Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Ar galėtų Jėzus savo mokymus skelbti ir pritraukti savo pasekėjų dabartinėje Lietuvoje? Pasaulyje?

Ar galėtų Jėzus skelbti savo mokymus dabartinėje Lietuvoje? Pasaulyje? Ar patikėtų juo dabartinis žmogus taip, kaip juo patikėjo apaštalai ir evengelininkai ir palikę viską išėjo skelbti jo mokymo, taip, kaip jį buvo supratę? Ar visatos Sutvėrėjas ir Valdovas, pasirodęs žmogiškuoju pavidalu, turėtų geresnias sąlygas savo mokymui skleisti negu turėjo prieš du tūkstančius metų?


Algimantas
2006-06-30 13:20:31

Komentarai

Tai irgi sena, bet labai svarbi tema šiandieniam žmogui, todėl ją vėl iškėliau į viršų jūsų naujiems pamąstymams, kad paanalizuotumėte dabartį ir Jėzaus mokymus.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2009-04-14 09:25:25



nū jeigu žmogą domyna tik rezultatas - ką darty ???

golgoto
2006-07-03 19:57:21



Mielas Mongo, Tėvas davė nurodymą visiems, tau taip pat, "Būk tobulas, net ir toks tobulas, koks tobulas esu Aš." Ir Jėzus parodė kelią ir pats yra tas kelias, kuriuo gali eiti ir tu savo valia. Ir jeigu eisi šituo keliu, ir tu tapsi JĖZUMI. Ne jo gyvenimą kartosi, bet viską matuosi Jėzaus matu, Tėvo matu. Vietoje pašaipų ir futbolo atsiras Tėvo meilė ir noras žiūrėti visur Tėvo-Jėzaus žvilgsniu ir matyti gelmę. Vietoje pykčio ir keršto, bus gailestingumas ir atleidimas. O gyvensi savo gyvenimą, NEPAKARTOJAMĄ, UNIKALŲ, GYVENIMĄ MEILĖJE IR TIESOJE. Ir šituo tu tapsi ir pats JĖZUMI kittiems, kurie dar nebus pasiekę tavosios Jėzaus sampratos. Dėl to nebijok šito kelio, o drąsiai ženk juo ir pabendrauk su Tėvu savais nuoširdžiais žodžiais, nuoširdžiomis mintimis. Ir tada sužinosi daug to, ko dar nežinai, Bet sužinosi svarbesnių dalykų, o ne futbolo rezultatą, kuris tavo gyvejnime yra tik akimirka.

Algimantas
2006-07-03 18:53:56



nu Algimantai vistik tu kuklus zmogutis -savo keliones ir save lygindamas su Jezum . NU ir Gerai kad ne su paciu DIEVU kuri per Huble teleskopa stebi tu ko gero kasdien. O gal ir pasikalbi? Apie ka paskutini karta su TEVU bazarinai?
Apie futbola buvo kalba? gal pasake kas laimes? labai noriu per totalizatoriu islost


mongo
2006-07-03 10:25:37



Mielas Rimantai, tu teisingai mąstai. Bet mano klausimas ir yra tam skirtas, kad paanalizuotume mūsų aplinką, ką mes manome, kokia ji yra.
Tu esi teisus, kad važiuodamas po Lietuvą ne turistavau, bet pažinau žmones. Ir dažnai lygindavau, kaip Jėzus pažino žmones keliaudamas. Ir tai vėl suteikė naujų atspalvių skaitant apie Jėzaus keliones. Ir dėl to aš savo įspūdžiais dalinuosi ir su jumis. Kad ir patys galėtumėte pajusti, kokios mintys sukasi žmonių galvose, nors pateikiu tik nedidelius fragmentus. Ir dabartinę kelionę pradėjau aprašinėti. Tik vis iškyla darbai kuriems turiu suteikti pirmenybę. Bet kai tik užbaigsiu, iškart susiųsiu Sauliui, ir jis pateiks ir jums. Ir tai ir jums leis pažinti ir mūsų žmones, ir Tėvo veikimą dar kitokiu niuansu.
Ir vis tik, kaip mes analizuotume dabartines sąlygas Jėzaus darbui Lietuvoje, ar pasaulyje?

Algimantas
2006-07-01 11:51:54



Tikriausiai, kad į tai atsakyti reikia pažinti žmones. Kuo jie gyvena, ką jie mano apie šį materialų gyvenimą ir jo prasmę, kokios jų vertybės. Kad pažinti reikia norėti pažinti ir bendrauti dalintis gyvenimu ir tikrai nevien tik buitiniame lygmenyje. Ką gali pasakyti apie kitus mūsų pasaulio kraštus jeigu ten nesi buvęs ir nebendravęs su žmonėmis, o gal ir buvęs bet domėjasis tik ypatingomis vietomis ar kraštovaizdžiu ir visiškai nesidomėjas ten gyvenančiais žmonėmis kuo jie gyvena. Aišku yra šiuolaikinės kominikavimo priemonės, internetas, vyksta kultūrinai mainai, sporto varžybos, bet ar to užtenka, kad pažintum žmones. Tą manau galima pasakyti ir mūsų Lietuvą. Algimantas gal galėtų atsakyti apie Lietuvą nes jau du kartus keliavo, ne turistavo ,pristatydamas Urantijos knygą ir tuo pačiu susipažino ir pažino daugelį žmonių.

rimantas ( Kaunas )
2006-07-01 11:19:56



Tai , kad mes nematome , negirdime , nesiklausome, o gal to ir nenorime nuoširdžių JO mokinių ištikimų JO pasekėjų per kuriuos JIS mus ir moko ir gydo. Neateis gi JIS kažkaip ypatingai su griausmu ar su iškaba ant kaklo ant kurios bus užrašyta štai aš tas pats Jėzus , kuris prieš du tūkstančius metų buvau pas jus atėjęs. Ir ko reikėtų iš JO pusės, kad mes viską palikę eitume paskui JĮ. Ko, ar fizinės išvaizdos ar materialaus ypatingo rūbo. Ateis JIS tarkim su džinsais ir paprastais marškinėliais, bet mums vis reikia kažko išsiskiriančio. O gal JIS jau vaikšto tarp mūsų.Iš Urantijos knygos žinau, kad sąlygos jam ateiti pieš du tūkstančius metų buvo pačios palankiausios, kokių nebuvo nei prieš tai nei po to. Manau, kad sąlygos kol kas šiame mūsų laikmetyje yra tikrai prastesnės.

rimantas ( Kaunas )
2006-07-01 10:58:07



tingisi mastyti gilia ir placia tema, tai pradesiu nuo keliu teiginiu, kurie man kyla. Manau galetu, tik kiek tai butu optimalu palyginus su kita laiko epocha dar galima butu lyginti. Yra daug zmoniu skelbianciu savo tiesas, tai ir ji atsirastu kas priimtu, o ta tik sviesa sklindanti is jo, be jokios menkiausios tamsos, nepaliktu abejones. Manau tikrai atsirastu tokiu, tik ne seip kad is esamu zmoniu atsirastu, o atsirastu tokie kurie jau domejosi dvasiniais dalykais, kurie sioje srityje jau yra pazenge. beto jei jis ateitu dabar tai juos galbut nusviestu, ir uzvestu ant urantijos knygos skaitymo, atvertu didesne tiesa, susivoktu daug tu zmoniu kurie yra stabiliai ir nekintamai isikabine ir prisirise tik prie kazkokios vienos knygos, ar paprociu. Manau zmonem reiketu tokio autoriteto, kuris skelbtu sia nauja informaciaja, ir taip pasaulyje daug greiciau isivyrautu sviesa ir gyvenimas. Aisku kyla klausimas, kad va zmones dar neisisavino urantijos knygos, kad kai ja isisavins kristus gales ir dar daugiau perteikti, o dabar zmones neskaite sios knygos ka jiems cia ir mokintis, jei yra si knyga - apreiskimas. Bet manau jei jis ir trumpam pasirodytu tai bent uzvestu zmones ant sio kelio. O veliau galetu sau{nors seip ne sau} ir ilgiau pagyvent.
Galima stebeti siuos du variantus, kada turint tik knyga, ir klaidziojant savo paties abejonese musu planetos zmoniu tobulejimas uztruktu gan ilgai, bet palaipsniui ir stabiliai. o esant tokiam autoritetui, pokyciai butu greitesni, staigesni, ir ar tokie stabilus? is to seka, kad bent man sunku spresti apie dievybiu teisinguma, ir sio pasirinkimo nulemima, ar pagal tai kaip tai itakos tolima ateiti, ar kad butu geriau cia ir dabar. Kitaip sakant, ar ismokyti vaika uzsiristi batu raistelius, ar leisti jam kankintis, paciam ugdant iniciatyva ir ismastant kaip juos uzsiristi, o poto jam dziaugtis kad jis pats sugebejo. Kaip jus pasielgtumete su tokiu vaiku? Gal geriau bus jo ateiciai jei jis pats imsis iniciatyvos, o duodant viska gatava jis pripras ir nebesivystis savo jegomis.. atrodo neturiu pakankamai patirties apie tai svarstyti.
Ar turetu geresnes salygas? manau tikrai taip, jei zvelgiant kaikuriais aspektais, ir galbut nepastebint kitu. Yra tv, radijas, zmones tuoj imtu rasyti knygas, kalbetis forumuose, ir su draugais is lupu i lupas, rasyti elektroninius laiskus. tai plistu greitai, ir informacijos neiskraipymas kuoment parasyta medziaga sunku iskreipti, butu stabilus. kolkas tiek.

Vaidas
2006-06-30 17:49:21



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal