Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Apie meile savo asmenybei, ir iš to istekantį elgesį

Zmogus gali myleti save tiek, kiek - kokiu laipsniu jis yra atsiveres Kurejui-Rojaus Trejybei.
Harmonija ir balansas atsiranda per žmogaus ilgalaikes pastangas atsiverti Kurejui savo tikruoju As- Kūrėjo padovanota asmenybe. 
Ramybe yra visa kam pagrindas- nurimes, neinertiskas, zemesniojo as impulsams nepasiduodantis, žmogus, prisipildes meiles is Kurejo, per atsiverima, gali suvokti, kas yra meile sau- savo asmenybei. Dažnai žmogus nesuvokia, kad save reikia myleti ir savimi rūpintis, lygiai taip pat kaip mylim ir rupinames kitais, Meile sau dažnai painiojama su savanaudiskumu, kas yra kenkimas sau, pirmu atveju, per didesni atsiverima Kūrejui, savo dvasiniu asmeniu, žmogus patiria savo dvasinį asmenį ir meile savo dvasiniam asmeniui, kitu atveju -savanaudiskumas kyla iš godumo ir jo šaknys zemesniajame, gyvuliniame aš, kuris viska pasiruošęs atiduoti už pagyrimus, tuščia pripažinimą. Dar kitu atveju, viskas daroma dėl kitu, kad kiti matydami kaip žmogus negailedamas savęs- atimdamas nuo savęs kasni, laiką, daiktą, ištikrųjų uzsleptai nori dėmesio arba gailesčio savo zemesniajam ego.

Kai Atsiveriama savo tikruoju, Gyvo Kūrėjo-Asmenybes, padovanotu dvasiniu Aš, ir kai šis aš vis labiau reiškiasi kasdienybėje, savaime atkrinta bet koks reikalas aiškinti kas yra meile sau. Kol žmogus reiškiasi savo zemesniuoju, gyvuliniu ego, tol, tokiam zmogui, bet koks aiškinimas apie meile sau, jo ar jos yra neteisingai, dviprasmiskai suprantamas, puolant į krastutinumus ir suprantant meile sau, drąsą, žmogiška orumą, kaip savęs sureiksminima, pasiputima, saves virš kitu kelima, egoizma, savanaudiskuma.



Savo mokymuose Rojaus Trejybe - Trys Asmenys ir Asmenybes, Trys Šaltiniai ir Centrai - Visuotinis Tėvas, Amzinasis Sunus-Motina-Brolis, Begaline Dvasia-Motina-Sese akcentuoja: melskites už kitus, prašykit gerovės kitiems ir visumai, sau prašykite tik didesnio atsiverimo ir gilesnio itikejimo. tai reiskia, kad atsiverime savo tikruoju Aš, telpa viskas: tikra, sveika meile sau-savo dvasinei asmenybei, užuojauta, gailestingumas, gilesnis, visuminis, kitu savo broliu ir sesiu supratimas, ir tikrasis ismintingas tarnavimas, padedantis augti kitoms asmenybems savo tikruoju dvasiniu aš.

Kad geriau suvokti santykius su savimi, galima įsivaizduoti, šalia savęs esanti pati save; Ar sakytumete tam šalia esančiam sau pazeminimo zodzius tokius kaip tau nepasiseks... Tu neveksla... Tavo bloga prigimtis... Tu nenusipelnei...apsieisi ir be to ano ar kito...? Ar atimtumete iš jo tai kas priklauso jam - laiką, galimybes? ar lieptumete ir skatintumete ji ar ją blogais iprociais, ar zemintumete ji ar ją izeidzianciais žodžiais? Ar siulytumete jam ar jai uznuodytus maisto produktus?  Ar atvirkščiai lavintumete, ji ar ja, skatintinant labiau ir daugiau bendrauti su Kūrėju, atrastu savo viduje, kad dar labiau atsiverti visais, savo tikrosios asmenybes aspektais, potencialus paverciant aktualias? Ar skantintumete augti, patirti kelionių, menų pažinimo patirtis??? Rinktis mums kiekvienam.

Kaip pavyzdys ne meiles sau yra toks, kai žmogus turi pilnas lentynas prisidėjęs geriausiu daiktu, virtuves servyzu, ir stalo irankiu ir jų nenaudoja sau, o laiko laukdamas progos, kai ateis svečiai, o tada ištraukia kad pasipuikuoti kokius gerus ir brangius daiktus turi, tuo tarpu kiekviena diena maistą sau pateikia ant nutrintu nuskilusiais kampais indu ir naudoja nusiurusius 10 metu senumo stalo įrankius. 

 Kitas atvejis - pilna, geriausiu daiktu prikista spinta o pats taupydamas tuos daiktus geresnei dienai nešioja skarmalus.

Pasistato namus su daug kambariu, visa namą uždaro, o pats gyvena to namo rūsyje, taupydamas kambarius svečiams arba dar blogiau pasipuikuoti pries kitus ir t.t.

Kai žmogus taip save uzspaudzia ir savęs nemyli, tai jo vidus negali atsiverti ir prisipildyti meiles iš GYVO Kūrėjo - Rojaus Trejybes, o neprisipildes meiles, neturi kuom pasidalinti su kitais, o tada ir gyvena savo susikurtame iliuziniame pasaulelyje, kritikuodamas visa ir visus, ir visu savo nesėkmių priežasčių ieškodamas tik išorėje, nes į savo vidų pažvelgti baugu, nes pradėjus ten žvelgti tenka atsiverti ir sugriauti savo susikurtas iliuzijas ir tuščias neisipildziusias, savanaudiskas - niekuom neparemtas viltis, tuom pačiu į išore  skleidziant žemas, egoistines vibracijas, kurios prisideda prie ligų, nelaimių, bėdų ir ir visokiu stichinių nelaimių visumoje, apskritai.

Kiekvienas iš mūsų, vengiantis dėti pastangas, kad atsiverti savo tikruoju gyvu dvasiniu Aš, demonstruojam nemeile sau. Taip prisidedam prie tos padėties, kuri siandien yra mūsų planetoje.

Tiktai atsiveres, meiles prisipildes ir ja dalinantis kitiems individas gyvena visumos labui ir vien jau savo būtimi, prisideda prie visumos gerovės.

Ramybes jums ir meiles sau.

ValdasAirija
2012-07-29 11:10:21

Komentarai

Kad ir kaip trokštume išreikšti meilę žodžiais ar netgi gyvaisiais virpesiais, nelabai tai galėtume padaryti.
Meilė yra ne tik gyvieji virpesiai Rojaus Trejybei ir visai Kūrinijai, bet visų pirma tai yra pati tiek garbinančio ar besimeldžiančio BŪSENA.
Taip, tą būseną patirti gyvai be nuolatinių pastangų tikrai nepavyks. Dar daugiau- pačioje būsenoje esant, gyvieji meilės virpesiai tampa pačios būsenos dalimi. Ir bandant atsakyti klausiančiam, būseną tegalėsime įvardyti SUSILIEJIMU su Rojaus Trejybe ir tarpusavyje. Turiu omeny visą Kūriniją.

Trumpai paminėsiu apie save.
Kuomet garbinau vienas ir kalbėjau Rojaus Trejybei, tarsi iš šalies klausiausi savęs.
Jokiu būdu nesakau, kad atsivėriau labai giliai, bet vienu momentu pasakiau (nepacituosiu tiksliai), kad nemoku garbinti kaip garbinama gyvai visa atsivėrusios dvasios pilnatve ir garbinu savais žodžiais, kaip staiga atėjo mintis:

" Garbinimui nėra apibrėžimo.."

Toliau sekė dar kažkokie žodžiai.
Neteigiu, kad tai buvo Minties Derintojo frazė, bet galiausiai iškilo žodis:

" Didingumas"

Vėliau aš permąsčiau ir priėjau išvados, kad tai ne tas didingumas, kurį mes nuolat regime, kad ir save laikančiais aukšto rango dvasininkais ar kitų išaukštintais pseudodidingais žmonėmis, kad ir kokie jie išmintingi bebūtų.
Tai yra tas didingumas, kuris pasireikšdavo Nebadono Mykolo, vis dar tebevadinamo ir žinomo tik Jėzaus iš Nazareto vardu, GYVOJOJE KOMUNIJOJE su Rojaus Trejybe.

Meilės savai asmenybei nėra kaipo tokios atskirai. Yra bendra ir visuminė meilės būsena GYVAJAME SUSILIEJIME SU ROJAUS TREJYBE IR TARPUSAVYJE.

Mane labai stebina ir liūdina tai, kad Šis Rojaus Trejybės Forumas yra užsispyrusiai priskiriamas kažkam vienam.
Tarsi Urantija yra privati nuosavybė. Arba visa Kūrinija yra tik interpretacijų arena.

Jau netgi dabar Šis Forumas yra neatsiejamai SULIETAS SU ROJAUS TREJYBE IR VISA KŪRINIJA.

Drįstu pasakyti, kad netgi rašymas didžiosiomis raidėmis, kada norime kažką apibūdinti, neturėtų būti naudojamas.
Galbūt aš klystu, bet mes jau esame tikrovės dalimi ir tai galime patvirtinti gyvaisiais meilės virpesiais. Klystu dėl rašymo, patikslinu.

Man nėra suvokiama didžioji dalis, bet liūdina tai, kad nuolatos "besidarbuojantys" čia, bando vis dar kažkam priskirti Forumą kaipo privačią nuosavybę. Tarsi tai būtų nekilnojamas turtas.

Akimirkai pamąstykime- ką apie mus mano Rojaus Trejybė. Mano nuomone Ji ne mano, bet myli. Ir myli visus vienodai. Ir Jai nėra nei vieno užaukštinto žmogaus, bet tikrai yra aukšto dvasingumo Dvasiniai Mokytojai ir jais dar būsiantys. Anksčiau ar vėliau.

Klaidinga apsiriboti tuo, kad yra tik Apaštalas (komentare minimas su pajuokos gaidele). Reikėtų prisiminti ir ateity nepamiršti, kad Rojaus Trejybės Ambasadorius tikrai žino ką sako. Juk jau žvelgiama iš Rojaus į išorę, o ne atvirkščiai.

Taigi, ramybės mums visiems ir dar gilesnės Kosminės įžvalgos

Arunas
2012-09-04 18:25:34



Kadangi Algimantai čia yra tavo Forumas , tai iš pagarbos tau , nelipsiu ant tavo mokymų , kuriuos labai įdomiai pateikei temoje ,,DIEVO TĖVO DVASIOS ŠVENTOVĖ'' , bet parašysiu čia , laisvoje temoje .

Perskaičiau visą tavo mokymą labai įdėmiai ir pamaniau , kad tu , iš tiesų , esi labai įdomus žmogus , su labai užaukštintu savo mąstymu , manąs , kad tas Emilis tai tikras dundukas .

Tačiau iš tiesų , viskas yra visai ne taip , kaip tu įsivaizduoji . Kiekvieno žmogaus protas , tame tarpe ir mano , tai ištisa Visata . Kaip šios Visatos nepažįsta , nei vienas ribinis mirtingasis , taip ir mano proto visų turtų ir galimybių negali pažinti ir tu mielas Apaštale .

Algimantai, tu gali geriausiai pažinti tik pats save . Tačiau dėl tavo išsakytos kritikos , aš esu labai patenkintas . Ačiū

emilispetras
2012-08-08 17:22:20



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal