Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

GILUMINIS savo veiksmų suvokimas yra neišvengiamas gyvajame kelyje



Rojaus Trejybės-AŠ ESU evoliucinis planas numato visuomenės šviesėjimą per kiekvieno individo asmeninį nušvitimą. Mūsų vidaus švara yra tokia, kokia mes trokštame, kad ji būtų. Viskas priklauso nuo mūsų individualaus troškimo atradus Kūrėją – Rojaus Trejybę-AŠ ESU savyje patirti JĮ dar artimiau negu patyriau vakar. Šiandien aš trokštu tapti geresniu, dvasingesniu, nuoširdesniu ir labiau mylinčiu negu buvau. Tačiau, kad tokiu būčiau turiu giluminiai suvokti ir save. Sugebėdamas padaryti teisingas išvadas savo praeityje atliktų ar dabartyje atliekamų veiksmų aš tampu laisvesnis dvasioje. Kaip gi aš pasikeisiu į dar labiau mylintį ir nuoširdų jeigu pats savo elgesio nesuvokiu kosmine įžvalga?
Kada aš ankščiau pagalvodavau kada ne kada apie savo praeitį, dažnai mintyse numodavau ranka į viską kas buvo – tiesiog man atrodė buvo tai buvo, koks skirtumas kas buvo. ŠIANDIEN aš mąstau kiek kitaip. Šiandien aš save tuose gyvenimo vingiuose matau kitokią nei mačiau arba tiksliau – nemačiau ankščiau. Dabartinis, gilesnis matymas keičia mane. O tas suvokimas atsirado per akimirką ir visai neseniai kažką tai man veikiant tiesiog mano galvoje, mano viduje įvyko tas supratimas kad kažkada, aš elgiausi kaip klystantis vaikas aplinkos vertinimo prasme. Ir visa tai suvokus man krūtinėje atsirado didžiulis palengvėjimas.
„Jūs vis gilau ir giliau, šitų pačių mokymų dėka, pradėsite jausti ir vertinti savo pačių aš, tikrąjį ir gyvulinį. Ir tik tada pajausite savo pačių milžinišką nužengtą kelią savo pačių viduje, kada atsigręšite į save kurioje nors praeities akimirkoje, ir pamėginsite prisiminti savo reakcijas į tuos pačius blogio veiksmus ir tų veiksmų atlikėjus tada ir dabar.
Tik tokiu atveju jūs ir galėsite suvokti, kad save jūs išlaisvinote iš neigiamų vertinimų kito atžvilgiu, kad ir kokie būtų to blogio veiksmai. Būtent blogis ir padėjo jums augti tikruoju Tėvo vaiku, nes jūs išsilaisvinote iš jo per ryšį su Tėvu, atrastu savo viduje. Ir toks gyvas ryšys jums suteikė realų patyrimą, kada jūsų tikrasis aš pradėjo vienodai apkabinti su Tėvo meile visus be jokio išskaičiavimo. Šitaip jūs pamatėte prasmę net ir blogyje. Tačiau blogio gairės vis labiau lieka praeityje, o gėrio gairės vis labiau ryškėja ateityje, kad jūs vis labiau ir labiau tampate įsitikinę, kad ateityje nėra nieko kito, tik gėris, gėris, ir vien tik gėris.“ (Jėzus Kristus Kalbu Jums Vėl, antrasis leidimas 233-01)

Ši savianalizė – kuri TIK DABAR supratau neišvengiama norint toliau gyvajame kelyje atsiskleisti mylinčiu Rojaus Trejybės-AŠ ESU vaiku – yra ne tik mano nuoširdaus troškimo keistis pasekmė, bet negaliu nepaminėti – taip pat ir mano mokytojo Algimanto nuoširdaus noro man, kaip ir mums VISIEMS, pagelbėti savyje susivokti kruopštaus darbo vaisiai.
Aš apmąsčiau savo klaidingas reakcijas kaip atsakymą į mane norintį įžeisti, savo klaidingą požiūrį vertinant tuometinę mane supusią aplinką ir matau, kad ankstesnis mano mąstymas, mano požiūris visiškai skiriasi nuo dabartinio. Mąsčiau ne viena sau, o pokalbiuose su Rojaus Trejybe-AŠ ESU ir visai neseniai Tėvas mane švelniai ramino pamokindamas: „tu jokiu būdu neturi pradėti pergyventi dėl savo praeities, tu turi suprasti, kad taip tu elgeisi dėl meilės trūkumo savo viduje...“ – ir aš suvokiu, kad mano nenuoširdumas praeityje sutiktų dvasios brolių ir sesių atžvilgiu, kad ir kaip jie besielgtų ir buvo dėl to, kad aš pati nejaučiau jog jie yra man artimi. Tačiau dvasinis gyvenimas visiškai PRANOKSTA tą ankščiau gyventą materialų ir pagaliau tai suvokdamas bei realiai patirdamas dabar tu drąsiai žengi pirmyn. O nuoseklios pastangos atsiduodant Rojaus Trejybei-AŠ ESU, leidžia palaipsniui atsiskleisti dieviškajam mano charakteriui ir tai savyje pajutus yra nuostabiausias atpildas UŽ KANTRYBĘ.
„Dvasinis gyvenimas numato labai palaipsnį ir labai kantrų, atsidavusį Tėvui, savo dieviškojo aš vystymą. Tai labai intensyvus, bet tuo pačiu labai nuoseklus ir net nepastebimas savojo aš ugdymas. Ir šitą procesą paversti nekantrumu arba siekimu viską pajausti ir patirti iš karto, tai yra ne kas kita, kaip paties proceso pažeidimas“ (Ten pat, 269-03)
Kantrumas yra viena pagrindinių mirtingojo charakterio savybių. Tik kantrus mūsų veikimas mus stiprina ir grūdina. Mes esame vertinami pagal tai, kaip gyvename jau šiandien, netgi šią akimirką. Štai, aš atrinkau ir toliau pateikiu citatas vertas susimąstyti:
„Jūs niekaip, nė vienas, negalėsite palikti mano vietinės visatos ribų, kol nesuvoksite manęs, ir kol nestovėsite prieš mane dvasios pavidalu. Jau nebe sielos, bet amžinosios dvasios pavidalu, su tuo pačiu savo aš, kuris šiandien ir pradeda šitą kelionę pas Tėvą į amžinybę mano vietinėje visatoje, pačioje pradinėje visatoje, KURIOJE IR VYKSTA JŪSŲ PATIKRINIMAS“ (Ten pat, 285-01-03)
„Šitas laikmetis jūsų planetoje, nors ir labai įtemptas jums, ir daug kam varginantis ir neramus, bet jis yra toks nuostabus mums, jūsų dvasiniams padėjėjams, nes mes matome jūsų pastangas besirenkant tarp gėrio ir blogio, tarp tiesos ir melo.“ (Ten pat, 254-01)
„Net ir kolektyvinės maldos metu vis tiek jis išlieka gyvas asmeninis ryšys, kuris pranoksta bet kokius savojo aš iki tol sukauptus patyrimus. Jis yra vidinis bendravimas su Tuo tikruoju ir realiu Kūrėju, kurį ir atrado mirtingasis savo viduje. Štai toks jūsų patyrimas ir yra raktas ir garantija mums tikrinant jūsų apsisprendimą. O ne tai, koks jūs esate geras ar blogas.“( Ten pat, 242-02-07)
“Visada turėkite omeny, kad jūsų šitas gyvenimas dabartiniame pasaulyje yra tik pats pirmasis. Nors jūs, daug kas, tikite reinkarnacija, kurios nėra, tačiau šitas pradinis pasaulis jūsų kelyje į Tėvo amžinybę, turi PAČIĄ SVARBIAUSIĄ VIETĄ JŪSŲ ASMENINIAME KELYJE.” (Ten pat, 216-06)
“Aš renkuosi savo vaikus labai atsakingoms misijoms jiems šito net nežinant nuo pat vaikystės, nes tik vaikystės metais sukauptas imlumas tiesai ir meilei, laisvos valios pasireiškimui, yra būtent tas pagrindas ir garantija, kad Mano sūnus ar dukra šitą misiją, kurią jam esu numatęs, įvykdys taip, kaip esu jam ar jai suplanavęs.“ (Rojaus Trejybė Akimirkos Amžinybė, 115-05)
Mes tiesiog negalime bėgti kažkur į ateitį svajonėmis apie geresnį save, nes tai mūsų nekantrumo pasireiškimas kuris yra gyvulinio proto savybė, mes turime mėgautis PROCESU pasitinkant save vis labiau atsiskleidžiantį dieviškosiomis charakterio savybėmis kurias PALAIPSNIUI pajunti savyje. Ir toji akimirka, kada savyje patiri bet kokį pasikeitimą yra verta kiekvienos tavo įdėtos pastangos. Tam, kad geriau suvoktum pats save mums yra suteiktos visos pačios palankiausios sąlygos jau dabar, šią akimirką. Ne rytoj ar kitame pasaulyje, dabar.
„Tėvas ir aš tik kviečiame, ir vis raginame, nebijoti žengti link mūsų. Mes jums suteikiame milžinišką paramą. Tik jos neatstumkite, o priimkite. Mūsų visa veikla yra skirta pagalbos teikimui, o ne apsunkinančių barjerų statymui, kad tik jums būtų sunkiau prie mūsų prasibrauti.“ (Jėzus Kristus Kalbu Jums Vėl, antrasis leidimas, 288-01-02)
Padėkime sau dar giliau įtikėdami į Rojaus Trejybę-AŠ ESU. Padėdami sau tapti šviesesniais, savo pasikeitusia gyvensena mes tuo pačiu padėsime ir Rojaus Trejybei-AŠ ESU, ir Šeimininkui Sūnui Kūrėjui, ir mūsų mokytojui Algimantui – per vis daugiau nušvitusius mus artinant tą akimirką kada visa žmonija gyvens Algimanto NAUJĄJA ŽINIA skelbiama visam pasauliui – KŪRĖJAS YRA GYVAS, IR YRA KIEKVIENO VIDUJE, IR GALIMA JĮ ATRASTI SAVYJE KIEKVIENAM.
„Mūsų bendra su Tėvu visatos šeima yra suvokiama ir patiriama jums, kiekvienam, tik tada, kada jūs patys trokštate iš visos širdies prisijungti prie mūsų šeimos ir tapti jos pilnateisiais nariais. Tačiau jūs turėtumėte žinoti, kad Tėvo šeimoje nėra vietos tinginiams, kurie nenori atsiduoti šeimos bendrabūviui, kuris ir kuria visos šeimos gerovę, paremtą tarnavimu ir gilumine Tėvo meile. (Jėzus Kristus Kalbu Jums Vėl 313-05)

Su meile, Vita








vvita
2015-04-07 01:08:18

Komentarai

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal