Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Algimanto susitikimo su Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos dešimtokais garso įrašo iššifruotas ir išrašytas tekstas, 2015 11 19. Susitikimo garso įrašas yra patalpintas svetainėje www.urantija.lt

Mokytoja:
Noriu dar kartą jums priminti, ką jūs visi taip puikiai žinote, kad pavasarį jūsų laukia egzaminas, laukia kalbėjimas, ir tai iš tiesų yra gana sunkus dalykas. Liaudies išmintis sako, kad žmogų sutinka pagal drabužį, o išlydi pagal jo kalbą. Kai esame dešimtokai nelabai mąstome nei ką kalbame, nei kaip sakome. Todėl labai norėtųsi, kad jūs išmoktumėte ne tik kalbėti, bet ir išgirsti kas yra kalbama.

Šiandieną mūsų pamokoje, integruotoje mūsų pamokoje, yra svečias – Algimantas – jis jokių titulų nenori, ir nepripažįsta. Tiesiog – Algimantas, kuris labai labai daug žino įvairiais klausimais, ir šiandieną tiesiog pakalbės su jumis, o ką jums daryti, mokytojai jums sakė. Taigi, prasmingos mums valandos. Prašome, Algimantai.

Algimantas:

Ačiū.

Pradėsiu nuo to, kad paprašysiu jūsų leidimo man keletą sekundžių nugrimzti į tylą.

(Algimanto paaiškinimas jau skaitant šio išrašyto teksto korektūrą - Tylomis aš pagarbinau Kūrėją – Rojaus Trejybę-AŠ ESU – IR MELDŽIAU, KAD BŪTENT KŪRĖJAS IR KALBĖTŲ MANO LŪPOMIS ŠIEMS GIMNAZISTAMS, IKI TOL TOKIŲ DALYKŲ NEGIRDĖJUSIEMS).

Ačiū.

Tyla yra pati giliausia gydymo, mąstymo, suvokimo aplinka.
Nėra skambesnės gaidos kaip tylos gaida.
Nėra nieko kas būtų pranokstantis tyla, nes tik tyloje gimsta mintis.
Šiandien mes turime tokią aplinką, kuri yra pilna sumaišties, chaoso – jūsų mintys trūkinėja, jūs negalite nuosekliai suausti jų į nuostabius raštus, kad kiti galėtų pasigerėti jūsų raštų audiniu.
Jūs turite nuostabų amžių. Tai yra tas amžius kada vyksta jūsų tyrinėjimas – aplinkos. Aplinka yra TIKROVĖ. Bet ją dažnai sulaužo – jūsų tėvai, jūsų mokytojai, jūsų draugai, jūsų gatvė, politikai, verslininkai, daktarai – sulaužo – ir jūs gyvenate sulaužytoje tikrovėje. Sulaužyta tikrovė vadinasi ILIUZIJA. Aš noriu jums atkreipti dėmesį į tikrovę, kad jūs iš iliuzijos galėtumėte, patys dėdami pastangas, gyventi tikrovėje, kurioje nėra ligų, nėra skausmo, nėra liūdesio, nėra kančios, nėra paranojos.

(Algimanto paaiškinimas jau taisant šio išrašyto teksto korektūrą – prieš susitikimą vienas gimnazistas skundėsi, kad jam yra paranoja, todėl būtent šis žodis ir buvo pavartotas to gimnazisto sustiprinimui, kad jo paranoja gali ir išnykti.)

Jeigu jūs norite, jūs galite gyventi šitoje tikrovėje, jeigu norite, renkatės - savo laisva valia - iliuziją, JŪSŲ valia.
Kodėl yra sumanyta tikrovė? Ne žmogus ją sumanė. Sumanė Kūrėjas. KŪRĖJAS. Vieni Jį vadina Dievu, kiti Jį vadina, arabiškai, Alachu, treti Jį vadina Proto Šaltiniu, ketvirti – Energijos Šaltiniu, Išminties Šaltiniu. Vardas neturi prasmės – Jis yra ŠALTINIS. Todėl jūs turite viduje JO DOVANĄ - kiekvienas - ASMENYBĘ.
Asmenybė – tai ne tas matomas pavidalas. Jūs ir gimę, kaip mažyliai, buvote ta pati asmenybė, kokia yra šiandien jūsų čia atėjusi. Tik mes bendravimui vieni su kitais turime materialų pavidalą, bet nesame mes tas pavidalas, mes esame ta asmenybė, kuri jaučia skausmą, džiaugsmą, liūdesį.
Kūrėjas kuria visą tikrovę iš virpesių, o virpesius sudaro ENERGIJA. Kūrėjas yra Energijos Šaltinis.
Kas yra kostiumo medžiaga? Tai yra kita energijos forma. Kas yra mano žodis? Tai yra ENERGIJA, kurią aš suteikiu – jūsų klausa girdi tą energiją, transformuoja į jūsų supratimą. Jeigu jūs norite iš tikrųjų suprasti, jūs einate į mokyklą, į gimnaziją. Jeigu norite save išreikšti, jūs tai, ką išmokstate, realizuojate savo gyvenime – jeigu gimnazija jums suteikia tokių išminties klodų, kad jūs galite juos taikyti kasdieniame gyvenime. Jeigu jūs negaunate tų klodų, tada žiovaujate, paranoja skundžiatės, norite kitus nustelbti.

(Algimanto paaiškinimas jau taisant šio išrašyto teksto korektūrą – vienas gimnazistas pradėjo žiovauti, todėl jam ir buvo taikomas būtent šis žodis)

Tai čia yra kvailystė. Kodėl? Todėl, kad mes gauname iš Kūrėjo pačius aukščiausius energinius virpesius. Jeigu aš pasakysiu jums žodį – keiksmažodį – jūs reaguosite vienaip, jeigu aš pasakysiu jums pagiriamąjį žodį, jūs reaguosite kitaip. Kas tai yra? Energija, bet ji perteikta per žodį. Jeigu aš jums sakau, kad jūs niekam tikęs, nieko nesugebate, jums nebus to akstino – noro – ko nors siekti. Ir jeigu jums tą patį sakys tėvai – nuo ryto iki vakaro – draugai, jūs patirsite nusivylimą, kad iš tikrųjų jums nieko neišeina, o jeigu jus akins – jums neišeina, jums sakys tėvai, draugai – na, nenusimink, dėk pastangas, nepergyvenk, dėk pastangas – ir jūs, kaip ir ta varlė, sumušusi iš grietinės sviestą, išsikapanojo iš to kibiriuko, ir neprigėrė.
Tuoj aš jums parodysiu vieną tokį paveikslą, (Algimanto paaiškinimas – PAGRINDINĖS VISATOS VAIZDINYS, ATLIKTAS KOMPIUTERINĖS GRAFIKOS BŪDU) kad jums būtų geriau suprasti apie ką aš kalbu, nes šiaip jau tokių dalykų jūs niekur neišgirsite, niekas jums jų neaiškins, bet jums reikia turėti platesnį kontekstą, kas yra ta TIKROVĖ, kad jūs suprastumėte, kodėl esate čia.
Taip, pasižiūrėkite, čia yra dabar apgyvendinta Kūrinija, čia yra ta kosmose dalis… Jūs astronomiją turėjote, ar ne? Jūs nežinote kas yra šviesmetis? Žinote? Tai čia yra Supervisata, kurios skersmuo yra penki šimtai tūkstančių šviesmečių. Reiškia, trys šimtai tūkstančių kilometrų per sekundę greičiu, visus metus, be sustojimo, skrieti reikės penkių šimtų tūkstančių metų perskrieti štai šitą Supervisatą. Tokių Supervisatų yra septynios, ir jos skrieja aplink Kūrinijos, visos Kūrinijos Centrą – tai yra Kūrėjo buveinė.
Kūrėją sudaro Keturi Asmenys – Pirmasis Šaltinis ir Centras, Antrasis Šaltinis ir Centras, Trečiasis Šaltinis ir Centras, ir Visuminis Šaltinis ir Centras – AŠ ESU. Kad žmonėms būtų lengviau tą suprasti, o šitame skliaute yra planetų su žmonėmis vienas trilijonas, arba kitas skaičius, tūkstantis milijardų, ir tokių skliautų yra septyni. Jie niekur negali pabėgti nuo Kūrinijos Centro absoliučios traukos. Tarpusavyje šitie skliautai – štai, šitas dangaus skliautas, tai yra viena šitoji dalis – tarpusavyje skliautai nesusiję. Tiktai Kūrinijos absoliuti trauka iš Rojaus – tai yra ta buveinė, vadinama Rojumi – palaiko šituos skliautus nei nutolusius vieno kito daugiau, nei priartėjusius, visą laiką tokiame pačiame atstume. Štai čia prasideda žemesnis traukos lygis – linijinis, kada kosmose didesnis kūnas traukia mažesnį.
Ir čia yra daugybė veiklos. Norint, kad tu galėtum atlikti atitinkamą užduotį, tu turi nusimanyti kaip tą energiją iš to paties Šaltinio – Kūrėjo. Transformuoti, manipuliuoti (energiją), kad atliktum tą užduotį.
Kada mes pasieksime šitą Centrą – čia yra mūsų tikrieji namai, mes juos pasieksime po daugybės milijardų (metų), po prisikėlimo – per mokymus – per MOKYMUS. Dabar jūs pradedate mokymą čia, šituo pavidalu – gimnazijoje - bet ateis tas momentas, kada jums bus suteikiama ryškesnė šviesa, ir bus toji akimirka, kada jūs – mes visi – skriesime kosmine erdve - aš jums sakiau skersmuo penki šimtai tūkstančių šviesmečių – mes skriesime patys, būdami sąmoningi, greičiau negu šviesos greičiu, laviruodami tarp žvaigždynų, individualiai.
Štai kokia – Kūrinijos TIKROVĖ, kurią pažinti, reikalingi tokie greičiai, nes dabar ji plečiama. Štai apačioje pavingiuota tokia, kaip banga, o čia, viršuje, keturios tokios juostos – išorinėje kosminėje erdvėje vyksta plėtimas Kūrinijos. Dabar energijos viesulai – uraganai – vyksta, ir tas darinys bus šimtus tūkstančių kartų didesnis negu kas yra šitoje vietoje – penki šimtai tūkstančių šviesmečių skersmuo. Ir ten mes būsime dvasiniais mokytojais – TEN – naujos kategorijos – KOKYBĖS – mirtingiesiems, MOKYTOJAIS būsime. Tai įsivaizduokite.
Jūs dabar čia gaunate žinių iš savo mokytojų, tas žinias turite susieti su gyvenimu, jeigu nepavyksta susieti, gali būti problema mokymosi procese – jūsų nesudomina, reiškia, tie dalykai galbūt yra perdaug sausi, perdaug teoriniai, o gyvenime Kūrėjo sumanyta taip, kad mokymosi procesas būtų visuomet ĮDOMUS, nes jeigu jis bus monotoniškas, jūs negalėsite suprasti, jums nuobodulys nustelbs, ir jūs norėsite bėgti tolyn. Mokykla – gimnazija – turi būti TRAUKOS CENTRAS – jūs norite sužinoti DAUGIAU negu galite sužinoti aplinkoje, namuose. Kodėl? Todėl, kad mokytojai turi pateikti žinias, SUSIETAS Į BENDRĄ, VIENTISĄ GYVĄ SISTEMĄ, kur visi dalykai – geografija, biologija, matematika, lietuvių kalba, anglų kalba – susieti į bendrą, gyvą sistemą. Bet šito neužtenka – jie turi būti susieti taip pat ir su KŪRINIJOS gyva sistema.

Žiūrėkite, jūs dažnai girdite tokį dalyką, kad Lietuvoje kyšininkauja. Kyšiais sprendžia įvairias problemas. Problemų neišsprendžia. Tie žmonės, kurie pasirenka – savo laisva valia – sprendimą duoti kyšį arba kitas – imti kyšį, jie iškart patiria stresą, kada tą daro pirmą kartą. Kodėl? Įtampa – pagaus-nepagaus, išaiškins-neišaiškins, ir ta įtampa – tai yra žemo energinio dažnio virpesiai. Į tai reaguoja kiekviena fizinio kūno ląstelė – širdis daužosi, spaudimas kyla, raudonis išberia visą kūną. Kūrėjo sumanyta, kad šitas pavidalas neturėtų JOKIŲ LIGŲ, šitame pasaulyje, kad gyventų minimum tris šimtus metų – MINIMUM – šiaip tai gali būti ir penki šimtai metų. Kodėl? Mokymosi procesas yra skirtas tam, kad jūs siektumėte VISUMINIŲ, SISTEMINIŲ ŽINIŲ, kurias taikote savo kasdienėje aplinkoje, o paskiau, augdami, įgyjate patyrimu daugiau išminties, ir tą išmintį, kad perteiktumėte jaunajai kartai, jūs nebeturite kada, jums reikia iš čia išeiti – tai trisdešimt metų miršta žmonės, tai keturiasdešimt, tai šešiasdešimt, tai septyniasdešimt, sako, šimto metų tai jau ordinus klijuoja, bet jis jau nebeveiklus – o šimtametis turi būti ENERGINGAS, GALINGAS, jis savo ta veikla – ir PATIRTIMI – dalinasi su jaunimu, nes jo išmintis yra papildyta PATYRIMU, KO NETURI JAUNOJI KARTA.
Tai dėl to Kūrinija taip sumanyta, kad turi nušvisti į vis ryškesnį ir ryškesnį Kūrėjo aukšto dažnio energinių virpesių pasireiškimą, nušvintant kiekvienam individui asmeniškai. Nėra taip, kad automatiškai visa Kūrinija nušvinta – NE – kiekvienas, kiek deda pastangų, individualių, jis šviesina visą Kūriniją.
Ir dabar tas, kuris ima kyšį, kuris duoda, jis vietoje to, kad gyventų aukštesnio dažnio virpesiuose, ir ląstelė, kad jaustų – kaip sumanęs Kūrėjas – palaimos veiklos lauką viduje, ji jaučia įtampą – stresą. Reiškia, tas kyšininkas šimtu procentų susilauks pasekmių – subyrės jo fizinio kūno sveikata. Tai yra garantija, nes visoje Kūrinijoje yra vienas įstatymas – meilės įstatymas – MEILĖS. Ir vienas principas – priežasties-veiksmo-pasekmės. Ir jeigu ląstelė jaučia įtampą, reiškia, tas mirtingasis neturi gyvo ryšio su Kūrėju, su SAVO asmenybės Šaltiniu; neturi gyvo ryšio, kadangi niekas jo nemoko.
Kūrėjas tai yra ne abstrakcija, nors Jis neturi pavidalo, neturi formos, neturi kūno, bet Jis yra Asmenybė – Asmuo. Su Juo galima bendrauti. Ir galima gauti iš Jo mokymus. Kodėl? Todėl, kad Jis padovanoja Savo dalelę, Savo dvasią, vaikeliui, kuris pirmą priima moralinį sprendimą – vienas priima trejų metų, kitas penkerių, kitas septynerių metų. Ką reiškia moralinį sprendimą? Jis pasirenka gėrio veiksmą. Pavyzdžiui, jis mėgsta žaisti su savo žaislais arba kompiuteriu, ateina draugas, sako – tu pažaisk. Štai – moralinis sprendimas – jis atitraukia tą daiktą nuo savęs ir pasidalina su kitu. Tai yra aukštesnio energinio dažnio virpesiai tame vaikutyje. Ir tą pqčią akimirką jis gauna Kūrėjo dvasią. O su to vaikelio proto modeliu, tame Centre – Rojuje – jau tas Kūrėjo fragmentas – jis vadinasi Minties Derintoju – jis jau susipažino su to vaikelio proto modeliu, ir jis žino, kaip tas vaikelis užbaigs gyvenimą šitame pasaulyje. Ir tas Kūrėjo fragmentas visą laiką veikia mus – VISĄ LAIKĄ. Bet dieną, jeigu tas vaikas nuo mažumės būtų pripildomas šeimoje šviesa, mokykloje, gimnazijoje – šviesa, tarp draugų – šviesa, jis sužydėtu nuostabiu žiedu – būtų santarvė, būtų supratimas, kas yra mokymosi procesas, kad tu galėtum žengti Kūrėjo ritmu, ir taip, kaip veda Kūrėjas. Dabar žmonija eina į priešingą pusę, į priešingą pusę todėl, kad nejaučia vedimo iš vidaus – Kūrėjo. Todėl duoda kyšį, ir galvoja, kad viskas pasibaigia. Pasirodo – NE. Tie žemo energinio dažnio virpesiai, kurie yra spinduliuojami – mes esame kaip elektrinės, kaip generatoriai, mes spinduliuojame energijos virpesius, ir kada mes sugrįžtame į namus ...
Žiūrėkite, jeigu jūs kažkur pajutote, kad jus kažkas sumenkino, jūsų viduje būsena sujaukta. Tai yra žemo dažnio energiniai virpesiai. Jūs juos taip pat skleidžiate aplinkai. Viskas susieta į bendrą, gyvą sistemą. Jūsų sprendimas įtampos sąlygomis visuomet bus klaidingas, kadangi jūs negalite ramiai apmąstyti, priimti sprendimą, matydami platesnį kontekstą, platesnį aplinkos lauką. Ir dabar, tas, kuris duoda kyšį, kuris priima kyšį, jis su žemo energinio dažnio virpesių būsena – BŪSENA, o ne protu, ką jis sugalvoja – jis sugrįžta į namus, ir spinduliuoja tuos virpesius. O ten yra, sakykim, žmona, vyras, vaikas, ar vaikai, tėvai, nesvarbu, tie virpesiai eina jiems, ir toje aplinkoje bus sujaukta energinė lauko išraiška – sujaukta, kadangi Kūrėjas numatė vis šviesinti aplinką, o ten yra kaip pelkė, ir toje pelkėje ... Iš kur atsiranda, žmonės nežino, iš kur vėžio kilmė, arba tuberkuliozė, iš kur tos tuberkuliozės lazdelės? Nežino šaltinio. Iš kur virusai atsiranda? Kasmet yra siaubas – gripo virusas ateina! Iš kur jis kyla? Jis kyla toje terpėje, kur yra žemo energinio dažnio virpesiai – iš ŽMONIŲ BŪSENOS. Kuo savanaudiškesnis žmogus, kuo jis nori daugiau sumenkinti kitus arba kvailioti kitų sąskaita, tuo jo viduje yra sujaukiamas visas energinis laukas, tuo jis turės sutrikusią sveikatą, prastesnį mąstymą – jokios kosminės įžvalgos. Visa tai atsispindės jo BŪSIMOJOJE šeimoje, jo BŪSIMUOSIUOSE palikuonyse, jo gyvybinė potencija ir sėkla bus daug menkesnė, biologine prasme. Reiškia, vaikai gims paliegę vien dėl to, kad jis kvailiojo mokykloje, paversdamas, kaip pajacas, visą tą procesą, kuriame jis pasijunta didvyriu, kada kiti iš jo kokių nors svaidomų replikų šaiposi. Viskas yra susieta su tuo, kad jumoras, jis reikalingas, bet jumoras turi PAKYLĖTI, bet jeigu jumoras yra ciniškas, sumenkina kitą, tai yra prieš Kūrėjo valią. Jeigu jumoras atpalaiduoja įtampą, ir sustiprina visus, kad jie, pasijuokę, ir junta daugiau energinę įkrovą, kad galėtų panaudoti šitą energinę įkrovą šviesos labui, tai yra tinkama kryptis, to jumoro, ir tai lengva patiems patikrinti.
Dabar, kada mes kalbame apie GYVĄ KŪRĖJĄ, ir GYVĄ ASMENYBĘ, reiškia, tarp dviejų asmenų galimas bendravimas. Galima išgirsti Kūrėją, ką Jis sako – galima išgirsti tą Kūrėją, kuris Savo dalelę yra padovanojęs, ir toji dalelė mus veikia, kiekvieną, miego metu, kada mūsų sąmonė atjungta, nes kada esame sąmonės būsenoje, mes užsiimame materija, kad negirdime, ką mums sako Kūrėjas. Tai Jis pasinaudoja ta aplinka, kada mes savo dėmesį atjungiame miegodami, ir mums perteikia šviesos mokymus, su sąlyga, jeigu nėra sapnų. Sapnai – tai yra jūsų sujaukto, chaotiško gyvenimo fragmentai, atspindžiai pasąmonės lygiu.
Žmogus, kada eina gyvuoju keliu – o aš tą vadinu gyvuoju keliu – vykdydamas Kūrėjo valią – suliejęs savo valią su Kūrėjo – jis nebesapnuoja. Tai yra nuostabi būsena, kada tu esi laisvas nuo bet kokių sapnų – nuo ILIUZIJOS.
Tai jūsų yra nuostabus dabartinis etapas, kada jūs galite suvokti, jūs negalite apgauti patys savęs, jūs žinote, koks jūs esate, kiekvienas. Jūs galite užsidėti kaukę vienas prieš kitą, net prieš tėvus savo, prieš mokytojus, bet jūs prieš save negalite užsidėti kaukės, bet DAR MAŽIAU jūs galite užsidėti kaukę prieš Kūrėją, nes Jis pažįsta jus iš vidaus, ir žino, kuo jūs būsite po ŠIMTO TŪKSTANČIŲ metų, kada jūs jau būsite pažadinti – jau šitas pavidalas bus pakeistas į aukštesnį energijos apvalkalą.
Mano tikslas – kodėl aš su jumis kalbuosi – kad jūs PLĖSTUMĖTE MĄSTYMĄ, kad jūs IŠSILAISVINTUMĖTE IŠ DOGMŲ, kad jūs turėtumėte LAISVĘ MĄSTYTI ŠVIESOS KRYPTIMI – ŠVIESOS VEKTORIUMI.
Dabar yra išvis bAndos – BAANDOS – aplinka, bet bAndos aplinka yra visur, ne tik Lietuvoje, tas pats ir Amerikoje, tas pats Rusijoje, tas pats Kinijoje. BAndos aplinka – kada stipresnis diktuoja valią silpnesniam. O šitas vektorius yra KLAIDINGAS.
Kada jūs einate šviesos keliu – tuo gyvuoju keliu – jūs tada žiūrite savuoju patyrimu, ir jūs, būdami savimi, nebesiekiate jokios įtakos KITIMES – kad jūs darytumėte – demonstruodami savo populiarumą, savo sąmojingumą – savo kažkokią tai galią, fizine prasme, bet jūs norite remtis į Kūrėjo vedimą iš vidaus. Kūrėjas žino, KO jums reikia GERIAU negu jūs PATYS galite žinoti. Tą galite patikrinti. Bendravimas su Kūrėju yra nuoširdžiai kreipiantis į Jį kaip į Asmenį. Kokiu vardu Jį įvardinsite, nesvarbu, galite pavadinti Tėve, galite pavadinti Energijos Šaltini, galite pasakyti kreipinį Šaltini, čia jūsų reikalas. Ir štai galite pasakyti – Algimantas šiandien šnekėjo, ir mes mažai ką supratome, bet aš noriu patikrinti, ar jo žodžiai iš tikrųjų yra tikri, ir atpasakoti mūsų pabendravimą. Tai bus jūsų MALDA.
BENDRAVIMAS – TAI YRA MALDA. Žodžiai nereikalingi YPATINGI. Kada jūs su tėvais kalbatės, arba su draugais kalbatės, jūs ieškote žodžių? Pasakysiu tą žodį, kad jis būtų iškilmingesnis – ne, jūs kalbate tai, kas jums yra svarbu. Tai Kūrėjas taip pat yra tas jūsų TĖVAS ir MOTINA. Tik jūs šito NEŽINOTE, nes jums niekas šito nesako. Tai Jis ir pasirengęs klausyti, ką jūs NUOŠIRDŽIAI Jam atveriate.
O kad išgirstumėte, KĄ JIS jums pataria, jūs turite patirti TĄ TYLĄ, tą tylą tik ramioje būsenoje – BŪSENOJE – ne tai, kad jūsų kūnas sėdi, o viduje būsena NEJAUČIATE ramybės. Ramybė – juntama.
Tada ateis akimirka, kada jūs išgirsite, KĄ jums pataria, KAIP jums reikia kiekvienoje akimirkoje iš tikrųjų būti pačiam savimi – SAVIMI – nekopijuoti kitą, nekopijuoti kažkokį autoritetą – būti SAVIMI.
Kiekvienas yra unikali asmenybė. KOPIJŲ NĖRA. Viskas yra ORIGINALAS, ir jūs, kiekvienas, esate ORIGINALAS. Jeigu jūs mėginate kopijuoti, kad vienas kvailai ten paleido repliką, neįmanoma nukopijuoti, net broliai ar sesės DVYNIAI, jie yra NEPAKARTOJAMI, tai – ASMENYBĖS – kiekviena OROGINALI. Todėl kaukės, kurios egzistuoja tarpusavyje, jos rodo, kad jūs turite, tie kurie turi tas kaukes, turite nepilnavertiškumo kompleksą. Reiškia, jūsų mąstymas yra žemo energinio dažnio lauke. Jūsų veiksmai yra pagal aplinką nesubrendę, jūsų sprendimai yra daug menkesni, negu jūs esate iš tikrųjų geresni. Bet gėris neturi apribojimų. Šiandien esi geras, bet gali būti dar geresnis. Rytoj esi geresnis ar geresnė, poryt gali būti dar geresnė. Gėriui nėra ribų. Ir visa tai jūs susiejate su savo kasdiena.
Kada mes sakome – Kūrinija šviesinama šviesinant individą – o individas turi laisvą valią, tada jis pasirenka sprendimą kiekvieną veiksmą nukreipti visumos labui – ir aš galvoju, kaip aš galiu nukreipti tą visumos labui? Einu aš į stotelę, šiandien, prieš važiuodamas į gimnaziją jūsų, atvažiuoja troleibusas, tiesiai į balą, bet tokiu greičiu, kad paskiau tas troleibusas slysta ant pilvo, visą mane aptaško, ir šalia stovi jaunuolis, šiek tiek vyresnis už jus, ir jis pradėjo keiktis, nes ir jį aptaškė, o aš pradėjau melstis už tą vairuotoją. Ta pati situacija, bet reagavimas kitoks. Jis sudirgo, jis iškart turės tą žemo energinio dažnio lauką, padarys klaidingus sprendimus jau kitur, savo, galbūt, veikloje. Aš pasiunčiau aukštesnio energinio dažnio virpesius iš savęs BŪSENA, net ir tam vairuotojui, kuris vairuoja šitą troleibusą. Visa tai, kaip tu priimi sprendimą individualiai, nuo tavo būsenos priklauso.
Kada aš rinkdavau butelius – sudaužytus – įvairiose vietose, įvairiuose miestuose, einu gatve, matau sudaužytų butelių, aš nepraeinu, surenku – viską – ir aš galvoju, kas čia yra, kad visą laiką mano kelyje pasitaiko sudaužyti buteliai. Taip, bet aš galiu praeiti, turiu laisvą valią, bet aš galvoju, bėgs šuniukas, susipjaustys savo letenėlę arba žmogus gali susipjaustyti. Sudaužyti ir palikti yra blogio darbas. Surinkti, reiškia ištaisyti tą, ką padarei. O jeigu ne tu padarei ir surinkai, tai yra gėrio darbas – VISŲ LABUI. Ir buvo viena diena, kada aš norėjau išvengti šito. Aš gyvenu Žvėryne, ir einu saulėtą dieną, apie trisdešimt temperatūra, vidurvasaris, ir aš išėjau į miestą savaitgalyje, ir galvoju nueisiu aš ten, suplanavęs savo išėjimą, ir galvoju, ne, čia gali būti tų šukių, nes jau METAI laiko aš renku, ir na, per dieną būna taip, kad tris-keturis butelius surenku, skirtingose vietose. Aš jau net nusipirkau mažą tokį šepetuką, kad jau būtų (patogiau), nes susipjaustai rankas, nes ir mažiausias šukeles surenku. Ir galvoju – neisiu per seną Žvėryno tiltą, pasuksiu aš Vytauto gatve, nes, galvoju, ten tikrai bus ant to tilto šukių, nes ypač jaunieji, šeštadienį ten gi vestuvininkai yra, tai jie daužo tas šukes išgėrę šampaną, tai dar smulkesnės šukės yra taurių – ir pasukau Vytauto gatve, ir ten iškart – butelis sudaužytas, toliau – vėl – kitas. Tai aš ėjau dvi valandas, kepinant saulei, rinkau, ir tą dieną surinkau devynis butelius. Tai – mano rekordas, bet skirtingose vietose, ir tai truko dvi valandas, ir pamačiau, kad tą, ką aš buvau suplanavęs padaryti, jau nebėra laiko, ir mano išėjimas į miestą tuo ir užsibaigė. Aš pamačiau, kad iki Baltojo tilto atėjau ir sakau – viskas, aš grįžtu atgal. Tai aš nepadariau to, ką buvau užsiplanavęs, bet aš vis tiek neprasilenkiau su laisvos valios panaudojimu VISŲ LABUI. Ir aš prašydavau žmonių, sakau – Padėkite – įvairiose vietose, sakau – padėkite surinkti – surinkti šukes tai yra geras darbas. Sako – Ką, JŪS čia sudaužėte? Sakau – Aš nesudaužiau. Tai ko jūs renkate? Bus šlavėjai. Sakau – Tai negi mes dabar turime laukti, kol ateis ta šlavėja ar šlavėjas. Kodėl MES to negalime padaryti? Stovi – ponai – išsičiustiję – sustojimas, taip septyni – gal – žmonės – pilna šukių! Taip, sudaužytas alaus butelis. Sakau - Na, PADĖKITE surinkti. Su tokia PANIEKA į mane pažvelgė. O KĄ aš padariau NEPRIIMTINO, kad mane reikia PANIEKINTI? Ir NIEKAS nepadėjo.
Tai per tokius veiksmus aš tyrinėju žmones, tyrinėju žmones, KAIP jie reaguoja. Ir turiu jums pasakyti – LIŪDNA mano statistika.
Žmonės VISIŠKAI NEŽINO, kas yra MEILĖ, kas yra GĖRIS, kas yra GROŽIS, kas yra ta KŪRINIJA IR TIKROVĖ. Jie siekia naudos TIKTAI SAU. O tada tas pats dėsnis – priežasties-veiksmo-pasekmės – kerta ir jiems.
Šiandien – sprogimai Paryžiuje… KODĖL? Todėl, kad yra priežasties-veiksmo-pasekmės dėsnis. Bušas pradėjo bombarduoti Afganistaną, tai reikia jiems gintis. Ir ginsis, ir tų sprogimų bus daugiau ir daugiau.
NEGALIMA KERŠTAUTI, NEGALIMA Į BLOGĮ ATSAKYTI BLOGIU.
Nežinau kas iš jūsų esate tikintis į tą katalikišką sampratą, bet ten yra irgi pasakymas – NEŽUDYK – NEŽUDYK. Tai jeigu yra pasakymas, tai kodėl ŽUDAI?
Šiandien tankus perka Lietuva, Rusija jau įsijungė į amerikonų visą tą koaliciją, ir jie tikisi išspręsti konfliktą. Konfliktas – NE ČIA. Konfliktas YRA. Dabar šitą jums aš aiškindamas, aš kaip tik kovoju PRIEŠ terorizmą, o tie visi lyderiai – PASAULIO – nežino, KĄ REIKIA DARYTI.
Tai jeigu jūs atversite save Kūrėjui, ir būsite jautrūs tam vedimui iš vidaus, štai jūs ir būsite tvirti Šviesos, kurią patirsite iš Kūrėjo jūsų viduje, skleidėjai, ir tada, natūralu, nebus tos žemo energinio dažnio aplinkos.
(SKAMBA pamokos pabaigos skambutis)

Ačiū už dėmesį.

Ačiū Violetai už mano susitikimo su Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazistais garso įrašo iššifravimą ir išrašymą, kurį galite perskaityti, ir atspausdinti kitiems, kurie neturi galimybės pasiklausyti garso įrašo.
-----------------------------
Po kelių dienų mane pasiekė iš mokyklos žinutė, tad noriu pacituoti tiek mokytojos, tiek ir vaikų požiūrį į tai, ką išgirdo jie:
----------------------------------
Dėkoju už prasmingą viešnagę mūsų gimnazijoje, kitokį požiūrį į save, kitus ir pasaulį.
" Nieko nesupratau, apie ką kalbėjo", "Supratau - atstovauja kažkokią sektą". " Labai patiko pavyzdžiai iš gyvenimo, gaila, kad tiek laiko kalbėjo apie kosmosą, iš kur jis apie tai žino?".
Bet buvo ir kitokių nuomonių: " Mane labiausiai suglumino tyla, kad joje gali daug ką išgirsti, o svarbiausia pats save", " Niekada anksčiau nesusimąsčiau apie tai, ką Algimantas kalbėjo. Įdomu, kitoniška", " Susitikimas privertė pamąstyti, žiūrėti į mus supančią aplinką giliau". " Manau, kad paskaitysiu jo svetainę, gal net užduosiu klausimų." ir t. t.
Ir aš manau, kad susitikimas buvo ne veltui. Turėti kitokią nuomonę (jei apskritai ją turi) visada naudinga.
Ačiū už gražius atsiliepimus apie mūsų gimnazistus,- būtinai jiems perduosiu.
---------------------------
Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas apkabinimas.


Algimantas
2015-12-09 13:59:18

Komentarai

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal