Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Apie Jėzų: "Vieni sakė, kad jis yra geras žmogus; kiti gi sakė, kad jis yra pranašas...dar kiti sakė, kad jis yra piktavalis įkyruolis, kad savo keistomis doktrinomis jis klaidina tautą." Kodėl šitaip nevienodai vertino Jėzų?

Apie Jėzų: "Minios, kuri klausėsi mokymų, nuomonės išsiskyrė. Vieni sakė, kad jis yra geras žmogus; kiti gi sakė, kad jis yr apranašas, kai kurie sakė, kad jis tikrai yra Mesijas, dar kiti sakė, kad jis yra piktavalis įkyruolis, kad savo keistomis doktrinomis jis klaidina tautą." 1790-02
Kodėl taip nevienodai, ir net priešingai, vertino žmonės Jėzų, nors klausėsi visi to paties mokymo?


Algimantas
2006-08-06 15:50:46

Komentarai

Taip mielas Vaidai, tu esi tikrai visiškai teisus. Labai džiaugiuosi tavuoju žengimu šituo šviesos ir meilės keliu, kuriame pats matai,kiek laukia mūsų visų darbų, kad tamsa pavirstų šviesa, kad kuo daugiau mūsų sielos brolių suprastų, kad reikia bijoti ne šviesos, o priešingai, visą laiką būti užsimerkusiems, kada vis daugiau ir daugiau mūsų sielos brolių šitą pačią šviesą matys, ir patirs, be jokios baimės, o su meile.

Algimantas
2006-08-11 21:41:41



Taip, pritariu kad labiau dvasiskai pazenge zmones labiau suprato jo kalbas, o tie kurie mazai mastydavo apie tokius dalykus, tiems ir morale galejo atrodyti erzinanti. Bet tai rodytu, tu zmoniu dvasini supratima, pazengima i prieki.
Ir man atrodo kad zmogus gali buti toli pazenges dvasiškai, bet nebuti suprates kad jo viduje jam padeda minties derintojas ar dar kas, jo veiksmai gali eiti is vidaus, bet jis nebuti gimes is dvasios, ir nors jis nesuprastu taip gerai tuos Jezaus mokymus kaip tie kurie atrade ir gime is dvasios, bet gana gerai. Tevo savyje atradimas ir gimimas is dvasios yra kaip laipteliai, bet visi laiptai - tai dvasinis zengimas i prieki, ir nuo jo priklauso sugebejimas ji atpazinti ir kituose vietose.

Vaidas
2006-08-11 19:56:15



Jėzų nevienodai suprato skirtingi žmonės dėl to, kad jie nebuvo gimęs iš dvasios ir prieš tai nebuvo atradę Tėvo savyje.
Kol stinga šitos esminės jungiamosios grandies iš Tėvo, atrasto savyje, tol žmogus klausosi MATERIALIA klausa ir matuoja tik MATERIALIU matu, kuris atitinka jo asmeninį išsivystymo lygį. Dėl to tie, kurie dvasiniu keliu nežengė iš viso, tiems Jėzaus mokymai buvo atstumiantys ir priešingi jų vidiniams virpesiams. Jie tiesiog buvo nepajėgūs suvokti tokių nuostabiausių mokymų, kurie kelė sielą į meilės visiems skrydį, kad šitas nesugebėjimas suvokti, ką jis ten šneka jiems kėlė ir susierzinimą, ir panieką, ir norą jį visaip apšaukti pamišusiu ar netvarkos ir maišto organizuotoju.
Beje, lygiai tas pats ir dabar tebegalioja dvasinės šviesos ir meilės imlumui. Tą taip pat įrodo ir kai kurių Forumo dalyvių nuostatos ir veiksmai.
Tuo tarpu daugiau pažengusiems Tikrovės pažinimo kelyje, Jėzaus mokymai buvo paguoda ir sustiprinimas. Jis jautė Jėzaus geranoriškumą. O kada tik šitoks geranoriškumas pajuntamas, tada atsiranda nusiraminimas ir didesnis atsivėrimas savo siela tiems iš Jėzaus aklidusiems Tėvo meilės virpesiams. Ir jie, nors ir nesuvokdami jo mokymų nei prasmės, nei gelmės, jausdavo ramybę patys. JIe pajusdavo, kad šitas ŽMOGUS kalba su GALIA IR IŠ SAVĘS. Tačiau jie nagalėjo suvokti Jėzaus evangelijos žinios - Dievo Tėvystės ir žmonių brolystės." Jiems pati žinia atrodė perdaug nereali, kad net ir šunį-pagonį reikėtų laikyti savo sielos broliu. Dėl to, vienus tokia evangeija siutino, kitus, priešingai, ramano ir guodė, stiprino ir kvietė eiti pirmyn su Tėvu.
Ir norėdamas pajusti Jėzaus mokymų DVASIĄ IR GELMĘ, ŽMOGUS IŠ PRADŽIŲ TURI ATRASTI TĖVĄ SAVYJE, O TADA GIMTI IŠ DVASIOS. Ir tuomet jis išgirsta nuostabią dieviškos meilės melodijos giesmę, kurią ir sudaro Jėzaus mokymai.

Algimantas
2006-08-11 15:40:13



Manau niekas galbut neturejo sugebejimo tiksliai suvokti kas jis is tiesu buvo, ir sprende apie ji pagal savo supratima, kuris kiekvieno buvo skirtingas. Zmones nera kvalifikuoti nuspresti tiksliai ir be klaidos, bet jie bando tai apibudinti taip kaip jie tai supranta, ar i ka tai panasu, o gal pasikliauja intuicija. Bet viskas kyla iš požymių būdingų zmogui, ar tekstui, mazdaug "kokie jo vaisiai". Dar cia galbut tiktu, kad zmogus neturintis kokios vertybes, negali suprasti tos vertybes kitoje vietoje, pvz muzikantas muzika uzsiemes 30 metu, gali nesuprasti tapybos meno rusiu. Taip ir cia nebutinai, zmones nenusimanantys dvasineje srityje gali suvokti ta vertybe kitame zmoguje ar kitame saltinyje.
Kaip sakydavo nusvite zmones, tai "netikekite manimi, patirkite tai patys". Kad ir dabar osho, sako tapati, jei uzmezgate rysi su dievu, jis jum kalba tai kame yra tik sviesa, jis apreiskia vaizdinius kuriuose viskas matoma tai kas ir rasoma, ar gali buti didesnis to patvirtinimas. kokio dar reiketu? Netikekite, isitikinkite patys. O jei jus net nebandote isitikinti, tai.. i ka tai panasu?

Vaidas
2006-08-08 22:33:32



Noeiu jus sugrąžinti prie svarbesnio klausimo, kurį linkę dauguma praleisti pro ausis, nors jis yra labai svarbus - kodėl Jėzų vieni laikė pranašu, kiti net Mesijumi, o dar kiti piktavaliu įkyruoliu, savo keistais mokymais klaidinančiais tautą? Ar ne tokiu pačiu paskutiniu kaltinimu, kai kurie iš jūsų, kaltinate ir Urantijos Knygos apreiškimą žmonijai, prie kurios atsiradimo prisidėjo tiek Tėvas, tiek Jėzus suteikdami mandatus tio unikalaus apreiškimo perteikimui?

Algimantas
2006-08-08 22:04:24



Galbut daug kas priklauso nuo isankstines nuomones, ir zmogaus sielos troskimu, jos nusistatymo. Kai zmogus siekia konors gero gyvenime, jis ir is kito zmogaus kalbancio apie ismiti ar mokymus, stengiasi izvelgti ir isgirsti tai kas galetu jiem buti naudinga, kas galetu buti tiesa, teisingumas, ar geris, ar meile zmonem. O tie kurie nepasitiki, tie kurie saugosi ir bijo is baimes savo priesu, saugosi kad ju kasnors neapgautu, tai jie stengiasi izvelgti kanors blogo, ir pastebeje kokia minti, ar zodi, ji asocijuoja su kokiu kitu reiskiniu, bando daryti isvadas kad tik irodyti kad jis teisus kad tikrai tas kalbandytis klysta. Pavyzdziui esu sutikes zmogu, kuris apie krikscionybe pasakojo, kad dievo reikia bijoti, o kad dievas butu mylintis, kad jis tik myletu mus, tai cia gali buti velnio apgaule. Tai atsiprasau kas panasiau i velnia baime ar meile? o kas i dieva? kiek toli zmones gali nueiti su savo kvailystem..

Vaidas
2006-08-07 17:11:38



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal