Forumas: temos peržiūra
Algimanto pamokomasis žodis apie įtikėjimo svarbą, pasakytas per gyvąsias pamaldas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Vilniuje, 2016.08.20
Algimanto pamokomasis žodis apie įtikėjimo svarbą, pasakytas per gyvąsias pamaldas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Vilniuje, 2016.08.20
Aktyviausiai tai KRISTUPAS GARBINA – jis tiek krykštauna – SAVIMI JIS GYVENA – VISU TUO KRYKŠTAVIMU – taip, taip. IR MES TURIM BŪT TIE – SAVIMI, TIKRI – KŪRĖJO – ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU – SŪNŪS IR DUKROS. IR BŪTENT TAI – ĮTIKĖJIMO BŪSENA – SUREGULIUOJA VISUS SUTRIKIMUS ORGANIZME – BŪSENA – ĮTIKĖJIMO. Ne tai, ką taria protas intelektualiai – tikiu, tikiu, tikiu – tai yra INTELEKTUALUS teiginys. O BŪSENA TAI YRA – VA TA VIRPESIŲ GAMA, KURIĄ TU GERI IŠ KŪRĖJO. IR TIKTAI ŠITIE VIRPESIAI GYDO – NEIŠTARTI ŽODŽIU, BET PAJAUSTI IŠ VIDAUS – PAJAUSTI, KAD JIE TAMPA VIS DAUGIAU SAVIMI. BET TAM REIKALINGAS MILŽINIŠKAS ATSIVĖRIMAS, ĮTIKĖJIMAS, IR PASITIKĖJIMAS – BE ŠITŲ TRIJŲ DALYKŲ NEĮMANOMA PATIRT TOS BŪSENOS.
KIEKVIENAM BUS IŠŠŪKIAI – IŠŠŪKIAI, KADA REIKĖS PRIIMT SPRENDIMĄ – AR TU PASITIKI DAUGIAU ROJAUS TREJYBE-AŠ ESU, KŪRĖJU, KURĮ PAVADINAM MES – TĖVU IR MOTINA? AR PASITIKI APLINKA, KURI TAU SIŪLO ĮVAIRIAUSIŲ, TAVO SUNKIOJ PADĖTY, IŠEITIES PRIEMONIŲ? Pradedant vaistais, įvairiais jogų pratimais, įvairiais intelektualiais žaidimais, įvairiom dietom, mitybom – IR VISKAS ATSIREMIA Į TAVĄJĮ GYVĄJĮ ATSIVĖRIMĄ IR ĮTIKĖJIMĄ. Ir jeigu tie yra IŠŠŪKIAI MILŽINIŠKOS GALIOS, kada jums organizmas gali būt TOKS SUTRIKĘS ir jums NEBĖRA KITO PASIRINKIMO kaip pasakyti – AŠ PASIRENKU TAVE, NET JEIGU TAI BUS FIZINIO KŪNO MIRTIS – RENKUOSI TAVE, NES SU TAVIMI VISKAS ĮMANOMA – REIŠKIA, NEBUS TO KŪNO MIRTIES, NES TU NESUMANEI, KAD AŠ PRIEŠ LAIKĄ IŠKELIAUČIAU – TU MAN SUTEIKEI ŠITAME PASAULYJE MISIJĄ – DALINTIS TAVĄJA ŠVIESA IR MEILE SU VISAIS – REIŠKIA, AŠ TIKTAI GALIU PALIKT ŠITĄ PASAULĮ, KADA TU SUMANYSI, KAD MAN LAIKAS JAU IŠKELIAUT – BET IŠKELIAUT NE FIZINĖS LIGOS KANČIOJE, NE DVASINIO SKAUSMO AKIMIRKOJE, BET PALAIMOS BŪSENOJE. TODĖL, TOJI BŪSENA, BE ĮTIKĖJIMO IR PASITIKĖJIMO, NEGALI IŠTART, KAD – AŠ PASITIKIU – KOKIA BEBŪTŲ NEPALANKI APLINKA – PASITIKIU VIEN TIK TAVIMI.
TAS PROCESAS REIKALAUJA NUOLATINIŲ PASTANGŲ. JOS YRA PALAIPSNĖS, BET VIS TIEK ATEINA TOJI AKIMIRKA, KADA SPRENDIMAS, KIEKVIENAM IŠ JŪSŲ BUS – JŪS TURĖSIT PRIIMT. APLINKYBIŲ BUS ĮVAIRIAUSIŲ – IR SUSIJUSIŲ SU SVEIKATA, IR SU BET KOKIA KITA SUNKIA IŠŠŪKIO APLINKA – TODĖL GILINKIT ĮTIKĖJIMĄ. BE ĮTIKĖJIMO JŪS NEPRIIMSITE KŪRĖJO LABUI SPRENDIMO, NES DABAR – KOL KAS – IŠŠŪKIAI NĖRA TOKIE, KAD JUMS REIKĖTŲ BALANSUOT TARP TO, KAS YRA, ATRODO JŪSŲ PROTUI – NA, GALIM ŠIEK TIEK KŪRĖJUI PASKIRT LAIKO, O VISA KITA, VA, MANO INTERESAI – AŠ TEN PASIREIŠKIU. KADA IŠŠŪKIS YRA, TAI AŠ TURIU MINTY IŠ TIKRŲJŲ IŠŠŪKĮ – NE TOKĮ KREPŠTELĖJIMĄ, KOKS DABAR YRA GYVENIMAS. DABARTINIS GYVENIMAS YRA TIK KREPŠTELĖJIMAS – TAI DAR NĖRA TAS TIKRASIS IŠŠŪKIS. BET TIKRASIS IŠŠŪKIS BUS KIEKVIENAM. Amen.
Nouširdus mano ačiū Jurgitai ir Daivai už šio pamokomojo žodžio įrašą ir jo iššifravimą.
Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas apkabinimas.
Algimantas
2016-12-08 13:29:22
Komentarai
Rašydama komentarą – dabar atsirasiantį jau apačioje šio – po antrąja citata nenurodžiau iš kokio šaltinio ir puslapio jame, pacitavimas. Tą padarau dabar.„Dabar Melkizedekai moko, jog GĖRIS, KYLANTIS IŠ SATANIJOS MAIŠTO, yra DAUGIAU NEGU TŪKSTANTĮ KARTŲ DIDESNIS UŽ VISĄ BENDRĄ BLOGIO SUMĄ.
Bet blogio darymo toks nepaprastas ir geradariškas derlius gali būti tiktai dėl visos Liuciferio vyresnybės, pradedant Žvaigždyno Tėvais Edentijoje ir baigiant Visuotiniu Tėvu Rojuje, išmintingo, dieviško, ir gailestingo požiūrio. Praeinantis laikas padidino pasekminį gėrį, kuris turi būti gautas iš Liuciferio kvailystės; ir kadangi tas blogis, kuris turi būti nubaustas, buvo visiškai iki galo išsivystęs per palyginus trumpą laiką, tai akivaizdu, jog visaišminčiai ir numatantys visatos valdovai tikrai prailgins tą laiką, per kurį būtų galima gauti vis daugiau naudingų pasekmių.“0619-03-04
Telydi jus ramybė, Vita
vvita
2016-12-11 23:41:05
Perskaičiusi šį mokymą jaučiu didelį dėkingumą, kad jis toks mums buvo išviso suteiktas.
Nuostabu tai, kad galiu kada tik noriu prie jo sugrįžti – kad tokią mes turime galimybę apskritai. Studijuoti jį ir pasistengti geriau suprasti. Suprasti, o kai kurias mintis jau ir paliudyti, bet gi jaučiant, kad tiktai mažyte dalele, tačiau einant tokia pačia kryptimi apie kurią mums kalbama šiame giluminiame mokyme – pajausti visišką atsidavimą Kūrėjui. Tai yra procesas, bet gi visas Kūrėjo Evoliucinis planas irgi yra procesas – ir mes jame.
Dabar Urantijos grupėje – ir visi norintieji individualiai – susitelkiame ties Urantijos Knygos dokumentais apie Liuciferio maištą.
O ŠIOS TEMOS toks svarbus ir gilus mokymas dabar išrašytas ir forume iškeltas, yra puiki proga apmąstyti, palyginti ir susieti ŠIAS DVI – tokių skirtingo dažnio energinių virpesių temas, bet tuo pačiu viena nuo kitos neatsiejamas.
Skaitydama Urantijos Knygą pirmąjį kartą, prieš tuos kokius porą metų, dokumentuose apie Liuciferio maištą sunkiai galėjau įžvelgti ką nors daugiau negu, kad – na, buvo toks maištas – trijų Sistemos Aukščiausiųjų Valdovų skaudus nuopolis – faktas, bet kas toliau? O toliau tas, kad dabar būtent tas kažkada įvykęs toks faktas priverčia susimąstyti dabar gerokai giliau, nes būtent to fakto pasekoje, DABARTIES akimirkoje, kai gyvename tokioje nepalankioje aplinkoje ir yra YPAČ REIKALINGAS ĮTIKĖJIMAS IR PASITIKĖJIMAS kurio sieki, kad BŪSENA patirtum – esi gi KŪRĖJO SŪNUS AR DUKRA.
Štai, žiūrėkit kas yra pasakyta penkiasdešimt ketvirtame dokumente:
„Bet dėl vieno dalyko turi būti aišku: Jeigu jūs esate verčiamas kentėti dėl blogio pasekmių, kurios kilo dėl kurio nors jūsų šeimos nario, dėl kurio nors jūsų bičiulio piliečio ar bičiulio mirtingojo nuodėmės, net ir dėl maišto sistemoje ar kur nors kitur – nesvarbu, ką jūs turėtumėte iškęsti dėl savo partnerių, draugų, ar vyresnybės blogo elgesio – jūs galite būti ramus DĖL AMŽINO UŽTIKRINIMO, JOG TOKS SIELVARTAS YRA LAIKINA KANČIA. Šitokio broliško blogo elgesio grupėje JOKIA PASEKMĖ NIEKADA NEGALI SUKELTI PAVOJAUS JŪSŲ AMŽINAJAI PERSPEKTYVAI arba NĖ MAŽIAUSIU LAIPSNIU NEGALI IŠ JŪSŲ ATIMTI JŪSŲ DIEVIŠKOSIOS TEISĖS KILTI Į ROJŲ IR PASIEKTI DIEVĄ.
Ir yra kompensacija už šituos išmėginimus, uždelsimus, ir nusivylimus, kurie būtinai lydi maišto nuodėmę. Iš tos didelės dalies Liuciferio maišto vertingų pasekmių, kurias būtų galima įvardinti, aš tiktai atkreipsiu dėmesį į išaukštintą karjerą tų kylančiųjų mirtingųjų, Jerusemo piliečių, kurie atsispyrę nuodėmės išvedžiojimams, tapo tinkami tam, jog ateityje taptų Galingaisiais Žinianešiais, mano paties kategorijos bičiuliais. KIEKVIENA BŪTYBĖ, KURI IŠLAIKĖ IŠBANDYMĄ per to blogio epizodą, tuo nedelsiant pakėlė savo administracinį statusą ir PADIDINO SAVO DVASINĘ VERTĘ.“ 0619-01
Maišto problemos BUVO, pasekmes turim dar ir DABAR – taip kaip buvo leidžiama Liuciferio maištui vystytis iki galo, tai taip ir toliau mūsų planetoje– klystantieji, to maišto pasekmėje, klysta kiek tik nori – taip mums leidžiama SĄMONINGAI RINKTIS. Rinktis – ar tas sunkus, įtikėjimo reikalaujantis gyvasis kelias ir BŪSENA patiriamas tos akimirkos galutinis pasirinkimas apie kurį pasakojama šioje temoje, ar tas Liuciferio kelias, kurį šiaip ar taip JAU pasirenka masė mirtingųjų save iškeldami aukščiau paties Kūrėjo.
Ir dar šita vieta:
„Dabar Melkizedekai moko, jog GĖRIS, KYLANTIS IŠ SATANIJOS MAIŠTO, yra DAUGIAU NEGU TŪKSTANTĮ KARTŲ DIDESNIS UŽ VISĄ BENDRĄ BLOGIO SUMĄ.
Bet blogio darymo toks nepaprastas ir geradariškas derlius gali būti tiktai dėl visos Liuciferio vyresnybės, pradedant Žvaigždyno Tėvais Edentijoje ir baigiant Visuotiniu Tėvu Rojuje, išmintingo, dieviško, ir gailestingo požiūrio. Praeinantis laikas padidino pasekminį gėrį, kuris turi būti gautas iš Liuciferio kvailystės; ir kadangi tas blogis, kuris turi būti nubaustas, buvo visiškai iki galo išsivystęs per palyginus trumpą laiką, tai akivaizdu, jog visaišminčiai ir numatantys visatos valdovai tikrai prailgins tą laiką, per kurį būtų galima gauti vis daugiau naudingų pasekmių.“
Na, apie ką pagalvoju aš tai perskaičiusi – tai apie gyvąjį kelią. Gyvoji šventovė, gyvosios pamaldos, Naujoji Algimanto Evangelija, tai kad būtent čia, šioje kažkada maišto paliestoje planetoje pradėtas garbinti AŠ ESU, kai iki pat Havonos yra garbinamas tik Tėvas, o mes garbiname – ROJAUS TREJYBĘ-AŠ ESU. Tai visa šita tokia ryški šviesa sklinda iš čia, iš urantų atsivėrusio vidaus, o ne iš kokio nors kito kūrinijos kampelio – tai čia ir yra tas TŪKSTANČIUS KARTŲ DIDESNIS PASEKMINIS GĖRIS, aš taip suprantu.
Įdomu bus išgirsti kokias sampratas šia tema šiandien išsakėte jūs, urantai, Urantijos grupėje?
Na ir pabaigai, man dabar kilo tokia mintis – ryšyje su Algimanto pamokomuoju žodžiu šioje temoje – argi tie milžiniškos galios iššūkiai, kada reikės priimti sprendimą – aplinka ar Kūrėju tu pasitiki? – nėra gi tokie pat iššūkiai, ką patyrė Kristus? – Šėtono gundymą. Ir argi tie laukiantys iššūkiai tai nebus tas mūsų atsilaikymas prieš Liuciferio maišto pasekmę remiantis į savąjį gyvąjį atsivėrimą, įtikėjimą ir taip pademonstruojant ištikimybę Kūrėjui?
Dėl to mums ir buvo suteiktas šis mokymas-pamokomasis žodis, perspėjant mus – GILINKIT SAVĄJĮ ĮTIKĖJIMĄ. Ir mums šis mokymas suteiktas iš didžiulio nuoširdumo – iš meilės mums.
Telydi jus ramybė mielieji, Vita
vvita
2016-12-10 00:14:59
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]