Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Atspausdintas Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL antrasis leidimas

Mielieji, tikrai džiugi žinia - jau atspausdintas Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL antrasis leidimas su papildiniu.
Nuoširdžiai dėkoju prie antrojo leidimo prisidėjusiems tiek savo aukomis, tiek ir savo darbu.

Violeta tikrino visą korektūrą, Kristė sukūrė naują maketą ir viršelio naują dizainą. Beje viršelio dizainas turi ir giluminę potekstę - pavadinimas išdėstytas VERTIKALIAI PO VIENĄ ŽODĮ ir vis mažesniu šriftu, kad sudarytų SIMBOLINIO ŠAUKTUKO vaizdinį, kur taško vietoje yra URANTIJOS planetos - Jėzaus ŠVIESOS planetos - simbolis sudarytas iš atskirų mažyčių taškelių.
Šitokiu būdu Kristė atkreipia kiekvieno skaitančiojo pavadinimą dėmesį, kokia tai yra SVARBI ŠVIESOS KNYGA.
Tariu DIDELĮ ačiū ALDONAI, kuri jau seniai visą pirmojo leidimo knygą buvo pavertusi savo taisymų knyga, nes pieštuku taisė tiesiog pačioje knygoje, siūlydama savo variantus. Aldona vaikų rašytoja, todėl lietuvių kalbą gerai išmano, tačiau vis tik APREIŠKIMO stilių ji ne iki galo perprato, todėl man jai reikėjo daug - labai daug - aiškinti, kad aš negaliu keisti sakinio struktūros vien dėl to, kad būtų lengvesnis stilius.
Knygos tekstas turi būti toks, kokį perdavė JĖZUS, o ne koks būtų priimtinesnis ALDONAI ar MAN.
Aš Aldonai aiškinau ir apie TEMĄ ir REMĄ, tokį lingvistinį reiškinį, apie kurį ji net nebuvo girdėjusi NIEKO.
TEMA - tai, kas sakinyje yra jau sena, kas yra žinoma, arba suprantama ir viso konteksto, ir VISADA eina sakinio pradžioje, tuo tarpu sakinio REMA - tai, kas nauja, kas pabrėžiama, kas akcentuojama, ir VISADA eina sakinio GALE.
Šitaip pačia žodžių tvarka sakinyje yra PAPILDOMAI atkreipiamas skaitytojo dėmesys, ką kalbant būtų galima išskirti INTONACIJA.
Net vien pats pavadinimas - Kalbu jums VĖL - kaip išdėstyti žodžiai, rodo, kad pabrėžiamas paskutinis žodis VĖL, o tai reiškia, kad Jėzus jau kalbėjo, bet jo nesuprato, todėl dabar jis turi kreiptis VĖL Jeigu paskutinis žodis būtų kitas, sakykime - Vėl jums KALBU - tai reikštų, kad pabrėžiama kreipimosi BŪDAS - Jėzus būtent KALBA, o ne kreipiasi kitu būdu, sakykime rašydamas, ar rodydamas.

Kada Aldona, palaipsniui, vis labiau ĮSISĄMONINO TEMOS IR REMOS lingvistinį reiškinį, tada ji ėmė labai aktyviai ginti lietuvių kalbos skyrybos taisyklių vartojimą, ir man įrodinėti, kad KALBU JUMS VĖL skyryba pažeidžia šias taisykles. Ir VĖL turėjau jai aiškinti, kad skyryba neturi turėti jokių kokios nors komisijos SUGALVOTŲ beprasmių taisyklių, nes kiekvieno skyryba yra individuali, kaip ir kiekvieno kalbėjimo maniera. Būtent todėl rašytiniame tekste skyryba iš dalies ir perteikia PAUZES, ten ir parašomas kablelis, nors TAISYKLĖS to ir nenumato. Dar daugiau, ten, kur taisyklės numato kablelio būtiną vartojimą, jo gali ir nebūti, nes būtent tuo metu toje vietoje man ĖJO TOKIA GALINGA JĖZAUS ENERGIJA, KAD TOJI VIETA ATRODĖ KAIP VIENAS IR VIENTISAS MONOLITAS, JOKIU BŪDU NESKAIDOMAS Į JOKIUS SEGMENTUS ATSKIRIANT JUOS KABLELIAIS. O taisyklės nenumato tokių niuansų, kurie iš tikrųjų akivaizdūs, bet kalbos PROFESORIAMS jie yra per daug paslėpti. Todėl jie ir saugo TAISYKLES, o ne GYVĄ KALBĄ.
Štai pavyzdys, kada prieš jungtuką - IR - būtinai turi būti rašomas kablelis, nors taisyklės tą draudžia, o jo neparašius jau yra kita PRASMĖ - Šiandien daug kas mano, kad išmano politikos, ekonomikos, ir šeimos reikalus.
Kada kablelis parašytas prieš jungtuką IR, tai rodo, kad kableliais išskiriamos LYGIAVERTĖS SAKINIO DALYS, o jungtukas leidžia mums pamatyti, kad tų lygiaverčių sakinio dalių išskaičiavimas BAIGĖSI. O štai dabar paimkime ir tą patį sakinį parašykime taip, kaip to reikalauja TAISYKLĖS - Šiandien daug kas mano, kad išmano politikos, ekonomikos ir šeimos reikalus.
Kada kablelio nėra, tuomet tai reiškia, kad jungtukas sujungia DU LYGIAVERČIUS žodžius EKONOMIKOS ir ŠEIMOS į vieną grupę, kuri savo ruožtu yra LYGIAVERTĖ kitai sakinio daliai, išreikštai žodžiu POLITIKOS, nes yra atskirta kableliu, kaip ir turi būti atskiriamos lygiavertės dalys. Todėl EKONOMIKOS ir ŠEIMOS reikalų apjungimas į vieną grupę numato ne apskritai ekonomikos išmanymą, bet tik tokią jos dali, kuri susieta su ŠEIMA. Tuo tarpu tarp šių žodžių parašius kablelį ir prieš jungtuką IR, jau būtų visai kitoks sakinio TURINYS - ekonomikos ir šeimos kaip ATSKIRŲ IR SAVARANKIŠKŲ sferų išmanymas.
Taip, kad vien tik kablelio parašymas keičia sakinio prasmę.
Kalbos PROFESORĖS visiškai NESUVOKIA, kad skyryba yra INDIVIDUALUS dalykas, ir jai negali būti JOKIŲ TAISYKLIŲ.
Aš net galiu vienoje vietoje kablelį parašyti, o kitoje vietoje - lygiai tokioje pačioje vietoje - jo neberašyti, nes tai bus papildoma priemonė, rodanti ir mano tos sakinio vietos kitokį perskaitymą - su pauze ar be pauzės, lėčiau ar greičiau.
Ačiū Linai už šio apreiškimo, kaip ir už Rojaus Trejybės AKIMIRKOS AMŽINYBĖS knygos globą, o taip pat Rimantui, ir Kęstučiui už pagalbą priimant visą tiražą. Nuoširdžiai tariu ačiū Rimantui ir už tai, kad jis visada pasirūpina, kad apreikšimų knygos URANTIJOS KNYGA, AKIMIRKOS AMŽINYBĖ, o dabar ir KALBU JUMS VĖL būtų mūsų gyvojoje šventovėje, nesvarbu, ar gyvosios pamaldos vyktų Vilniuje ar Kaune, Rimantas visada pasirūpina, kad knygos būtų mums prieinamos.

Nuoširdus ačiū Kauno Spindulio spaustuvės darbuotojams - Tadui ir Eglei - su kuriais vyko toks nuoširdus ir malonus bendravimas, ir kuris buvo pripildytas ABIPUSIO PASITIKĖJIMO TURINIU IR ROJAUS TREJYBĖS APVAIZDOS GLOBA, KAD VISI DARBAI VYKO SKLANDŽIAI, KAIP IR NUMATĖ ROJAUS TREJYBĖ-AŠ ESU.

Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL antrasis leidimas išleistas 2500 egzempliorių tiražu. Jo pabaigoje yra PAPILDINYS, kuriame yra perteikti 16 naujų Jėzaus mokymų ir vienas Tėvo mokymas, ryšium su šios knygos PIRMOJO leidimo pasirodymu. Šie mokymai priimti skirtingu laiku ir skirtingais metais jau po KALBU JUMS VĖL apreiškimo perteikimo. Kadangi šie mokymai taip pat yra Jėzaus, todėl visai dera jais papildyti visą knygą. O kad jie nesusimaišytų su pačia KALBU JUMS VĖL knyga, tai jie yra patalpinti jau pabaigoje, kaip atskira dalis, turinti savo turinį.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2014-10-16 12:58:55

Komentarai

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal