Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kodėl Lietuvai yra ŽALINGA stoti į euro zoną?

Kodėl mes TIKROVĘ, kurios net nemato materiali akis, vadiname KŪRINIJA? Todėl, kad ji yra SUKURTA KŪRĖJO – ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU – tiek tiesiogiai, tiek ir Kūrėjo sukurtų Sūnų ir Dukrų tolimesniu veikimu. Todėl būtent Kūrėjas yra visos kūrinijos Locmanas, kai tuo tarpu kapitonu yra kiekvienas asmenybės lygio tvarinys. Ir kuo labiau toks kapitonas įsiklauso į Locmano komandas, jam perteikiamas iš vidaus, tuo išmintingiau ir saugiau jis plukdo savo laivą per visas jūras ir užutėkius, per visas įlankas ir vandenynus, nes Locmanas Savo sukurtą Tikrovės Kūriniją pažįsta visą iš vidaus, todėl ir Jo nurodymai visada yra tik VISŲ šviesos, gerovės, ir teisingumo labui. Ir tik ATRADĘS KŪRĖJĄ SAVO PATIES VIDUJE IR ŽMOGUS TAMPA GYVU ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU SŪNUMI AR DUKRA, IR ATSIDUODA JO VEDIMUI IŠ VIDAUS. Tik šitokia turi būti veikla visose šalies institucijose – atremta į Kūrėjo vedimą iš vidaus. Tik tada bus priimami sprendimai visų labui ir iš meilės, ir laisva valia, gauta iš Kūrėjo. Ir tik tada visų žmonių gyvenimas šalyje KEISIS VISŲ GEROVĖS LABUI, IR NE ANKSČIAU.

O štai dabar pažiūrėkite, kokia yra valdžia Lietuvoje. Nė vienas, esantis Seime, vyriausybėje, nė vienas prezidentas niekada neturėjo, ir NETURI, JOKIO SUPRATIMO, KAS YRA ROJAUS TREJYBĖ-AŠ ESU – KŪRĖJAS. O kaip gi galima kurti BE KŪRĖJO? Tai – NESĄMONĖ.

Todėl ir NEŽINO – ir NIEKADA NEŽINOJO – Lietuvos politinė valdžia, kaip TVARKYTI LIETUVOS POLITIKĄ IR EKONOMIKĄ. Todėl kasmet šalis ritasi vis blogyn ir blogyn – degradacija akivaizdi tiek politikos, tiek ekonomikos, tiek šeimos, tiek moralės, tiek švietimo, tiek gydymo, tiek ir visose kitose sferose. Ji visiškai nesuvokia KAIP skatinti GAMYBĄ IR DARBO VIETŲ AUGIMĄ. Štai kodėl skyles biudžete mėgina lopyti vien tik DIDINDAMA mokesčius. Toks kelias atneš kaip tik PRIEŠINGO pobūdžio pasekmes – smuks ir taip jau merdinti gamyba, o tuomet nebebus iš ko – net ir mažesnius – mokesčius rinkti. Didinti mokesčius – tai tas pats, kaip ant LOPINIO UŽDĖTI KITĄ LOPINĮ. Bet kas gi išmintingas būdamas lopo LOPINĮ? Toks požiūris labai akivaizdžiai matomas, kada asfalte duobes mėgina užtaisyti, o tuose asfalto lopiniuose vėl naujos duobės, ir vėl jas taiso kitą pavasarį, ir dar taip prastai, kad iš esmės net po tokio tariamo remonto, gatvėje duobių duobelių ne ką mažiau, kaip ir prieš patį remontą, vietoje to, kad imtųsi normalaus remonto, kuris būtų ir kokybiškas, o tuo pačiu ir ilgalaikis, ir svarbiausia – EKONOMIŠKESNIS IR PIGESNIS – nes nereikėtų lopyti kasmet.
DABARTINĖ LIETUVOS MOKESČIŲ POLITIKA JOKIU BŪDU NE DVIDEŠIMT PIRMOJO AMŽIAUS POLITIKA. TAI – FEODALO POŽIŪRIO politika – uždėk dar daugiau ir dar didesnių mokesčių, nesvarbu, kad ekonomika ir taip jau seniai susirietusi, nebegali įkvėpti gaivaus oro gurkšnio, ką ir liudija masinis smulkaus, ypač šeimyninio, verslo nykimas, ir dar didesnis žmonių bėgimas iš Lietuvos bet kur, bet tik ne čia. O valdžia rėžia dar vieną – eilinį – rėžį jau ir taip nuo nuluptos nugaros, ir toliau nieko nesuvokia, kad tai – toji pati šaka ant kurios sėdi ir minta pati valdžia.

Tačiau dar liūdniau yra tai, jog niekas net nesupranta, kad VALDŽIA PRIVALO NE VALDYTI, KOMANDUODAMA IR KELDAMA BAIMĘ, KAD UŽ JOS KOMANDŲ NEVYKDYMĄ BŪSITE NUBAUSTI, BET VADOVAUTI. O TAI VISIŠKAI SKIRTINGI DALYKAI.
Valdymas KOMANDAVIMU yra GAUJOS viduje. Būtent GAUJOJE ir viešpatauja STIPRESNIOJO fizine jėga, įtaka, pinigais ir baimės kėlimu PRARASTI NET GYVYBĘ. Silpnesnieji PRIVALO paklusti, ten IŠMINTIES nėra jokios. Yra BUKAPROTIŠKUMO realus PASIREIŠKIMAS.

Šiandien bukaprotiškumas Lietuvos politinėje valdžioje, prasidėjęs su masine ir NETEISĖTA PRIVATIZACIJA, KURI IŠ TIKRŲJŲ BUVO STIPRESNIŲJŲ NUSIKALSTAMAS PASISAVINIMAS VISŲ BUVUSIŲ FABRIKŲ IR GAMYKLŲ, IR JŲ SUGRIOVIMU, IR DARBO VIETŲ SUNAIKINIMU, KAIP IR KOLŪKIŲ IŠDRASKYMU VIEN TIK DĖL NEAPYKANTOS TARYBŲ LIETUVOS BUVUSIAI SANTVARKAI, tęsiasi ir toliau, ir duoda vis kartesnius vaisius, VIS SKAUDESNES pasekmes – MASINĮ LIETUVOS NYKIMĄ EMIGRACIJOS EPIDEMIJA, kuri ne tik nesilpsta, bet dar labiau stiprės ateityje. Ir jokios vyriausybinės pseudopropagandinės programos nesugrąžins žmonių atgal į Lietuvą, nes pati valdžia neturi supratimo, KĄ DARYTI, KAD ŽMONĖS NEBĖGTŲ IŠ LIETUVOS. Ir jeigu vienas kitas ir sugrįžta, tai jokiu būdu nepakeičia Lietuvos tvarkos, dėl kurios žmonės ir lekia iš čia tolyn, nes negali daugiau ištverti neteisingumo, pasityčiojimo, bejėgiškumo, skurdo, beviltiškumo dėl savo vaikų ateities.

Nėra kitos TOKIOS Europos Sąjungos narės, kur būtų tokia masinė emigracija – per dvidešimtį metų beveik TREČDALIS gyventojų paliko LIETUVĄ. Ką ten Europos Sąjungos, kai net iš tų Afrikos kraštų, iš kurių žmonės bėga masiškai, net rizikuodami savo gyvybe, nė iš tolo nesudaro tų kraštų tokios MASINĖS emigracijos, kokia yra Lietuvoje, kad vos per vienos kartos gyvenimo laikotarpį BEVEIK TREČDALIS ŠALIES GYVENTOJŲ TIESIOGINE PRASME PABĖGTŲ. O JEIGU TIKSLIAU SAKANT – BŪTŲ IŠVARYTI. O ir dabartinė – jau ir taip smarkiai VALDŽIOS KVAILOS politikos apipešiota – Lietuva dar labiau NYKS, ir šios pasekmės bus dar blogesnės ateities kartoms, nes būtent ateities kartos – kaip jau yra ir šios dienos karta – bus vis labiau kvailėjančios ir nesuvokiančios, kad valstybei būtinas ne VALDYMAS, bet VADOVAVIMAS. O TAI – DU VISIŠKAI KOKYBIŠKAI SKIRTINGI METODAI.

VALDYMAS - TAI SAVŲJŲ SAMPRATŲ PRIMETIMAS KOMANDAVIMU SILPNESNIAJAM, IR DAR GĄSDINANT BAUSMĖMIS, UŽ JŲ NEVYKDYMĄ. TUO TARPU VADOVAVIMAS - TAI SILPNESNIOJO SUSTIPRINIMAS IR PATRAUKIMAS LINK SAVĘS, KAIP PARTNERIO, KAD AUGTŲ JO PASITIKĖJIMAS KŪRĖJU - ROJAUS TREJYBE-AŠ ESU - IR SAVIMI, IR ATSIRASTŲ SUVOKIMAS, KAD VISA ŠALIS YRA VISOS KŪRINIJOS ŠEIMOS MAŽYTĖ VISUOMENINĖ DALELĖ, KURI VEIKIA VISUMOS LABUI, MATYDAMA IR JAUSDAMA ŠALIES VADOVŲ IŠMINTINGĄ VEDIMĄ IŠ IŠORĖS.

Tad NAUJAS politinės valdžios KVAILAS sprendimas – įsivesti Lietuvoje EURĄ.

Tačiau ne tik euras bus labai karti pasekmė Lietuvos žmonėms, bet ypač karčius vaisius duos ateityje toks politinės valdžios nesiskaitymas su žmonių nuomone, į ją visiškai numojus ranka, tarsi iš viso jos nebūtų. Nepaisant to, kad DIDESNIOJI žmonių dalis, kuri su kiekvienu mėnesiu tik didės, pasisako PRIEŠ EURO ĮVEDIMĄ, vis tiek valdžia bukaprotiškai užsispyrusi, ir siekia savo savanaudiškų tikslų, kuriuos maskuoja demagoginiais tvirtinimais, jog euras bus naudingas, padės investicijoms iš užsienio tekėti tarsi atradus aukso gyslą, sumažės skolinimosi palūkanos, bus patogu keliauti, kada eurai ir tavo kišenėje, kaip ir bet kurioje Europos Sąjungos euro zonos šalyje. Tačiau tai tik tariami privalumai, ir tai tik žvelgiant pačiu paviršiumi.

O dabar pasižiūrėkime ne paviršiumi, bet šiek tiek giliau.

Pirmiausia referendumas dėl euro įvedimo yra BŪTINAS – TOKĮ SPRENDIMĄ PRIVALO PRIIMTI TAUTA, O NE SEIMAS, KURIS NĖRA TAUTA, IR NET NEATSTOVAUJA VISAI TAUTAI, NEATSTOVAUJA BŪTENT TIEMS, KURIE JO NERINKO, NES RINKIMUOSE NEDALYVAUJA, MATYDAMI POLITIKŲ ŽAIDIMO APGAULES IR KVAILUMĄ.
Atsisakius referendumo būtų juridiškai PRIEVARTA valdžios primestas euras Lietuvai, o tuo pačiu – NETEISĖTAS, NET JEIGU ĮSTATYMĄ DĖL EURO ĮVEDIMO PRIIMTŲ SEIMAS, NESUTEIKĘS SPRENDIMO TEISĖS TAUTAI, O TAI BŪTŲ TOLYGU PRIEŠ TAUTOS VALIĄ.

Dabartinė PADĖTIS, kaip ir politinės valdžios veiksmai, tik patvirtina mano žodžius, kad pati valdžia visiškai nesuvokia, ką daro ir kokios bus pasekmės ateityje. Arba priešingai, ji puikiai suvokia, KĄ IR KODĖL daro, ir visomis išgalėmis siekia grupinių interesų patenkinimo, o Lietuvoje tegu bus ir TVANAS, JŲ TAI JAU NEDOMINA.

Mažytės grupelės SUINTERESUOTŲ – SAVANAUDIŠKAI – asmenų sprendimai sunaikinti savo savarankišką pinigų sistemą ir pereiti prie SVETIMOS finansų sistemos reiškia visų šalies tvarkymo pagrindinių finansinių arterijų perdavimą Į KITŲ RANKAS. Tai reiškia REALŲ faktą, jog nuo tos akimirkos NEBEBUS JOKIOS GALIMYBĖS SAVO JĖGOMIS reguliuoti savojo laivo finansinės politikos kryptį, nes laivo vairas bus Europos Sąjungos centrinio banko KELIŲ BIUROKRATŲ rankose ir malonėje, nes Lietuvos centrinis bankas išnyks su savo savarankiškomis finansinėmis funkcijomis, tapdamas ano, Europos centrinio, banko provincijos skyriumi. Dabar Lietuvos bankas GALĖJO, IR GALI, APRIBOTI INFLIACIJOS TEMPUS, IR KĄ JIS IR PRIVALĖJO DARYTI, BET NIEKADA NEDARĖ. TAI – JAU LIETUVOS BANKO VALDŽIOS NENUOVOKUMAS IR NEKVALIFIKUOTUMAS. O štai tapęs provincijos skyriumi, Lietuvos bankas tikrai taps bankiniu impotentu, kokiu jis yra ir šiandien, tik skirtumas tas, kad šiandien jis toks yra dėl banko valdžios NEIŠMANYMO, o po euro įvedimo, dėl to, kad iš jo bus ATIMTOS visos SAVARANKIŠKO BANKO TEISĖS. Ką tai reiškia visai Lietuvai? O gi tai, kad bankininkystės profesionalumas bus prarastas, nes profesionalūs bankininkai nebebus reikalingi, kurie turėtų MĄSTYTI IR SPRENDIMUS BANKINĖJE FINANSŲ SFEROJE PRIIMTI SAVARANKIŠKAI, JUOS KOREGUOTI, NES TĄ VIETOJE JŲ DARYS BŪTENT TIE KELI KLERKAI IŠ EUROPOS CENTRINIO BANKO.

Penktadienio naktį, jau prieš eidamas miegoti, netikėtai įjungiau tą televizijos kanalą, kuris perduoda įvairias preskonferencijas. Tuo metu kaip tik kalbėjo Lietuvos Nepriklausomybės atstatymo Akto signataras Zigmas Vaišvila. Ir būtent jis kalbėjo ir apie euro įvedimo pavojus Lietuvai ir dabartinę Lietuvos banko slaptą politiką. Tad kiek prisiminsiu, perteiksiu jo pateiktas mintis. JEIGU TAI YRA TIESA, tai Lietuvos banko valdžios sprendimai yra NUSIKALSTAMI, o Banko vadovai, priėmę tokį sprendimą, turėtų būti ne tik nušalinti, bet ir teisiami, kaip padarę nusikalstamą veiką. Lietuvos bankas iki šiol laikė aukso atsargas kaip Lietuvos finansų sistemos patikimumo garantą, ir jo vertė buvo tokia, kad 107 procentais dengė lito vertę. Dabar visas šias aukso atsargas Lietuvos bankas SAVO sprendimu perdavė Europos Centriniam bankui kaip tą jo reikalaujamą sumą – apie 8-9 milijardų eurų vertės – į rezervinį fondą, skirtą euro zonos valstybių gelbėjimui, ištikus krizinei situacijai. Taip pat į Europos Centrinio banko nuosavybę perdavė ir savo PASTATĄ. Štai tokie buvo Zigmo Vaišvilos pateikti faktai.

Taigi, toliau tęsiu savo sampratas.

Dar euro niekas Lietuvoje neįvedė, dar daugiau – net politinis GALUTINIS sprendimas dar vis tik nepriimtas, tai kaip šitaip nusikalstamai gali veikti Lietuvos banko valdybos pirmininkas ir visa valdyba? Jeigu tai tiesa, ką minėjo Zigmas Vaišvila savo preskonferencijoje, tai kaip bankas, pats vienas, gali priimti tokį visai tautai svarbų sprendimą – atiduoti visas aukso atsargas ir patį pastatą kažkokiems Frankfurto prie Maino klerkams, kurie dabar galės diktuoti sąlygas SAVO PROVINCIJAI – Lietuvos visai finansinei sistemai – be svarstymų Seime, be TAUTOS REFERENDUMO? Štai taip pseudoeuropos sąjunga išrengia Lietuvą nuogai be jokių skrupulų, ir dar SLAPTA, NIEKAM ŠITO NEGARSINANT VIEŠAI.

AŠ JUMS NUOLAT SAKAU, KAD KRIZĖ, KURIĄ JAU LIETUVOS POLITKAI SENIAI ĮVEIKĖ, DAR NET NEPRASIDĖJO IŠ VISO, MES DAR TIK EINAME Į KRIZĘ. Ekonominė padėtis tiek Lietuvoje, tiek VISOSE EUROPOS SĄJUNGOS ŠALYSE TIK PRASTĖS, ir kitaip būti tiesiog negali, nes dabartinė PRIEŠ ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU VALIĄ VEIKIANTI MATERIALI VARTOTOJIŠKA CIVILIZACIJA PERSPEKTYVOS IŠLIKTI NETURI, NES TOKIU ATVEJU JI PANEIGTŲ IR PATĮ KŪRĖJĄ IR JO SUMANYTĄ EVOLIUCIJĄ – VISOS KŪRINIJOS DVASINĮ PAGRINDĄ IR ŠALTINĮ. TODĖL VISA MATERIALI VARTOTOJIŠKUMO PAGRINDU SUMODELIUOTA CIVILIZACIJA TURĖS ARBA KEISTI SAVO VYSTYMOSI KRYPTĮ, ARBA PATI SAVE ATVESTI Į AKLAVIETĘ. SUSINAIKINIMO VEKTORIUS JAU AKIVAIZDŽIAI PASTEBIMAS. O TAI GRĖS EKONOMINĖMIS SUIRUTĖMIS, FINANSINĖMIS KATASTROFOMIS, IR ŠEIMYNINĖMIS BEI ASMENINĖMIS TRAGEDIJOMIS IR MIRTIMIS.

Ir būtent dėl to, kad LIETUVA IRGI JAU BUS EURO ZONOJE, TAI BENDRĄ EURO FINANSINĘ SISTEMĄ BUS BEVILTIŠKAI MĖGINAMA SUVALDYTI IŠ EUROPOS CENTRINIO BANKO. Tačiau kaip gi tu suvaldysi iš centrinio banko ofiso net devyniolikos (turiu omenyje, kad Lietuva SIEKIA AKLAI tapti devynioliktąja šios zonos nare) valstybių finansus ir ekonomiką, kai tam neturi jokių galimybių, nes net nesuvoki šitų TOKIŲ SKIRTINGŲ valstybių ekonomikos lygių, kultūrų skirtumų, tautų, gyvenančių tose šalyse, VIDINIO CHARAKTERIO IR PSICHOLOGIJOS GILUMINIŲ SAVYBIŲ, TRADICIJŲ, TEMPERAMENTO, ŠEIMOS ĮTAKOS, MOKINIŲ UGDYMO IR LAVINIMO SKIRTINGUMO, IR VERSLO YPATUMŲ KIEKVIENOJE ŠALYJE, TAI KAIP GI TU GALI SUVALDYTI FINANSUS TAIP, KAD BŪTŲ ATSIŽVELGTA Į VISUS TOKIUS POŽYMIUS IR DAR VISOSE ŠALYSE. Bankininkai tam ne tik nebuvo niekada rengiami, bet jų net mintyse nėra tokio mąstymo vektoriaus, kad jiems reikia, ką ten reikia, tiesiog PRIVALU, tokius dalykus gerai išmanyti. Todėl jų galvose sukasi vien tik PINIGAI, ir nieko daugiau. Galima METAFORIŠKAI sakyti, kad jų mąstymas yra užkimštas pinigų masės, todėl jų smegenų masė nebeturi jokio poveikio jų mąstymui. Todėl niekas į mano pateiktus kiekvienos šalies ypatumus nei kreips kokį nors dėmesį, nei ims į galvą, kada jiems po kurio laiko, jiems LIEPIANT imtis kokių nors priemonių, sakys, kad niekas nepadeda, finansinė ir ekonominė padėtis tik prastėja, įtampa visuomenėje tik auga, ir perspektyvų nematyti, kad kaip nors visa tai susitvarkytų nuo tokių centrinio banko nevykusių veiksmų. O jo veiksmai yra vieni ir tie patys – padidinti kreditavimo palūkanas ar jas sumažinti, ir TYLOMIS SPAUSDINTI NAUJUS EURŲ BANKNOTUS, nes įtampa tuose kraštuose, kur žmonės yra karštesni dėl savo temperamento, vyks masinės protesto demonstracijos ir riaušės, ir tuose kraštuose reikės nuvežti vis daugiau furgonų pinigų, kurių jokie euro stabilizavimo fondai, į kuriuos ekstremalių situacijų atveju pačios valstybės turi sumokėti savo milijardinius įnašus, nė iš tolo nepakaks. Tad fondai bus nepajėgūs tokias valstybes aprūpinti pinigais, o žmonėms juk reikia valgyti, o pinigų nebus, tada Briuselis dėl akių organizuos matomus ekstremalių situacijų posėdžius, svarstys, ką čia sugalvojus, ir po tokių liaudžiai skirtų mulkinimo pasitarimų, priims gelbėjimo programą Graikijai., Italijai, Ispanijai, Portugalijai, ar dar kuriai šaliai – skirti dešimtis ir net šimtus milijardų eurų pagalbos. Pateiks savo sąlygas – nedidinti išlaidų naujoms socialinėms programoms, sumažinti atlyginimus, mokamus iš biudžeto tarnautojams, sumažinti pensijas, o dėl to vis tiek pinigų NEATSIRAS JŲ SUMANYTAME GELBĖJIMO FONDE. Tuo labiau, kad ir pačios euro zonos šalys nebus tokios kaip ėriukai, kad tuos pinigus mokėtų be jokių išsisukinėjimų. Tai iš kur gi paimti tų nesamų pinigų, kai aplinkui vis stiprėja įtampa, nes ekonomika streikuoja, nedarbo lygis kyla kaip ant mielių, nepasitenkinimas, protestai, ir net agresija auga, išsilieja į kruvinus susirėmimus? Nėra iš kur jų paimti, todėl ir įjungs eurų spausdinimo stakles, kad pinigų atsirastų. Ir tų gelbėjamų valstybių valdžia dėkos ir lankstysis SUKVAILĖJUSIEMS BRIUSELIO politikams, ATSEIT, PADEDANTIEMS tų šalių sunkioje padėtyje atsidūrusiems gyventojams. Tai tiesiog mulkinimo programa, kurią Jungtinės Valstijos naudoja jau daug dešimtmečių, todėl jos ir nesuka galvos dėl savo trilijonus siekiančių dolerinių skolų, nes jos visada prispausdina pinigų tiek, KIEK TIK NORI, ir Kongresas tik DĖL AKIŲ patvirtina savo balsavimu – tarsi sakydamas – įrašykite šiuos pirkinius į mano SĄSKAITĄ. O PINIGAI LABAI GREITAI PASKLINDA PO VISĄ PASAULĮ, dėl to infliacija per akimirką neatsiranda. Tuo tarpu reikalingos valdžiai firmos gauna realius pinigus į savo sąskaitas, kad turėtų už ką pirkti žaliavas ir mokėti atlyginimus, nors tie pinigai ir nepadengti sukurta produkcija – NEUŽDIRBTI – TIK POPIERINIAI, arba tik tariami, bet jie tampa realiais, kada jais jau imama atsiskaityti bet kur – su partneriais, parduotuvėje, degalinėje, ar su prekeiviu gatvėje.
Tad lygiai tokia pati schema bus, ir jau yra, panaudojama ir euro zonoje, kai reikės gelbėti krizės ištiktus kraštus. Dabar taip gelbėjama Graikija – prispausdinant sunkvežimius eurų. O tie eurai vėliau iš to konkretaus krašto pasklis po visą euro zona, ir net po visą pasaulį, kur partneriai yra sutarę atsiskaityti vieni su kitais eurais. Taigi jie TUOMET pateks ir į Lietuvą.
Lietuvos politikai, absoliuti dauguma, tarp jų ir prezidentė, taip kvailai tvirtina, kad referendumo nebereikia, nes Lietuvos žmonės stodami į Europos Sąjungą savo nuomonę jau pasakė ir dėl euro įvedimo. Aš tame referendume nedalyvavau, kaip ir jokiuose rinkimuose niekada nedalyvauju ir nedalyvausiu – niekada – todėl ir negaliu tiksliai prisiminti, ar ten buvo konkretus teiginys apie euro įvedimą Lietuvoje, tačiau svarbiau yra ne anas referendumas, kuris, beje, irgi buvo akivaizdus akių dūmimas, nes tiems, kurie kalbėjo prieš stojimą į Europos Sąjungą buvo daromos KLIŪTYS dėstyti savo pažiūrį ir argumentus, kurie akivaizdžiai buvo daug svaresni už palaikančius stojimą į Europos Sąjungos. Todėl šiandien referendumas dėl euro turėtų būti PRIVALOMAS, nes per šiuos dešimt metų žmonių nuomonė gali būti kitokia net ir tarp tų, kurie tuo metu parėmė PSEUDOstojimą į Europos Sąjungą. Žmogus turi teisę savo nuomonę PAKEISTI, IR JĄ PAKEIČIA, KADA PAMATO TĄ PAČIĄ SĄJUNGĄ IŠ VIDAUS. Juk tik aklas nemato, kad tai turtingųjų šalių DIKTATO priemonė silpnesnėms šalims, nes pati sąjunga nėra iš viso sąjunga, o nedidelės turtingos ir įtakingos saujelės diktato visiems pseudosąjunga. Iš esmės Lietuva būtent šitoje pseudosąjungoje yra NETEISĖTAI, nes tos Sąjungos, Į KURIOS STOJIMĄ VYKO REFERENDUMAS, DABAR NEBELIKO, NES JAU LIETUVAI PRISIJUNGUS, buvo sukurpta NAUJA SUTARTIS, kurios Lietuvos žmonės nei skaitė, nei tuo labiau svarstė. Jai pritarė, be jokio SVARSTYMO, tik Seimas. O TAUTA? O KAM JI IŠ VIS REIKALINGA? TIK TRUKDO. Todėl Seimas neteisėtai nustūmė TAUTĄ ŠALIN, IR NELEIDO JAI NEI APSVARSTYTI, NEI TARTI SAVO BALSO, AR NORI JI Į TOKIĄ NAUJĄ PSEUDOSĄJUNGĄ, KURIOJE VIEŠPATAUJA ATEISTAI, ATSISAKĘ NAUJOJOJE SUTARTYJE NET IR DIEVO IDĖJOS, JEIGU NE ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU, PAGRINDO. Katalikai, JEIGU TIKTAI BŪTŲ TĄ ŽINOJĘ, KAD DIEVO VARDAS YRA IŠMESTAS LAUK IŠ TOS NAUJOS SUTARTIES, tikrai būtų ATMETĘ TOKIĄ SUTARTĮ REFERENDUMO METU. Ir būtent dėl to, šiandien PRIVALU paklausti pačių žmonių, o ką gi jie dėl euro įvedimo mano ŠIANDIEN, o ne kvailai vapėti, kad jie tą jau pasakė PRIEŠ DEŠIMT METŲ. Šiandien jie gali turėti priešingą nuostatą, nes nėra akmenyje iškaltos tiesos, išskyrus ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU TIKROVĖS GYVĄJĄ IR PATIRIAMĄ TIESĄ, kuriai jokie eurai nereikalingi iš viso.
Na, o dabar pamėginkite įsivaizduoti tarpusavyje susietus DU VANDENS indus – vieno tūris kaip dangoraižio, o kitas indas yra šalia, ir jo tūris kaip to dangoraižio vienas butas, o vožtuvas juos sujungiančiame kanale yra pakeltas. Ar jūs įsivaizduojate, kad mažajame inde neatsidurtų to didžiojo indo vanduo iki pat dangčio? Aišku, kad ne. O dabar vietoje šių dviejų vandens indų pasistenkite įsivaizduoti Europos Sąjungos dangoraižį ir greta mažytę Lietuvos pinigų erdvę. Šiandien šie du tarpusavyje susieti indai turi ribojantį vožtuvą, kuris yra Lietuvos rankose – SAVA pinigų sistema. Todėl bet kas, kas atvažiuoja į Lietuvą, eurus turi keisti į litus. Tai apsauginio vožtuvo veikimas, kad Lietuvoje nebūtų pavojingo mažai šaliai potvynio iš didžiojo indo. Kada iš Lietuvos jis išvažiuoja, litų jis neišsiveža, o pasikeičia į eurus. Šitaip Lietuva gali pati reguliuoti savo finansų sistemos veiksmingumą, ji gali pati priimti sprendimą, kada atsidūrus sunkioje padėtyje ji gali net papildomai išleisti į apyvartą daugiau banknotų. Tačiau tą ji daro SAVARANKIŠKAI, nederindama su jokia kita Europos Sąjungos šalimi. O centrinis bankas pats gali iki tam tikro lygio veikti ir infliacinius procesus, reguliuodamas ir palūkanų normas, ir nuo to priklauso ir lito ar kokios nors kitos valiutos paklausa šalyje.
Perėjus prie vieningos euro valiutos, Lietuvos centrinis bankas NEBETENKA pinigų emisijos reguliuotojo vaidmens, o dar liūdniau, kad jis nebetenka savo PROFESIONALUMO, nes visus CENTRINIO banko svertus savo rankose laiko Europos Sąjungos centrinis bankas – jo klerkai. Todėl Lietuvos centrinį banką reikės kuo skubiau uždaryti, nes Europos Sąjungos centrinio banko figos lapelio pati priedanga, kad kažkam dar tarsi būtų reikalingas ir Lietuvos bankas, nukrenta ir tampa visiškai nebereikalinga, todėl jam nebereikėtų ir skirti iš biudžeto jokių pinigų, nes visus Europos Sąjungos komercinius bankus vis tiek KONTROLIUOS EUROPOS CENTRINIS BANKAS – kaip tik dabar tai ir svarstoma, kaip gi tą reikės daryti.
Na, o dabar vienintelis pateikiamas euro šalininkų pliusas įsivedus eurą – bus sutaupoma per metus ar tik ne trys šimtai milijonų litų, skirtų vienos valiutos keitimui į kitą, dėl to bus labai patogu keliaujantiems po Europos Sąjungą. Ir tai yra viskas. Na, dar kai kas mėgina tvirtinti, kad euro buvimas net investuotojus pritrauks būtent į Lietuvą, o ne į Estiją, ne į Latviją, ne į Lenkiją, visus tik į LIETUVĄ. VALIO EURUI LIETUVOJE. Kvailystė ir tiek.

O dabar pasižiūrėkime, kas gi vyks Lietuvoje, tame mažajame inde, kada didžiojo dangoraižio pinigų indo kanalo vožtuvą, ir jo valdymą perims į savo rankas Europos Centrinis bankas, esantis Vokietijos Frankfurto prie Maino mieste. Pirmiausia jis atskraidins gausybę naujų, ką tik atspausdintų eurų banknotų, kuriuos iš oro uosto su didžiule apsauga naktį, kad niekas nematytų, atveš šarvuotais sunkvežimiais į pinigų saugyklą. Atkreipiu dėmesį, tai bus naujai atspausdinti banknotai, kad lietuvius ŠITAIP NAUJŲ PINIGŲ AROMATU PAMALONINTŲ, nors Europos Sąjungoje ir taip pinigų prispausdinta gausybė. O kiekvienas dar vienas sunkvežimis banknotų, tai garantuotas kainų kilimas dėl pinigų pertekliaus, kada pinigai nėra padengti pagamintomis prekėmis ar paslaugomis. Centrinis bankas neturi ne tik ekspertų, kad jie tyrinėtų kiekvienos šalies ekonomikos ir finansų menkiausią niuansą, kad į tai atsižvelgęs priimtų sprendimą, kiek gi reikia pinigų, tuo labiau, kad ir patys pinigai vienoje šalyje nelieka, jie migruoja. Tad kaip gi ir Frankfurto klerkui žinoti, KIEK ir kur tuos pinigus įlieti į sistemą, kai jie turi tendenciją tuoj pat pavirsti gyvu sidabru, kuris yra labai judrus. O jam tai ir nerūpi, jam svarbu įvykdyti ŠEFO KOMANDĄ. O kadangi Europos Sąjunga dar nėra FEDERACIJA, tai Europos Centrinis bankas dėl to nesuka sau galvos, tegu ją suka tų šalių vyriausybės, ką daryti su infliacija ar pinigų stygiumi.
Taigi, į Lietuvos atvirą finansinį indą plūstels eurai iš kiekvieno atvykstančio iš Europos Sąjungos. Ir tai bus jau nebe mūsų uždaros erdvės pinigų – litų – vartojimas – bet bendros sistemos, kuriai mes nebeturime jokių poveikio priemonių. Atrodytų puiku, tik ir vežkite mums, ir dar kuo daugiau, TURTINGIAU GYVENSIME. Norėtumėt? Norėkite ir toliau, tik turtėjimo Lietuvoje nebus. Problema yra ta, kad šie pinigai pasiskirstys LABAI NETOLYGIAI – viešbučiams, restoranams, maisto tiekėjams bus gerai, nes jų pajamos augs. Tačiau ir tai netolygiai visoje Lietuvoje. Vilnius laimės, Skuodas – pralaimės, nes Skuodo toji padidėjusi pinigų masė nepasieks, o PADIDĖJUSIOS KAINOS tikrai pasieks ir Skuodą. Jos nepasieks ir biudžeto, tuo pačiu nepasieks ir biudžetinių darbuotojų ar pensininkų, nes visa Lietuvos ekonomika dėl to nė per nago juodymą nepagerės negu yra dabar, tad didesnio pelno neuždirbs beveik visos dabartinės įmonės, kurios ir dabar vos egzistuoja. O būtent EKONOMIKOS LYGIS IR LEMIA, KOKIOMIS PALŪKANOMIS MUMS SUTEIKIA KREDITUS ĮVAIRŪS BANKAI, O NE EURO BUVIMAS AR NEBUVIMAS. Tuo tarpu ekonomikos LANKSTUMĄ IR NET VERŽLUMĄ LEMIA ĮSTATYMŲ PAPRASTUMAS IR PASTOVUMAS, IR KUO MAŽESNI MOKESČIAI. Todėl esant dabartinei ŽEMAŽIŪREI politikai, kuri tęsiasi jau dvidešimt ketverius metus, palūkanos už naujus kreditus bus DAR DIDESNĖS net ir turint eurus kišenėje negu dabar juos gauname turėdami litus. Tik kaip TUOMET aiškins tie kvaili valdžios PROTAI? Kur dingo taip staiga jų žadėtas kreditorių pasitikėjimas Lietuva, turinčia eurą? Tuo tarpu infliaciniai procesai tik plėsis, nes pati Lietuva nebeturės savos APSAUGINĖS finansinės sistemos, kad galėtų gintis nuo Frankfurto prie Maino eurų spausdinimo preso, KURIS ŠIANDIEN EURO ZONOS ŠALIS VIS STIPRIAU IMA Į SAVO SPĄSTUS, TIK APIE TAI GARSIAI NEKALBAMA NEI FRANKFURTE, NEI BRIUSELYJE, NEI TOSE VALSTYBĖSE, O ŽMONĖS JUNTA SAVO PINIGINE KAIP KYLA KAINOS, TIK JIE ŠITO NESUSIEJA SU FRANKFURTO ĮJUNGTU EURŲ SPAUSDINIMO PRESU, KURIS TIK STIPRIAU SPAUS VISUS EURO VALSTYBIŲ EILINIUS GYVENTOJUS.

TUO TARPU – Europos Sąjungos politikai ir klerkai SAU NUSISTATO PATYS IR NIEKIENO NEKONTROLIUOJAMI moka tokius atlyginimus, kad sunkumų nejaus jokių, todėl ir toliau tik didins eurų spausdinimo preso apsukas. O ko jiems nedidinti, juk Europarlamentarai patys sau nusistato atlyginimus, kaip ir Lietuvos politikai sau nusistato atlyginimus, kada tą privalu padaryti referendumais kiekvienoje šalyje atskirai, nes jų šeimininkas yra TAUTA – jie – VISI – yra TARNAI. Reiškia ir europarlamentarų, ir savosios šalies parlamento narių atlyginimus PRIVALO nustatyti kiekvienos šalies TAUTA REFERENDUMU, O NE JIE SAU PATYS. O čia yra visiškai atvirkščiai – sau atlyginimą nusistato tarnas, o šeimininką net visaip išnaudoja, ir dargi visa savo veikla veja iš namų į emigraciją.
Praradus savo pinigų sistemą, bus prarasta ir savosios ekonomikos skatinimo sistema, nes jokie finansų ir ekonomikos analitikai nebeteks po savo kojomis pagrindo analizuoti padėtį ir siūlyti kokius nors vystymo kelius, nes visi svertai vis tiek liks Frankfurto ir Briuselio saujelės rankose, o ne Lietuvos politikų ir ekonomistų. Tad palaipsniui – poros kartų trumpą gyvenimo tarpsnį – bus prarastas poreikis turėti savo finansininkų ir ekonomistų analitikų, nes nuo jų analizės nebepriklausys niekas, kadangi sprendimai bus vis tiek priimami grupelės žmonių, ir toli nuo Lietuvos Europos centriniame banke ir stambiausių Europos Sąjungos valstybių saujelės politikų neoficialiuose susitikimuose, kurių sprendimams Lietuva neturės jokios įtakos, o jų laikytis privalės net savo viduje. Kadangi analizės nebereikės, tai palaipsniui ir MĄSTYMO lygis DAR LABIAU smuks palyginus su ir jau taip smarkiai smukusiu per pastaruosius kelis dešimtmečius. O tai turės poveikio ir kai kurių universitetų programoms, kurie šiandien rengia finansininkus ar ekonomistus, nes savarankiško ir plataus mąstymo specialistai šioje srityje nebebus reikalingi. Todėl ir jų rengimas taps visiškai nuostolingas – kas iš to, kad koks nors ekonomistas-analitikas ar finansininkas-analitikas samprotaus ir protingai, bet jo samprotavimai ir teliks teoriniame lygyje, nes niekas neturės galios tokius reikalingus ir protingus teiginius įgyvendinti čia, Lietuvoje, nes Lietuvos savarankiškumas BUS VISIŠKAI PRARASTAS, ir dar savo laisva valia KVAILŲ POLITIKŲ KVAILU SPRENDIMU – PRISIJUNGIMU PRIE EURO ZONOS.

MĄSTYMAS TIEK SMUKO, TIEK SUSMULKĖJO, KAD DABAR ŽMONĖS NEBEPAJĖGIA IŠLAIKYTI DĖMESIO DVASINĖS ŠVIESOS TEIKIMUI NET POROS MINUČIŲ, TUOJ PAT NUSUKA KALBĄ APE KONKREČIUS BUITINIUS DALYKUS.

Kitaip sakant sugrįš Tarybų Sąjungos laikai, kada rublio zoną valdė saujelė Maskvos įtakingų žmonių, nors juo naudojosi daugiau kaip trys šimtai milijonų žmonių pačioje TARYBŲ SĄJUNGOJE, o jo atitinkama atmaina – vadinamuoju valiutiniu rubliu –naudojosi dar daugiau kaip šimtas milijonų žmonių tuo metu vadintose socialistinėse šalyse.
Įvedus eurą, bus prarasta ramybė, kad jūsų kišenėje visą laiką yra TIKRI, NEPADIRBTI eurai. Šiandien niekas apie tai net negalvoja, nes litų padirbinėti nėra prasmės, ir jeigu juos kas padirbinėja, tai tik šiaip, mėgėjiškai, nes čia nėra didelės rinkos, kur juos realizuoti, perdaug mažas kraštas. Tuo tarpu euro padirbinėjimo ir realizavimo rinka yra verta dėmesio tiems, kurie turi tokį nusikalstamą užsiėmimą ir tam reikalingą visą įrangą ir padirbtų pinigų platinimo sistemą. Todėl natūralu, kad esant laisvai pinigų judėjimo rinkai, ir padirbti eurai netruks pasirodyti mūsų piniginėse ir taip bus ne tik vos įsivedus eurą, kai padirbtiems pinigams platinti yra kaip tik labai palanki aplinka, nes žmonės dar nėra pripratę prie naujų pinigų, todėl padirbtų pinigų jokiu būdu neatskirs nuo tikrų, bet taip išliks ir visą laiką, kol pats euras kaip pinigas nenunyks iš viso. O ką tai reiškia? O gi įtampą, kuri nusės į pasąmonę, ir labai giliai ir stipriai įsiskverbs tiems, kurie turės tokių karčių patyrimų, ir ne tik dėl prarastų pinigų, bet ir dėl visos valstybės biurokratinės mašinos, kuriai mėginsi įtikinėti, kad tu nesi platintojas šių netikrų pinigų. O jeigu šiuos pinigus būsi gavęs net ir kitoje šalyje, bet juos galbūt išleisti mėginsi tik grįžęs, tad niekaip negalėsi suprasti, kur juos gavai, nes tik grįžus juk tau nebereikėjo šitų pinigų keisti į litus, o būtent keisdamas ir būtum tiksliai nustatęs, kur gavai netikrus pinigus, ir tuo pačiu būtum jų tekėjimą sustabdęs. Vakaruose dėl to, kad atlyginimai daug daug didesni, tai ir padirbtas šimtas eurų, santykinai yra daug daug mažesnis nuostolis, todėl ir dėmesys tam nėra toks didelis. O Lietuvoje tai bus vis augantis galvos skausmas, nes šimto eurų praradimas – tai 10-15 procentų mėnesinės pensijos. O tai jau PINIGAI. Ir apsaugoti save nuo padirbtų pinigų nėra jokios galimybės, nebent pirkti aparatą, pinigų tikrinimui ir juos tikrinti, kaip tą daro ir banke. Tačiau kur tokį aparatą prijungti, sakykim, turguje? Taigi, dabar litų apsauginis filtras bus visiškai prarastas, ir ĮTAMPA PASĄMONĖJE, kad tavo piniginėje taip pat gali būti netikrų pinigų, tik augs ne tik dėl asmeninio patyrimo, bet ir nuo kiekvieno tokio epizodo pagarsinimo spaudoje, internete, per radiją, ar televiziją. Tai taip pat turės papildomos įtakos – einant metams – žemo dažnio virpesių sklidimui ir didesniam sergamumui net ir fizinėmis ligomis. Daugelis iš jūsų iš tokio mano teiginio tik pasišaipys, o jis vis tik turės savo poveikį, nepriklausimai nuo jūsų reagavimo.

APIE TOKIAS EURO ĮVEDIMO PASEKMES NEKALBA NIEKAS NEI LIETUVOJE, NEI EURO ZONOS ŠALYSE, NES ŠITOS PROBLEMOS NEMATO IŠ VISO NIEKAS. TĄ IR JŪS DABAR IŠGIRDOTE PIRMĄ KARTĄ.

EURO NEBUS.

Euras, kaip ir euro zona, yra ne kas kita, kaip finansinis-politinis PROJEKTAS saujelės žmonių, kuris yra panašus į finansinę piramidę - naudą ir pelną gauna tik tie, kurie turi visus sverus savo rankose. Eiliniams dalyviams, ypač mažesniems - tai kilpa ant kaklo, tik šiek tiek pamuilinta, kad ne taip būtų jaučiama. TIE mūsų dvasios broliai ir sesės, kurie šią kilpą VALDO, jokių SENTIMENTŲ nei Lietuvai, nei apskirtia žmogui - NETURI IŠ VISO. Jie rūpinasi tik savo pinigine ir visų kitų sąskaita. Todėl iš visų jėgų stengiasi, kuo daugiau pritraukti į euro zoną naujų šalių, nes šitaip labiau galima užmaskuoti jų nesugebėjimą tvarkyti savo finansinę piramidę, kurią tvarko tik viena kryptimi - NUOLAT SPAUSDINDAMI PINIGUS - EURUS - kuriuos ir veža į tas šalis, kur krizinė situacija, kad nors kiek apramintų gyventojus tose šalyse. Tuo tarpu iš visų narių reikalaujama realiai APMOKĖTI ŠĮ VEKSELĮ, nors šitos šalys visiškai nesusietos su tokia neveiksminga ekonomika krizės ištiktų šalių.

Europos centrinis bankas net už ausų tempia Lietuvą į euro zoną, kaip įtempė Latviją, nes didžiosios šalys - Didžioji Britanija, Lenkija, Švedija, Danija, Čekija - kol kas stoti į euro zoną, kurią krečia karštinė, nė iš tolo nenori. Tad tam, kad palaikytų pačią euro politiką, jog vis tik yra NORINČIŲ STOTI Į EURO ZONĄ NAUJŲ ŠALIŲ, ir TEMPIA TREMPTE UŽ AUSŲ IR LIETUVĄ, nes šiose didžiosiose šalyse yra plačiau mąstančių politikų ir ekonomistų analitikų, todėl jų taip lengvai neapgausi kokiu nors viliotiniu, nes jos vis tiek nestos į euro zoną. Net ir Mastrichto kriterijai nebėra toklie svarbūs Lietuvai, svarbu, kad tik politikai SUTIKTŲ.

Ir kas liūdniausia, tai euro zona neturi jokių audito priemonių, kur ir kiek yra eurų. Net jeigu Europos centrinis bankas juos ir pateiktų,tai nebūtų teisingi ir tikri duomenys, nes jų nežino niekas - tai grynai teoriniai ir spekuliatyvūs teiginiai ir tyrimai. Tikrovėje NIEKAS NEŽINO, KIEK EURŲ YRA, IR KIEK JŲ BŪTINA SVEIKAI RINKAI. Viskas daroma IŠ AKIES. Ir kuo daugiau bus narių euro zonoje, tuo lengviau ir bus galima MANIPULIUOTI KITŲ SĄSKAITA.

Aš jums sakau, kad politikai, kurie jau seniai kalba apie krizės įveikimą, TIESIOGINE PRASME SVAIČIOJA, NES PATI KRIZĖ DAR NET NEPRASIDĖJO. O JI TIKRAI BUS. Ir tada visas euro projektas grius, ir po jo griuvenomis liks ir visos euro zonos šalys, nes savo pinigų sistemos neturi, kad galėtų tvarkyti savo šalies finansus pagal savo individualią situaciją. O TADA TRGEDIJOS BUS NEIŠVENGIAMOS IR TAI BUS JAU NE SEKUNDĖS AR SNORO BANKO GRIUVIMAS.

LIETUVA, nekišk galvos į tau SAVANAUDŽIŲ paruoštą kilpą, nes pasekmės bus tragiškos, NES APSISAUGOTI NEBEBUS KUO, KAI SAVO LITO NEBETURĖSI. TIK TADA NEAIMANUOK, KAD AŠ TAVĘS NEPERSPĖJAU.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas




Algimantas
2014-03-26 14:22:17

Komentarai

Mielieji, įkeliu šią temą, kad dar kartą susimąstytumėte, kokią ŽALĄ Lietuvai padarė sunaikindami savo pinigų sistemą visi tie, kurie ne tik neatsiklausė TAUTOS, bet dargi paniekino visus tuos, kurie reikalavo šio referendumo, ir taip ciniškai panaikino šalies nepriklausomybės paskutinį svertą, kuris iš esmės yra pats svarbiausias - savarankiška kraujo apytaka visai šalies ekonomikai, politikai ir visuomenės gyvenimui.
Ir atoveiksmį netrukus pajaus visi, ir ypač tie, kurie pinigų turi mažiausia, nes anie, save vadinantys politikais, savo pinigines turės dar pilnesnes, nes sau atlyginimus atsistatė pirmaiusia dėka VADINAMOJO konstitucinio teismo, kuris neturi JOKIO supratimo nei kas yra TEISINGUMAS, NEI KAS YRA ĮSTATYMO DVASIA, KURI VISADA PRIVALO VYRAUTI ĮSTATYMO RAIDĖS ATŽVILGIU.

Lietuvai ristis dabar į bedugnę jau atverta anga, iš kurios ji jau nebeprisikels be urantų pagalbos.

O kad mano žodziai jums neatrodytų prasilenkiantys su tikrove, užsirašykite šios dienos visų produktų kainas, užsirašykite, kiek emigravo, kiek pinigų moka jums, kaip byra keliai ir gatvės visoje šalyje, kaip nyksta kaimas ir brutualėja miestas, ir šiuos duomenis palyginkite su tais skaičiais, kuriuos pamatysite po poros metų, o dar akivaizdžiau bus po dešimties-dvidešimties metų, kada aiškiai pamatysite prie kiekvieno produkto parduotuveje ar turguje, kokius skaicius skelbia emigravusiųjų svetur, kokios duobėtos gatvės ir keliai, ir jos papildomai iš kiekvieno vairuotojo piniginės pareikalaus didelių lėšų už sugadintas mašinas, patekus avarijon del prastos kelių ir gatvių dangos, nusikalstamumas tik bujos dėl sunkios finansinės padėties net tarp paauglių.

Tik vasalo-vergo mąstymą turintis pseudopolitikas, kuris nesugeba savarankiškai tvarkyti savo šalies, nori, kad ją tvarkytų SVETIMI, todėl jis ir įstumia į pseudosąjungą visus tos šalies gyventojus, kurių sąmonę jis manipuliuoja savo suktumu ir savanaudiškumu.

Lietuvoje TIK SAUJELĖ YRA BLAIVIAI MĄSTANČIŲ, KURI IR SUVOKIA, kokią sau duobę išsikasė Lietuva įstojusi i Europos pseudosąjungą ir ypač į NATO, iš kur Lietuvai būtina kuo skubiausia bėgti tolyn, jeigu ji dar nori savo ateities kartoms išsaugoti šį kraštą, vadinamą LIETUVA, nes jau ir šiandien Lietuvoje nėra NĖ VIENO POLITIKO - VIEN TIK MANKURTAI PSEUDOPOLITIKAI, kurie dabar net ir savo finansinę sistemą atidavė į godžių ir savanaudžių Frankfurto bankininkų rankas.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2014-12-24 13:02:29



Mielieji, tai, ką jums sako politikai, kad litus pakeis į eurus NEMOKAMAI, netikėkite, nes jie MELUOJA, už tai jūs mokėsite savo pačių keičiamais litais. Pavyzdžiui, jeigu jūs keisite 1.000 litų, šis keitimas jums kainuos 81 centą, jeigu keisite 10.000 litų – mokėsite 8 litus 11 centų, keičiantiems savo santaupas, siekiančias 100.000 litų, šis mokestis jau bus 81 litas 10 centų. Tai negarsinamas mokestis, nors jį mokėsite būtent JŪS, iš jūsų piniginės bus išimti šitie pinigai. Apie tokį mokestį politikai nieko nesako, kaip ir bankininkai tyli, nors iš jūsų šiuos pinigus paims IŠ KIEKVIENO REALIAI, NORS IR TYLOMIS.

Kaip toks pinigų pavogimas galimas jums nieko nežinant, nieko jums nesakant ir neaiškinant, bet tiesiog juos pavagiant vidurį baltos dienos ir dar banke, kur pinigai turi būti saugūs, kad iš jūsų jų niekas nepavogs? O gi visa tai dėl to, kad jūs esate manipuliatorių rankose, ir negalite jų nutverti už rankos, kada jie sugalvoja savo taisykles – KAIP JIE NUSPRENDĖ PINIGUS KEISTI NET NEATSIKLAUSĘ ŽMONIŲ, KADA DIDŽIOJI DAUGUMA NENORI EURŲ, NES EURAS ATIMA LIETUVAI SAVARANKIŠKĄ PINIGŲ POLITIKĄ, TAIP PAT JIE NUSTATĖ IR KEITIMO KURSĄ, KURIS IR YRA JUS APVAGIANTIS. Nepaisant to, kad euras, arba litas turi vieną šimtą centų, ir būtent tik tokie pinigai yra apyvartoje eurai, litai ir centai, tuo tarpu verčiant litus TARIAMAI nemokamai, jau sugalvojo, kad dar turi būti ir pats centas padalinamas į vieną šimtą mažesnių dalių, kurios neegzistuoja jūsų piniginėje. Tad natūralu, kad litai turėtų būti keičiami į eurus sumą litais padalinus iš 3,45, tuo tarpu dabar jie nusprendė dalinti iš 3,45280. Todėl toks skaičių labirintas ir pavogs iš jūsų piniginės mano aukščiau minėtus jūsų realius litus jums nieko apie tai ir nesuprantant, tai BŪTENT ir yra tas skirtumas keičiant tą pačią sumą, kada turėtų būti dalinam iš 3,45, O NE IŠ JŲ SUSIGALVOTŲ 3.45280. Ir tai daroma specialiai, kad tik apsunkintų jums skaičiavimą, kad tik galėtų jums pasakyti, tai toks keitimo santykis, jis neturi nieko bendro su litais, eurais, ir centais, taip yra priimta bankininkystėje, kad po kablelio būtų keturi skaitmenys. Tai DEMAGOGIJA, kurios dėka ir plauna smegenis visiems. Kokia gali būti specialiai žmogui skaičiavimą apsunkinanti, o ne palengvinanti sistema. Reiškia nuo jos reikia bėgti tolyn, o čia galvą kiša dar į pačią kilpą. Todėl vienas euras ir kainuoja tris litus keturiasdešimt penkis centus, o ne dar šimtąsias cento dalis, kurių NĖRA. Bet gi DEMAGOGAI POLITIKAI IR BANKININKAI SUGALVOJO KITAIP, IR APVAGINĖJA KASKART IŠ MŪSŲ TUOS REALIUS PINIGUS JŲ KEITIMO METU. Taip bus ir šįkart MASIŠKAI. O tai atneš didžiulius pinigus jų KEITIKAMS vien dėl tokios DEMAGOGIJOS IR NEDOROS PRAKTIKOS.

Toliau dar gražiau. Politikų ir bankininkų demagogija ir melagystė neturi ribų. Kainos kyla kaip ant mielių, ir jos kils toliau lygiai taip ir jau po euro įvedimo. Tačiau jeigu dabar kaina gali pakilti vienu ar dviem centais, tai po euro įvedimo niekaip neišeis pakelti kainos, tiek kad jos padidinimas būtų vienu lietuvišku centu, nes būtent tų cento ŠIMTŲJŲ dalių ir NĖRA, nors verčiant į eurus jie jau suranda ir tas neegzistuojančias cento šimtąsias dalis, kad tik jus APVOGTŲ. Todėl net ir VIENU euro centu padidinus kainą ji padidėja jau TRIMIS SU PUSE lietuviško cento. O juk ATLYGINIMAI IR PENSIJOS tais pačiais trimis su puse karto SUMAŽĖJO pinigine išraiška eurais. O TAI REIŠKIA, KAD VIENU EURO CENTU PABRANGIMAS JAU PAVIRSTA NET DVYLIKA KARTŲ – JŪS TIK SUSIMĄSTYKITE – ne du kartus, ne tris kartus, bet net DVYLIKA KARTŲ – sumažinta perkamąja galia, palyginus su atitinkama padėtimi esant litams.

Būtent apie perkamosios galios TOKĮ MILŽINIŠKĄ SMUKIMĄ NIEKAS NIEKO NEI RAŠO NEI SAKO.

O TAI JAU APGAVYKSTĖ. SĄMONINGA. NUSIKALSTAMA. VARDAN SAVO SAVANAUDIŠKŲ INTERESŲ TENKINIMO. VISŲ SĄSKAITA. O TAI JAU PRIEŠ ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU MEILĖS, ŠVIESOS, IR GĖRIO VALIĄ.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2014-09-15 10:27:24



Straipsnio iš The Economist teiginiai, kurie patvirtina tai, ką aš jau nuo pat euro įvedimo sakau jums - euras išnyks.

Euro zona - tas skendimo jausmas (vėl)

Jeigu Vokietija, Prancūzija, Italija negali surasti būdo, kad išplukdytų euro zonos ekonomiką, tai euras vis tik gali būti pasmerktas. Vos prieš kelis mėnesius euro zonos lyderiai manė, kad atlaikė audrą, ir pagaliau pasiekė neblogą lygį, stimuliuojami Europos Centrinio banko prezidento Mario Draghi pažado padaryti, “kad ir kiek tai kainuotų,” jog būtų paremtas euras, pasitikėjimas kontinente vėl pradingo.
Pastarosiomis savaitėmis euro zonos šalys vėl ėmė kristi į vandenį. Nedarbas didėja. Bendras gamybos lygis antrą ketvirtį nekyla. Italijoje jis smuko, Prancūzijoje nekyla, ir net galingoji Vokietija susidūrė su netikėtai dideliu gamybos smukimu.
Trečiajame ketvirtyje ekonomika atrodo nesveikai, iš dalies dėl to, kad euro zona patiria papildomą stabdį ryšium su Vakarų sankcijomis Rusijai.
Euro zona stovi ( arba svirduliuoja ) kaip akivaizdus kontrastas Amerikai ir Britanijai, kurių ekonomika patiria nepertraukiamą augimą.
Tai, kas daugiau negu prieš ketverius metus prasidėjo kaip bankinė ir skolos krizė, degradavo į augimo krizę, kuri dabar apima tris didžiąsias ekonomikas. Vokietija yra ties smukimo bedugne, Prancūzija paniro į sąstingį, Italijos lygis toks, koks buvo prieš 15 metų, kada buvo įvedamas euras. Kadangi šios trys šalys sudaro 2/3 visos euro zonos gamybos lygio, tai augimas Ispanijoje ir Olandijoje negali kompensuoti šių trijų sąstingio.
Europos naujų ligų yra trys labai gerai žinomos ir tarp savęs susijusios priežastys: Pirmoji – trūkumas politinių lyderių, kurie turėtų drąsos ir įsitikinimų įgyvendinti struktūrines reformas konkurencingumo pagerinimui, ir galiausiai vėl iš naujo sukelti augimą. Didžiosios šalys iššvaistė dvejus metus, nupirktos Mario Draghi “kad ir kiek tai kainuotų” įsipareigojimo.
Antroji, visuomenė nėra įtikinta dėl to, kad yra neatidėliotinas poreikis giliems ir radikaliems pokyčiams.
Trečioji, nepaisant Mario Draghi pastangų, monitarinė ir fiskalinė veikimo erdvė yra perdaug suvaržyta, smaugianti augimą – dėl to struktūrines reformas įgyvendinti sunkiau.

Šių problemų skirtingo lygio pasireiškimą galima stebėti visoje euro zonoje.

Taigi bus sunku. Bet be naujo postūmio iš kontinento lyderių pusės, augimo neatsiras, ir defliacija paims viršų. Japonija dešimtmetį kentėjo dėl prarasto augimo 1990 metais, ir vis dar tebekenčia. Bet, ne taip, kaip Japonija, euro zona nėra viena darni šalis. Jeigu euro sąjunga neatneš nieko išskyrus sąstingį, nedarbą, ir defliaciją, tai kai kas galiausiai balsuos už euro atsisakymą. Deja, Mario Draghi pažadas pakloti grindis po vyriausybių skolų bedugne tik sumažino rinkos riziką, jog dėl finansinių problemų spaudimo galėtų priversti atsisakyti euro. Bet politinė rizika, jog viena ar daugiau šalių nuspręs išsiveržti iš vienos valiutos zonos visą laiką kylą. Euro krizė neišnyko, ji tiesiog laukia už horizonto.

Kada aš pradėjau kalbėti apie euro dirbtinumą ir jo tiesiog neįmanomą funkcionavimą dėl perdaug skirtingų ekonominių ir finansinių pajėgumų tose šalyse, kurios įeina į euro zoną, manęs niekas nesuprato, ir manimi netikėjo. Šiandien tik aklas gali nematyti euro mirties. Ir ne dėl to, kad tą sakau aš, bet dėl to, kad euro zona neturi jokio vientiso valdymo šalies mastu, nes nėra tokios Eurošalies, o yra euro zona – kaip ir kalėjimą dažnai irgi vadina ZONA. Taigi šioje ZONOJE yra vis tik skirtingo charakterio ir temperamento tautos, o jų gyvenimo tradicijos apima šimtmečius, tai savo mąstymą pakeisti taip, kad jis atitiktų kelių banko biurokratų ir politikų primestas per prievartą jiems nuostatas, ir būtent šioms nuostatoms paklustų, yra visiškas nesuvokimas žmogaus charakterio savybių, kurios anksčiau ar vėliau tikrai pasireikš veiksmais. Kaip galima tvarkyti sumaniai finansus, kai nėra tokios tvarkomos bendros teritorijos, kurioje būtų viena vyriausybė, viena šalis su tokiais pačiais įstatymais visai teritorijai.

Tačiau šiandien apie euro saulėlydį kalba jau atvirai milijonai žmonių, Ir ne tik Europos pseudosąjungoje, bet ir pačioje euro zonoje esančių šalių gyventojai. Aš taip pat sakiau, kad Europos sąjunga taip tiesiog negali egzistuoti, nes tai dirbtinis darinys - FARSAS - trukdantis žmonių saviraiškai, kada biurokratai nusprendžia, ką ir kiek kas turi auginti žemdirbys, kiek galima ir negalima auginti kiaulių ar karvių, žąsų ar vištų. Tai tiesiog PASITYČIOJIMAS.

Todėl paskaitęs straipsnį paskaičiau ir jo komentarus iš Ispanijos, Italijos. Ir daugumos tokia pati nuostata, kad euro projektas buvo naudingas tik saujelei žmonių praturtėti ir visus kitus nuskurdinti ir nualinti. Ispanijoje, bent jau šiame straipsnyje sakoma, kad gamybos augimas yra, tuo tarpu patys ispanai geraiu žino, kas yra Ispanijoe, kaip ir lietuviai geriau žino, kas yra Lietuvoje, o ne ką teigia premjerai, kurie MELUOJA, KAIP IR PREZIDENTAI - VISI – MELUOJA, IR NIEKADA NESAKO TIESOS, TAI PUTINIZMO APRAIŠKOS TIEK LIETUVOJE, TIEK IR ITALIJOJE, TIEK IR ISPANIJOJE, VOKIETIJOJE, PRANCŪZIJOJE, LATVIJOJE, NIGERIJOJE, PANAMOJE, PERU, BOLIVIJOJE, ESTIJOJE, SUVIENYTŲJŲ NACIJŲ ORGANIZACIJOJE – VISUR – TAI SAVANAUDIŠKO PROTO BAIMĖ BIJOTI PASAKYTI KAS NENAUDINGA PREMJERUI, PREZIDENTUI, KADA ESI VALDŽIOJE IR BŪTENT TUO METU ESI ATSAKINGAS DĖL SAVO NEIŠMANYMO, KAD ŽMONĖS NEGALI GAUTI DARBO, NEGALI NORMALIAI GYVENTI KURDAMI, O NE KENTĖDAMI KAIP SUDURTI GALĄ SU GALU. Todėl visose šalyse oficialiai pateikiama statistika yra neteisinga.
Juk dar visai neseniai buvo gyventojų surašymas ir kaip buvo meluojama, kad Lietuvoje yra daugiau trijų milijonų gyventojų. Ir tiek ilgai delsė paskelbti duomenis, vis tempė, vis skaičiavo ir mąstė, kaip apgauti, ir galų gale oficialiai sumelavo, kad tik Didesnė Atrodytų lietuva – TRYS milijonai ir VIENAS. Tokia ILIUZIJA, kuri šiandien viešpatauja Lietuvoje.
Todėl ir ispanai rašo, kad ispanai emigruoja, ir šalyje liks tik nekvalifikuoti darbininkai ir seni. Tad apie kokį augimą galim,a kalbėti.
Italai kaltina premjera melavimu, reformų vengimu, jų imitavimu, nors žodžiai iš jo skamba gražūs.
Ir jie taip pat tvirtina, kad euras sunyks. Ir taip pat jie pripažįsta, kol buvo savos šalies pinigų sistema, tol pragyvenimo lygis buvo daug aukštesnis, ir su euro įvedimu jis pradėjo LABAI GREITAI SMUKTI.

Ir jeigu Lietuva neria į audrų blaškomą euro laivą, tai jų politiniai vedliai yra arba nekvalifikuoti analitikai, arba praradę nuovoką, arba vykdantys kieno nors jiems pavestą Lietuvai pragaištingą užduotį, kuri šalies gyventojams uždės naują lažą.
Jūs tik paskaičiuokite grynai matematiškai. Euras bus pakeistas santykiu vienas euras už tris litus keturiasdešimt penkis centus. Tai reiškia, jog įvedus eurą ir toliau brangstant prekėms ir paslaugoms, vienu euro centu padidinus kainą, ji padidėja lietuviškais trimis su puse cento – tai pats minimaliausias pabrangimas, kuris iš karto tampa tris su puse karto didesnis negu tai būtų buvę pabranginta esant vieno cento pabranginimui turint savo pinigus. Dviejų euro centų pabranginimas jau siekia septynių centų pabrangimą esant saviems pinigams. Tačiau kas gi į tai kreips dėmesį, kai pabrangs net ir dešimčia centų, argi čia daug, tik dešimt centų, o lietuviškais jau būtų trisdešimt penki centai, tai jau milžiniškas pabrangimas duonos, bandelių, ar kefyro, ir tuoj imtų rašyti laikraščiai, o dabar argi kas rašys del penkių-dešimties euro centų. Na, negi gaila, tiesiog nesolidu. O juk atlyginimai ir pensijos bus taip pat sumažintos 3,45 karto. Tad argi jūs nesuvokiate, kad gyvulinio proto gobšumas vis augs, ir brangimas vis stiprės, ir ne po vieną centą.

Gyvulinį protą pažaboja, kaip ir išminties suteikia, kaip tvarkyti šalį vien tik Rojaus Trejybės-AŠ ESU atradimas savyje, ir niekas kitas.

Todėl laukite tik skaudžių kirčių tiek iš euro zonos, kada patirsite, ką reiškia gauti padirbtą euro šimtinę, patirsite tikrą žaibo smūgį savo širdyje, kokią įtampą pajausite, kai apie tai išgirsite, kad kažkas tokią šimtinę jau gavo, ir nežinosite, kaip nuo tokios įtampos pabėgti, nes ji lydės visą laiką, ir nežinosite, kaip nuo šito saugotis, nes būsite tiesiogine prasme BEJĖGIS, kai LITAS pats savaime DABAR SAUGO NUO PADIRBINĖTOJŲ, nes niekas litų nepadirbinėja, kadangi neapsimoka, tai dar ne toks pinigas, kad padirbus atneštų pelno.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2014-08-29 21:25:36



Miela Skaiste, tą aš ir darau kasdien.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2014-03-27 21:39:41



O Apvaizda negali padėti tokiomis aplinkybėmis? Ar ji paveiki tik stichijų ir ligų atžvilgiu?

Skaiste
2014-03-27 20:47:13



Miela Skaiste, mano mokymai yra atviri visiems, kas nori pažvelgti į TIKROVĘ GILIAU.

Per praėjusią prezidento rinkimų kampaniją Grybauskaitei jos susitikime su rinkėjais Telšiuose buvo padovanotas Jėzaus Kristaus apreiškimas KALBU JUMS VĖL, Butkevičiui, kada jis dar dirbo susisiekimo ministru, aš pats perdaviau šį apreiškimą ir mano asmeninį laišką, savo klasės susitikime aš visiems padovanojau šį apreikšimą asmeniškai, o Mazūronis yra mano klasiokas, tad jis taip pat gavo, Ažubalis, su kuriuo pažįstamas dar nuo Lietuvos TVR laikų, kada ten dirbome abu, o dabar jis yra mano kaimynas, tai jį susitikęs gatvėje taip pat pasiūliau šį apreiškimą, ir jis paėmė, ir dar dvidešimt litų paaukojo. Žodžiu, ŽINIA nėra PASLĖPTA.
Kada perskaičiau, kad Uspaskychas pastatė Rusijoje dvi cerkves, nusprendžiau, kad jam būtų verta padėti, jeigu jau jis negaili tiek pinigų cerkvių statybai, kad jis sužinotų daugiau ir apie Jėzų, ir apie Rojaus Trejybę, tai padės jam nedaryti tiek DAUG klaidingų sprendimų, kurie jam apsunkina kelią, nes tuo metu jis labai aktyviai dalyvaudavo TV laidose, ko neturėjo daryti. Aš jo anksčiau nebuvau sutikęs, NEPAŽINOJAU, todėl paskambinau, ir pasakiau, kad jis daro daug klaidingų sprendimų, kurie ir matomi per jo pasirodymus televizijoje, todėl pasiūliau susitikti su juo, kad galėčiau jam padovanoti vieną knygą, kuri jam tikrai padės. Po kelių savaičių tas susitikimas įvyko. Jo metu padovanojau Urantijos Knygą rusų kalba. Tačiau jo pasirodymai per televiziją nė kiek negerėjo, todėl jam PO PUSMEČIO vėl paskambinau ir paklausiau, ar skaito Urantijos Knygą, nes jo klaidingi sprendimai nemažėja. Man jis pasakė, jog nenori meluoti, dar neturėjo kada pradėti skaityti, mat labai užsiėmęs Darbo partijos kūrimu. Aš jam pasakiau, kad KAIP TIK NE TUO JIS UŽSIIMA, TODĖL JO LAUKIA NAUJŲ KLAIDŲ SUNKIOS PASEKMĖS. Daugiau jam nebeskambinau.
Artūrui Paulauskui, kurį pažįstu asmeniškai labai seniai pasiūliau nepraeiti pro šalį, dar tuo metu, kada išeidavau į Gedimino prospektą su Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL apreiškimu, ir pavartyti šią švieoss knygą, bet jis buvo su kitu vyru, todėl labai nedrasiai pavartęs, tuoj pat padėjo ant staliuko, nedrįso įsiklausyti į mano žodžius, tad aš jam padaviau tik lapelį su trumpu Urantijos Knygos aprašymu ir mūsų svetainės adresu.
Kada prieš porą metų norėjau susitikti su prezidente, kad perteikčiau jai Tėvo perduotą mokymą, ką reikia daryti, kad Lietuva IŠLIKTŲ NEIŠSIBĖGIOJUSI į emigraciją, tai jos darbuotojai į mano aiškinimus, kad šis susitikimas reikalingas NE MAN, O PREZIDENTEI, nes ji nežino, ką daro, NEREAGAVO IR NESUTEIKĖ TOKIOS GALIMYBĖS.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2014-03-27 15:42:17



Miela naivuole SKAISTE , visa problema ir yra tame , kad tu pamokymų niekas neskaito . Čia tau ne Delfi žinios .

emilispetras
2014-03-27 15:13:31



O ar jie Jūsų mokymus matė?

Skaiste
2014-03-27 14:31:19



Miela Skaiste, kol MANO mokymus ignoruos prezidentė, premjeras, Seimo nariai - tarsi jų nebūtų iš viso - tol Lietuvos laukia SUNKIOS dienos. Mūsų valioje tik malda ir už juos.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile

Algimantas
2014-03-27 14:01:52



Tai ką dabar daryti? Nejaugi urantai negali pagerinti šitos situacijos?
Skaistė

Skaiste
2014-03-26 18:36:11



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal