Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Dvasinės asmenybės GALIA GYVENTI – ir mirtingojo liūdnai apsigaunantis gyvulinio proto supratimas kas gi yra tas GALINGUMAS?

Mes jau žinome, kad esame asmenybės ir ne bet kokios, o – DVASINĖS asmenybės. Dvasinės, nes tai Kūrėjas -Rojaus Trejybė-AŠ ESU mums padovanojo asmenybę. Tai iš Kūrėjo mums suteikta dovana – GYVENTI, tampant vis stipresniu ir labiau pasitikinčiu, tiek savimi tiek Tuo, kuris mums padovanojo tą dovaną gyventi Šviesos ir Tiesos gyvenimą.

Dažnai girdžiu mirtingąjį kalbant, jog šis esą taip myli savo mėgstamą darbą, kad visas jėgas atiduodantis tai savo mėgstamai veiklai – štai, dabar jis yra laimingas, pagaliau veikia tai, ką visad svajojo – pagaliau jaučiuosi, kad gyvenu – dar džiaugiasi. O aš sakau kaip tie poetai ir rašytojai sako – kada aš KURIU, tada aš jaučiu, kad GYVENU. O manoji kūryba ir yra šis mokymas. Mano vidinis TIKRASIS AŠ TROKŠTANTIS RAŠYTI – tai tikra atgaiva ištroškusiai sielai, tai manosios asmenybės tapatybės pasireiškimo akimirka. Manoji kūryba – tai veikimas drauge su Rojaus Trejybe-AŠ ESU mums esant VIENA DVASIOJE. Vadinasi, ne mano kūryba, o – MŪSŲ KŪRYBA.

Tiek dieviškasis protas, tiek ir gyvulinis protas paskleidžia energiją – virpesius. Dvasinė asmenybė, turinti išminties protą – kuris jai jau toks yra duotas, bet jį reikia vis daugiau pripildyt tos šviesos – savyje patiria gyvybinės energijos GALIĄ iš Energijos Šaltinio – aukšto dažnio virpesius. Ir tai yra vis gilėjantis ir stiprėjantis atsivėrusios Kūrėjui asmenybės patyrimas, kad Kūrėjo energiniai virpesiai yra pati galingiausia energija. Tuo tarpu mirtingojo intelektualaus, gyvulinio proto suvokimas, kas gi yra galia – tai žemo energinio dažnio virpesių pasireiškimas.
Net ir kalbėdami apie Kūrėją, kūriniją – mes štai panaudojame tokius žodžius kaip JĖGA, GALINGAS, STIPRUS ir panašiai. Tačiau ką tokie žodžiai reiškia gyvuliniam protui, kuris ne tik kad neatradęs Kūrėjo savyje, bet gal būt Jį ir neigia? Tokio mirtingojo mąstymas apsiriboja ties savanaudiškumu, materialiu gerbūviu sau, savo šeimai, savo šaliai. Ir dėl tokio susiaurinto mąstymo atsiranda prievarta, savęs iškėlimas virš kitų, noras didžiuotis materialiais užgyventais turtais – susitelkimas į išorę, o ne į vidų. Taip veikia – gyvulinis protas – reikšdamas savo galią, savo jėgą. Tik pažiūrėkit kuo užsiima tvarinys – dvasinė asmenybė – asmenybė, turinti savyje tokią dovaną –Kūrėjo dvasią viduje – tačiau kurią taip sunku pažadinti net ir pačiam Kūrėjui, kai visų mintys nukreiptos tik į save, bet ne vidinį savo aš, o susitelkimas į savo išorės TARIAMĄ puoselėjimą – būti raumeningu, būti stipriu, dirbtinai gražiu... Kam švaistoma energija... įvairiausioms savigynos treniruotėms ir panašiai, masiškas materialaus kūno žalojimas plastinėmis operacijomis, tatuiruotėmis ir pan. Intelekto siekis stotis ant lyderio laiptelio sėja sėklą ir tokiam pasirinkimui kaip, kad tarnauti žuduomenėje – o dabar jau tapusiu PRIVALOMU tai yra PRIEVARTINIU – turiu ginti SAVO šalį, turiu išmokti naudotis žudikliu, įvairiausia kovine įranga, turiu būti stipresnis už priešą, turiu – NUGALĖTI. Štai koks gyvulinio proto suvokimas, kas yra – GALIA. Deja, bet tokia galia pasėja milžinišką įtampą PASĄMONĖJE, kurią apvalyti – NE IŠVALYTI – BET APVALYTI, NET IR NORINT – prireiks daugybės pastangų.

Tačiau VISIŠKAI kitaip – MĄSTO – DIEVIŠKASIS IŠMINTIES protas. Kadangi jis mąstantis, tai jis ir neteršia savosios šventovės, Kūrėjo suteiktos – fizinio kūno – jokiais materialiai akiai patraukliais blizgučiais, nes jo požiūris į save KITOKS. Dvasinis bundantis protas daugiau nesižavi gyvulinio proto demonstruojama jėga prieš savo artimą. Dvasinio pabudusio proto jau neįtrauks koviniai, smurto filmai. Pažadintam Kūrėjo meilės protui, raumenų kalnai nebus tas siekinys, o jis pats fizine mankšta užsiims tiek, kiek to reikia materialiam kūnui sveikam palaikyti. Ir jis tikrai neprievartaus savęs vardan aukštų rezultatų. Vadinasi atkrenta įvairiausios olimpiados, sporto rungtynės ir t. t., nes čia žodis – JĖGA, GALIA, ENERGIJA – yra suprantami iškreiptai ir panaudojami neteisinga kryptimi, kas turės ir atitinkamą pasekmę, kiekvienam. Bet kiekvienam, tai ir reiškia – KIEKVIENAM – nes juk Kūrėjo valios neatitinkantis veiksmas paskleidžia žemo energinio dažnio virpesius, kurie įtakoja visos mūsų planetos, mūsų pačių kuriamą BENDRĄ VIRPESIŲ AUDINĮ. Kuo tas audinys susideda iš trumpesnių virpesių – šviesūs mūsų veiksmai – tuo mums VISIEMS lengviau, o jeigu audinyje figūruoja ilgi – žemo energinio dažnio virpesiai – tai slegia visus, nors kiti to gali visiškai ir nesuprasti, bet mūsų KIEKVIENO KIEKVIENAS VEIKSMAS, NIEKADA NEBUS TAIP, KAD LIKS NEPASTEBĖTAS, NEUŽFIKSUOTAS IR DĖL TO NETURĖS PASEKMĖS VISUMAI. Mūsų atsakingumas yra milžiniškas, mes nesame – TIK MIRTINGIEJI. Mes esame KŪRĖJO SŪNŪS IR DUKROS. Ir tam, kuris žino ar jau ir patiria tokio ryškumo šviesos užuomazgas, iššūkis yra – PATIRTI DAR GILIAU. O čia jau vietos ATIDĖJIMUI žengimą į priekį – nėra. Gali, bet tu pats to tai nenori. Nenori būti tuo prisidedančiu prie uždelstos Evoliucijos. Evoliucijos – Kūrėjo mums patiems ir sumanytos.

„Evoliucijos Šviesos sklidimą galima uždelsti, bet niekas nepajėgus Evoliucijos sustabdyti, kad ji iš viso nutrauktų savo vyksmą.

Kada individas pasuka į klystkelius, tai visiškai nereiškia, kad Evoliucija sustojo ar net nutrūko – tiesiog individas laikinai pasirinko priešingos krypties egzistavimą – be Kūrėjo, atrasto savyje, o savo proto sugebėjimais ir savo valia kapstytis kančiose ir aimanuoti, o tuo pačiu ir DEGRADUOTI VISOMIS PRASMĖMIS – biologine, intelektualia, ir moraline.
Tuo tarpu Kūrėjo Evoliucijos Šviesos tolimesnis sklidimas yra tik uždelstas, ir tik to kūrinijos segmento visumos mastu, bet individo lygiu jokių apribojimų Šviesai skleistis nėra. „(Algimanto mokymas - Evoliucijos prasmė ir paskirtis, sumanyta Rojaus Trejybės-AŠ ESU, 2016 08 31)

Kadangi mes, kiekvienas, turime savyje nuostabią dovaną iš Kūrėjo mums padovanotą, Jo paties dalelę – Minties Derintoją, esame pajėgūs viduje šviesėti Kūrėjo meile vis stipriau ir stipriau. Štai kada žodis – STIPRUS – įgyja priešingą gyvulinio proto mąstymui prasmę. Atradę Rojaus Trejybę-AŠ ESU savyje, mes tampame STIPRŪS DVASIOJE. O tai visiškai kita kokybė kokia gyvenai iki atrasdamas Kūrėją ir dabar jau patirdamas tikrovės energinius virpesius savyje. Tas stiprumas yra tame, kad BŪTENT KŪRĖJO ENERGINIAI VIRPESIAI IR PAVERČIA TAVE ORIU, DRĄSIU, RYŽTINGU, NEBIJANČIU. Tu nebeturi priešo, nes į visus žvelgi meilės jiems žvilgsniu. Gailestingumo žvilgsniu – tai argi tu mojuosi žudikliu artimui prieš nosį? Argi tu pyksi ir bloga linkėsi, pavyduliausi ir kerštausi, kai tavyje patiriama Kūrėjo galinga meilės virpesių versmė tave neša tolyn į dar gilesnį tavo Tėvo ir Motinos patyrimą ir tu trokšte trokšti maudytis tame meilės virpesių vandenyne. Kai tu net nenori pabusti iš to dvasinio saldaus akimirksninio miego – Komunijos su Kūrėju metu, ir kai čia nelieka vietos nė krisleliui abejonės ir tavoji asmenybės tapatybė dabar yra tokia KOKIĄ IR SUMANĖ KŪRĖJAS – ROJAUS TREJYBĖ-AŠ ESU.

Tačiau kiek su tuo ką dabar parašiau – PRASILENKIA dabartinė aplinka, kuriama ant materializmo pagrindo ir dėl to mirtingieji, iškeldami savojo materialaus kūno drąsą, VIDUJE tampa tik silpnesni ir vis labiau bijantys, patys susikurdami sau aplinką tokią, kuri skendėte skęsta žemuose virpesiuose. Todėl ir atstumia panosėje pateiktus didžiausio ryškumo dvasinius šaltinius, iš kurių galėtų pasisemti šviesos. MOKYTIS, SUPRASTI ir NORĖTI tuo GYVENTI.

„Materialaus kūno drąsa yra narsumo žemiausioji forma. Proto narsumas yra žmogiškosios drąsos aukštesnioji rūšis, bet aukščiausioji ir nuostabiausioji drąsos rūšis yra bekompromisinė ištikimybė apšviestiesiems įsitikinimams dėl giluminių dvasinių realybių. Ir tokia drąsa sudaro Dievą pažįstančio žmogaus didvyriškumą.“ (1608-04-03)

Kūrėjo Meilės virpesiai IŠLAISVINA. Išlaisvina nuo to sunkumo, to diskomforto kurį nešiojiesi savyje ir net pats nežinai kodėl jis tave visada lydi. Vienu ir tik vienu atveju tu pasijausi, kad štai pagaliau tau lengviau kvėpuoti – kada tu atrasi Kūrėją savyje. Taigi, išsilaisvinti – tai reiškia ĮTIKĖTI, o tam mums yra suteiktos visos priemonės. Ir kiekvienas mes esame įtikėjęs tiek, kiek esame realūs savosios asmenybės TAPATYBĖS lygiu. Mūsų naujasis požiūris į įtikėjimą mokymu neseniai suteiktas Visuminės Dievybės AŠ ESU, mums tikras balzamas ir mes būdami dėkingi už išplėstą mūsų supratimą, savąjį įtikėjimą gilindami puikiai suvokiame, kad stovime ant tokio savojo įtikėjimo laiptelio, ant kokio šią akimirką esame pajėgūs stovėti, bet nenuleisdami rankų – siekiam daugiau, o mūsų Siekinys yra Rojaus Trejybė-AŠ ESU ir vis gilėjantis mūsų atsidavimas Šaltiniui vis stipriau ir stipriau patiriant Jį savyje. Dvasinė asmenybė – TAI YRA MES – turime LAISVĄ VALIĄ Kūrėjo mums suteiktą. Ir tos laisvos valios dėka ir esame pajėgus priimamais sprendimais pakilti vis ant aukštesnio ir aukštesnio laiptelio. Tačiau mūsų šviesėjimą lemia mūsų AKTYVUMAS. Tik aktyvi asmenybė yra amžina asmenybė.

„...nes Mano AMŽINOJI dovana yra suteikiama SU SĄLYGA – ne šiaip amžinoji dovana kaip jūs supratote – o su sąlyga, kad visą laiką bus tapatybė, pasireiškianti nauju švytėjimu, siekianti aukštesnio evoliucinio laiptelio, naujų viršūnių, į kurias vedu Aš ją iš vidaus, ir panaudodama laisvą valią jinai trokšta naujų iššūkių įsisavinimo, nes junta gyvąją Komuniją su Manimi, savo Motina ir Tėvu, savuoju Šaltiniu. Ir kada asmenybė nutraukia tokią Komuniją, kada įtikėjimas smunka, natūralu, kad laivas užplaukia ant povandenių rifų. Ir jokia galia negali pakeisti priimtų laisva valia sprendimų.
Štai kodėl Manoji asmenybės dovana – kada jūs įvardijate, jūs turite visada turėti papildinį – asmenybė ne šiaip sau kaip kategorija, bet veikianti gyvoji sistema, ir pasireiškianti laisvos valios sprendimu, ir turinti savosios tapatybės pasireiškimą aktualu. Tik tokia asmenybė yra Mano amžinoji dovana – tokia gyvoji sistema.“ (Tėvo mokymas apie asmenybes, atstumiančias gyvąjį kelią, Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvoji šventovė, Kaunas, 2016 03 20)

Sprendimai yra MŪSŲ. Dvasinė asmenybė priima atitinkamus iššūkius dievišku suvokimu – jausdama troškulį godžiai geria gyvą informaciją iš dvasinių šaltinių – NEATIDĖLIOJA, geria Kūrėjo meilės virpesius Gyvosios Komunijos metu ir trokšta vis daugiau bei VEIKIA taip, kaip jaučia iš vidaus, kad turi veikti. Tik pabudusi asmenybė viduje jaučia trauką link Kūrėjo, savo Tikrojo Tėvo ir Motinos – net jei jai ir sunku. Ji nepasiduoda ir stiebiasi link ten, kur ji bus suprasta, ji glaudžiasi prie To, Kuris žino ją vėl ir vėl sustiprinęs ragins gyvam žengimui į priekį. Nuoširdi asmenybė nebijos prisipažinti suklydusi ir nesidairys atgal, nes dieviškas protas jai leis suvokti, kad nėra tame prasmės.

Kūrėjo evoliucinis planas numato – žengimą į priekį. Štai čia ir yra visa GALIA – ŽENGIME Į PRIEKĮ DRAUGE SU KŪRĖJU, ĮTIKINT IR TAMPANT LAISVU IR TAI JAUČIA – BUNDANTI ASMENYBĖ, DVASINĖ ASMENYBĖ.

Telydi jus ramybė mielieji, Vita

vvita
2016-10-14 10:23:03

Komentarai

Miela Vita, koks nuostabus tavo mokymas, kokia ryški sklinda iš jo GYVOJI ŠVIESA.
Tai ir yra gyvas paliudijimas, kad Kūrėjo - Rojaus Trejybės-AŠ ESU - EVOLIUCIJA NESUSTABDOMA, JI GALI PADARYTI LANKSTĄ, NET IR KILPĄ, NUKRISDAMA ŽMONIJOS TAMSOS BEDUGNĖN, KAD IŠ JOS KELTŲSI IR TIESTŲSI Į KŪRĖJĄ - Į ŠVIESĄ IR TIESĄ - Į TIKROVĘ, SKIRTĄ VISIEMS - VISAI KŪRINIJAI.
Kokia Urantijos aplinkoje dabar siautėja tamsa, ir koks ryškus tavosios šviesos požiūris ir įžvalga. Tai - DVASINIO MOKYTOJO lygio mokymas.
Šlovė ir garbė Kūrėjui - Rojaus Trejybei-AŠ ESU - pažadinusiai tave iš vidaus, kad patirdama šią Gyvą ir Tikrą Šviesą tu galėtum tokiu savo giliu mokymu dalintis su visais.

Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas apkabinimas.

Algimantas
2016-10-14 11:48:41



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal