Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Sausio 13-osios minėjimas - TAMSOS APRAIŠKA.

Šiandien pasižiūrėjau, ir ne tik pasižiūrėjau, bet labai atidžiai klausiausi, ką gi per sausio 13-osios, vadinamosios Laisvės gynėjų dienos – paminėjimą Seimo senojoje salėje pasakys tie, kurie kalbės. Ir kas gi tie kalbantieji?

Buvo tiesiog graudu žiūrėti ir klausytis – Tarybų Sąjungos laikų įvairioms datoms skirtų renginių atkartojimas. Atsidūriau man primenančioje anuos laikus aplinkoje. Aš nesakau, gerai tai ar blogai, tiesiog tai buvo eilinis tarybinių laikų propagandinis minėjimas, kuriame turi kalbėti koks nors partinis-politinis funkcionierius, koks nors darbininkas, koks nors mokslininkas, anais laikais trūko tik kunigo, mat buvo ATEISTINĖ šalis.
Tiesa, buvo gi vienas skirtumas, ir jis mane nuliūdino – visus kalbančiuosius pristatė Lietuvos studentų sąjungos PREZIDENTAS – mat dar ir toks prezidentas pasirodo yra Lietuvoje – ir moksleivių parlamento pirmininkė. Taip jauni žmonės mokomi mąstyti nemąstyti iškreiptai ir nuo jaunumės būti demagogais, tad jiems galima duoti tokį žaisliuką – Seimo salėje pristatinėti kalbančiuosius.
Nors, tiesą sakant, ir anais, tarybiniais laikais, būdavo ir tokių šventinių minėjimų, kada pionieriai ir komjaunuoliai taip pat būdavo iškeliami į tribūnas, kad pasakytų žodį kitą. Aš ir pats, būdamas dar vidurinės mokyklos mokinys, per konstitucijos dieną Utenos kultūros namuose deklamavau eilėraščius miesto visuomenei. Toks būdavo duodamas mokyklai nurodymas – surengti šventinį montažą. O jau mokyklą savo viduje žiūrėdavo, ką čia ir kaip padarius, kad prieš miesto visuomenę neapsijuokus. Kadangi aš lankiau mokyklos dramos būrelį – mane tą daryti privertė, pastatę prieš alternatyvą – arba dramos būrelis, arba sumažintas elgesys. O tuo metu tai buvo milžiniška bausmė – sumažinti elgesio pažymį.

Bendras Seimo salėje sėdinčiųjų vaizdas – NYKUS. Nė iš tolo neprimena, kad atėjo LAISVI ŽMONĖS, KAD PASIDŽIAUGTŲ IŠKOVOTA LAISVE. Ne, visų veidai pilni NERIMO – kiekvienam savo priežastys – BET VISŲ VEIDAI RŪŠKANI, tarsi prieš paminėjimą būtų kankinti. VISI SUSVETIMĖJĘ, NEJAUČIANTYS JOKIO BENDRYSTĖS RYŠIO SU TA LAISVĖS KOVA 1991-ŲJŲ SAUSĮ, O DABAR TARPUSAVYJE. JAUČIAU JŲ VIRPESIUS, KAD JIE VISI SVETIMI TARP SVETIMŲ

Prezidentė irgi atvažiavo. O jos SUSVETIMĖJIMĄ IR NUSIGRĘŽIMĄ NUO KITŲ LIUDIJO JOS IŠSKIRTINUMO DEMONSTRAVIMAS – SĖDI VIENA CENTRINĖJE TRIBŪNOJE, O DVI EILĖS SU DAR 23 KĖDĖM YRA NEUŽIMTOS – NEGALIMA TEN SĖSTI, TOLYN NUO TEN, JUK TAI PREZIDENTĖ. KIENO? Jeigu ji TAUTOS prezidentė, tai ir turi sėdėti drauge su TAUTA, o ne IZOLIUOTA. Reiškia ji yra PSEUDOPREZIDENTĖ – NETIKRA, DIRBTINĖ, IŠKREIPTA – IR JOKIU BŪDU NE TAUTOS.

Pirmoji kalba Seimo pirmininkė. Ji tepasakė porą sakinių, KOKIA PAČIA BRANGIAUSIA KAINA – PAAUKOTOS SAVOSIOS GYVYBĖS KAINA IŠKOVOTA LAISVĖ, ir išvardino visų sausio įvykių aukų pavardes, kai dideliame ekrane rode jų nuotraukas.
Kadangi ji beveik visada nusišneka, tai šį kartą ji buvo apsaugota, kad daugiau nieko nepasakė, bet ir to užteko, kad ir čia nusišnekėtų – paprašė visų salėje atsistoti, kol ji vardins pavardes. O toliau dar gražiau – paprašė atsistoti ir visų televizijos žiūrovų, sėdinčių, valgančių, gulinčių, darančių valgyti – ATSISTOTI ir pagerbti TYLOS minute žuvusiuosius.
KVAILYSTEI IŠMINTIES NESUTEIKSI IR NEPASLĖPSI, JI VISADA SURAS PLYŠELĮ – KAIP IR VANDUO – KUR PRASISKVERBTI.
Mane jos KVAILYSTĖ prajuokino, bet nuliūdino, kad TOKIA YRA SEIMO PIRMININKĖ, KAI JOS LŪPOMIS TURĖTŲ KALBĖTI IŠMINTIS, MOKANTI KITUS ŠVIESOS GYVO ŽODŽIO IR VEIKSMO.
Jeigu šito NETURI savyje, neužimk tokio posto, kuriam neturi jokios kvalifikacijos, NES VISĄ LIETUVĄ SMUKDAI. DĖL TO IR KORUPCIJA BUJOJA, DĖL TO ĮSTATYMAI KVAILĖJA, DĖL TO ŽMONĖS BEGTE BĖGA NUO TOKIOS VALDŽIOS SPRENDIMŲ IR IŠ TOKIOS KVAILYSTĖS KURIAMOS ATMOSFEROS.
Antroji kalbėtoja buvo pseudoprezidentė, pažėrusi gražių žodžių beprasmį – jos lūpose – rinkinėlį – Laisvės gynėjų diena svarbi ir skaudi kiekvienam, kur jis bebūtų, jeigu jis MYLI SAVO TĖVYNĘ.
O kur ji buvo pati per sausio įvykius, o kaip ji tapo prezidente, neatsakiusi į daugelį klausimų iš jos biografijos, ir kurioje kovos už šalies laisvę ir nepriklausomybę pusėje ji dirbo po kovo 11-osios Lietuvos nepriklausomybės atstatymo akto paskelbimo iki pat perversmo numalšinimo Maskvoje 1991-ųjų metų rugpūčio 19-ąją? Būtent ji IR NEKOVOJO UŽ LIETUVOS LAISVĘ IR LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĘ, NEI TADA, NEI DABAR – O Į ESMINIUS KLAUSIMUS NEDUODA ATSAKYMŲ IKI ŠIOS DIENOS.
Tai kas gi nors kiek ANALITIŠKAI MĄSTANTIS TIKĖS TOKIA PSEUDOPREZIDENTE.
BŪTENT LIETUVA IR LIKO NELAISVA IR BAUDŽIAVINĖ VALSTYBĖ, KURIOJE VISI PREZIDENTAI PO NEPRIKLAUSOMYBĖS ATSTATYMO NEKOVOJO UŽ JOS LAISVĖS IR NEPRIKLAUSOMYBĖS – ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU APVAIZDOS SUTEIKTOS – PERGALĖS ĮTVIRTINIMĄ, IR TUOJ PAT JĄ PARDAVĖ UŽ SAVO ASMENINES SOČIAS PRIVILEGIJAS BE TEISĖS SPRĘSTI SAVO TAUTOS LIKIMĄ PATIEMS. IR TĄ JIE PASIEKĖ TAUTOS APGAVIMO, PANIEKINIMO, IR NET ATVIRO NAIKINIMO KELIU.
Trečias kalbėtojas buvo kunigas Grigas. Paskaitė savo SENTIMENTALŲ eilėraštį. TAČIAU PO JO JIS SAKĖ LABAI PRASMINGUS ŽODŽIUS. Ir man buvo keista girdėti tuo žodžius iš jo lūpų, nes jis TUO METU buvo aršus konservatorius. O dabar jis kalbėjo apie mūsų visų esminius siekius – savo savastį, kultūrą, kalbą, kurią jau mieste užgožia užrašai nebelietuviški, dainos irgi daugiau jau skamba kita kalba, kaip ir buvo iki nepriklausomybės atgavimo, šeimos sampratą jau imta pateikti ne tik tarp vyro ir moters, taip naikinama tauta, ji nemato išeities vektoriaus ir nyksta emigracijon, o valdžia apsimeta, kad nieko blogo nevyksta, jis iškėlė tautos NESIPRIEŠINIMO GINKLU tankams ir mažesniems ginklams DVASIĄ, ir paminėjo Apvaizdos suteiktą maloningumą, nedrąsiai, ABEJODAMAS, pridūrė - GAL Jėzus ir neklydo, sakydamas, kad blogiui nereikia priešintis jėga. Man taip ir norėjosi, kad nors jis, tas aršus konservatorius kunigas, savo įžvalgą gilintų ir pats pamatytų, KAD ŽMONĖS MALDOMIS – NAMIE, GATVĖJE, BAŽNYČIOJE, PRIE SEIMO, PRIE TELEVIZIJOS IR RADIJO BŪSTINĖS, PRIE TELEVIZIJOS BOKŠTO, KOLEKTYVIAI IR INDIVIDUALIAI MELDĖ APSAUGOS IR LAISVĖS, IR BŪTENT DĖL TOKIOS NUOŠIRDŽIOS IR VIENINGOS TAUTOS MALDOS IR ĮSIKIŠO APVAIZDA, O NE DĖL MŪSŲ BENDRŲ DAINŲ PRIE LAUŽŲ. APVAIZDA PAKEITĖ GENEROLŲ PLANUS IR ĮSAKYMUS ATSIŽVELGDAMA Į MŪSŲ BENDRĄ IR NUOŠIRDŽIĄ MALDĄ, KADA MES NEBETURĖJOME Į KĄ ATSIREMTI – PASAULIO GALINGIEJI MUS APLEIDO, NES BIJOJO TARYBŲ SAJUNGOS GENEROLŲ IR ATOMINIŲ BOMBŲ DĖL SAVO PAČIŲ GERBŪVIO IR PATOGUMO GALIMO PRARADIMO. DEJA, net ir kunigas nieko neužsiminė apie MALDĄ – VISŲ MŪSŲ, KURIE TUO METU MOKĖJO MELSTIS, IR KURIE MELDĖSI. Tad ir Grigui buvo būtina tą pamatyti ir pasakyti – juk jis save laiko dvasiniu vedliu – kad TIK APVAIZDA SUSTABDĖ SEIMO ŠTURMĄ, O NE MINIA STOVINTI PRIE SEIMO. Grigas taip pat neužbaigė ir Jėzaus minties – blogį būtina nugalėti GĖRIU – NE NESIPRIEŠINIMU JĖGA, BET DARANT GĖRIO DARBUS NET IR TAM, KURIS SKRIAUDŽIA MUS.
Štai jeigu tokios KOSMINĖS ĮŽVALGOS NETURI, TAI KOKS TU IŠ VISO ESI KUNIGAS, IR DAR MOKANTIS TAUTĄ IŠ TRIBŪNOS. ESI TIK POLITIKIERIUS. Būtent tas ir prasiveržė. Ir baigdamas jis vis tik uždrėbė konservatoriškai – Seimas padarė didžiulę klaidą nepaskyręs Laisvės premijos profesoriui Landsbergiui, todėl tokiu žingsniu jis SUGADINO VISĄ 25-MEČIUI SKIRTĄ ŠIOS DIENOS PAMINĖJIMĄ. Pridurdamas – patinka kam tai ar nepatinka, bet istorijos vadovėliuose bus ne mūsų pavardės, bet VYTAUTO LANDSBERGIO, IR JIS JAU YRA ISTORIJOJE, IR NIEKAS ŠITO NEPAKEIS.
SALĖ PLOJO. SALĖS SIAURAKAKTIŠKUMAS AKIVAIZDUS.

Grigo toks LIOKAJIŠKAS IR SIAURAS mąstymas prasiveržė būtent po prieš tai jo sakytų gilių ir teisingų minčių, gaila, kad ir jis vis dar iki šiol verkšlena dėl Seimo priimto TEISINGO sprendimo, ir tarsi atrajodamas vis sugrąžina į praeitį, į politinių rietenų akimirkas, tuo pačiu dar labiau nužemindamas ir taip jau žemus energinius virpesius, vyravusius visoje salėje.
O tam pseudopolitikui Landsbergiui vis dar maža garbės ir šlovės, vis dar maža turtų ir noro pasipuikuoti dar vienu apdovanojimu, kad jis net savo puikybės nesugebėjo užgniaužti savyje ir visai Lietuvai apsiskelbė – Į SEIMO ŠIOS DIENOS MINĖJIMĄ NEISIU, KITUOSE RENGINIUOSE DALYVAUSIU. Tai tik paliudija jo KERŠTINGUMĄ, PAGIEŽĄ, IR PANIEKĄ dėl tokio SEIMO PRIIMTO TEISINGO SPRENDIMO.
Iš viso visų lygių vadovai neturi būti apdovanojami jokiomis premijomis ar medaliais, jokiais ordinais ir kitokiais pasižymėjimo ženklais, nes jie DIRBA SAVO DARBĄ IR UŽ JĮ GAUNA PINIGUS – IR DIDŽIULIUS PINIGUS, PALYGINUS SU TAUTOS GYVENIMO PINIGAIS.

Po kunigo kalbėjo greitosios pagalbos daktarė. Pasakojo apie tos nakties patirtus košmarus, kaip ji gavo iškvietimą atvažiuoti prie bokšto, kaip pamatė tankus, kurie trukdė privažiuoti prie sužeistųjų, kaip ji pamatė, kad reikia pasikviesti kuo daugiau medikų brigadų, nes čia daug sužeistųjų, kaip prie jos atnešė keturis nužudytus, kaip ji patyrė stresą, kaip pati ėmė niekieno neprašoma toms medikų atvažiavusioms brigadoms vadovauti, ir vis pasakojo apie tas baisybes, kaip kino filme. Vėl ir vėl salėje buvo žeminami ir taip žemi virpesiai. Vėl salėje slogi atmosfera dar labiau slogėjo. O juk tribūnoje kalbėjo ne kas kita, o MEDIKĖ, kuros priedermė rūpintis visų sveikata.
Penktasis kalbėtojas buvo Vilniaus universiteto profesorius, kuris tuo metu buvo tarp Seimo gynėjų. Po eilinių trafaretinių frazių apie laisvės iškovojimus ir pergales, pasiektas Lietuvoje per 25-erius metus, jis įnyko į militarizmo propagavimą – aplinka reikalauja, kad kariuomenėje tarnautų kiekvienas, o ne tik savanoriai, ne tik šauktiniai, kad žmonės norėtų gintis, ir mokėtų gintis, nes kariuomenė nieko nepadarys, jeigu niekas nenorės gintis GINKLU.

O tai reiškia nenorės ŽUDYTI, pažeisdami nurodymą NEŽUDYK. Ir dar daugiau – jūs katalikai – skaitykite SAVO VADINAMĄJĮ ŠVENTĄJĮ RAŠTĄ IR DĖKITĖS GALVON, KĄ PASAKĖ JĖZUS – TAI NURODYMAS JUMS – BET JUMS, KURIE KLAUSOTĖS, AŠ SAKAU, MYLĖKITE SAVO PRIEŠUS, DARYKITE GERĄ TIEMS, KURIE JŪSŲ NEKENČIA. LAIMINKITE TUOS, KURIE JUS KEIKIA, IR MELSKITĖS UŽ SAVO NIEKINTOJUS, Luko 6,27-28.
Ir liūdna buvo girdėti tokias TAMSOS nesąmones iš jauno profesoriaus lūpų, bet dar liūdniau, kad jam iš viso davė tokį profesoriaus vardą, ir leido universitete klaidinti studentus, kuriems jis diegia su Rojaus Trejybės-AŠ ESU MEILĖS GYVĄJA ŠVIESA PRASILENKIANČIAS ILIUZINES SAMPRATAS.
O salė tokioms militaristinėms pseudoprofesoriaus pseudosampratoms PLOJO.
Priešpaskutinis kalbėtojas buvo STATYBININKAS INŽINIERIUS, KURIS PASAKOJO KAIP BUVO STATOMOS BETONINĖS BARIKADOS APLINK SEIMĄ. Kiekvienas blokas svėrė vieną toną, o tanko svoris – jo apskaičiavimu – buvo 50 tonų, tad reikėjo krauti tiek blokų, kad tankas nenustumtų. Kvailystė ir tiek, kam tankui stumti blokus, kada jis šaudo kelių kolometrų atstumu? Bet gi reikėjo IMITUOTI GYNYBĄ. Ir kiek buvo visokių statybos valdybų įjungta į šį darbą, kiek buvo suvežta blokų, smėlio, kiek buvo iškasta apsauginių griovių, viską iš lapo vargdamas skaitė šis statybininkas, net ir kranininkų pavardes, vairuotojų pavardes, valdybų viršininkų pavardes išslebizavodamas, dar vieną net paprašė atsistoti, nes jis iš tų viršininkų vienintelis liko dar šiame pasaulyje. Ir tik viską perskaitęs, jis tare PAGALIAU savo natūraliu balsu, kaip sunkią naštą nusimetęs – Tai tiek norėjau pasakyti.
O gi nepasakei NIEKO, viską sunkiai skaitei, kaip nesavas.

Paskutinysis skaitė savo kalbą tas studentų prezidentas. Matosi kad bus karjeristas-propagandininkas, kuriam tiesa nerūpi, svarbu skambūs žodžiai – Aš iš dvidešimt šešerių metų dvidešimt penkerius metus gyvenau laisvoje Lietuvoje. Aš kovų už laisvę negaliu prisiminti, nes apie jas girdėjau tik iš tėvų ir senelių, iš vyresniųjų pasakojimų. Bet ir jaunimas, studentai, brangina iškovotą laisvę. Dabar Lietuvoje studijuoja aukštosiose mokyklose – universitetuose ir akademijose – 150 tūkstančių studentų, ir jie yra aktyviausia visuomenės dalis, visose šalyse, ne tik Lietuvoje, kovojanti ir už laisvę. TIK IŠSILAVINUSI TAUTA YRA LAISVA TAUTA. Ir pagal šį rodiklį Lietuva yra pirmaujanti Vakarų Europoje.
Žodžiu, jis kalbėjo kaip jaunas būsimasis PSEUDOPOLITIKAS DEMAGOGAS. Jis nemato, kad jauni žmonės negali sau leisti studijuoti, nes neturi tam lėšų, ir tie, kurie studijuoja, skundžiasi menku dėstytojų lygiu ir pačiais mokymo metodais, jaunimas siekia studijuoti kitose šalyse ir ten lekia bet kokia kaina.
PROPAGANDOS APMULKINTAS JAUNO ŽMOGAUS PROTAS JAU NEBESKIRIA KAS YRA BLOGIS, O KAS YRA GĖRIS.
Tuo tarpu anuo metu, deja, kaip tik Lietuvos studentija buvo pati PASYVIAUSIA visuomenės dalis, ir už jokią laisvę nekovojo, o švęsdavo savo studentiškas šventes, ypač vadinamąją Fiziko dieną, su gera doze alkoholio.
Užsienyje jaunimas, ypač studentija – yra varomoji jėga tokioje kovoje, Lietuvoje šito nėbuvo ir nėra.
VERGIŠKAS MĄSTYMAS YRA IR STUDENTŲ PASĄMONĖJE IR SĄMONĖJE, KAIP IR VISO ŠIOS DIENOS LIETUVOS JAUNIMO VIDUJE.

KAIP KONTRASTAS TAI NIŪRIAI ATMOSFERAI SALĖJE BUVO VAIKŲ CHORŲ ĄŽUOLIUKAS IR LIEPAITĖS SKAISTŪS VEIDAI, BET IR JŲ KAI KURIŲ VEIDAI JAU BUVO KUPINI NERIMO – matai, kad akys ir veidas jau kaip senio. TAS MATĖSI AKIVAIZDŽIAI.
Ir tas dainas, kurias jie padainavo po kiekvienos poros kalbančiųjų, buvo tokio žemo energinio dažnio, kad norėjosi, jog ir tos dainos būtų kuo trumpesnės.
Ir pabaigoje toji mokinė, pristatanti kalbančiuosius, perskaitė trafaretinį ir nieko nesakantį – TUŠČIĄ IR DARGI KLAIDINANTĮ teiginį – Kurkim savo ateitį drauge, tik visiems kartu pavyks išsaugoti laisvę.
LAISVĖ JAU PRARASTA, TAUTA SUSKALDYTA IR IŠNAUDOJAMA APGAULĖJE IR NETEISINGUME, TAUTOS VALDYMAS PERDUOTAS NEŽINIA KAM IR NEŽINIA KUR, IR BŪTENT DĖL TO IR IŠAUGO TOKIE JAUNI MANKURTAI, KURIE KAIP PAPŪGOS PERSKAITO BET KOKIUS JIEMS PARAŠYTUS ŽODŽIUS IR GROŽISI SAVIMI, KAIP IR JŲ TĖVAI – ŠTAI KOKIE MŪSŲ VAIKELIAI, ŠTAI KOKIA MŪSŲ ATEITIS.

O tai, kad visas minėjimas buvo kaip LAIDOTUVĖS KATAKOMBOSE, IŠ KURIŲ NORISI BĖGTI Į LAISVĘ IR ŠVIESĄ, ir įtraukti gaivaus oro, niekam net nerūpi, nes jie visi salėje buvo negyvi. Jau dabar. Tik matomi kūnai – bedvasiai.
Apie kokią ateitį galima kalbėtų su NEGYVAIS?

IR ŠITĄ LAIDOTUVIŲ ATMOSFEROS CEREMONIJĄ VAINIKAVO VĖLIAVOS MILITARISTINIS PAKĖLIMAS – LAUKE PRIE SEIMO, KAREIVIŲ ŠAUDOMOS SALVĖS, IR MILITARISTINIS PARADAS NE TIK AIKŠTĖJE, BET DAR IR GEDIMINO VISU PROSPEKTU.

KOKS ABSURDAS, KADA KAREIVIS RAPORTUOJA SU ATVIRU KARDU MOTERIAI. TAI – MILITARIZMAS.
KOKS ABSURDAS, KAI KAREIVIAI KELIA VĖLIAVĄ – NE SAVO, BET VISOS ŠALIES. TAI – MILITARIZMAS.
Jeigu Lietuvoje būtų Prezidentė, ji visų šitų APEIGŲ, šlovinančių militarizmą, atsisakytų, o pati su visais garsiai pagarbintų Rojaus Trejybę-AŠ ESU ir padėkotų už Apvaizdos padovanotą LIETUVOS laisvę, ir pasakytų, kad Lietuva iš NATO ir Europos paseudosąjungos išeina, nes ji padarė KLAIDĄ, KURIĄ IŠTAISAU DABAR – LAISVĖ YRA ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU SUTEIKTA, IR JOS NEVALIA ATIDUOTI NIEKAM, NES TIK LAISVA ŠALIS TURI IR LAISVUS POLITIKUS, IR VADOVUS, KURIE IR PRIIMA LAISVUS SPRENDIMUS DRAUGE SU ROJAUS TREJYBE-AŠ ESU VISŲ ŠVIESOS IR GEROVĖS LABUI, IR MOKOSI – IR KITUS MOKO – BENDRADARBIAVIMO SU ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU APVAIZDA.
Ir su tais pačiais choristai būtų pakėlusi Lietuvos, Latvijos, Estijos vėliavas, be jokių kareivių, be jokių šaudymų, be jokio parado. O kiek būtų vaikams pasitenkinimo, šitaip su prezidente pakaitomis kelti vėliavas. Net ir čia būtų ŠEIMOS BENDRYSTĖ – DEJA…

MILITARIZMO DVASIA TIESIOG VEŠĖTE VEŠI GALVOSE TŲ, KURIE LAISVĖS NEIŠSAUGOJO, NORS BŪTENT ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU APVAIZDOS JIEMS IR BUVO ĮTEIKTA, IR KURIE TAUTOS APGAULE PARDAVĖ LIETUVĄ JUNGTINIŲ VALSTIJŲ KARINIAM PRAMONINIAM KOMPLEKSUI, TURINČIAM SAVO NUOSTATAS IR POLITIKĄ TIEK EUROPOS PSEUDOSĄJUNGOJE, TIEK IR NATO.

LAISVĘ LIETUVAI PADOVANOJO ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU APVAIZDA IR TIK SU ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU APVAIZDA IR GALIMA LAISVĘ IŠSAUGOTI, IR NIEKAIP KITAIP. ALTERNATYVOS TIESIOG NĖRA.

TAD DABAR BŪTINAS TAUTOS DVASINIS ATGIMIMAS IR LAISVĖS SUSIGRĄŽINIMAS IŠ TŲ, KURIE MANIPULIUOJA TURTAIS, GINKLAIS, IR MIRTINGŲJŲ BAIMĖMIS, VISIŠKAI PAVERGĘ LIETUVĄ.

Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas apkabinimas.
Algimantas.
2016 01 13
15val.15min.


Algimantas
2016-01-13 16:16:49

Komentarai

Ačiū, Algimantai, už tavo šviesą ir tiesą! Labai įdomu tavo įžvalgas perskaityti, sužinoti kur ir kokie virpesiai buvo ir kodėl buvo. O tu ne tik savo nuomonę, mokymą pareiški, bet ir konkrečius pasiūlymus - o kaip netgi tokį tamsų minėjimą paversti šviesiu ir gaiviu oro gūsiu. Nuostabios mintys apie prezidentės bendradarbiavimą su vaikais, apie Latvijos ir Estijos vėliavų pakėlimą.
Neseniai perskaičiau straipsnį ir likau nustebinta - labai panašios mintys į Algimanto! Straipsnis Stasio Jakeliūno, pavadinimu "V. Putinas pavėlavo – Lietuva jau okupuota". Nieko apie šį žmogų nesu girdėjusi. Straipsnis apie tai, kad Lietuva jau okupuota politikų- apsišaukėlių. Apie tai, kad prezidentė yra V.Putino klonas, kokia ji karinga, ryžtinga ir negali gyventi be priešų ir t.t. Žinoma, nei žodžio apie Kūrėją, tačiau man smagu matyti Minties Derintojo veikimą :) .
Čia nuoroda į straipsnį, kam įdomu : http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/v-putinas-pavelavo-lietuva-jau-okupuota.htm

Skaiste
2016-01-14 22:47:29



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal