Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kas yra darbas ir kas yra poilsis?

Kas yra darbas ir kas yra poilsis? Labai dažnai girdžiu sakant, tiek daug dirbu, labai pavargau, esu taip užsiėmęs, neturiu net kada pabendrauti... Arba, štai laukiu atostogų, gal nors kiek pailsėsiu? Tai koks čia turėtų būti siaubas, o ne gyvenimas šitaip save alinti. Dėl to ir pateikiu jums tokį klausimą, kas gi yra darbas ir kas gi yra poilsis, kaip visa tai pasiekti, kad žmogus nebūtų tiek išsekęs GYVENDAMAS?


Algimantas
2006-06-23 21:08:46

Komentarai

Mielas Sysai, tyri jausmai ir yra sielos BRENDIMAS IR ATSIVĖRIMAS, KURIS YRA VIENODAS TIEK LIETUVIAMS, TIEK ANGLAMS, TIEK AUSTRALAMS, TIEK VISIEMS MIRTINGIESIEMS, nes šis pojūtis yra IŠ TĖVO PER ATSIVĖRIMĄ JAM.
O tai, ką tu klausi - kur tiesa, jausmai ar Dievo žodis, tai būtent tie jausmai, TYRI IR KILNINANTYS JAUSMAI, ir yra DIEVO ŽODIS TAVO SIELAI. Ir tik ji VIENINTELĖ pajėgi atskirti, kur TIESA. Dėl to ir klausyk tik savo sielos virpesių, jie niekada tavęs nenuvils, bet visada tik stiprins ir darys tave geresniu.

Algimantas
2006-07-25 22:11:21



Svarbiausia gyvenimo taisykle, skiriu uradoerologams<<
NIEKADA NETIKEK TUO, KA JAUTI, JEI TAI PRIESHTARAUJA DIEVO ZODZIUI. KLAUSKITE SAVES: "KUR TIESA - MANO JAUSMAI AR DIEVO ZODIS?" YRA TIK VIENA TIESA: TIKEKITE DIEVU, O NE SAVO SIRDIMI, KURI MELUOJA.
>> Ot, kad musu tautieciai laikytusi shios taisykles! Deje, mums priemtinesnis visox briedas:)

Sysas
2006-07-24 22:18:24



Mielas Sysai, tu esi teisus, kad ne tik norisi verkti, bet ir verkiu, ir tikrai viduje šilta ir lengva ir juntu vis didesnį norą garbinti Tėvą už tokį tiesos patyrimą su savo broliais, net ir tais, kurie iškoneveikia. Ir ramybė nuo to nesikeičia, ji tik stiprėja, nes yra iš Tėvo. Ir tas patyrimas yra numatytas, kad kitą kartą net dar aštrenėje situacijoje galėtum išlikti kaip medis suteikiantis šėšėlio gaivą tam, kuriam saulė per karštai kepina, o taip pat ir tam, kuris tavo šakas ir žievę pjausto...
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2006-07-24 22:05:21



Nestovek tu gatveje su knyga, tai dar ciongas perpus tau spranda:) O kaip tu patiri tiesa? Shilta darosi, ar verkti norisi, o gal tu jos nepatiri? Gal tik emocinis pergyvenimas, kuris kaip narkotikas apsvaigina? Ka darysi po smerties, ar ramybe turi?

Sysas
2006-07-24 21:44:34



Mielieji, kada aš stoviu gavėje su Urantijos Knyga, tada aš su kiekvienu žmogumi kalbuosi tokiais žodžiais, kuriuos jis galėtų suprasti. Ir su KIEKVIENU SKIRTINGAI.
Tuo tarpu čia, mūsų Forume, tie kurie užsuka, jie jau IEŠKO DVASINIO PENO, IR IEŠKO NE ŠIAIP DVASINIO PENO, BET DIDESNIO NEGU JO BUVO GAVĘ NAMIE, MOKYKLOJE, UNIVERSITETE, SU DRAUGAIS,, BAŽNYČIOJE, BENDRUOMENĖJE. Jeigu būtų priešingai, tuomet šitame Forume toks žmogus ilgai neužtruktų. Ir aš dar kartą noriu paaiškinti, kad šitas Forumas yra skirtas jau tiems, kurie yra IŠALKĘ TIESOS IR IŠTROŠKĘ ŠVIESOS. GYVOS IR AUGANČIOS. Dėl to, tik tas NORAS, KURIS YRA KIEKVIENO VIDUJE, ir veda ilgiau likti šitame Forume. Tuomet tas noras ir turi būti PATENKINAMS PATEIKIANT DIDESNĘ ŠVIESOS DALĮ IR TIESOS SUPRATIMĄ. Tai nėra tokia mintis pateikiama, kad tuoj pat jai VISI pritartų. Nes Forumo dalyvių yra skirtingas dvasinis išsivystymo lygis, ir kas vienam atrodo tarsi savaime suprantama, kitam atrodys didžiausia nesąmonės. Bet tegu pati mintis atsiduria net ir tokio prieštaraujančio PASĄMONĖJE. Jeigu NORAS yra nuoširdus, toks mirtingasis savo susierzinimą palaipsniui keils į abejonę, o šią į lengvą rpitarimą "o kodėl gi ir ne?", o dar vėliau į sutikimą, dar vėliau į PATVIRTINIMĄ SAVUOJU PATYRIMU.
Aš neko nemokau iš SAVĘS. Viską, ką jums kalbu apie žmogų, jūs galite patirti, kai kurie jau ir pradėjote tą patirti, kiti pradės tą patirti.
Bet visada jums aiškinu, kad turite laisvą valią, ir galite likti vikšro pakopoje, atidėliodami lengvą drugelio skrydį. Tai apsprendžia jūsų, KIEKVIENO, NORAS. Bet aš jums kartoju, jeigu patys mėginsite dėti pastangas, kad galėtumėte mano teiginius patikrinti, kuriuos mirtingasis gali šitame fiziniame kūne patirti, tada jūs suvoksite daug ką kitaip negu tą dabar suvokiate.. Ir patirsite mano žodžių tikroviškumą.
Aš viską, ką sakau, sakau DĖL JŪSŲ. KAD TIK JUMS BŪTŲ LENGVIAU. Atsiminkit visada, aš nieko nesakau, kad jus kuo nors norėčiau NUSTEBINTI AR PRITRENKTI. Sakau dėl to, kad jūs NEBIJOTUMĖTE PATIRTI IR ŽENGTI PIRMYN SU TĖVU SAVYJE Į TEN, KUR DAR SAVO ŽINGSNIO NEBUVO ŽENGUSI JŪSŲ KOJA. Ir jeigu norite augti, tuomet NEBIJOKITE AUGTI LAISVI IR MYLINTYS TĖVO SŪNŪS IR DUKROS. Augimas yra tik laisvėje nuo prietarų ir ritualų. Ir mūsų poilsis yra tapęs irgi tik RITUALU. O laikas jį pakeisti KŪRYBINGA VEIKLA VISUMOS LABUI, KAIP IR DARBĄ. Pamąstykite apie tai. Aš jūsų neraginu tą daryti nedelsiant. Iš pradžių tik pratinu prie tokios darbo ir poilsio SAMPRATOS. Kada ji taps jums savo ir artima, tada seks didesnis žingsnis. Bet jis bus tik tada, kada iš pradžių ją visaip pavartys jūsų protas. Štai dėl to ir siūlau jums ir tokių minčių, kurios pralenkia LAIKMETĮ. Juk mūsų laukia didžiuliai darbai, o jie prasideda nuo kiekvieno SAVOJO AŠ IŠLAISVINIMO IŠ NERIMO, BAIMĖS, ATRANDANT TĖVĄ SAVYJE. Šitoji mintis kartosis NUOLAT, NES JI YRA ŽMOGUI SVARBIAUSIA.

Algimantas
2006-07-24 21:38:14



Aciu, Algimantai. Beveik kiek vienas tavo pasisakymas turi teigiamo poveikio musu mastymui. Tik be reikalo mane kaltini noru pasisaipyti is tavo teoriju. Tai ne pasaipa, tai noras atkreipti tavo, o ir kitu, demesi i tai, kad pernelyg sparciai semdamiesi isminties, rizikuojate atitrukti nuo realiu zmoniu, su ju realiom mintim, siekiais, jausmais. Noriu priminti, kad ne saujele urantininku atlieka dvasine evoliucija zemeje, bet visa zmonija bendrai.
Negalima noreti, kad viksras imtu skraidyti. Kad jis pakiltu i dangu, reikia, kad sklandziai vystytusi, pereitu tam tikras stadijas, ir tik po to is kokono (ne is viksro!) atsiras drugelis, kuris gales skristi dangaus link.
Mes daugumoje viksrai. Bandyti mums itegti, kad UK skaitymas mums yra naudingas, tai tas pats kaip meginti viksrui prisiuti sparnus.
.
Vis bandau parodyti, kad zmones, uzsisuke savo rupesciu rate, net pasiskaite gera knyga, is to rato neistrunka. Zmogui reik konkreciu pavyzdziu, irodymu, kad verta sukti gyvenima dvasingumo link. Ir kai jis tai suvoks, tada galima manyti, kad tai jau "kokonas". Dar truputi - ir drugelis.

Audrys
2006-07-24 10:23:07



Mielieji, nusikalstama veikla dirbti ahkoholio ar kopka kolos fabrike yra tik tiems, kurie yra tą suvokę SAVYJE. Tie, kurie šito dar nesuvokė, jie ir namo, jog tai nėra nusikaltimas gaminti produktą, kuris žaloja organizmą. Kodėl narkotikų gamyba yra laikoma nusikalstama? Juk tai irgi darbas? O kuo skiriasi nuo narkotikų koka kola, kuri lygiai taip kenkią organizmui, tik labai palaipsniui, o tabakas, jau greičiau, o alkoholis dar greičiau, ginklų žaislų gamyba žaloja ne tik vaikų, bet ir tėvų psichiką, nes tėvai mano, kad taip turi būti, nes nesuvokia būsimų pasekmių žmonijos vystymuisi, kada tokių žaislų pasauylyje yr aužauginti vaikai, kurie taps politikais, daktarais, kurie savo vaikystę bus praleidę su tokiom kompiuterinių programų baisybėm, kurios propaguoja žudymą. Juk kai kurių valstybių net įstatymai laiko nusikaltimu, jeigu kas propaguoja žudymą. O kompiuteriniai žaidimai kaip tik ir patraukia paauglius tiek, kad iškreipia jų pasąmonę, jog ir sąmonės ima gauti prievartos skleidimo aplinkoje nuostatas, o po keik laiko griebiasi ir veiksmų. Ar tai ne nusikaltimas? Ir miškų kirtimas be atodairos yr anusikaltimas. Be jokios abejonės. Bet kiekvienas turi LAISVĄ VALIĄ. Ir kuo daugiau mirtingasis atsigręš į Tėvą, esantį savo viduje, o ypač kada Jį ir atras, o dar labiau, kada gims iš dvasios, TIK TADA JIS IMS SUVOKTI, KAS IR KOKIU LAIPSNIU PRASILENKIA SU DARBU VISUMOS LABUI. Ir tas gimęs iš dvasios paliks tokį darbą. Bet jis gaus dar geresnį darbą, nes juo pasirūpins TĖVAS, NES JIS TĄ DSARBĄ BUS PALIKĘS PAJUTĘS GILESNĮ TĖVO VEDIMĄ IŠ VIDAUS. Dėl to, mano, mielieji, jūs irgi keisite savo nuostatas dabartinių darbų atžvilgiu, jeigu vis giliau ir giliau užmegsite ryšį su Tėvu. Ir tas nuomonės GILĖJIMAS VISADA BUS VIS DAUGIAU IR DAUGIAU VISUMOS LABUI, TĖVO LABUI, IR KIEKVIENO IŠ JŪSŲ LABUI.
Mielieji, jeigu norite sustabdyti ir miškų kirtimą ir nusikalstamumą, ir korupciją, kelais - vienas, KIEKVIENAM IŠ JŪSŲ GIMTI IŠ DVASIOS. Ir tada pasikeis DARBO IR POILSIO NUOSTATOS. Išnyks toks dykinėjimas kaip lailo leidimas restorane tam, kad nuimti stresą i rišgerti, žaidimai kazino, kad tik praturtėti materialiai, dirbtinių grimų vartojimas, miškų kiritmas ar trąšų gaminimas, nes žemė pati DERLINGIAUSIA TRĄŠA, TIK REIKIA JOS NEALINTI, O NAUDOTI SĖJOMAINĄ, O ŠITO NĖRA KADA DARYTI, NES GODUMAS REKLAUJA JĄ 'išnaudoti iki paskutiniųjų." Aš jums tą aiškinu labai rimtai. Kada jūs imsite ne tik paviršiumi skaityti, bet ir susimąstyti, tada pašiapos išnyks. Aš jums sakau tiesiogine prasme, kad sėdite ant tos šakos, kurią patys ir kertate. Tai yra mūsų ATEITIES GYVA ŠAKA. Dėl to pradėkite MĄSTYTI, IR GILIAU MĄSTYTI. Ir tą, ką aš jums sakau, ne teorija, kaip mėgina pasišaipyti Audrys, tai mus supanti tikrovė. Ir joje jūsų kasdienis gyvenimas. Ir į mano pateiktus samprotavimus yra vienntelis raktas - ĮTIKĖJIMAS. Tada, ir tik tada mano šie žodžiai jums pavirs iš menamos TEORIJOS į TIKROVĘ, KURIOJE IR PATYS SUKATĖS KASDIEN. Bet susimąstyti turite pakankamai peno. Dėl to ženkite tokį žingsnį į susimąstymą, vardan šveikų ir šviesių ateities kartų.


Algimantas
2006-07-23 19:30:35



Labai nedurnai čia tie nusipaistymai dėl nusikalstamų darbų, veiklų... Nu gal baikit vaikuoti ?? Kokiam pasaulyje gyvenam ? Kiekvienas darbas yra gerai tam tarpui žmogui, nežinančiam kito ar nesugebančiam pasiieškot geriau. Nenori gerti tos koka kolos - negerk. Nenori vaikui pirkti šautuvo - nepirk. Bet tai juokinga. Esmė ne atsitiktiniuose dalykuose. Esmė sistemoje. Jei vaikas pažais su ginklu, jis išmoks daug ko. Šitaip berniukai išreiškia savo norą kovoti, dominuoti, priešus įveikti. O apie puolimus, gynybą, žmogiškumą, kilnumą - jam išdėstyti jau tėvų pareiga. Kaip ir apie alkoholio, rūkymo, narkotikų žalą. Beje, vėliau ir sekso reikmenų atributiką. Taigi - ne prekėse problemos. O žmonių poreikiuose joms. Ir jei žmogui skanu koka kola, o pinigų jis tam turi - tai kas jam uždraus ją pirkti. Ir su alkoholiu tas pats, ir su rūkymu, ir su narkotikais, ir kt. Apie priežastis kalbėtis reikia, ieškoti poreikių kilmės žmonių smegenyse.

Debesa
2006-07-23 08:48:28



Ne paslaptis, kad dauguma forumo dalyviu yra paprasti pasaulieciai, dirbantys savo darbovietese.
Dabar, kai Algimantas mums atvere akis i tai, kad kai kurie, anksciau atrode paprastais nieko blogo nezadanciais darbais, yra ne kas kita kaip "NUSIKALSTAMA VEIKLA". Prie tokiu jau priskyre alkoholio, tabako, pepsi-coca-kolos, zaisliniu ginklu gamyba.
Su tuo sunku nesutikti. Bet yra daug gamybos, paslaugu ir kitokiu ukines veiklos sferu, kur nera taip stipriai isreikstas "nusikalstamos veiklos" faktorius, taciau iziureti ji galima. Antai misku kirtimas - medienos kaip ir reikia, bet vis gi miskai zudomi. Arba siaip, bakalejos pardaveja, kai parduoda bandele, viskas gerai, o kai coca - jau ir negerai?
Reiketu rimtesnes ir labiau priartintos prie realaus gyvenimo analizes.
Vargu ar Algimantas imsis issamiau tai pakomentuoti. Jo sritis - teorija.
Bet gal atsiras kas nors, ismanantis si reikala, ir pades susiorentuoti zmonems, nenorintiems tapti nusikaltimu bendrininkais.

Audrys
2006-07-22 11:50:55



PROTESTANTAI, kur jus?
Manau, butent protestantas mums paaiskintu gilumine darbo prasme sioje zemeje.
O gi kiti tikejimai ne akcentuoja taip darbo svarbos musu gyvenime. Todel ir atsiranda visokiu "argumentu", skatinanciu tinginyste, net ir tokiu, atseit, perdaug dirbdami nerandame laiko dvasiniams dalykams.
Is tikro beda ta, kad dirbti mus skatina musu skrandziai. Tai reik suvokt ne pazodziui, bet kad mes turime labai daug materialiu noru. Noriu modernaus auto, kas puse metu pasikeisti mobilu ir pan. Isiveliame i lizingus ir tada tikrai gali niekam daugiau laiko nebelikt, kaip tik atidirbineti uz isigytus daiktus. Darba reiktu suvokti kaip priemone ne savo mikro pasaulelio nuolatinio modernizavimo, bet aplamai kaip visu musu gyvenimo salygu gerinima.
Dirbant reik nuolat suvokt, jog tai ka darai atnesa nauda ne tik tavo piniginei, bet, svarbiausia, tavo darbo vaisiai reikalingi kitiems.
Na, nesu protestantizmo zinovas, bet tikrai ir man ir kitiems, manau, butu naudinga apie tai suzinoti daugiau.


Audrys
2006-07-19 11:23:00




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal