲ? Manau tai daug aiškesnis išsireiškimas nei Dirbtinis Koordinatorius ar Sintetinis koordinatorius.
Ir kam tie prasivardžiavimai - "Esi AKLAS IR KURČIAS DVASIOJE"? Tai beveik vaikiška...

VaidasVDS
2012-04-27 15:18:15




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal