Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Jėzaus Kristaus apreiškimas KALBU JUMS VĖL anglų kalba patalpintas ir Mokymo Misijos archyvų svetainėje ir jau susilaukė atsiliepimų.

Mielieji, praėjusią savaitę Kazimieras – kas buvo urantų sambūryje prie Molėtų pažįsta jį, jis taip pat dalinosi su mumis savo sampratomis – man paskambino ir pasakė, kad Mokymo Misijos svetainės archyvuose yra patalpintas Jėzaus Kristaus apreiškimas KALBU JUMS VĖL anglų kalba. Tikrai buvo MALONI žinia.

O juk beveik prieš septynerius metus, kai tik šią Jėzaus Kristaus apreiškimų knygą išverčiau į anglų kalbą, pirmiausia kam nusiučiau, tai į Mokymo Misijos Forumą. Iš vienų dalyvių susilaukiau nuoširdžių pritarimo ir sustiprinimo žodžių, iš kitų – priešingai – neigiamų vertinimų, kad atsiunčiau savo paties fantazijas. Paprastai tai buvo intelektualaus ir dvasiškai nepažadinto gyvulinio proto, kuriam pavadinti nuo šiol aš turiu ir kitą žodį – ŽEMAŽIŪRIS protas – labai nepalankūs vertinimai, kurie neigiamai vertindavo ir mano dar anksčiau nusiųstus Tėvo mokymus.

Tad prireikė beveik septynerių metų, kad Jėzaus Kristaus apreiškimas KALBU JUMS VĖL patektų tarp kitų beveik 6.000 priimtų dvasinių mokytojų apreiškimų, kuriuos gauna amerikiečiai, bendraujantys su tais dvasiniais mokytojais.

Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL yra vienintelis apreiškimas Mokymo Misijoje, kurį įsileido ne iš anglosaksų pasaulio, o iš viso ANGLOSAKSAMS-AMERIKONAMS nesuprantamos, IR JŲ SAMPRATA, provincijos – IŠ LIETUVOS, kurios net geografinės vietos nežino. Štai dabar bus ir jiems proga daugiau pasidomėti, ir sužinoti, šiek tiek ir apie LIETUVĄ, BENT JAU KUR JI YRA.

Ir visa tai įvyko vien tik veikiant ROJAUS TREJYBĖS APVAIZDAI, nes aš jau daug metų kai neberašau į Mokymo Misijos narių konferenciją. Tad tikrai, tai buvo padaryta tik APVAIZDOS dėka, kad vis tik šis GYVAS APREIŠKIMAS ne tik buvo beveik po septynerių metų galų gale PRIPAŽINTAS ir Mokymo Misijoje, bet net patalpintas svetainėje.

Taip pat tai dar kartą mums – urantams – paliudija tiek Rojaus Trejybės apvaizdos veikimą, tiek ir Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL gyvybingumą ir šviesą.

Ir malonu, kad šis Jėzaus Kristaus apreiškimas susilaukė ir nuoširdžių skaitytojų gražių žodžių:

Gaila, kad tame diskusijų forume viešpatauja BAIMĖ IR INTELEKTAS DVASINĖS ASMENYBĖS ATŽVILGIU, KAIP TOKIA PATI BAIMĖ IR INTELEKTAS PRIEŠ DAUGELĮ METŲ MĖGINO ĮSIVIEŠPATAUTI IR MŪSŲ FORUME, KADA BUVO BIJOMASI PASIRAŠYTI SAVO TIKRUOJU VARDU, IR ČIA MIRGĖTE MIRGĖJO KVAILŲ PRAVARDŽIŲ.

Taigi vienas iš diskusijų forumo dalyvių rašo:

Pamokos iš Jėzaus yra tikras Brangakmenis. Jis turi būti kiekvieno bibliotekoje. Algimantas iš Lietuvos suteikė mums palaimą savo stipriu ryšiu su Jėzaus žmogiškąja puse, kaip Šis matė Save. Jis nėra dozuojamas Penktojo Epochinio Apreiškimo (Urantijos Knygos – mano pastaba ) komisijos grynai idealistinio požiūrio, bet mums suteikia unikalią galimybę Mokytoją patirti kaip giminingą dvasią. Daugelis iš mūsų tiki, jeigu perskaitėme Urantijos Knygą, mes jau turime visą apreiškimą, kokio mums reikia, bet Algimantas mums suteikia daugiau. Aš rekomenduoju visiems, kurie yra forume...tikrai jis įkvepia ir išlaisvina.

Kitas rašo taip:

Aš negaliu spręsti, ar šio kūrinio autorius tikrai yra Jėzus. Mano nuomone, teksto balsas yra labai naudingas, tikrai užjaučiantis žmogiškojo gyvenimo sąlygas. Aš pritariu tai minčiai, jog kiekvienas tėvas turi siekti prilygti tam nuoširdumui, kuris natūraliai sklinda iš vaiko, ir kaip yra svarbu stengtis suprasti vaiko troškimus.
Aš manau, jog viskas, kas yra parašyta šiuose puslapiuose yra aiškinimai, kurie dalinasi informacija ir perspektyva su Urantijos Knyga. Dažniausia, tai yra iš IV dalies, Jėzaus gyvenimo ir mokymų; bet jis pasiima ir iš kitų knygos dalių, net ir iš “Garbinimo kilmės,” kuri paaiškina alter-ego (antrąjį-vidinį ego), kai Autorius aiškina patį tą būdą, kaip jis pradėjo užmegzti atskirus pokalbius su savimi.
Toji išimtis, kurią aš pastebėjau, tai, kada Jėzus kalba apie šiuolaikinę psichologiją, kuriai yra poreikis pripažinti proveržius ir asmenišką ryšį tarp gydytojo ir Pirmojo Šaltinio. Aš tą sužinojau, jog tikrai yra taip, nes toji psichologijos forma, kurios aš mokiausi, apėmė “tėvų,” “vaiko,” ir “suaugusiojo” “trejetuką,” kuris kitiems “tikrai” padeda. O aš nebuvau tuo patenkinta, nes net Romos katalikų kunigas, kuris padėjo išvystyti šį metodą, mokė, jog “tėvai” iš tikrųjų neegzistuoja, kas liūdina. Bet šitame tekste yra daug kitų patarimų, kurie yra naudingi psichologijos metodui.

Šis tekstas atrodo, jog paverčia labiau žmogiškomis didelę dalį atitinkančių Urantijos Knygos filosofinių postulatų.

Toji priežastis, dėl kurios nesu tikra, ar Autorius yra Jėzus yra dėl to, jog kada asmenybė susilieja su Šaltiniu, ji dalinasi tuo pačiu asmenybės modeliu kaip ir originalas.

Dar kitas paaiškinimas:

Algimantas yra besivystantis individas su geromis žiniomis apie Jėzaus misiją Urantijoje. Tačiau, iš esmės neįmanoma nustatyti to, kuris kalba per jį (Algimantą), tikroviškumą, ir dėl to, aš priimu, jog tai yra Jėzus. Aš negaliu taikyti racionalių minčių tiems faktams, kurie nėra akivaizdūs, ir man įdomu, kaip tu nustatei savo abejones dėl to, ar tai yra Jėzus, ar per Algimantą kalba kaip Jėzus kokia nors kita esybė?
Jėzaus balsą iš esmės neįmanoma gerai pažinti Urantijoje, nes mes dažniausiai turime Nebadono Mykolą kalbantį kaip Sūnų Kūrėją, ir jo savęs padovanojimą kaip Jėzų. Nors Jėzus ir Nebadono Mykolas yra vienas, neužmirškite, jog Jėzus turi tokią sielą, kuri pakankamai sugeba egzistuoti savarankiškai. Ar mes galėtume sutarti bent jau dėl to, jog kasdien šias pamokas Algimantui suteikia būtent toji Jėzaus siela., ir dėl to mes galime sutikti, kad gali būti kažkoks tono ir pabrėžimo skirtumas tarp Sūnaus Kūrėjo ir Jėzaus sielos?
Dar kitas pamąstymas:

Algimantas turi didžiulę bendravimo su dvasia, vadinama jo Minties Derintoju, praktiką, ir nors tai gali būti kažkiek panašu į mano bendravimo patyrimą, bet aš negaliu konkrečiai pasakyti, kaip Tėvas ir šis Sūnus sulieja šiuos ryšius taip gerai, kad aš galėčiau atskirti, jog tai kalba tiesiog Jėzus, ar tai vyksta su Minties Derintojo ryšio grandinės pagalba, ar tai yra Tėvo-Sūnaus vienybės tikslo pademonstravimas Urantijoje.

Dar vienas atsiliepimas:

Aš įdėmiai perskaičiau visą knygą, ir esu tikras, kad ji yra tiksliai autoriaus perteikta iš Jėzaus, ir man patiko tas būdas, kokiu ji patvirtina Urantijos Knygos mokymus tuo pačiu pridėdama kai kurių labai vertingų sampratų. Ši knyga mums suteikia panacėją nuo mūsų visų negalavimų.

Vienas iš atsiliepusiųjų nusiskundė, kad negalėjo patekti į patalpintus mano priimtus mokymus iš Tėvo, tuomet aš dar rašiau priimtus iš Minties Derintojo, kada juos siunčiau ir į Mokymo Misijos Forumą, ir kuriame taip pat sulaukiau didžiulio SARKAZMO, nors buvo ir tokių, kurie man asmeniškai – ne į Forumą – parašydavo pritarimą ir prašydavo ir toliau siųsti Tėvo mokymus į Forumą, nepaisant pašaipų, ir net patyčių. Vienas kitas išdrįsdavo ir viešai Forume pritarti mano priimtiems ir atsiųstiems Tėvo mokymams. Tad dabar ir tie mokymai – apie dvidešimt – buvo patalpinti šioje svetainėje. Ir būtent dėl to, kad jų ieškant parašius žodžius ALGIMANTAS arba LIETUVA, neatsiranda joks mokymas, ir buvo nusiskundžiama.

Atsakymas buvo toks, kad buvo atsiradusi techninė problema, dabar ji išspręsta, ir ieškant ir parašius žodį LIETUVA, jau galima patekti į Algimanto Derintojo mokymus.
Dar vienas komentaras:

Ačiū, Ronai, už nuorodą - man patinka studijuoti šiuos laiškus – tai tarsi Jėzus čia mums kalba kaip eilinis vaikinas. Man įdomu, kiek skiriasi Algimanto knyga nuo originalių laiškų anglų kalba užrašytų moters Afrikoje. Ar tai tiesiog perteikiamas kitas požiūrio niuansas, kadangi matyt jis priėmė tokią pačią informaciją tiesiogiai iš Mykolo, tik lietuvių kalba? Ar aš esu tiesiog apsvaigęs ir susipainiojęs? Bet kokiu atveju, tai yra nuostabus atradimas – dar kartą ačiū už galimybę pasiklausyti Jošua
Ir tuoj pat jis parašė kitą žinutę:
Viskas gerai – nekreipkite dėmesio! Ką tik vėl perskaičiau įvadą ir pamačiau tą dalį, kur Mykolas aiškiai pareiškia, jog šios Pamokos (knyga) skiriasi nuo Laiškų.
Štai tokie pateikti pamąstymai, kurių vis daugės, nes MINTIES DERINTOJAI veikia ir tuos anglosaksus, kurie lankosi Mokymo Misijos svetainėje.

Deja, Mokymo Misija be gausybės dvasinių MOKYMŲ, kurie stimuliuoja intelektą, NETURI DVASINĖS KIBIRKŠTIES, KAD TIE MOKYMAI BŪTŲ ĮGYVENDINTI KASDIENYBĖJE, NES JIE NETURI SUPRATIMO, KAS YRA ROJAUS TREJYBĖS GYVOJI RELIGIJA, KAS YRA TOJI GYVOJI DVASINĖ KOLEKTYVINĖ KOMUNIJA, KAS YRA GYVOJI ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖ. O be šitos GYVOS KIBIRKŠTIES nebus galima užvesti dvasios variklio, kad dvasia - tikroji asmenybė - ir pradėtų veikti drauge su Rojaus Trejybe ATRASTA SAVO VIDUJE, ir veiktų VISŲ LABUI, ir veiktų IŠ MEILĖS, O NE IŠ PAREIGOS.

Štai kodėl Mokymo Misija, kad ir kiek plėstųsi KIEKYBIŠKAI, niekada nebus DVASINIS PLANETOS CENTRAS, KURIUO JAU YRA TAPUSI LIETUVA, URANTŲ ATSIVĖRIMO ROJAUS TREJYBEI ir ROJAUS TREJYBĖS ATRADIMO SAVYJE DĖKA, IR ROJAUS TREJYBĖS GARBINIMO ROJAUS TREJYBĖS GYVOJOJE ŠVENTOVĖJE DĖKA.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas


Algimantas
2013-07-22 14:32:26

Komentarai

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal