Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Padėkime vienalytininkams

Niekad negalvojau, kad pradėsiu kreipti savo dėmesį į problemą dėl seksualinių mažumų toleravimo ir diskriminacijos... Bet paskutinių dienų įvykiai prieš, per ir po „Baltic Pride 2013“, kuomet nemaža laiko praleidau skaitydamas straipsnius ta tema internete, žiūrėdamas tiesioginės transliacijos fragmentus, paskatino mane giliau susimąstyti ir atsakyti į klausimą „kas gi čia vyksta ir ką daryti?“ Vyksta tai, apie ką rašo A. Simonanytė www.alkas.lt straipsnyje „Homoseksualizacijos schema: ką turėtume žinoti?“ Ar tikrai veiksmingos priemonės yra grubumas, grasinimai, keiksmai, fizinis smurtas? Ar reikėtų besąlygiškai toleruoti vienalytininkų veikmus? Manau, kad atsakymas į šiuos du klausimus yra tas pats - ne.
Svarbiausias klausimas – ar įmanoma „atversti“ pakydusį dėl savo lytinio potraukio žmogų? Manau kad taip. Bent jau pabandyti – verta. Štai čia urantininkams ir atsiranda svarbios veiklos sfera kuriant gėrį visų labui ir skleidžiant urantų Meilę savo dvasios broliams ir Mokymą apie Gyvąjį Kelią. Ne be mano Minčių Derintojo pagalbos galvoje iškilo vaizdas – fantazija apie „Baltic Pride 2013“ eitynes Gedimino prospektu..... Šalia rėkaujančių ir neapykantą eitynių dalyviams reiškiančių praeivių - besišypsantys žmonės – urantai, rankose laikantys užrašus „ Mes jus mylime, grįžkite į Gyvajį Doros kelią“ , „Mes jus mylime – jūs galite pasikeisti“, „Kiekvienas turite galimybę grįžti“ , „Mes jus mylime ir žinome kaip jums padėti“ ir panašius . Ir kiekvienas turi lankstinukų su smalsumą sužadinančia informacija apie urantų Mokymą. Viršelyje – vaivorykštės spalvų vėliava tik su baltais moteriškumo ir vyriškumo simboliais centre ir užrašu „Ar esi pakankamai laisvas kad perskaityti TAI iki galo?“ Viduje - mokymo fragmentas ar kitoks tekstas, kuris turėtų būti pritaikytas „pradedantiesiems“ t.y. ne akinantis savo aukštomis vibracijomis, kad neišgąsdintų ir „užkabinantis“ skaitytoją. Ir , žinoma, gairės, kur rasti daugiau informacijos apie Urantijos Knygą ir Algimanto mokymus. Tokius lankstinukus galima būtų palikti vaistinėse, ambulatorijose, parduotuvėse šalia visokių reklaminių popierėlių. Ką gi galima parašyti, kad sužadinti smalsumą ir viltį žmogui, kuriam daugiausia rūpi kūniški malonumai, nors jie ir sukelia problemų tiek su sveikata, tiek dėl aplinkinių nuomonės? Pabandykime bendromis jėgomis sukurti tekstą. Aš parašyčiau „ Žmogau, tu nekaltas kad esi kitoks – kalta Mintis, sukūrusi tave. Gal tai buvo mergytės besilaukiančios motinos Mintis-kūrėja, kad turi būtinai gimti tik berniukas, kuri dalinai ir išsipildė, arba berniuko besilaukiančios motinos Mintis-kūrėja, kad būtinai turi gimti mergaitė, kuri taip pat išsipildė, dalinai... Juk motina nežinojo apie Minties-kūrėjos galią.. Jei būtų žinojusi, būtų laukusi tik sveiko, mylimo vaikelio, kuris augs laimingas ir kartu su Rojaus Trejybe kurs Gėrį bei skleis Meilę – visų labui. Dabar tu – augantis vaikas Rojaus Tėvų akyse. Mes, žmonės, mylime savo vaikus, bet jų pačių sveikatos labui ne viską jiems leidžiame, t.y. netoleruojame: neleidžiame žaisti su degtukais, laipioti aukštais stogais, kankinti gyvūnėlių. Suprask, prašau, kad kelias, kuriuo eini dabar, veda į skausmą ir nebūtį, nes tai nėra Rojaus Trejybės žmonijai numatytas evoliucinis kelias. Tu visuomet gali grįžti į Gyvąjį Kelią. Tam reikia tik Tavo Laisvos valios ir apsisprendimo. O mes, urantai, visuomet esame pasiruošę tau padėti eiti patekti į Kelią, kuriuo einame patys“ Na, čia galima sukurti dar gražiau... Beje, reiktų kad šį lankstinuką skaitytų visi, kurie keikia tuos nelaimėlius. Reikia ir juos mokinti meilės ir pakantumo. Kaip jūs manote?
Su broliška meile

Naglis
2013-07-29 12:51:43

Komentarai

Tikrai, mielas Vitalijau, nukrypom nuo vienalytininkų temos... Veltui gaišti laiką ginčydamasis šitame Forume. Čia dalyvauja žmonės su labai tvirtomis nuostatomis, todėl gali drąsiai pasianaudoti jų patarimais, jeigu nori, žinoma... Ačiū Algimantui už gražų komentarą. Jei teisingai supratau, tai visus žmonijos "nukrypimus" Nuo Tėvo-Rojaus Trejybės evoliucinio žmonijai skirto kelio galime paveikti vien savo dar gilesniu atsivėrimu Tėvui-Rojaus Trejybei ir atsidavimu Jos vedimui. Jeigu palyginti alegoriškai, tai įsivaizduokime, kad Urantijos-Žemės planetoje įvykusi katastrofa ir beveik išnykęs atmosferos deguonis. Nuo to kenčia visos gyvos būtybės, jos merdi, kenčia, dūsta, žūva... Bet štai viename planetos kampelyje yra išlikę keli vienos rūšies medeliai, kurie kurie vis auga, bujoja, jų kas dieną vis tankėjanti lapija išskiria vis daugiau deguonies į aplinką. Todėl visai gyvybei aplink juos susidaro palankesnės sąlygos išgyventi. Žmonės, pastebėję tokią unikalią šių medelių savybę - augti tokioje nepalankioje aplinkoje, daugina juos apsodina jais vis didesnius ir didesnius plotus... Jie nesirūpina nykstančiais kitų rūšių augalėliais, nes žino, kad šalia subujojusių unikalių medelių palaipsniui atsistatys visa ekosistema... Ir kuo daugiau medelis tvirtėja, augina daugiau šakų su žaliais lapais, tuo lengviau visi aplinkui kvėpuoja gaiviu oru... Gal primityvus šis palyginimas, bet, manau kad esmę supratau.. Ar tikrai?

Naglis
2013-08-04 21:35:30



"Ar urantams galioja gyvo patyrimo "taisykle", kada jie kategoriskai tvirtina, jog nirvanos, advaitos nera?" - Kai Žmogus atranda savo viduje PATĮ KŪRĖJĄ-ROJAUS TREJYBĘ ir kai Žmogus patiria GYVĄ KŪRĖJO-ROJAUS TREJYBĖ BUVIMĄ SAVO VIDUJE, Jis tampa tokiu, koks buvo Jėzus ir dar daugiau. Tai ar Jėzus dar ieškojo papildomos tiesos, ar Jėzus dar norėjo patirti nirvanas?
ŠIS FORUMAS SKIRTAS TIEMS, KURIE NUOŠIRDŽIAI IEŠKO KŪRĖJO-ROJAUS TREJYBĖS SAVO VIDUJE. Jei, mielas Vitalijau, tu to nesupranti, tai reiktų tau šią problemą pačiam išsispręsti, nes tai tavo trūkumas. Ir šioje svetainėje nedera tokios diskusijos, kurios neveda prie ROJAUS TREJYBĖS TRIJŲ ASMENŲ ATRADIMO SAVO VIDUJE. Dabar tėra barbariško mentaliteto mėginimas primesti savo sampratos viešpatavimą.

Tavo, mielas Vitalijau, patyrimo suvokimas yra labai ligotas ir iškrypėliškas. Birželio mėnesį, Trakų rajone buvo rasta mėnesį dingusi varėniškė (19kos metų) - ji buvo išniekinta, padegta ir pakasta pamiškėje. Tai, pasak tavęs, teisėjas, norėdamas nuteisti tokios veikos vykdytoją, turėtų būti pats tą padaręs, nes tik tada geriau galės suprasti teisiamąjį. O gal tu, mielas Vitalijau, esi pasirengęs paaukoti savo dukrą(anūkę, proanūkę) tokiam teisėjo patyrimui? Klausimas yra retorinis, prašau neatsakinėti ir neaptarinėti.

Teisėjas visada ATLIKS SAVO DARBĄ SUPRATINGAI IR TEISINGAI IR GERAI, KAI TAI DARYS ATRADĘS ROJAUS TREJYBĘ SAVO VIDUJE. IR NE ANKSČIAU. ROJAUS TREJYBĖ YRA IŠMINTIES ŠALTINIS - TODĖL ATRADUS ŠĮ ŠALTINĮ, VISI SPRENDIMAI BUS IŠMINTINGI. Urantams, einantiems gyvuoju keliu, yra vieninteliai patyrimai - tai patyrimai SU ROJAUS TREJYBE. Jei, mielas Vitalijau, tau tai nesuprantama ir nepriimtina, tai tau juk buvo pasiūlymas rinktis kitą forumą.

Evaldas
2013-08-04 16:00:58



Valdai, turiu gyva patyrima, tiek savo, tiek kitu isbandyto laiku. Pakalbam protingai, be emociju. Ar urantams galioja gyvo patyrimo "taisykle", kada jie kategoriskai tvirtina, jog nirvanos, advaitos nera? Kodel, Valdai, urantams, taip sunku prisipazinti, jog jie neturi jokio, kitu religiju gyvo patyrimo ir taip lengvai, kategoriskai neigia ju tikruma? Atsakyk, Valdai . Padarom taip: As tau savo ir kitu gyva patyrima, kad Nirvana yra, o tu man, kad nera. Ar gerai? Dabar del kovos su ego. Cia Valdai,kas bando nugaleti, tas ir turi pralaimeti

Vitalijus
2013-08-04 14:30:40



Valdai, turiu gyva patyrima, tiek savo, tiek kitu isbandyto laiku. Pakalbam protingai, be emociju. Ar urantams galioja gyvo patyrimo "taisykle", kada jie kategoriskai tvirtina, jog nirvanos, advaitos nera? Kodel, Valdai, urantams, taip sunku prisipazinti, jog jie neturi jokio, kitu religiju gyvo patyrimo ir taip lengvai, kategoriskai neigia ju tikruma? Atsakyk, Valdai . Padarom taip: As tau savo ir kitu gyva patyrima, kad Nirvana yra, o tu man, kad nera. Ar gerai? Dabar del kovos su ego. Cia Valdai,kas bando nugaleti, tas ir turi pralaimeti

Vitalijus
2013-08-04 14:30:10



Vitalijau, tai jeigu tu tiki gyvu patyrimu, tai ir pasidalink savo patyrimu, pakol kas as matau tik intelektualius svaiciojimus apie tai ka esi ismokes, juk nezinai is tikruju kad Nirvana yra tiesa, kur dingsta dualumas, kur kurejas ir tu yra viena, juk viso to nezinai, nes ten niekada nebuvai, ir su ego ilgai neprikovosi, nes kovoje vienas visada laimi, o ir jegu kovai gali pritrukti.

Mazai turi pats patirties tame ka kalbi, ir kaip toje pasakoje, kur grybas bande azuola patraukti, bandai aiskinti dalykus apie kuriuos neturi nei patirties, nei jokio supratimo.

Zmogus rimtai ziurintis i savo dvasios atverima, savo tikrosios asmenybes atverima, niekada nepuls aiskinti ir kazkam kazka irodineti, visu pirma pats nepatikrines savo patyrimu viso to apie ka eina kalba, o patikrinti ir patirti reikia laiko ir praktikos. Tikrai ieskantis ir norintis surasti, kantriai iesko, o kai atranda, tai jam ieskoti jau neberikia, tai ir prasmes aiskinti nebelieka, lieka tik gyvas patyrimas ir pasidalinimas juo visu labui, kad ir kiti galetu ieskoti ir atrasti Kureja savo viduje, ir dar gilesnio ir vis gilesnio atsivereimo siekimas savo asmenybei.

Siame forume, yra daug nuostabiu mokymu, ir jis skirtas dvasiniu mokytoju rengimui, tai ne diskusiju forumas ir tikrai ne gincu ar tiesu irodinejimo forumas, tai vieta studijoms ir pasidalinimui patirtimi visumos labui ir tikrai cia ne vieta kalbeti apie Nirvana, nes savyje Rojaus Trejybes Asmenis patirianciam urantui, tai skamba kaip vakar dienos varpu skambejimai.

Niekas negali prilygti gyvam zmogaus rysiui su paciu Kureju, ir jokia nirvanos palaima negali susilyginti su gyva duona ir gyvu vandeniu maitinaciu atsiverusia mylimam Kurejui Jo sunaus ar dukros gyva siela-dvasia.

ramybes jums

ValdasAirija
2013-08-04 01:26:53



Algi, viska matau ir suprantu. Aciu uz nuosirdu palinkejima. Manau nesvarbu, koks tikejimas, svarbu tiesa, kokia ji bebutu. As tikiu tik gyvu patyrimu ir netikiu spekuliacijoms. Nenorejau izeisti. Savo ruoztu linkiu tau drasos ir supratimo, kovojant su ego.

Vitalijus
2013-08-03 20:06:02



Mielas Vitaljiau, aš matau, kad tu NET nesupranti į KOKIĄ svetainę patekai.
TOLIMESNIS TAVO TVIRTINIMAS APIE NIRVANĄ - KURIOS NĖRA - TIKTŲ BET KURIOJE BUDISTŲ SVETAINĖJE, TIK JOKIU BŪDU NE URANTŲ.

Todėl linkiu tau GYVOS PALAIMOS PILNATVĖS IŠ ROJAUS TREJYBĖS TAVYJE.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2013-08-03 17:19:01



Eilini karta matau,kaip maisomi Nirvana su meditacija. Negalima, taip kategoriskai tvirtinti, turint tokias pavirsutiniskas zinias, vadinti takeliu tai,kur niekada nesi buves. Tai panasu, kaip nematant pasaulio vaizduoti,kad tavo kiemas yra pats didziausias. Nirvana yra troskimu, neapykantos ir neismanymu tamsos pabaiga. Nirvana nera vieta ar psichologine busena. Ji yra absoliuti tiesa, kuria reikia pazinti. Tai auksiausias pazinimas, perzenges riboto pasaulio ribas, todel neapibudinamas zodziais. Kol protas randasi dualume, kol yra kaire-desine, as ir dievas, kol nera, kaip sake Jezus: As ir Dievas yra VIENA; tol protas neatrado Nirvanos ar VIENYBES. Sakyti, jog Nirvana siekti yra klaida, tolygu pasakymui, jog pazinti save yra klaida. Nieko nera toliau nuo tiesos. Vietoje begimo nuo saves, reikia atsigrezti ir dirbti su savo ego, kaip sake Sai-baba: Dievas slapstosi uz ego kalnu', Dievas yra zmogus minus ego;

Vitalijus
2013-08-03 12:19:16



Mielieji, JOKIOS NIRVANOS NĖRA, tai žmonių sugalvoti paistalai, mėginant atrodyti DVASINGU, ir tuo pačiu KITŲ - NUOŠIRDŽIŲ ROJAUS TREJYBĖS SŪNŲ IR DUKRŲ KLAIDINIMAI, tokie, kaip reinkarnacija, ar MEDITACIJA.

Yra vienas IR VIENINTELIS GYVASIS KELIAS - ROJAUS TREJYBĖS TRIJŲ ASMENŲ ATRADIMAS SAVO VIDUJE, IR TAPIMAS - REALUS TAPIMAS - ROJAUS TREJYBĖS SŪNUMI AR DUKRA. Ir tokia REALI BŪSENA YRA PALIUDIJIMAS, KAD JOKIA MEDITACIJA, JOKIA NIRVANA DAUGIAU NEBEREIKALINGA, KADA KŪRĖJAS - ROJAUS TREJYBĖ- VEDA IŠ VIDAUS, IR TAS VEDIMAS YRA JUNTAMAS.

IR ATEIS TOJI AKIMIRKA, KADA ĮVYKS GIMIMAS IŠ DVASIOS, IR VISOS DIENOS TAPS GYVA PALAIMA IR ŠVIESA SU ROJAUS TREJYBE.

VISI KITI KELIAI - KARTOJU - VISI IKI VIENO - YRA KLAIDŽIOJIMŲ TAKELIAI, KAD IR KAS JUMS MĖGINTŲ TVIRTINTI KITAIP.

Ir liaudies išmintis sako - NEMESK KELIO DĖL TAKELIO.

Garbinkite ir šlovinkite tik ROJAUS TREJYBĘ, IR TIK ROJAUS TREJYBĘ, SAVO VIENINTELIUS TĖVUS, IR NIEKO DAUGIAU.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2013-08-02 23:42:31



Aplomai kalbant, nereikia kistis, kada nepraso. Nereikia listi su savo tiesom i zmogaus siela, prota, samone ar pasamone. Reikia suvokti, jog tersalu mes turim visi, ir toli grazu neaisku kas daugiau,ar gejai, ar normalus. Dvasiniame kelyje svarbu neispuikti,vaizduojant esa aukstesni uz kitus. Prisiminkime Jezaus pamokymo zodzius, kad pirmieji bus paskutiniai, ir paskutiniai bus pirmi. Kelias labai ilgas, visaip bus. Atsigrezkime i save, is pradziu pabande iveikti, bent pirma laipteli. Atraskime savyje tiek nirvana, tiek advaita, tiek dangaus karalyste. Tai ir yra svarbiausia !!!

Vitalijus
2013-08-02 18:44:31




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal