Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Amžinojo Sūnaus-Motinos-Brolio mokymas apie dvasinio proto įsiviešpatavimą mumyse, ir jo pasireiškimą, suteiktas Rojaus Trejybės gyvojoje šventovėje, Vilniuje, 2013 05 04

Jurgita:
Mylima Rojaus Trejybe, aš noriu paprašyti Tavęs mokymo, kad tu mums plačiau paaiškintum, kad Tu praplėstum mūsų suvokimą apie dvasinio proto įsiviešpatavimą mumyse, ir jo pasireiškimą mūsų ilgoje kelionėje link Tavęs, pradedant nuo šio mūsų žemiškojo gyvenimo.

Algimantas:
Mylimas Tėve, mylimas Amžinasis Sūnau-Motina-Broli, mylima Begaline Dvasia-Motina-Sese, aš esu pasirengęs perteikti Tavo mokymą, kad išgirstų jį mano dvasios broliai ir sesės, balsu tariamus Tavo mokymo žodžius.

Amžinasis Sūnus-Motina-Brolis:

Mano mylimieji vaikai, patys mylimiausi iš visų mylimiausių, kurie yra visi Man mylimiausi vaikai, Aš esu Antrasis Šaltinis ir Centras, jūsų vadinamas Amžinuoju Sūnumi-Motina-Broliu. Aš jus garbinu ir šlovinu per gyvą susiliejimą su jumis. Mes esame Tie Trys Lygiaverčiai Rojaus Trejybės Asmenys, Kurie pripildome jus išminties, dvasingumo, ir gyvybingumo, kada jūs patys atveriate SAVE MUMS.
Jūs turite nuostabų žengimą link Mūsų, pradėję pirmąjį žingsnį materialiu pavidalu, turėdami savo materialaus gimimo iš moters įsčių patyrimą, ir augimą, nuo kūdikystės per vaikystę, paauglystę iki brandos, ir pasiekę, jūsų vadinamąją žmogiškąją senatvę, jūs paliekate šitą pasaulį, kad pakiltumėte nauju pavidalu, be materialaus kūno. Tačiau visas šitas gyvenimas pradiniame pasaulyje buvo užpildytas jūsų minčių, sprendimų, ir jų įgyvendinimo veiksmų. Tie sprendimai jums kėlė ir skausmą, ir naujų problemų, ir pasitenkinimo, ir džiaugsmo akimirkų. Kada jūs džiaugiatės patirdami gėrį, kurį paskleidėte kitiems, reiškia jūs patiriate Mūsų jums suteikiamos šviesos, išminties vis stipresnes ir gyvybingesnes apraiškas jūsų prote. Jums patiems, esantiems materialiu pavidalu, ir turintiems kaip centrinį valdymo pultą materialias smegenis, yra suteikta galimybė patirti, ką reiškia tų materialių smegenų dėka valdyti jūsų dvasinio asmens gyvenimą.
Mes jums suteikiame DVASINĮ ASMENĮ KAIM AMŽINĄ ASMENYBĖS DOVANĄ SU VISA JŪSŲ ATEITIES POTENCIALO PASIREIŠKIMO VEIKLA, tačiau pradiniu savo žengimu materialiu pavidalu, šitoje planetoje, jūs neturit supratimo, KAS YRA JŪSŲ DVASINĖ ASMENYBĖ, KAS YRA JŪSŲ DVASINIO ASMENS PROTO POTENCIALAS, todėl jūs dažnai priimate tokius sprendimus, kuriuos diktuoja aplinka – aplinka, pati nesuvokdama savo pačios tapaties. Jūsų tapatis yra Mūsų suteikta jums DVASINĖ, ir jūsų asmenybės pasireiškimas, kad ir koks būtų materialus veiksmas, yra DVASINIS MEILĖS PAMATAS, PAGRINDAS.

TIKTAI TOKS ASMUO YRA GYVAS MŪSŲ KŪRINIJOJE, KURIS YRA ATRĖMĘS SAVO VEIKLĄ Į MŪSŲ DVASINĮ PAGRINDĄ.
Kadangi jums šito mokymo nebuvo suteikta nei šeimoje, nei aplinkoje, nei jūsų vadinamoje mokykloje, todėl jūs nežinojote, kaip formuoti jūsų mąstymą, kad jis būtų vientisas, nebūtų prieštaravimo tarp jūsų pačių asmens interesų tenkinimo ir visuomenės interesų tenkinimo, o DABAR jūs žinote, kad jūs turite net ir visos kūrinijos Mūsų Dvasinės Šeimos interesų tenkinimą. Todėl pradiniu žingsniu jūs laikote, kad tai yra vertingas jūsų sprendimas, kada jūs siekiate išmintingumo savo paties atžvilgiu, arba savo biologinės šeimos atžvilgiu, kada siekiate kilnių profesijų, kada siekiate tas kilnias profesijas įgyvendinti savo pačių pastangų dėka, kad jūs patirtumėte jūsų pačių augimą ir toje profesijoje, tai jau yra mažytė apraiška jūsų dvasinio asmens mąstymo.
Jums reikia sugebėti veikti materialią aplinką, kuri JUS veikia kaip kūjis – savo primetamomis problemomis, savo siekiais – tai tarp šito kūjo, ir savų interesų tenkinimo, kuris yra jūsų priekalas, kaip pasireikšti jūsų išminčiai, jūsų tam dvasiniam mąstymui. Jūs neturite pavyzdžių, neturite siektinų idealų, jūs neturite dvasinių mokytojų, kurie galėtų jums suteikti kosminės įžvalgos ir išminties, kaip savo gyvenimu pateiktų tą pavyzdį, kokį pateikė Mūsų Sūnus Kūrėjas gyvendamas Jėzaus iš Nazareto pavidalu, savo aplinkai. Dabar tokių pavyzdžių nėra šitame pasaulyje, todėl jūs turite patys tapti tais gyvaisiais Mūsų vaikais, rodydami savo dvasinį mąstymą, ir to mąstymo įgyvendinimą jūsų materialiais veiksmais, savo gyvenime ir savojoje aplinkoje.
Jūs jau patiriate, kaip skiriasi jūsų dabartinis požiūris, įžvalga į dabartinę jūsų aplinką, palyginus vos su kelerių metų praeitimi, o juk tai ir yra tų pačių jūsų materialių smegenų dėka performuotas jūsų dvasinio asmens gilesnis atsiskleidimas ir aplinkos suvokimas. Jūs jau suvokiate aplinką ne vien tiktai materialiu matu vertindami, ne vien tiktai matydami materialiu žvilgsniu, bet taip pat ir pajausdami tą aplinką savo vidumi. Jūs matote akimis – materialiu žvilgsniu – tą pačią aplinką, tačiau jūsų vidus tam matomam vaizdiniui suteikia daugybę kitokių vertinimų negu tos aplinkos kiti Mūsų mylimiausi vaikai, žvelgdami į tą aplinką ir nematydami tos aplinkos tokio pasireiškimo, kokį matote jūs. Tai yra skirtingi požiūriai į tą pačią aplinką – jie nejaučia to, ką jaučia jūsų DVASINIS ASMUO. Jie sutapatina save su matomu materialiu apvalkalu, kurį jie pavadina žmogumi, tuo tarpu jūs žinote, kad šitame apvalkale yra jūsų GYVASIS TURINYS, kurį jūs semiate iš Mūsų, jūsų DVASINIS ASMUO, kuris pasipildo Mūsų dvasine išmintimi. Ir nepaisant to, kad tiek vieni, tiek ir kiti – Aš turiu omenyje vienus, tuos, kurie aplinkos nemato jūsų žvilgsniu, ir jus, tuos, kurie žvelgiate jau dvasinės šviesos ir dvasinių vertybių požiūriu į tą pačią aplinką – naudojate tas pačias materialias smegenis, naudojate tą patį materialų protą, tačiau tai skirtingas matymas ir supratimas, bet dar daugiau – jūsų vidinė BŪSENA žvelgiant į tą aplinką, leidžia jums patiems pajausti, koks yra tų materialių smegenų skirtingas panaudojimas ir tų pačių smegenų vystymas, kad šitame, dabartiniame jūsų pirmajame žengimo į amžinybę gyvenimo pasaulyje, jūs galite taip skirtingai vertinti aplinką, ir joje patys atlikti skirtingus veiksmus, ir turėti skirtingą MOTYVĄ kaip tų veiksmų nesustabdomą varomąją jėgą.
Tai jūs patys pamėginkite atsakyti į tą klausimą – kaip gi paversti jūsų tas materialias smegenis, kad jose – ir jų dėka – įsiviešpatautų Mūsų dvasinė išmintis?
Jūs neturite kito instrumento. Mes jums negalime smegenų pakeisti kokiu nors dvasiniu varikliu, bet Mes jums suteikiame Save; suteikiame tas priemones, kurių dėka jūs galite patirti savo dvasine būsena, kaip jūsų materialios smegenys, gyvoje, betarpiškoje atsivėrimo aplinkoje Mums, ima skirtingai suvokti ir jūsų pačių asmenį, ir jūsų pačių gyvą ryšį su Mumis, ir to ryšio prasmę, ir tikslą, kada jūs sugrįžtate iš šito gyvo komunijos ryšio su Mumis į savąją aplinką, kaip toje aplinkoje jums reikėtų priimti naujus sprendimus, ir juos įgyvendinti, ir kokiu motyvu tą daryti, kaip formuoti jūsų gyvenseną, pasinaudojant tomis pačiomis smegenimis.
Bet jūs puikiausiai žinote, kad šitame pasaulyje jūs turite ieškoti kompromiso; kompromiso tarp to kas yra diktuojama jūsų aplinkos veiksmų, kad jūs išliktumėte kaip tas materialus fizinis pavidalas, bet kuriame yra jūsų dvasinis asmuo. Jūs negalite neišmintingai elgtis, jeigu aplinka formuoja jums veiklos atitinkamą kryptį arba lauką, jeigu jūs tiesmukiškai mėginsite paneigti šitos aplinkos jums taikomą poveikį. Todėl jūs galite, tiktai atsirėmę į Mus, tų pačių materialių smegenų dėka patirti Mūsų dvasinį vedimą iš vidaus, pajausti jį, ir atsidavus, drąsiai žengti į tą aplinką, kuri jums nėra palanki dvasiniam veikimui.
Jūsų materialių smegenų viduje DVASINIS ĮSIVIEŠPATAVIMAS YRA ĮMANOMAS TIKTAI PER JŪSŲ GYVĄ ATSIVĖRIIMĄ MUMS, PER GYVĄ BENDRAVIMĄ IR VEIKIMĄ SU MUMIS. Tik šitaip jūs matysite, kad aplinka negali jums PAKENKTI. Ir jūs stiprėsite šituo matymu, ir šita būsena, šita patirtimi, ir tuo pojūčiu, kuris iš vidaus jus vėl ir vėl kreips veikti būtent šita pačia kryptimi. Ir po kurio laiko jūs pamatysite, kad imate JŪS palaipsniui keisti APLINKĄ – JŪS palaipsniui imate turėti įtakos APLINKAI, kaip anksčiau, bijodami aplinkos, jūs patys buvote veikiami tos aplinkos.
Dvasinio mąstymo įsiviešpatavimas jūsų prote yra jums suteiktas nuostabus PATYRIMO PROCESAS, kada kartą gimę iš moters materialių įsčių materialiu pavidalu su materialiomis smegenimis ir materialiu protu jūs vis labiau ir stipriau pajuntate dvasinio proto pasireiškimą jūsų pačių tose pačiose materialiose smegenyse, ir vis stipriau pamatote jūsų pačių poveikį materialiai aplinkai, jūsų aplinkai, kurioje prieš kurį laiką buvo baugu tarti šviesos žodį, atlikti šviesos veiksmą, o dabar toks žodis, ir veiksmas, jums tapo įprastu. Ir jau jūsų viduje – tai naujas laiptelis dvasinio mąstymo įsiviešpatavimui aukštesniu lygiu. Ir kuo daugiau tokių laiptelių jūs įveiksite drauge su Mumis, tuo stipriau viešpataus dvasinio proto pasireiškimas jūsų gyvenime, tuo stipriau jūs veiksite aplinką, ir tuo labiau toji aplinka įsiklausys į jūsų tariamą žodį.
NEBIJOKITE APLINKOS. Aplinka taip pat yra Mano vaikai. Aš juos veikiu net ir taip, kaip veikiu ir jus, kiekvieną. Todėl bendradarbiaukite su Manimi, ir mes drauge keisime aplinką, kad dvasinis mąstymas įsiviešpatautų žmogaus prote pagal Mūsų sumanytą evoliucijos planą, kurį dabar – jūsų dėka – Mes ir koreguojame, nes Mūsų planas, grindžiamas dvasinės meilės šviesa, buvo truputėlį sujauktas, nusigręžusių nuo Mūsų, Mūsų mylimų, dvasinių vaikų. Todėl šitą evoliucinio plano sujauktą, supainiotą, ir tamsa pasireiškiančią aplinką Mes galime šviesinti tiktai drauge su jumis, Mano patys mylimiausi vaikai.
Kadangi Mūsų veikimas iš vidaus yra toks subtilus, švarus, tyras, kad apkerpėjusi žmogaus materialaus proto galia nėra taip lengvai išjudinama be išorinių matomų veiksmų, kurie priverstų tokį surambėjusį materialų protą, žvelgiantį į tokius veiksmus, užduoti sau klausimą – kodėl yra tokie skirtingi veiksmai, kuriuos mato jie, ir kuriuos atliekate jūs, ir kurių jie neatlieka – todėl jūs ir esate Mūsų mylimiausi vaikai, kad gyventumėte kitiems matomą Mūsų šviesos ir meilės gyvenimą. JŪS GYVENSITE TOKĮ GYVENIMĄ ŠVIESOJE IR TIESOJE VIS AIŠKIAU, IR RYŠKIAU MATOMĄ KITIEMS, KUO STIPRIAU REIKŠIS IR VIEŠPATAUS JŪSŲ MATERIALIOSE SMEGENYSE, MATERIALIAME PROTE DVASINIS MĄSTYMAS, DVASINIS MATYMAS, DVASINIS PATYRIMAS SU MUMIS, MUMYSE, IR JUS VISĄ LAIKĄ LAIKANT SAVAJAME DVASINIAME GLĖBYJE, O JŪS JAUSITE MŪSŲ DVASINĮ BUVIMĄ SAVO VIDUJE.

Štai tik TOKIOMIS BENDROMIS, IR SUVIENYTOMIS, PASTANGOMIS Mes ir padėsime Mūsų kitiems vaikams, jūsų dvasios broliams ir sesėms, su meile šviesėti, kad ir jų viduje dvasinis mąstymas suliepsnotų tąja šviesa, kuri jau įleidusi šaknis jūsų materialiame prote, kuris vis labiau dvasingėja, ir šitoji Mūsų dvasinė šviesa jums tampa vis artimesnė, vis labiau pažįstama, suprantama, vis labiau traukia jus iš vidaus. Ir šitokiu būdu Manasis evoliucinis planas bus įgyvendinamas šitoje planetoje, kada žmonija turės tą dvasios proto viešpatavimą savyje, kiekviename Mano mylimiausiame sūnuje ar dukroje.

Bendradarbiaukime kartu, ir jūs patirsite šito dvasinio proto įsiviešpatavimą savo viduje, ir mėgausitės šituo procesu. Ir šitą pasimėgavimą jūs kitiems apibūdinsite taip pat su milžiniška meile ir nuoširdumu. Siekite gyvo ryšio su Mumis iš meilės ir savo visu nuoširdumu. O jūs patys žinote – Mes viską matome nuo pabaigos.
Šita planeta bus DVASINIO MĄSTYMO VIEŠPATIJA net ir tarp materialių žmonių.

Algimantas:
Ačiū Tau, mylimas Amžinasis Sūnau-Motina-Broli už šitą nuostabų mokymą. Manoji valia, kad būtų Tavoji valia. Amen.
------------------------
Ačiū Jurgitai ir Violetai už šio mokymo parengimą, kad jį galėtume skaityti visi.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,



Algimantas
2013-05-07 09:59:28

Komentarai

Rojaus Trejybe AS ESU mus padovanojo savo dalele ir jos"... veikimas iš vidaus yra toks subtilus, švarus, tyras, kad apkerpėjusi žmogaus materialaus proto galia nėra taip lengvai išjudinama be išorinių matomų veiksmų, ...ir kuo jaunesnis zmogus, tuo jis svaresnis, jei neauga amoralioje aplinkoje, kur is vis nera ka ismokti. Mano kaimyne mego labai garsiai kalbeti ir nelabai budavo smagu, kai ji sukalioja. Viena toki ryta, jos apie desimt metu turintis sunus, per langa iskises galva pasake, mama, juk sekmadienio rytas, sesta valanda...Jis po kiek laiko nusileido i apacia ir isejo i kiema. Ju kiemas buvo labai tvarkingas ir ten augo geles. Jis, matydamas ir jausdamas ankstyvo ryto grozi ir matydamas rasotas dar ir po nakties atsigavusias geles, is susizavejimo susuko, gelytes, gelytes as jus myliu. Siunte bucinukus ar jas buciavo is tikruju nemaciau, tik girdejau savo kambaryje, nes skiria auksta tvora.Man taip buvo smagu klausyti, kad vaikas is vidaus jausdamas meiles banga savo viduje ja isreiske garsiai, kai tuo tarpu mama ji 'pataise' vaika sakydama : tu esi kvailas ir jos juokas buvo labai sumises, tarp meiles savo vaikui ir jo elgesio, kuris jai pasirode galbut nepriimtinas is viso, o dar berniukui.
Siuo atveju meiles moke savo mama berniukas. Taip mes mokomes visa laika ir dar daugiau galime ismokti nuosirdziai atsiverdami Rojaus Trejybei AS ESU. Meile teka be perstojo, tik ja reikia isileisti i savo vidu, o tam tikri isoriniai ivykiai mums taip pat padeda daug ka suprasti ir 'mokytis' meiles, bet jos ismokti negalima, ja reikia patirti.
Niekas niekur neisnyksta, viskas lieka. Valiniai tvariniai patys nusprendzia panaudodami laisva valia, ar jie nori islikti po vadinamos mirties ar pasirenka tapatybes sunaikinima. Cia sitame forume tai jau yra paaiskinta. Jokia energija niekur neprapuola, ji yra panaudojama kurybai, kuri vyksta be perstojo.

Rita
2015-05-09 14:45:33



Mylėti mes mokomės nuo pat gimimo dienos , nes tam žmogus ir sutvertas , kad išmoktų besąlygiškai mylėti . Tačiau ką mylėti ? Štai čia jau klausimėlis .

Gerai , kad urantai jau žino ir moka besąlygiškai mylėti . Tai tikrai nuostabu , kad yra tokie žmonės , kurių tikslas besąlygiška meilė ROJAUS TREJYBEI -AŠ ESU. O kaip išgyventi tiems kurie to nežino ? Ar tu manai gerb. RITA , kad jų ateitis , tai išnykimas iš kosminės sąmonės energijų ?

Aš taip pat mokausi besąlygiškos meilės KŪRĖJUI , kurio pasaulyje aš gyvenu ir kuris yra aplink mane , kaip dieviškos kūrybos įvairovė ir liudija , kad viskas sukurta vien tik tam , kad žmonės išmoktų vienas kitą gerbti ir mylėti .

paulius456
2015-05-03 17:37:15



Knygu prirasyta daug ir jose sako daug graziu dalyku, bet niekas niekada dar taip su meile musu nemokino. Jezus is Nazareto moke meiles…. bet tik ketvirtaja Urantijos Knygos dali suteikia issamu Jezaus gyvenima, mokymus musu planetai, kaip ir kitoms. Turime saltinius, kurie duoda daug nuostabiu SISTEMINIU ziniu, bet kaip juokinga klausyti amerikonu-urantieciu nagrinejanciu ta pati sistemini saltini, po to kai klausei ir prisijungei prie gyvuju pamaldu. Mes niekada neturejome planetoje to ka turesime ateityje. Igijant zinias jas reikia taikyti praktikoje.
Siandien pagalvojau, kodel man niekada nepatiko jungtis prie kazko organizuoto. Visa tai kas yra organizuota turi konkretu laika, tai tuo numatytu laiku tu turi pasirodyti ir daryti kazka ko tu tuo metu gal nenori, nes esi pavarges ar negaluoji. Gyvenima, koki mums yra numates Kurejas kiekvienam dar tik turesime, kai ismoksime buti savimi, kai ismoksime atverti save Rojaus Trejybei-AS ESU. Zengti zingsni reikia tureti drasos, mano dauguma, bet ne drasa veda, veda meile, kuria patiri. Gyvas kelias nera saves patenkinimo kelias, jis yra susijes su tarnavimu visumai – vsiems.
Tik ka grizau is susitikimo su pazistama, kuriai padaviau Jezaus Apreiskima. Nezinau ar skaitys ar supras, bet ji pati paskambinusi guodesi, kad jausmas, kad eis ir nugrius. Dare kraujo tyrimus ir viskas gerai, valgo gerai ir sveikai, bet kai kunas negauna Gyvojo Maisto, kuri mums numate Rojaus Trejybe-AS ESU, kunas veikia, tik neaisku kada sunegaluos. Prisimenu, kaip as pati ieskojau ligos, kuri man pasakytu, va del to as taip jauciuos. Zemiski aparatai nefiksavo jokiu trukumu mano organizme, o jegu nebuvo. Gydytojos isvada buvo viena – turiu grizti i savo krasta, nes ten kur gyvenu patiriu per dideli stresa.
I savo krasta dar negrizau, nes kai pradejau save maitinti Dvasiniu Maistu nebepatiriu tu pojuciu. Juk Rojaus Trejybe-AS ESU yra mumyse, kaip ir mes JOJE ir jei nelaikome saves suspaude tame Meiles vandenyne, o Meiles isileidziame i save, po truputi keiciasi vidus, bet labai po truputi. Patyrimai ir realus Apvaizdos pagalbos rezultatas, kolegu, vadovu ir kitu susijusiu su mano gyvenimu zmoniu poziuris, duoda vis didesni pasitikejima. Ir tada jau nesvarbu kokioje erdveje esi, gimtoje-negimtoje - yra tik mazyte kurinijos dalis, kurioje tu gali pasireiksti.

Rita
2015-04-29 21:53:34



Labai sunku išmintingai nugyenti gyvenimą taip , kad visos sėkmės lydėtų tave visuose keliuose ir takeliuose . Daug knygu parasyta ir daug teoriju prikurta , kaip tapti laimingu , taciau tikroveje veikia visai kiti desniai , o visi patarimai , tai tik asmeniškas požiūris ir patirtis , kuris yra išėjes iš autoriaus iišmąstymu. Tai kas tinka Jonui ir Antanui , visai netinka , nei Marytei , nei Onytei . Daug dedamųjų sudėliota , kad kosminėje energetinėje srovėje užgimtų protinga asmenybė .


Mano manymu , Visatos Motina Dvasia kiekienam gyvam sutverimui sukuria gyvenimo panoramą . Čia viskas yra ir likimas ir žvaigždynai ir šalys ir kaimynai , ir vestuvės ir vaikai , ir urantija ir visi kiti raštai .

Mūsų gyenimai labai subtiliai apskaičiuoti ir apibrėžti meilės ir gėrio apskritimu . Viskas yra numatyta ir viskas yra duota , kad žmogaus siela užaugtų dvasinga ir išmintinga . Visa bėda , kad žmonės nenori gyventi meilėje ir ramybėje . Jie palieka savo prigimtinius likimus ir išeina į kitas erdves , išeina į kitas energijas ir kitus gyvenimus . O čia jau prasideda nauji likimai , naujos energijos , o kaip su jomis sugyventi , kaip jas įvaldyti , žmogus praktiškai ir nemoka .

Žmonės palieka prosenėlių žemę ir su tuo susijusias apsaugines energijas ir kol prisitaiko naujose energetinėse erdvėse ne kiekvienam pavyksta ištraukti laimingą materialaus gerbūvio bilietą . Tai jeigu matuosime viską pinigais , bus vienoks gerbūvis , o jeigu matuosime dvasinės laimės , meilės ir ramybės aspektu , tada patirsime vėl kitokį gerbūvį .

Paprastai , žmonės savo laimės ir ramybės ieško tik piniguose . Toks jau amžius , toks jau laikmetis , kai kiekviena siela yra išbandoma tikėjimu į aukštąsias amžinąsias vertyves . Žemė sielų kalvė . Tuo aš tikriausiai nieko naujo nepasakysiu , tačiau kiekvienas tai turėtų prisiminti kasdieną ir , kad savo likimą pradėtių tvarkyti tik šiandiena ir ne vėliau .

paulius456
2015-04-29 19:20:39



Darbe manes paprase ismesti pries kelias dienas kepta vista, jos buvo suvalgyta tik viena krutinele ir siek tiek anos. Varganas paukstis prardes gyvybe - turtuoliui tik lengvas mostas siukstelti dezen. Kiekviena karta, kai manes papraso ismest, pasiimu su savimi ir eidama gatve ieskau benamio zmogaus. Taip net kelias metro stoteles nueinu, kol surandu kam atiduoti. Tuos kelis kartus man teko sutikti zmones, kurie vargiai kalbejo angliskai. O ana diena pamaciau vyra, kuris stovejo ir prekiavo zurnalu “Big Issue”-t.y., kai zmogus jau pats nusiperka kelis numerius ir juos turi parduoti gatveje, tokiu budu susirinkadamas pinigu nakvynes namas. Toks mirtingasis jau nera visiskas benamis, jis toks, tarp namu-gatves. Sitas vyras svariai nusiskutes ir tvarkingai apsirenges. Pasisveikinusi tiesiu maiseli su folijoje suvyniotu pauksciu ir sakau, cia beveik visa vista, turtuoliai nesirupina tuo ka meta, o man gaila, nes tiek daug zmoniu neturi pakankamai pinigu maistui, o cia dar sviezias, pries dvi dienas keptas paukstis. As pati nevalgau, nes esu vegetare. Vyras prieme maista ir tyliai padekojo. Ir nezinau kodel, bet perejau i rusu kalba ir ziuredama jam i akis sakau, man atrodo mes jau buvome susitike. Jis sako taip, tu prie manes buvai priejusi gruodzio menesi, jam tada atnesiau taip pat mazai valgyta vista. Jis is Bulgarijos, todel gerai moka rusu kalba. Stovi jis gatveje gerame rajone ir zmones suka be perstojo, jau po astuoniu vakare, o zmogus negali parduoti tu keliu zurnalu. Liko paskutinis, stovesiu iki kol kas nors nupirks. Jau kisu ranka i kisene, kai jis mane sustabde ir sako, ne ne, as tau galiu padovanoti sita zurnala, bet pinigu neimsiu. Klausiu, kaip atsitiko, kad atsidurei gatveje? Atveze ji bulgarai, pas juos dirbo. Sukciavo, kol visai nesumokejo pinigu. Tureti greitai istirpo, o naujo darbo gauti nesugebejo, nes visai nemoka kalbos. Namuose turejo savo versla, bet tu paciu bulgaru deka bankrutavo – apgautas savuose namuose, savo tautieciu padedamas atsidure Londone ir dar karta apgavo. Sunku man, reikia seima islaikyti, neturi ka issiusti, nes nieko nelieka. Mano telefone tik keli numeriai. Viena ryta atsikelusi radau tuscia telefona. Visi isnyko, sako buna taip…Einu per savo sarasa, kuris toks trumpas ir akys uzkliuvio uz Vanios. Ji bulgare ir zinau, kad jos vyras turi versla. Imk sakau ir skambink, jis sypsosi ir taria ne ne, nereikia. Daugiau su bulgarais niekada. Zinau, kad sunku pasitiketi ir nezinau kaip paguosti, nepergyvenk sakau, mane irgi ismaude ir lietuvis. Reikia pasitiketi. Sazinigu zmoniu daugiau nei sukciu, tau daugiau taip nenutiks. Jis pradeda sypsotis. O kad tau butu stipriau ir griztu pasitikejimas turi melstis ir skaityti va sita knyga. As tikiu Dieva sako jis, skaitysiu. Pro sali eina puosni pora ir moteris kazka sako vyrui, jie apsigrizia – nuperka jo paskutini numeri. Matai, sypasausi jam, tau jau padeda, tik pasitikek.

Rita
2015-04-28 20:38:28



gerb. RITA , žmonių populiacija didmesčiuose yra labai užteršta materialių minčių , materialių svajonių , materialių klausymų , materialių žiūrėjimų , materialių ,,tikėjimų'' ir t. t. ir t. t.
Tokie kaip tu , vaikšto tik vienetai . Tokie žmonės neturi porininko , kuris pridengs kai , kulka lėks į tave . Tau pačiai reikės būti ir ausimis ir akimis , kad nukreiptum strėlės smaigalio trajektorija .
Tavo nuostabus mokymas , nutirps kaip pavasario sniegas , tačiau tai vienoje tai kitoje vietoje sužydės mėlyna žibute ir daugelis grožėsis šia dangiška mėlyne nusileidusią ir papuošusią sniego tirpsmą .
Dar praeis kiek laiko - nebeliks nei sniego , nei mėlynų žibučių , nei nuostabaus mokymo . Žmogus taip godžiai klausesis Dievo žodžio , neilgai trukus užvers knygos puslapius , pamirš tavo žodžius , nes pragmatiškas materialus troškimas daryti geriau , daryti greičiau , gyventi plačiau ir įdomiau , arba sutelkti visas jėgas , kad išgyventi , nupučia mėlynų žibučių žiedlapius ir lieka tik žalia miško pieva , lieka gamta .

paulius456
2015-04-28 19:31:20



Lipdama i traukini net nesusimasciau kaip pasibaigs mano kelione, kad daugiau kaip valanda snekuciuosius su dvasios broliu, kurio nepazinojau anksciau. Tik ilipus, is desimties sedimu vietu, laisva buvo tik viena. Kai as jau sedaus, pamaciau vyra ilipanti su lazda. Pakvieciau ji ir uzleidau jam sita vieta. Ziuriu po jo ilipa kitas vyras ir taip pat su lazda. Man pasidaro idomu kaip cia viskas bus. Ziuriu i zmones ir mastau, koks zmogus uzleis sitam mirtingajam vieta. Ne vienas net nekrustelejo, nes visu nosys i ismaniuosius telefonus, taip 'dirba' visi, kad tikra gyva visa laika besitesianti komedija. Tas vyras isimaise tarp zmoniu ir as pamaciau dar viena vyra lipanti i traukini, kuris buvo tikras nelaimelis ir jo materialios formos suzeidimai buvo labiausiai matomi. Jis ejo labai sunkiai ir rankoje buvo ne lazda, o ramentas. Kita ranka parista langete ir akiniai tokie tamsus, kurie visiskai arti akiu, kad uzdengtu sviesa ir neieitu net pro sonus. Ir staiga prisiminiau, kad prasiau Apvaizdos ryte, kad ka nors suorganizuotu. Va, galvoju, tikros kaledos, trys karaliai su lazdom ir nera kam ju pagerbti, nes visu zmoniu dvasios miega. Mastau, ar jie tikrai nemato, ar tik apsimeta. As stoviu prie to vyro, paziuriu i ji, bet akiu kontakto nera, bet matau jo liudna veida. Dar sekunde ziuriu i tuos sedincius, 'ismaniuosius zmones' ir garsiai taip garsiai pasakau, kad net man paciai smagu pasidaro, kad taip skardziai ir askiai pasakiau: excuse me, guys! - atsiprasau zmones! Tie, kurie apsimete, bet mate is karto buvo matyti kaip suakmenejo, bet akiu nepakele, tie kurie nuosirdziai nemate i mano balsa atsiliepe ir vienas jaunas vaikinas greitai pasoko is vietos. Kada tas vyras atsisedo, jis taip padekojo ir tokiu balsu ir taip nuosirdziai, kaip tikras dvasios brolis: Thank you ma'am. As jam linktelejau galva ir atsistojau prie duru, nes vaziavau tik viena sustojima, tuo paciu atsukdama nugara visiems. Girdziu viena vyra sakant, puikiai pasielgei. Nieko gero , pasakiau jam, jei tiek zmoniu visiskai nepastebi triju ilipanciu su lazdom, kad visi sukise nosis i situs murzinus ekranus ir yra savanaudziai. Traukinys sustojo, nes kelio buvo tik pora minuciu. Man islipus ir pakilus i isejimo sale mane pasivijo tas pats vyras, kuris isreiske savo susizavejima ir tare man, bet tu turi buti labai atsargi, nes nezinai kokie zmones vaziuoja ir kaip tau viskas gali pasibaigti. Tu turi omenyje narkomanus, alkoholikus ir siaip staigius zmones, kuriu kunai yra labai intoksikuoti ir jie negali valdyti savo emociju, nes viskas juos erzina. Na taip, buk atsargi, bet man labai patiko tavo poelgis. Is kur tavo akcentas, paklause manes ir kai pasakiau is Lietuvos, o jis pats is Jamaikos. Pasakojo apie save ir apie religija, kuria ispazino ir dabar save vadina vos ne ateistu, nes negali susitaikyti su melagyste ir veidmainyste, kuri yra tarp visu sektu. Tai tada pasakiau jam, kad reikia skaityti Jezaus Apreiskima ir Urantijos Knyga, kad tie klausimai, kurie ji kankina atves ji prie atsakymu ir jei nuosirdziai sieks dvasines sviesos ne tik pasikeis pats, bet pades ir kitiems.
Kai isiskyreme pamasciau ir apie kitoki tos situacijos issprendima, bet kol kas buvo taip.
Su didesniu atsiverimu galima psakyti ir nuostabu mokyma vienam, kad girdetu ir kiti...

Rita
2015-04-25 13:14:17



Ačiū už geras žinias. Su meile

Sinte
2013-05-11 17:12:30



Mielieji, ROJAUS TREJYBĖS Apvaizdos yra suteikta apsauga tiems, kurie gyvuoju keliu EINA, o ne APIE JĮ teoriškai samprotauja.
Tuo tarpu kitus veiks aplinka tiek ir taip, kiek ir kaip jūsų veiksmai bus vertinami aplinkos tamsaus mąstymo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2013-05-11 16:25:31



Ačiū. Labai reikalingas mokymas. Norėjau paklausti, ar už bendrus šviesius darbus ir veiksmus bus persekiojimų, kankinimų ar net nužudymų?

Sinte
2013-05-09 23:01:29



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal