Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Jėzus sakė: "Aš atėjau ne tam, kad teisčiau turtinguosius ar vargšus, bet tas gyenimas, kokį gyvena žmonės, bus jų visų teisėjas."

Kitam stovėjusiam netoli, kuris paklausė Jėzaus, kaip turtingieji bus teisiami nuosprendžio dieną, jis atsakė: "Aš atėjau ne tam, kad teisčiau turtinguosius ar vargšus, bet tas gyenimas, kokį gyvena žmonės, bus jų visų teisėjas,"
Kaip jūs galėtumėte paaiškinti Jėzaus atsakymą?


Algimantas
2006-07-12 20:45:23

Komentarai

juk žinot apie pirminius žmogaus poreikius? Taip, jie- fiziniai. Maistas, šaltesniam klimate- rūbai, stogas virš galvos. Badaujant ar šalant, nemanau kad kuris nors puls prie kokių nors "šviesesnių" poreikių :) Hm...ir kas man dabar galėtų išaiškinti ar kokiu nors būdu pamatuoti, kad štai- aš jau valgau per skaniai ar per sočiai, vienu ar keliais skudurais jau turiu per daug, m?
Pasakysiu tik vieno Išminčiaus mintį: "Turtų reikia tiek, kad užtektų" - užtektų tiek ir taip, kad jų nebesinorėtų, kad iš tikrųjų TAI patyręs jau galėtum ramiai nusigręžti nuo jų, nes tada ateina suvokimas, kad "ne turtuose laimė", kad "žmogui iš tikrųjų reikia labai labai nedaug" kad "užtenka tiek kiek yra" ir pan.... BET. TAS SUVOKIMAS GALI ATEITI TIK PER PATYRIMĄ, o ne iš kažkieno pamokymų ar nuogirdų. Na, gal ir yra vienetai, kuriems ir nuogirdų užtenka arba jie tą patirtį kažkaip kitaip įgijo...gal per praeitus gyvenimus jau atbuvo, arba minties derintojas gal su savim jau tokią anksčiau sukauptą sunaikintųjų patirtį atsinešė....
Beje, kaip kažkas čia pasakė- gyvenam žemėje, jeiką... gyvenam fizinį materialų gyvenimą. Tam jis ir skirtas, kad patirti ne tik skurdą gal? Tai ar turėtume trokšti, kad visi būtume vienodai skurdūs. Suprantu, kodėl komunizmo "statytojai ir ko" troško, kad visi būtų neturtingi, suprantu, kodėl kunigai ragina atsisakyti (ir kieno naudai atsisakyti) turtų, bet kodėl jūs jų klausotės ir tikite jais? PATIRKIME PATYS, TUOMET ŽINOSIME, ir tuomet nereikės tik tikėti tuo, ką kiti sako. KURKIME GRAŽŲ, TURTINGĄ PASAULĮ. Ar tai nenormalu, nenatūralu? Kitas klausimas - KAIP kurti.
Išminčių teigimu- SUSITVARKYKITE, SUSISTYGUOKITE SAVO VIDINĮ PASAULĮ, TIK TUOMET IŠORINIS SUSISTYGUOS LYG SAVAIME. Man atrodo, kad tai TIESA.
O atvirkščias būdas- pradėti tvarkyti išorinį- neefektyvus energijos švaistymas- bergždžia kova su atspindžiais :)

Zita
2006-07-15 09:23:18



Man anksciau pasirode/norejosi pilnos citatos vietos tekste, bet tai nebutina. Tas kuris stovejo netoli, rupejo kas atsitiks turtingiesiems nuosprendzio diena, o Jėzus atsake kad ne nuo jo priklauso kas dabar atsitinka turtingiesiems, o pats gyvenimas yra toks kad veikia "priezasties-pasekmes" desnis ir tie kurie daro kazka blogai, tai sugryzta jiems patiems, visokiais nesklandumais, tai gali buti vidinis nepasitenkinimas, nerimas, kuris stingdo zmogu, o tai perauga i organu veiklos sutrikimus, ir pasireiskia ligomis. zmogaus daromos veiklos pobudis ir vidine nuostata kokio nors dalyko atzvilgiu suveda su atitinkamais zmonemis, jei zmogui rupi turtai, jis susitiks ir bendraus su panasiais zmonemis kuriem irgi rupi turtai, o su tokiais zmonemis kuriem dvasiniai dalykai svarbesni, jo nesuves, nes tie zmones tiesiog jaus netoki pasitenkinima ir malonuma kalbeti su zmogumi kuris perdaug materialistas. O bunant tarp tik tokiu zmoniu kurie irgi pirmoje eileje sieka turtu, nesuteiks palaimos, nes visokios situacijos kai sveciuojasi pas drauga ir buna situacija, kad pribega draugo dukra, sako teveli einam i lauka pazaisti, o tevas atsako kad negali jis uzsiemes biznio reikalais - zmogui kuris siekia pinigu, tai pasirodys kad taip biznis vistosi puiku, bet to pasitenkinimo kad yra geri santykiai tarp zmoniu, ir jo paties dukra nelieka nuskriausta šito trūksta.
Dažnai, kur kalbama apie turta ir turtinguma. Esme prasme yra ne tai kiek tu turi turto ir pinigu, bet koks tavo poziuris yra i ji. Kad ir kiek zmogus turetu turto, jei jam jo atrodo kad pakanka, tai jis yra patenkintas, o esant gerai nuotaikai ir bendravimui su zmonemis bei palankioms salygoms jis tures dar daugiau ju. o jei jis nepatenkintas, tai su bloga nuotaika, nepasitenkinimu, itemptesniu bendravimu su aplinkiniais prives ji prie to kad jo pajamos dar sumazes.
Nusisypsau kazkiek, pagalvojes kad galeciau buti turtingiausias zmogus musu planetoje, bet apie ta buvima juo yra prakeikimas "galima apakti, ir greitai pasenti" - tai as sitai supratau tik veliau, kad tas apakimas - yra tai kad turtingas zmogus nebemato aplinkos taip kaip neturtingas, jame atsiranda itampa, atsakomybe, prestizas pasakykim - visa tai yra jo asmenybes perdidelis vertinimas, iskeliamas ego, ir zmogus negali atsisesti prie juros ir ziureti kaip zmones zaidzia kamuoliu ar kokie draugai/drauges zaidzia bangose. Jo kasdienes mintis gali uzvaldyti mastymas kaip padidinti turimus turtus, kaip ju neprarasti. Jis galbut net zvalgosi aplinkui, ar jo niekas nestebi, ar nesikesina i ji. O antraja dali "greit pasenti" tai ir reiskia kad nebegali vertinti visko taip kaip vaikas, uzsikraunama didele nasta ant peciu.
Sutikciau buti turtingas, jei manes neveiktu sitas prakeikimas kad "galima apakti, ir/arba greitai pasenti", nes manau galeciau padeti kitiems, o ir tuo atveju jei man nuo to butu blogiau, galbut bendrai jei nuo to daugiau zmoniu butu geriau, tai puiku galbut. Bet butent, materialius turtus reikia panaudoti dvasinems vertybems plesti. Zmogus gali tenkintis materialiais malonumais be galo, bet vistiek nebus pasisotines; Tik dvasiniai dalykai malsina sielos alki tobulejimui ir zengimui i prieki.
O kas buna po materialaus gyvenimo tarpsnio uzbaigimo (vadinamosios mirties), ar kaip cia nuosprendzio dienos, tai visi vienodi: tie kuri turtingi ir tie kurie ne, kurie vertina turtus ir kurie laisvai i juos ziuri, visi kils tuo paciu kilimo i roju planu. Tik tiems kurie labiau prisirise prie turtu bus sunkiau su jais atsisveikinti, o ir dvasines vertybes nebus tokios isvystytos pacioje pradzioje 'pirmajame gyvenamajame pasaulyje'.
O ir jezus cia atejo tam, kad palengvintu sita kilima i roju, kad jau cia materialoje musu egzistavimo sferoje diegtu tas dvasines vertybes, kurios yra neisvengiamos artejant prie dievo, tik daro musu paciu gyvenima tobulesni jau cia zemeje(urantijoje) ir mes maziau laiko sugaistame beprasmiskiems dalykams, na kad ir tie beprasmiski dalykai jie tik parodo mums veliau kad ejome ne tokiu teisingu keliu kaip galejome. Jei paimtume situacija kad zmogus yra labirinte - tai jis gali rinktis ar eiti savo nuoziura ir ten bendrauti su kitais zmonemis kurie klaidzioja is vieno kampo i kita, vis labiau pazindami labirinta ir galiausiai jie po ilgu ieskojimu jei neatsibos ir nepritruks atkaklumo nueis iki isejimo. jei jis is dalies vadovausis dievo valia, ir jo patarimu - jis greiciau nueis prie isejimo, maziau laiko sugais tiems dalykams kurie nebuvo tokie esminiai ir kuriuos praleidus mazai kas pasikeistu. O jei zmogus vadovaujasi dievu, ir auga kartu su jo mokymais, tai toks labirintas yra jo veiklos/misijos vieta, jis ne tik kad turi uztikrinta kelia isejimui is sio labirinto - jis dar ir aplinkinius zmones suprates kad jo likimas toks kad jis iseis, nori apsviesti - nori kad ir kiti tie kurie klaidzioja be dievo eitu su juo, nes jis apimtas to dziaugsmo ir supratimo kad jis jau zino esme. O kas vyksta musu pasaulyje? jeigu ir girdime kazkiek dievo patarimus, kazkas mus ragina. Tai aplinkui matome daug zmoniu kurie mazai arba maziau izenge i prieki, tai mes esame prisirise prie tokiu zmoniu, jei mus moko tobuleti dvasiskai, tai mes mintyse galvojame "o paziurejus i kitus, tai jie ziuri tv, domisi politine stagnacija ir nesamonem, jie visai nesidomi ejimu i dieva". Tai kai aplinkui tiek daug mazesniu, net nedrasu issisokti virs ju ir vesti juos, gal tai bandos jausmas. kurioje stadijoje esate Jus? :)
Na zmones iesko, bando, bet pakankamai tingus galbut yra, kad po viso to ieskojimo vel atsigultu i minksta lova, ir saldziai pamiegotu. Reikia gilaus/plataus suvokimo, ir daug mastymo kad nepasitenkinti esama padetimi ir noreti daugiau nei visuomene. O ir perejimas is santykinai labiau nesikeiciancio zmogaus, i ta santykinai teisingesni kelia yra palaipsnis. yra laikas augimui, o i ta augima ieina ir poilsis/apmastymas, viskas savu laiku. tad sekmes ir norint tobulet ir nepersistengiant.

Vaidas
2006-07-15 00:38:16



Išsakyti kritiškai nuomonę ir teisti - du skirtingi dalykai. Bet tam, kuris dar nepasiekė tam tikro dvasinio lygio, šito neatskirti. O skiriasi tai tik nuo tikslo-ko sieki - ar įgelt, pažemint, ar sielai to žmogaus šviesėt padėt. Nors taip gali atrodyt abiem atvejais, tačiau jei meilės kiekio širdy pakankamai, tokio žmogaus komentaras tokiems pat atrodys tiesiog normaliai pozityvus - energetiškai šviesus arba neutralus. O kitokio arba kitokiems - tamsus.

Mindaugas
2006-07-14 23:24:44



Mielieji, tema ne apie gyvenimą, bet kaip JŪS SUPRANTATE JĖZAUS PASAKYMĄ: "AŠ ATĖJAU NE TAM, KAD TEISČIAU TURITNGUOSIUIS AR VARGŠUS, BET TAS GYVENIMAS, KOKĮ GYVENA ŽMONĖS, BUS JŲ VISŲ TEISĖJAS."
Dėl to, mielieji, man svarbu, kaip jūs sampritaujate šita tema, o ne kandžiojate vienas kitą. Toks elgesys Forumui NETINKA, NES JO TIKSLAS PADĖTI PAŽINTI GERIAU IR JĖZŲ IR TĖVĄ IR KŪRINIJĄ, IR MŪSŲ PLANETĄ IR MŪSŲ PAČIŲ APLINKĄ IR SAVO VIDŲ.
O kada jau tą pažinsite, tada galėsite kandžiotis... Tik ar benorėsite. Pagalvokite apie kitus, kaip jiems galite padėti suvokti Jėzaus MOKYMUS. Tokia yra Tėvo valia KIEKVIENAM - SEMTIS ŽINIŲ IR JOMIS DALINTIS IŠ MEILĖS JAM IR KŪRINIJAI.

Algimantas
2006-07-14 19:45:59



dėl Rimanto klausimo, kaip UK keičia žmogų - link Dievo ar tolyn nuo jo.
Aš tik duosiu mintį užsikabinimui. Žmogus visada troško pažinti daugiau ir tapti panašus į Dievą, netgi tapti tokiais kaip Dievas. Šis nesukontroliuotas troškimas buvo dar Adomo ir Ievos nuopuolio priežastimi. Jie buvo žiauriai apgauti. Nesvarbu, ar Adomas ir Ieva iš viso egzistavo kaip du žmonės, ar tai yra tik alegorija, bet čia, man atrodo, yra vienas iš pradinių atraminių taškų. Pasiskaitykite Pradžios knygos epizodus apie Adomą ir Ievą, ir pabandykite pritaikyti UK kontekste, kol kas pradžiai.

Jonas
2006-07-13 21:52:47



Ar tikrai ieškančiam Dievo žmogui turi užtenkti Š.V Rašto, Urantijos knygos, jeigu jis juos jau yra gerai įsisavines ir dar daugiau yra atradęs DIEVĄ savyje.Dievas mus ragina būti tokiais tobulais koks tobulas yra JIS pats ,taigi tobulėjimas ir ėjimas link JO yra amžinas ir niekada nesibaigiantis.Jeigu žmogui užtenka Š.V Rašto, tai tuomet kodėl tiek daug DIEVO ir toliau ieškančių ,ar tik dėl to , kad jie nesusipažinę su Š.V Raštu.Ir kuria kryptim Urantijos knyga keičia žmogaus ir elgseną ir mąstymą ,nuo DIEVO ar link jo. Kad keičia tai tikrai, bet kuria linkme. Ar žmogus tampa geresnis, pakantesnis, nuoširdesnis, atlaidesnis, gailestingesnis, labiau mylintis ir tuo vis labiau panašėjantis į DIEVĄ ar priešingai.

rimantas ( Kaunas )
2006-07-13 15:20:57



Aydry, sakai tema yra tema ,siūlai laikytis reglamento ir čia pat keiti temą , siūlai komentuoti prieštaravimus, ar tuo pačiu neprieštarauji pats sau. Ar tema , kurios pats kvieti laikytis yra nesuderinamumų nagrinėjimas?

rimantas ( Kaunas )
2006-07-13 14:03:02



Nuostabu kai vieni kitiems dovanojame nuosirdzius komplimentus! As jus myliu!
Bet tema yra tema, nenukrypkime nuo reglamento :)
Isryskejo idomus momentas - UK priestarauja Sv.Rastams. Ar gali kas kvalifikuotai pakomentuoti si nesuderinamuma?
As kol kas susilaikau, kad Algimantas neapkaltintu "sumaisties inesimu"

Audrys
2006-07-13 13:53:53



Mielieji, šitoji svetainė yra NE BIBLIJOS, BET URANTIJOS KNYGOS, IR JUMS PATEIKTA TIKSLI CITATA IŠ JOS. Kita vertus, nejaugi jūs nematote šito Jėzaus atsakymo GELMĖS? Aš tik jūsų prašau šitą gelmę pasmulkinkite į mažus kąsnelius, kad galėtų juos sukramtyti ir maži vaikai. Taip jūs po truputėlį gilinsite savo matymą ir...mąstymą... Imkit pavyzdį iš Golgoto, kaip jis pažeria nuostabių deimantų, nors dar ne iki galo nušlifuotų, kad trauktų akį, tačiau tikrų...

Algimantas
2006-07-12 23:00:19



Gal kas galėtų pateikti tą citatą tiksliai taip kaip parašyta evangelijoj, ir nurodyti vietą iš kur paimta? Būtų visiem paprasčiau, bo imam rašyt beleką.

Jonas
2006-07-12 22:18:13



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal