Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Ką reiškia žodis " gyvas"?

Skaitydami Urantijos knygą , labai dažnai sutinkame tokius žodžių junginius: gyvoji tiesa, gyvoji meilė, gyvasis įtikėjimas. Ką reiškia šie žodžiai, ar jie knygoje yra panaudoti tik šiaip įspūdžiui ar jausmui sustiprinti ar žodis gyvas tikrai yra labai svarbus ir panaudotas neveltui.


rimantas ( Kaunas )
2006-07-12 10:50:15

Komentarai

Mielas Emiii Petrai, o šitoje temoje yra Rimanto klausimas - KĄ REIŠKIA ŽODIS - GYVAS - ir mano atsakymas. Tai taip pat tau padės susidaryti atsakymą apie mūsų gyvąją šventovę ir urantų gyvąsias pamaldas.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2012-06-29 20:31:40



ačiū, Audry, už Maldą. ESI nuoširdus IŠ TIKRŲJŲ žmogus.
Jeigu nuoširdžiai tiki į Dievą, tiki Dievu, vadinasi juo absoliučiai turėtum ir pasitikėti, ar ne? Pasitikėti ir JUO ir JO PLANU, AR NE? Ir jeigu taip būtų iš tikrųjų- nesilaikytum mirtinai, su nepasitikėjimu, bei su baime, įsikibęs kažkokio nereikšmingo ir nediduko, palyginti su visa kūrinija, fragmentuko. PALEISK- Dievas tikrai SUSITVARKYS PATS. O tai, ką tu bandai čia daryti, yra priešinimasis TAM KAS YRA. PALEISK ir pasinerk į VISIŠKĄ PASITIKĖJIMĄ tavo atrastu Dievu. ATSIDUOK JAM VISAS IKI PASKUTINĖS LĄSTELĖS, IKI PASKUTINIO SĄMONĖS FRAGMENTO.
Jeigu tavyje yra Dievas ir TU ESI JAME, vadinasi JŪS ESATE VIENA, JŪS esate VISUMA. Lygiai kaip ir visa kita, ką tu matai(ir ko negali matyti) aplink. VISKAS(dievai, velniai, rojai, pragarai ir t.t.) yra JAME, taigi - JO (taigi- ir tavo) VALIOJE. JO MEILĖS VIRPESIAI SKLINDA VISUR, PER VISKĄ IR IŠ VISUR. Net ir bet koks šėtonas, jeigu jis toks būtų, jis irgi būtų lygiai tokia pati VISUMOS DALIS. PASITIKĖK DIEVU, JO PLANU. Nesipriešink, plauk su JO ENERGIJA. Tik besipriešinantys "lūžta", ir fiziškai ir kitaip...
Gerumo ŽENKLUS gali pajusti bet kur ir bet kada ir visiškai nesvarbu ką veikiant ir ką skaitant. Gal tik nuo to veikimo ar skaitymo priklauso- į ką PROTAS įsikabins, į kokią iliuziją ar IDĖJĄ tam, kad...galėtų egzistuorti... TYLOJE, Maldos BŪSENOJE, protas "dingsta", jis 'paleidžia' viską. Ir, patikėk, patikėk, anksčiau ar vėliau būtinai paleis. VISKĄ, visas idėjas. Kiek čia to iliuzinio gyvenimo...? Proto(EGO) tokia prigimtis, kad jis NEGALI EGZISTUOTI BE IDĖJŲ. Tik tvirtai į ką nors įsikabinęs jis pasijaučia reikšmingu, tikru. O viso labo jis tėra...žmogui padovanotas labai patogus, labai darbštus, labai paslaugus ĮRANKIS... Ir tik nutildžius proto triukšmą, IŠ TIKRŲJŲ GALI PAŽINTI DIEVĄ.
Nugrimsk į Maldą. Geriau ji būtų be žodžių. Tai turi būti BE GALO NUOŠIRDI DĖKINGUMO BŪSENA. Dėkingumo, kad ESI. Atsiverk, pasitikėk ir atsiduok visiškai. Tik tuomet dings baiminimasis dėl "neinančių TUO keliu". Sustiprėsi, įgysi KANTRYBĖS. Tik būdamas stiprus ir PASITIKINTIS nuversi kalnus.
Tepadeda tau MALDA ir KANTRYBĖ.

Zita
2006-08-04 07:07:36



Tikrai,Zita, jauciu tavo geranoriskuma, tavo tikra nora padeti man. Nora einanti is tavo gelmiu, is TIKROJO TAVOJO AS. Aciu uz geruma, tikruma ir tikejima. Ir nesvarbu, ko gero, kad tavo tikejimas, apibudinant ji zodziais, atrodo kitaip, nei mano tikejimas. Visai gali buti kad musu tikejimu ESME yra vienoda. Tik zodziai skiriasi.
Ir, prasau, nesielvartauk ir neimk i sirdi matydama mane besiblaskant. Juk as - Dievo plano dalis. Pabandyk isivaizduoti, kad mano dvasine busena, kurioje as gyvenu, irgi yra Jo plano dalis. Man tai nekiek netrukdo gyventi, melstis, jaustis laimingu ir tuo dziaugtis.
Nezinau, ar parasiau aiskiai. Bet tiek to, zodziai lieka zodziais.
Aciu, Zita,
aciu, Sysai,
aciu, Algimantai,
aciu visiems!

Audrys
2006-08-04 10:04:30



Kai zmogus kazko bijo ar yra kamuojamas nerimo, jam reikia ieskoti Dievo. O stebuklingi SALTINIAI, magiski CENTRAI, tai jau kita sritis. Nederetu zmonems maisyti i viena kruva Dievo tyruma su drumsciais okultizmo srautais.
Meiles virpesiai is Dangaus sklinda ne per magiskasias knygas, ne per balsus galvoje. Meiles virpesiais yra pripildyta kiekviena molekule ir kiekviena akimirka, ir kad tai pajusti reikia buti paciam shvariu ir tyru, ko nepavyks pasiekti skaitant ufonistine literatura.
Tikrai gaila tu, kurie dar neturedami tvirto dvasinio pagrindo, isitraukia i tokios literaturos skaityma. Jausmai, apimantys okultiniu knygu skaitytojus, yra euforinio pobudzio. Taciau tiems, kas jau zino TIKRA DIEVO JAUSMA savyje, tokiu knygu skaitymas nekelia jokiu maloniu pojuciu, ir daznai netgi stipriai vargina.
Nepatyrusiems tikrojo Dievo, magisku knygu studijavimo poveikis artimas narkotiku poveikiui, tik neigiamos pasekmes pasireiskia zymiai veliau. Sitaip prisidedama prie didejancio savizudybiu skaiciaus.
Tad jeigu jau pajunti pirmuosius "gerumo" zenklus skaitant Urantija, buk tikras kad pradedi "inikti". Kuo toliai, tuo sunkiau bus isbristi.
Tepadeda jums Dievas. TIKRAS DIEVAS!
Melsiuos uz jus!

Audrys
2006-08-03 18:42:02



Mielieji, siūlau dar kartą perskaityti mano ankstesnį paaiškinimą. Ten kaip tik ir yra atsakymas Zitai.
O Tėvas yra PIRMASIS ŠALTINIS IR CENTRAS, ir nėra jokio kito TĖVO, yra tik JIS. Ir būtent JIS kalba per savo dvasią, per Minties Derintoją, kad leistų pajusti GYVĄ RYŠĮ SU JUO. Ir nėra nieko kito, kuris TAIP GALINGAI KALBĖTŲ. Taip kalba tik TĖVAS - PIRMASIS ŠALTINIS IR CENTRAS. JIs yra GYVAS. Užmegzkite su JUO bendravimą, ir KLAUSYKITĖS JO MOKYMŲ. Ir tada patys pajusite, kokie MEILĖS VIRPESIAI SKLINDA IŠ JO MOKYMŲ. Ir nusiraminsite ir NEBEBIJOSITE.

Algimantas
2006-08-03 15:11:56



Taip, Rimantai, mes daznai painiojame zodzius. Man tevas maldoje - tai Dievas. Seimoje - mano biologinis tevas.
O kaz kam atsitinka, kad tevu pradeda vadinti itartinos kilmes kosmine butybe.

Audrys
2006-08-01 17:27:03



Nors ne ta tema, bet trumpai dėl žodžio tėvas. Ar tu Audry niekad nesusimastei, kaip ir kodėl prasideda praktiškai pagrindinė malda vieno iš tradicinių tikėjimų, kuriam kaip matau tikrai nesi abejingas. " TĖVE MŪSŲ...."

rimantas ( Kaunas )
2006-08-01 16:01:10



O del implanto, Vaidai, gerai pasakiai. Tik cia ne implantas, o programa, kuria suinstaliavus ir aktivizavus smegenyse, galima filtruoti kosmine informacija tokiu budu: visi pranesimai blokuojami, o priimama informacija tik is siustuvo kodiniu pavadinimu "tevas".

Audrys
2006-08-01 15:22:13



Taip, Vaidai, pasitikejimas kitu zmoniu patirtimi man nesvetimas. Jeigu pasitikeciau tik savo patirtimi, vargu ar sugebeciau grizti is ten, kur kadaise nuklydau... Kita vertus, gal ir nenuklysciau...
Na, esme, kad vadovautis kitu patirtimi yra butina, bet atsargiai. Juk ne kiek vienas, o tiksliau, nei vienas mums nesugebes perteikti savo isgyvenimus PILNAI. Ir, galimas dalykas, neperteiks esmes, nors atrodys kad paaiskino viska.
O del gero ar blogo filmo, leisk pateikti kita pvz.
Tarkim, koks is paziuros normalus dede pasiulys ateiti i jo bendruomenes susirinkima. Ir pasiulys labai patraukliai, kad praktiskai ir neimanoma bus atsispirti, ir tu sutiksi. Bet pries pat iseinant ausies krasteliu per radija, tarkim, isgirsi kad tas dede ieskomas kaip satanistu sektos ikurejas. Juk persigalvotum, a ne?
O isivaizduok, jei neturetum namie radijo...
As cia apie tai, kad nebutina eiti i kina, isklausius tik reklamini filmo klipa.

Audrys
2006-08-01 15:13:57



Pagal savo supratima, pasidalinsiu zinomis, kazkuria prasme ir susijusiomis su sia tema. Audrys kalbejo apie "tetuši" kaip koki implanta i smegenis, kad reikia ji isijungti, o tada pasiduoti jo konroliavimui. Tai as noreciau pataisyti, o ir nepalikti sios vietos nepataisytos, gal kam mano eilutes pravers. Viskas nera taip paprasta, kad "imi ir naudojies" su tuo tevu, sidele dalis klaidu atsiranda is supratimo trukumo apie si dalyka, tai cia galima vadovautis pasitikint kitais zmonemis, ka jie sako, arba eiti savu keliu, nepasitikint kitais suvokti paciam. Tevas niekad nesako "eik ir daryk ana", jis mazdaug jei pats nori isgirsti patarima uzsimena kaipnors apie kazka, tada pats apmastai save, ir tai ka esi veikes, ir tada gali pastebeti ismintį, kuria turi pats proga pasinaudoti, pasirinkes savo sprendimu. Tai ar cia panasu i koki diktatoriu? Tik tie kas neziurejo gero filmo, gali sakyti kad jis blogas manau. O tie kurie ziurejo ir mate ji, jau priklauso nuo ju veidmainiskumo, ar kitu motyvu.
Atraskite valia savyje, savo paties.

Vaidas
2006-08-01 14:16:13




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal