Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

DEMOKRATIJA IR RINKIMAI.

Didžiausia kvailystė, kokią žmogus šiuo metu puoselėja, nors ir neišmanydamas kodėl – tai demokratija ir rinkimai. Tačiau per jų skausmą ir kančias būtina perlipti. Šie du dalykai grasina pražudyti visuomenę, neleisti jai dalyvauti Rojaus Trejybės sumanytame evoliucijos procese, kad žmonės šviesėtų iš vidaus, nes jie VISAS savo pastangas nukreipia VIEN TIK KLAIDINGA KRYPTIMI - NUO TIKROVĖS Į ILIUZIJĄ. O tai labai pavojingas dalykas, daug pavojingesnis negu bet kokie nors karai tarp valstybių, kur žūsta milijonai fizinių kūnų, nes tai NEGYVAS kelias į GALIMĄ savo sielos sunaikinimą.

Žmogus – iš esmės – yra ne tik labai tingus mąstyti, bet net ir tuo metu, kada jam parodo, KOKIA kryptimi jam reikėtų mąstyti, tai jis net dar ir užpyksta už tos krypties parodymą, ir tada dar labiau užsispiria ta kryptimi jokiu būdu nemąstyti. TYČIA. Dar baisiau yra tai, kad jis visomis išgalėmis mėgina net sunaikinti tą, kuris jam tokią klaidingą gyvenimo kryptį atskleidė. TAMSA NEPRISILEIDŽIA ŠVIESOS, KAD PATI IŠLIKTŲ NEPAŽEISTA. Tai – kvailių filosofija. Deja, būtent ja ir remiasi LIETUVOS VISUOMENĖ. Būtent dėl to Lietuvoje tokia slogi atmosfera visur – gatvėje, darbe, mokykloje, šeimoje, tiesiog ORE TAI TVYRO REALIŲ ŽEMO DAŽNIO ENERGETINIŲ VIRPESIŲ PAVIDALU. Tad ir jokių gyvenimo praregėjimo ir pagerėjimo požymių ne tik nėra, bet esant tokiam kvailumo viešpatavimui tiesiog būti negali.
Šiandien einu ryte su šunimi, einu per perėją, kuri ne tik ženklais pažymėta, bet dar nudažyta pats asfaltas baltais dryžiais. Tačiau į mane lekia mašina net nestodama, o aš jau žengiu per perėją pirmąjį žingsnį, nors stebiu ir greitai atvažiuojančias mašinas, ir pirmoji mašina pradeda stabdyti, ir ratams nebesisukant, ima jau slyste slysti link manęs. Sustoja prie pat nudažytos perėjos. Aš palaukiu dar sekundę kitą ir tam vairuotojui vienu pakeltu pirštu pagrasinu sakydamas, jog prieš perėją šitokiu nežmonišku greičiu nevalia važinėti. Ir ką jūs manote, kokia to žmogaus mašinoje reakcija – atsiprašau, tikrai sutinku, kad prieš perėją turėjau specialiai sumažinti greitį ir net sustoti, kad praleisčiau pėsčiąjį, kuriam ji ir suteikia PIRMENYBĘ PRIEŠ MAŠINĄ, IR APSAUGĄ NUO MAŠINOS, NES TAI YRA PĖSČIOJO TERITORIJA GATVĖJE, NE VAIRUOTOJO IR MAŠINOS – nieko panašaus – jis tik sugniaužia savo nemažą plaštaką į kumštį, aš matau, kaip pats kumštis gniaužaisi, pasižiūriu, o kas gi tas, kurio toks kumštis man ima grūmoti – pilnas įtūžio man grūmoja per priekinį stiklą, ir APAKINTAS PYKČIO ŠAUKIA 70-75 metų vyras. Pati toji ŽMOGIŠKOJO gyvenimo IŠMINTIS. Deja, GYVENIMO IŠMINTIS jį aplenkė, paliko kažkur kelio nuošalyje. Tai tik paliudija, jog be jokios išminties jis nugyveno visą savo materialų gyvenimą šitame pasaulyje - NEMĄSTYDAMAS. Tą liudija ne kelių eismo taisyklių jo pažeidimo faktas, bet šito vyro reakcija, kaip agresyviai ir su įniršiu jis sureagavo į jam parodytą kelių eismo taisyklių pažeidimą. Taip pat tai liudija giluminę tamsą jo paties viduje – agresiją, pyktį, kitų atžvilgiu, baimę savyje. Tačiau jis šitaip nugyveno savo VISĄ gyvenimą, ne gyvenimą, bet EGZISTENCIJĄ. Šis epizodas – tai nėra vienintelė vieta, kada jis pratrūko pykčiu ir įniršiu, nes tą jis rodė per savo gyvenimą bendraudamas su kitais žmonėmis tiek namuose, tiek darbe, tiek gatvėje.
Kūdikis gimsta kaip tuščias, skaidrus, ir švarus indas – be jokio krislelio nuodėmės ar pykčio, be jokios užuominos apie nusikalstamą gyvenimą ar net maištą prieš Rojaus Trejybę. Tačiau jį ima teršti jau patys tėvai, jam šito net nesuvokiant. O laikui bėgant iš tokių jau labai stipriai suterštų, supurvintų, ir nebeskaidrių indų, kurių viduje jau ima įsigalėti vien tik savanaudiško ir blogo gyvenimo turinys, suteiktas ne vien tik tėvų, bet ir mokytojų, mokyklos, universiteto, darbo, draugų, gatvės ima vis aršiau lietis prievarta ir agresija, savų interesų siekimas kitų sąskaita, ir bet kokia kaina, ir štai tokie žmonės renkami į parlamentą, tampa gydytojais, mokytojais, ministrais, prezidentais, jie pradeda VALDYTI kitus. O valstybės valdymo SAVO NEIŠMANYMĄ jie pridengia jiems demokratijos suteikta rinkėjų teise atstovauti jiems.
Žiūrėkite, kaip jus jie ima mulkinti, kada iš jūsų gauna valdžią – daro ką nori ir kaip nori, ir niekas jų negali suvaldyti, jie apsistato sargybiniais ir bendrauja tik su tokiais pačiais kaip ir jie, o eiliniai prie jų nebegali prieiti. Pabandykite patekti pas prezidentą ar premjerą, pamatysite, kaip jums to padaryti nepavyks, pasakys kam jūs atstovaujate, ir jeigu už jūsų nugaros nestovi jokia žinoma organizacija, jokia stambi verslo kompanija, jums durys liks užtrenktos, bet jeigu jūs esate su kokia nors organizacija ar verslo kompanija susiję, tuomet priklausomai nuo organizacijos svorio ir įtakos jums durys gali būti atvertos greičiau ar lėčiau. O juk tuo metu, kada jūsų balso prašė jie per rinkimus, tai jūsų neklausė, kam jūs atstovaujate, tik maldavo, kad savo balsą atiduotumėte būtent už juos, nes tik jie pasirūpins jumis. Ir kada jūs taip dosniai jiems dalinote balsus ir kaskart likdavote nusivylę savo – ir Lietuvos – padėtimi, vis dar viduje tikėjotės, kad kiti rinkimai atneš permainų. Tikėjotės, nes niekas jūsų nemokė MĄSTYTI, IR MATYTI PRIEŽASTIES-VEIKSMO-PASEKMĖS dėsnio pasireiškimą tiek per rinkimus, tiek po jų – kad ir kiek mėgintumėte sukeisti dėmenis vietomis, vis tik gausite TOKIĄ PAČIĄ SUMĄ. Todėl kad ir kiek mėgintumėte norėti geresnių rezultatų, tačiau rinkdami tuos pačius žmones jūs kitokių rezultatų sulaukti tiesiog negalite, nes jie kitaip nei dirbti, nei mąstyti NEMOKA. Tai KODĖL jūs norite jums teigiamo rezultato, kada ankstesni neigiami rezultatai jums nesuteikė didesnės išminties, kad pradėtumėte nors kiek MĄSTYTI IR IŠ VISO NUSTOTI DALYVAUTI TOKIUOSE ABSURDO SPEKTAKLIUOSE KAIP RINKIMAI.
Demokratija suteikia teisę – pačių žmonių susigalvotą – jog dauguma turi diktuoti sąlygas ir žaidimo kelią mažumai. O kodėl būtent dauguma gali diktuoti mažumai, o ne mažuma daugumai? Argi gali būti nušvitę dauguma žmonių? Negali. Tuo tarpu visi nori gyventi geriau. TAI REIŠKIA, JOG VADOVAI TURI BŪTI IŠ NUŠVITUSIOS MAŽUMOS, NES JIE TURI MATYTI RYŠKESNĘ ŠVIESĄ, KURIOS DAR NEMATO TAMSOJE SKENDINTI DAUGUMA. Ar gali dauguma gyventojų gauti universiteto studijų diplomus? Aišku, kad ne? Ar tai reiškia, kad universiteto suteikiamas mokslas nieko vertas, nes jį gauna tik mažuma, o dauguma jo net nemėgina siekti? Neanalizuodamas paties dabartinio aukštojo mokslo nuosmukio palyginus su jo suteiktu išsilavinimu ankstesniaisiais laikais, be jokios abejonės atsakysiu, jog universiteto suteiktas išsilavinimas yra labai vertingas, tačiau jeigu didžioji dauguma taip ir liks tamsi ir nevertins universiteto teikiamo išsilavinimo, tai tokia dauguma ir demokratijos sąlygomis atėjusi į valdžią nesuvoks universiteto teikiamo išsilavinimo svarbos, ir laikui einant vis labiau varžys šio išsilavinimo įgijimą kaip nereikalingą. O nuo to tik padidės tamsos visuomenėje, iš tamsos kils daugiau nusikaltimų ir AGRESIJOS. Tačiau būtent bus tokia DEMOKRATIJOS APRAIŠKA – TAIP DAUGUMA IŠSIRINKS SAVO TAMSIUS VADOVUS IR JIE ŠITAIP ELGSIS ŠVIESOS ATŽVILGIU. Kol kas universiteto išsilavinimas yra dar vertinamas, nes valstybėje dar mokslo apraiškos atsispindi ir valstybės valdymo institucijose. Tačiau taip yra tik KOL KAS. Tuo tarpu demokratijos požiūriu tai jau yra pažeidimas – mažuma PRIMETA SAVO NUOSTATAS DAUGUMAI. Demokratija viską SUJAUKIA IR APVERČIA AUKŠTYN KOJOM. Lietuvos prezidentu gali būti išrinktas ir valdyti valstybę gali Lietuvos pilietis be universiteto išsilavinimo, to tarpu paties prezidento raštinei valdyti jau būtinas universiteto išsilavinimas, kaip ir bet kokiai kitai valstybinės valdžios struktūrai. Tačiau universiteto išsilavinimas nelygus išsilavinimui, bet į tokius niuansus jau dėmesys nekreipiamas, visai nesvarbu, ar tu matematikas, botanikas, juristas, ekonomistas, buhalteris, filosofas, gydytojas, svarbu, kad būtų pats diplomas - POPIERIUS. Argi tai ne demokratijos absurdas?
Dar didesnis absurdas, kada jus mulkina įvairiais pažadais, o jūs nesugebate mąstyti ir pamatyti jų tuščių pažadų jau dabar sproginėjančius burbulus, o vietoje šito tikitės, jog galbūt tikrai bus šįkart taip, kaip sako. Nebus, nes milijono emigravusių žmonių lūkesčiai dužo ne per vieną dieną, ne per vienerius metus, ir dar liūdniau tai, jog šito taip ir nesugeba suvokti akli ir kurti nemąstantys patys politikai, žaidžiantys nešvarų jūsų asmeninio mulkinimo karusėlės žaidimą keisdami vieni kitus savo labui, ir jūsų sąskaita. Jeigu jūs šito suvokti negalėjote iki šiol ir dalyvavote tokiame demokratijos nešvariame žaidime, tai dabar ir turite patirti TOKIAS pasekmes, kada AKTYVESNIS trečdalis Lietuvos jau išsibėgiojo po užsienio valstybes, o ateityje išsibėgios dar daugiau. O JŪS IR TOLIAU TIKĖSITĖS, KAD PO RINKIMŲ KAŽKAS PASIKEIS IR TOLIAU JUOSE DALYVAUSITE, IR VĖL RINKSITE JUS MULKINANČIUS. Tai irgi tik paliudys, kad jūs NETURITE NE TIK DVASINĖS ĮŽVALGOS, BET IR GILUMINĖS IŠMINTIES. Jūs tik pamąstykite, kur toji demokratija krypsta – anksčiau reikėjo kad rinkimuose dalyvautų bent pusė rinkėjų, kada vis mažiau beateidavo į rinkimus, toji pati demokratija nusprendė sumažinti rinkimuose dalyvaujančiųjų skaičių iki 25 procentų, o dabar jau iš viso nebeliko jokio apribojimo, kiek turi dalyvauti rinkimuose, ir vieno balso užtenka. Taigi akivaizdi mažumos primesta valia daugumai. Demokratija? Ar tai iš viso rinkimai?
Kur visa tai veda? Tik į tamsos bedugnę su skaudžiu kritimu ir sunkiomis pasekmėmis visai visuomenei. O juk ir pačią bedugnę pagimdė būtent demokratija, kada žmonės patys susigalvoja, kad vienu metu jie gali priimti kokius nors sprendimus remdamiesi paprasta balsų dauguma, t.y. pusės plius vieno balso persvara, kitus sprendimus – jau dviejų trečdalių dauguma, o kodėl būtent dviejų trečdalių dauguma, o ne penkių septintadalių, ne devynių dešimtadalių dauguma, niekam nė minties nekyla paklausti. Tiesiog taip kažkas nustatė, ir viskas. Todėl demokratija tik daugiau įneša sumaišties ir painiavos, kada žmonės dėl paties balso labiau susirūpinę negu dėl pačios idėjos, kurios įgyvendinimui būtinas tas balsas. Štai tuomet demokratija ir pakiša koją, kai prasideda įvairūs užkulisiniai nešvarūs, ir net nusikalstami, veiksmai – bet kokia kaina gauti tą balsą. Ar gali tas balsas išrinkti, sakykim, prezidentą? Aišku, kad ne, nes jis pats nenusimano, ką reiškia būti prezidentu, tai kaip gi jis gali rinkti kitą į tokį postą? Tuo tarpu demokratija jam TOKIĄ teisę suteikė, ir jis renka, net neišmanydamas. O ir politologo profesoriaus balsas yra lygiai toks pat kaip ir visiškai nemokytos valytojos. Argi ne absurdas? O kaip gi gali būti renkamas prezidentu žmogus, kuris neturi jokios patirties tokiame poste, kaip su tokio žmogaus kvalifikacija? Ar ją atstoja tik kandidato iškalba ir jo agitacijos plakatai? Tai irgi demokratijos sukurtos bedugnės pasireiškimas, kada kandidatas į prezidentus kalba apie savo kvalifikaciją pats jos niekada nepatyręs. Tai grynas absurdas. Štai kodėl tie, kurie šį absurdą jau mato, į jokius rinkimus eiti nesiruošia, nes juose dalyvauti reiškia ir toliau tokį absurdišką žaidimą pratęsti ateinančioms kartoms patirti.

Tad, ką gi daryti tokiomis sąlygomis?

Pirmiausia REIKIA PRADĖTI MĄSTYTI – KAS AŠ ESU, KAS YRA ŠIS PASAULIS, KAS YRA ŽMONIJA, KAS YRA GYVENIMAS, KOKIA YRA MANO GYVENIMO ŠITAME PASAULYJE PRASMĖ, KAIP AŠ GALIU PRASMINGAI GYVENTI KASDIEN IR PATIRTI PALAIMĄ IŠ TOKIO GYVENIMO? O KAIP AŠ GYVENU ŠIANDIEN – TIESA IR DORA, AR MELU IR BAIME? O KUR YRA MEILĖ MANYJE, KODĖL JOS KIBIRKŠTYS NEUŽDEGA MANYJE ŠVIESOS IR DRĄSOS GYVENTI JA SU ROJAUS TREJYBE ATRASTA SAVYJE? Ir tada, ir tik tada, žmogus, atradęs Rojaus Trejybę savyje įgaus kosminės įžvalgos ir giluminio mąstymo išminties šviesos, kad atsakytų sau į klausimą, o ką daryti su Lietuva? Ir tik tada jis jau tvirtai žinos, kad rinkimai nereikalingi, ir demokratija nereikalinga, nes Rojaus Trejybės suteikia iš vidaus išmintį ir šviesą. O valdžia – tai ŠVIESA IR IŠMINTIS. Kūrinijos valdžia yra Rojaus Trejybė – Išminties ir Šviesos Šaltinis ir Centras. Kiekvienas kūrinijos segmentas turi savo valdžią, kuri taip pat yra ryškiausia šviesa ir išmintis tame segmente. Lygiai tas pats PRIVALO BŪTI ir Lietuvoje, valdžia PRIVALO BŪTI pati ryškiausia šviesa ir giliausia išmintis. Todėl jos rinkti nereikia, reikia ją MATYTI per ryšį su Rojaus Trejybės Trimis Asmenimis. Tik šitaip įgyjama kosminė įžvalga ir patiriamas viduje atrastas Kūrėjas – Rojaus Trejybė. O tada labai greitai matomi ir atpažįstami ir tie dvasiniai broliai ir sesės, kurie skleidžia tokią ryškiausią šviesą ir vadovaujasi tokia gilumine išmintimi. Ir būtent tokiems žmonėms ir suteikiama valdžia be jokių rinkimų. O tai reiškia, kad svarbiausia dabar veiklos kryptis – dvasinti žmones, kad jie savyje atrastų Rojaus Trejybę, kad jie nušvistų iš vidaus, ir tik taip pradėtų keistis patys, ir visiškai kitaip gyventi, kad ateities kartos galėtų nors maža dalele įgyvendinti Rojaus Trejybės evoliucijos planą mūsų planetai.
Kodėl jūs manote, kad Lietuvoje turi būti būtent prezidentas, o galbūt tai gali būti Rojaus Trejybės valdymo struktūra su TRIMIS AUKŠČIAUSIOSIOS VALDŽIOS ATSTOVAIS, kurie paeiliui užima aukščiausias pareigas, kad tuo metu, kol vienas jas eina, tai kitas jau mokosi tų pareigų, o trečias tuo metu stebi to besimokančiojo veiklą, nes besimokančiajam tapus Aukščiausiuoju valstybės vadovu, būtent jau jis turės MOKYTIS ir RUOŠTIS užimti Aukščiausiojo Valstybės Vadovo pareigas, tuo tarpu į jo postą bus PASKIRTAS NAUJAS ŽMOGUS, ATITINKANTIS KVALIFIKACIJOS ŠIAM POSTUI REIKALAVIMUS, KURIUOS PER DAUGELĮ METŲ PATIKRINA ATITINKAMA DVASINIŲ ŠVIESUOLIŲ TARYBA.
Esminis dalykas yra tai, kad LIETUVA – KAIP VALSTYBĖ – TURĖS TAPTI ROJAUS TREJYBĖS DVASINĖS ŠVIESOS IR TIESOS PASIREIŠKIMU VALSTYBĖS LYGIU TARP KITŲ PASAULIO VALSTYBIŲ. O tai reiškia, kad Rojaus Trejybės gyvoji šviesa meilės pagrindu skinsis kelią visur – šeimoje, mokykloje, universitete, darbe, visuomenėje, gatvėje, visur ir visada viešpataus BENDRADARBIAVIMAS VISŲ LABUI. Todėl tokie Rojaus Trejybės vaikai gyvens dora ir teisingumu ir nebesieks SAVANAUDIŠKŲ TIKSLŲ, o tai tarpusavyje kels vis didesnį pasitikėjimą vienų kitais, ir meilės brolystės apraiškas bet kuriame valstybės veiklos sektoriuje. Todėl dabartiniai savanaudiški motyvai dalyvauti kokiuose nors rinkimuose jau bus seniai išnykę, nes patys rinkimai bus seniai atgyvenę kaip praeities amžių tamsos apraiškos po savanaudiškos ir materialios civilizacijos griuvėsiais.
GYVOSIOS MEILĖS IR ŠVIESOS NAUJOJO VISATOS AMŽIAUS DVASINIS GYVENIMAS VISŲ LABUI SUKURIA TOKIĄ ŠVIESOS VISUOMENĘ, TOKIAS DVASINGAS KARTAS, KURIOS TURI ROJAUS TREJYBĖS MILŽINIŠKU LAIPSNIU IŠPLĖSTĄ ĮŽVALGĄ IR IŠMINTĮ, PALYGINUS SU MŪSŲ DABARTINE MENKA ĮŽVALGA IR IŠMINTIMI, KURIĄ IR PANAUDOJA DAR LABIAU ŠVIESINDAMI NE TIK LIETUVĄ, BET IR VISĄ URANTIJĄ.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2012-10-17 16:55:36

Komentarai

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal