Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

JAV Elkhardo miesto Konkordo vidurinėje mokykloje Kalėdų proga mokinių spektaklis uždraustas, nors JAV cenzūros ir nėra. Argi?

JAV Indianos valstijos Elkhardo miesto Konkordo vidurinės mokyklos mokiniai Kalėdų proga šiandien 2015 12 11 - turėjo parodyti savo programą. Ją intensyviai repetavo. Deja, jų spektaklis buvo sustabdytas. Mat viena nekrikščioniška šeima pasiskundė Fondui – Laisvė nuo religijos – kad šiame spektaklyje yra grynai religinė scena, rodanti Kristaus gimimą. Ir šis Fondas padavė mokyklą į teismą. O teisėjas priėmė sprendimą uždrausti tokios religinės scenos rodymą šiame spektaklyje, skirtame ne kam nors kitam, bet Kristaus gimimui.
Taigi, šis epizodas liudija iki kokio absurdo žengiama, kada degraduoja mirtingojo teisėjo protas, tos neįvardintos šeimos skundikės protas, kad net Kalėdų proga sukurtame spektaklyje negalima parodyti prakartėlės, negalima parodyti Jėzaus gimimo, nes tai, tariamai, įžeidžia tiek kitų religijų tikinčiuosius, tiek ateistus.
Tie patys ateistai Kalėdų dienomis neis į darbą ir neprotestuos, kad yra švenčiamos religinės šventės visoje šalyje, kur taip pat yra ir milijonai musulmonų, indusų, kinų, indėnų.
Ir kokia yra proto kvailystė turėti iš viso tokį Fondą – LAISVĖ NUO RELIGIJOS. Tai neegzistuojanti – TIKROVĖJE – laisvė NUO religijos. RELIGIJA ir KULTŪRA yra neatsiejama nuo civilizacijos. Tik religija ir kultūra gali būti menka, arba gyva ir šviesi. Tačiau nėra – ir būti negali – tokios civilizacijos, kurioje nebūtų iš viso jokios religijos ir jokios kultūros. Net laukinis turėjo savo lygio ir religiją, ir kultūrą.
Religiją turi ir ateistai. Jie nepripažįsta DOGMATINIO bažnytinio Dievo, tačiau savo NEIGIMU, jie tik patvirtina Kūrėjo buvimo FAKTĄ, nes tą, kuris neegzistuoja, kurio nėra iš viso, nebūtų ir ateistams jokio reikalo neigti. Neigiamas tik tas, kuris EGZISTUOJA, IR KURIS NEATITINKA NEIGIANČIOJO SAMPRATOS. Tad ir ateistų sampratos yra jų pačių atitinkama – negyva, kaip ir laukinių – religija. Ir kai kalbiesi su ateistais, jie virš visko iškelia mokslo faktus ir argumentus. Tačiau jų toks lėkštas ir paviršutiniškas mąstymas ir žvelgimas į aplinką iš viso iš akiračio išleidžia visų tų mokslo tyrėjų MEILĖS ŠALTINĮ IR CENTRĄ, kuris ir pripildo juos tuo nepaprastu noru TYRINĖTI IR SIEKTI NAUJŲ ŽINIŲ IR ATRADIMŲ. O juk mokslininkui turėtų būti būdingas NUOSEKLUS IR SISTEMINIS POŽIŪRIS. DEJA… Būtent tokiems mokslininkams yra taikomas pasakymas – praryja kupranugarį, o užpringsta UODU.
Štai toks uodu užspringęs ir su pilve prarytu kupranugariu buvo ir teisėjas, priėmęs tokį nuosprendį – uždrausti Kalėdų proga skirtame spektaklyje Jėzaus gimimo sceną prakartėlėje.
Jungtinių Valstijų konstitucija garantuoja religijos laisvę, bet ne laisvę NUO religijos. O šito TEISĖJAS neskiria, ir tuo pačiu pažeidė konstituciją – šalies pagrindinį įstatymą – jis pats. Konstituciją pažeidžia ir tas Fondas – Laisvė nuo religijos – padavęs mokyklą į teismą.
O įdomus sutapimas yra toks – nors aš manyčiau tai ne sutapimas, o kaip tik esminis akcentas, kaip viskas yra apversta aukštyn kojomis šios dienos visoje materialioje civilizacijoje visoje Urantijoje – toji vidurinė mokykla turi pavadinimą – CONCORD – SANTARVĖ – miesto pavadinimas ELKHART – ELK – BRIEDIS/ELNIAS ir HART – ELNIAS.
Taigi, SANTARVĖS mokykloje nėra – ir negali būti – jokios santarvės, kur vieni skundžia kitus net dėl kalėdinio spektaklio Jėzaus gimimo epizodo prakartėlėje, nes tai grynai religinio turinio epizodas, ir tame mieste, kuris turi BRIEDŽIO-ELNIO pavadinimą, o juk būtent amerikonų kalėdinis Santa Klausas ir atvyksta per dangų elnių traukiamomis rogėmis, prikrautomis materialių dovanų-blizgučių.
NĖRA KŪRĖJO – ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU – ŠIRDYSE, TODĖL SUSISKALDYMAS BUS NUOLAT, IR VIS DIDESNIS, DĖL SKIRTINGŲ SAMPRATŲ, SKIRTINGŲ RITUALŲ, IR JOKIE PAVADINIMAI – NEI MOKYKLOS, NEI MIESTO – NESUARTINS MIRTINGŲJŲ TARPUSAVYJE.
Ir tokia vis didesnio susvetimėjimo ir susiskaldymo ir susipriešinimo banga, kuri NETRUKS išsiplėsti į cunamio sukeliamą pragaištingą potvynį, jau yra ir LIETUVOJE.
Štai būtent urantai tam ir yra, kad rodytų KŪRĖJO – ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU GYVĄJĮ KELIĄ, ir realų išėjimą iš tokio audringo – ir vis labiau audringėjančio – tamsos ir agresijos NEGYVO ILIUZIJOS labirinto, kuris taip skaudžiai jau dabar kerta – o netrukus kirs dar smarkiau – iš visų pusių jame gyvenantiems ir veikiantiems TIK SAVO NAUDAI. Ir tai jau dabar turi - o ateityje dar labiau turės - tiesioginį poveikį ir ATEINANČIOMS kartoms, net jų biologiniam-genetiniam silpnėjimui ir degradavimui. Ir be Rojaus Trejybės-AŠ ESU to ištaisyti neįmanoma – tiek Lietuvoje, tiek visoje Urantijoje.
Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas apkabinimas.


Algimantas
2015-12-11 16:05:12

Komentarai

Mirtingųjų GYVULINIO PROTO BAIMĖ daro tokias KVAILYSTES, kad tam apibūdinti trūksta žodžių, nors tai near garbinimo metu sukeltos vidinės būsenos apibūdinimas, kada tokai vidinei būsenai apibūtinti trūksta materialių žodžių. KVAILYBEI taip pat stinga materialių žodžių.
Jungtinių Valstijų Virginijos valstijos Augusta apygardos Stautono miesto Riverheads vidurinėje mokykloje mokytoja Cheryl LaPorte savo mokiniams norėjo pademonstruoti, kokia yra meniška ir kaligrafinė rašysena arabiškai, ir uždavė namų užduotį iš Pratybų knygos, paprašiusi mokinių nukopijuoti šį kaligrafišką užrašą iš Korano arabų kalba.
Dėl tokios namų užduoties kilo skandalas, mokytojai buvo siuntinėjamos žinutės net su grasinimais, prasidėjo reikalavimai atleisti ją iš darbo, nors mokytoja nepažeidė nei etikos, nei moralės, nei ką nors įžeidė. Tačiau dabar ji turi – tarsi nusikaltėlė – gintis ir tesintis dėl to, ko nepadarė – ji pati nesugalvojo namų darbo – ji paėmė užduotį iš Pratybų knygos – “Tėvai, ši užduotis yra suknistame mokymo kurse!!!”
Kadangi islamas draudžia vaizduoti gyvūnus ir žmones, kad žmonės jų nepradėtų garbinti vietoje Dievo, tai musulmonų mečetėse nėra paveikslų, bet kaligrafiškai išraityti teiginiai iš Korano - suros.
Tad ir šioje užduotyje buvo arabiškas užrašas, kuris Yahoo svetainėje dieną dar buvo išverstas į anglų kalbą, tik jo neužsirašiau, o kiek iš atminties prisimenu tai buvo maždaug toks teiginis – Vienintelis Visagalis yra Alachas. Dabar norėjau šį užrašą tiksliai užsirašyti ir išversti iš anglų kalbos savo šitam mokymui, deja, jis jau buvo pašalintas. Kitose svetainėse pamėginau taip pat surasti pačio teiginio tekstą, bet ten jo nebuvo niekur – aprašytas tik pats faktas ir toji KVAILYBĖ – Apygardos Mokyklų valdyba davė nurodymą uždaryti visas mokyklas apygardoje šį penktadienį, ne tik diena anksčiau pradėti Kalėdų atostogas – jas jau irgi VIEŠAI nepageidautina minėti, kad neįžeistų kitatikių ir ateistų – bet taip pat nutraukti visus renginius ir sporto varžybas, numatytas ne tik penktadieniui, bet ir visam savaitgaliui, ir kurios turėjo vykti apygardos mokyklose. Šitaip daugiau kaip 10000 apygardos mokinių neteko galimybės – dėl KVAILŲ GALVŲ, visko bijančių, KVAILYSTĖS PASIREIŠKIMO – normaliai pabendrauti pries atostogas ir praleisti savaitgalį pasportuopjant ar dalyvaujant įvairiuose renginiuose mokyklose, kaip jau buvo jie sumanyti anksčiau, ir kuriems buvo ruoštasi.
Ir tada JIE NORI, kad mokiniai GERBTŲ tuos BUKUS PROTUS, NUO KURIŲ SPRENDIMŲ KENČIA JAUNOJI KARTA.
JAV gyvena apie keturi milijonai musulmonų, ir toks Augusta apygardos Mokyklų valdybos sprendimas tik dar labiau didina ne tik susvetimėjimą pačiose Jungtinėse Valstijose, bet ir visame pasaulyje, nes tai liudija vieną tiesą – nebandyk nieko pacituoti iš Korano, jis yra tiek neapkenčiamas, kad net visoje apygardoje užtenkiamos durys visiems vidurinių mokyklų mokiniams, kad vienos mokyklos mokytoja uždavė namų darbus iš standartinės Pratybų knygos ten esančią užduotį iš pasaulio religijų skyriaus, kaip ir numato mokymo kursas. Kokia tai KVALYBĖ TOSE GALVOSE, KUKRIŲ SPRENDIMUS PRIAVLO VYKDYTI VISŲ MOKYKLŲ DIREKTORIAI – UŽTRENKTI MOKYKLŲ DURIS DARBO PROCESUI. Argi taip turėti dirbti amerikonų biurokratai, juk ten žemiškas rojus, kuris taip traukia Europos pseudosąjungos biurokratus taip elgtis panašiai.
Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas apkabinimas.

Algimantas
2015-12-19 22:50:26



Respublikonų partijos atstovas išrinktas į JAV parlamento žemesniuosius, Atstovų Rūmus, Doug Lanborn pateikė savo rezoliucjiją, kad Atstovų Rūmai ją priimtų ir šitaip patvirtintų amerikiečiams apsaugą Kalėdų švenčių ir simbolių, kad jos išliktų tarp amerikiečių ir ateityje, nes šiandien jas labai aktyviai puola įvairios grupuotės, kad jos pažeidžia kai kurių amerikiečių teises ir orumą, nes jie nepripažįsta jokios religijos.
Daug Lanborn pateikta Atstovų Rūmų Rezoliuzija 564 sako: 1 - pripažįsta Kalėdų simbolių ir tradicijų reikšmę; 2 - griežtai pasisako prieš mėginimus uždrausti nuorodas į Kalėdas; 3 - pritaria, jog tie, kurie švenčia Kalėdas, šiuos simbolius ir tradicijas panaudotų.

Tenesio Universitetas paskelbė pareiškimą, raginantį studentus nerengti Kalėdų vakarėlių, nes kai kuriuos studentus jie gali įžeisti.
"Švenčių vakarai ir šventimas turėtų formuotis darbinių santykių ir komandos moralės pagrindu be jokio religijos ar kultūros pabrėžimo. Užtikrinkite, kad jūsų šventinis vakaras nebūtų užmaskuotas Kalėdų vakaras."

LAISVĖ IR MEILĖ JĖZUI ŠITAIP PAMINAMA ŠIUOLAIKINĖSE JUNGTINĖSE VALSTIJOSE, KUR VALDO KARINIO PRAMONINIO KOMPLEKSO GRUPUOČIŲ BANDIDIŠKI METODAI IR PINIGAI, KAD NET IR PAČIUS KALĖDŲ SIMBOLIUS, IR NET BET KOKIUS RELIGINIUS TEIGINIUS 21-AJAME AMŽIUJE JAU TENKA GINTI ŠALIES PARLAMENTE REZOLIUCIJOMIS.

Kokios bebūtų Kalėdų šventės, NIEKAS negali drausti jas švęsti, kaip jas pamėgino uždrausti švęsti savo studentams Tenesio Universitetas, ar net teismas uždraudė Jėzaus gimimo epizodą vidurinės mokyklos mokinių spektaklyje, skirtame Kalėdoms.

O juk tai tik pati pradžia, kai degraduojantis GYVULINIS protas imasi DRAUDIMŲ - nevartok žodžio, kuris būtų susietas su religija, su Dievu, su Visų Tėvu, su Jėzumi. Toliau bus dar daugiau tokių prasilenkiančių su Tikrove ir Tiesa DRAUDIMŲ.

Nors Kalėdos daugiau pagoniškos ir komercinės šventės, kur pagrindą sudaro blizganti eglutė ir dovanos su gausiu valgių stalu, bet vis tik jų drausti NEVALIA niekam.

Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas apkabinimas

Algimantas
2015-12-17 14:45:40



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal