Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

"Nuotykių pomėgis, žingeidumas, monotonijos baimė..." ir toliau pateikiu dvi pastraipas iš Urantijos Knygos, kurias prašau jus pakomentuoti. Ką jos pasako jums?

"Nuotykių pomėgis, žingeidumas, ir monotonijos baimė - šitie bruožai yra būdingi besivystančio žmogaus prigimčiai - buvo ten sudėti ne tam, kad tiesiog jus apsunkintų ir erzintų per jūsų trumpą gyvenimą žemėje, bet vietoje šito tam, kad netiesiogiai užsimintų apie tai, jog mirtis yra begalinės jaudinančios karjeros, laukiamo amžinojo gyvenimo, ir amžinosios atradimo kelionės tiktai pradžia." 0159-06
Žingeidumas - išsiaiškinimo dvasia, atradimo akstinas, tyrinėjimo trauka - yra evoliucinių erdvės tvarinių įgimtas ir dieviškas apdovanojimas. Šitie natūralūs impulsai nebuvo jums suteikti vien tiktai tam, kad jus nuviltų ir prislėgtų. Tas tiesa, per jūsų trumpą gyvenimą žemėje šitie ambicingi akstinai neretai turi būti pažaboti, dažnai turi būti patiriamas nusivylimas, bet jie turi būti iki galo įgyvendinti ir šlovingai patenkinti per ilgus ateities amžius." 0160-01
Kokios jums kyla mintys skaitant šitas dvi Urantijos Knygos pastraipas? Ką jos jums pasako apie ateities gyvenimą po prisikėlimo? Ir ką jos sako apie mūsų dabartinį polinkį keliauti, pažinti nauja, patirti nauja?


Algimantas
2006-11-10 13:25:51

Komentarai

Kai tau sesiolika, galima ir pakvailioti sia tema, bet kai tau desimt kartu po sesiolika, tai labiau matosi filosofine gyvenimo prasme,negu grynas nuotykis su zigeidumu. Zmogus eina per gyvenima, kuria planus, keliauja,vykdo uzduotis ir tai yra jo asmenybes patyrimas , paties savo gyvenimo projektavimas ir kuryba, bet VYDYTOJAS dazniausiai buni ne tu pats, trecias ar ketvirtas asmuo nuo taves. Paskui tiesiog stebiesi, rodos taip viskas buvo gerai suplanuota , bet vykdyti tau nebuvo leista, kazkas kitaip padare tai uz tave ir daugeliu atveju net geriau negu tu pats. Todel drysciau teigti, kad mums duota augti kurybiskai ir kokybiskai, svarbiausia yra projektas ir pats projektavimo procesas, o darbu vykdytojai atsranda pagal Auksciausiojo valia.

petras
2006-12-03 20:01:19



Toks pavadinimas kad Jaudinanti karjera, kaip suprantu kyla iš to kad ateityje visada bus kažkoks nežinojimas, nežinojimas kas bus, bet vienas dalykas kuriuo galima pasitikėti - Dievu. Kad su Dievu viskas įmanoma. Ir tokiu būdu panašiai gal ir vyks Dievo pažinimas, pasitikėjimo juo augimas.

Vaidas
2006-11-14 19:00:58



jo,kažkas rašė, kad su dievu viskas įmanoma, netgi padaryti galą mums, krikščionims, ir mūsų apgaulei, ir pagalvojau, kad ekstremizmas gali būti labai giliai pasislėpęs, taip giliai, kad net dievas nesuuostų...

Ura!
2006-11-14 19:11:19



Ar tai nesako mums , kad gyvenimas yra amžinas, ir, kad visa tai ,visi tie natūralūs impulsai bus patenkinti ir tikrai įgyvendinti per ateities amžius, kad neverta nusiminti. Kad to ko neatradome , neišsiaišinme čia žemėje , vis labiau atrasime ir patirsime ir tas atradimas ir patyrimas vis skatins ir skatins mus eiti pirmyn.O apie dabartinį mūsų polinkį keliauti, pažinti nauja, patirti nauja , sako, kad apie gyvenimą po vadinamosios mirties arba žinome labai mažai arba nežinome nieko iš viso. Mums atrodo, kad fizinė mūsų kūno mirtis yra viskas visa ko pabaiga, po jos nebėra ir negali būti daugiau nieko ,todėl ir lekiame ,skubame strimgalviais.

rimantas ( Kaunas )
2006-11-10 14:18:34



aukštai kilo, žemai krito

karjeristas
2006-11-10 13:38:29



"И то, что вчера казалось небом, сегодня для меня моя земля."

pulsas
2006-11-10 13:48:09



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal