Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Fariziejų apgaulė. Kas Jėzaus laikų fariziejus sieja su šiandieniais fariziejais?

"Ką daug kartų aš esu sakęs savo apaštalams ir savo mokiniams, dabar pareiškiu šitai miniai: Sugokitės fariziejų mielių, kurios yra apgaulė, kilusi iš prietarų ir subrandinta vergavimu tradicijoms, nors daugelis šitų fariziejų savo širdyje yra sąžiningi, o kai kurie iš jų čia gyvena ir kaip mano mokiniai. Netrukus jūs visi suprasite mano mokymą, nes dabar nėra nieko paslėpta, kas tikrai nebus atskleista." 1820-01
"Nebijokite tų, kurie, nors jie ir gali sugebėti nužudyti kūną, bet po šito daugiau jūsų atžvilgiu valdžios nebeturi. Aš patariu jums, NEBIJOKITE NIEKO DANGUJE AR ANT ŽEMĖS, BET DŽIAUKITĖS TUO, JOG PAŽĮSTATE TĄ, KURIS TURI GALIĄ IŠ VISO NETEISINGUMO JUS IŠLAISVINTI IR PERDUOTI JUS VISATOS TEISMUI NETURINČIUS KALTĖS. (Didžiosiomis raidėmis išsikirta mano paties) 1820-02
Kiek mums prireiks laiko, kad įtikintume jus džiaugsmingai įeiti į savo dvasinį paveldą? Aš atėjau į šitą pasaulį, kad apreikščiau Tėvą jums ir kad jus vesčiau pas Tėvą. Pirmąjį dalyką sš padariau, bet antrojo dalyko aš negaliu padaryti be jūsų sutikimo. Tėvas niekada nė vieno žmogaus eiti į karalystę neverčia. Šitas kvietimas amžinai buvo ir visada bus toks: Kas tiktai nori, tegul ateina ir l aisvai geria gyvybės vandenį." 1820-07
Kaip jūs galėtumėte susieti Jėzaus laikų fariziejų ir dabartinių laikų fariziejų - bažnytinės valdžios, politikų, teologų - žodžius ir darbus, jų gyvenimą, kuo jis yra panašus ar skirtingas? Kuo jie pažeidžia Jėzaus mokymą prisidengdami net ir jo vardu?


Algimantas
2006-11-11 15:05:00

Komentarai

Pamąstykite apie šių laikų fariziejų žodžius ir darbus. Kiek jų žodžiai sutampa su darbais?
Tai jie - kunigai, politikai, teologai - būdami akli ir dviveidžiai, veda žmoniją į pražūti. Ne tik Lietuvoje, visoje Urantijoje.
Apsidairykime aplinkui, kiek mūsų laikų fariziejai sujaukia žmonių gyvenimą savo dviveidiškumu, kada jų lūpos taria gražius žodžius, bet jų širdys jais negyvena.
Tai ar gali tokia TAUTA IŠLIKTI, vedama tokių apgavikų fariziejų?
Aišku, kad NE.
Tačiau DAUG baisiau yra TAI, kad jie, PATYS BŪDAMI DVASIŠKAI AKLI, į pavojų stato ir jūsų ASMENINĘ SIELĄ, O NE TIK JŪSŲ ASMENINĮ MATERIALŲ GYVENIMĄ VALSTYBĖJE.
Todėl ATVERKITE SAVO SIELĄ TĖVUI, ATRASKITE SAVYJE TIK JĮ, IR KLAUSYKITE SAVO SIELOS, KAD PAMATYTUMĖTE SAVO ASMENINĮ KELIĄ, KADA ATSIDAVĘ JAM GYVENTUMĖTE MEILĖJE IR TIESOJE SU TĖVU. KASDIEN.
Tik tada jums nebebus baisūs jokie šių laikų fariziejai, nes jus ves TĖVAS iš vidaus. VISADA SU MEILE, IR TIESOJE.
O tada ir patys tapsite TĖVO MIELE IR TIESA. Ir ateis laikas, kada tokiais bus VISI ŽMONĖS.
Ir nebeliks dviveidžių šių dienų fariziejų, nes būsime VISUR MES - TĖVO SŪNŪS IR DUKROS - GYVENANTYS TĖVO MEILĖS RITMU.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2009-04-14 10:07:22



dabar farizieju irgi visokiu yra
paskaiciau Minties Derintojo mokyma apie maista...
per daug ten prirasyta bet tiesa ten yra
lygiai tokia pat tiesa parasyta Biblijoje
vienok fariziejai dabartiniai ja neigia, neigia Jezaus zodzius, neigia visa Biblija vardan savo pamegtu ritualu
bet Jezus sake "neteisk"
taigi as neteisiu situ farizieju, be ju butu dar blogiau nei su jais :)

svetelis
2007-01-18 16:00:52



Algimantai,
Perfrazuoju tavo žodžius:
Kadangi tu jokių kitų knygų, išskyrus Urantijos Knygą, neskaitai, tai negali ir suvokti tiek realaus pasaulio, tiek paprastos logikos, tiek filosofijos, tiek religijos, tiek mokslo, tiek ritualų, tiek ir paties Jėzaus.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Jonas

Jonas
2006-11-15 10:10:51



labai nusiminęs dėl to, kad atsirado dar vienas knyga prikišamai baksnojantis: tu aklas, tu aklas, tu aklas, tu neskaitei, tu negali, tu nesuvoki...Jėzau, Jėzau, tave suradau, kai knygos jokios nebuvo šūdo skylėj, o dabar tavo vardu kaip plyta naudojasi ir talžo pagal savo supratimą, matyti taikos čia nebus

pasiuntinukas
2006-11-14 22:25:47



Mielas Jonai, Jėzus kaltino fariziejus ne jų fariziejiškumu, bet veidmainiavimu, kada jie kalba viena, o gyvena ne pagal savo skelbiamą mokymą. Jis kaltino juos, kad jie duoda išmaldą vargšams, rengdami pokylius sau, o nuo stalų numesdami išmaldos mėsgalį vargšams, kuriuos turėdavo įsileisti į vidų ir leisti jiems stovėti pasieniuose, tuo tarpu patys sėdėdami ant minkštasuolių prie stalo, bet apie savo tokią "geradarystę" visiems pagarsindami. Jis kaltino juos, kad sinagogose jie visada užima pačias garbingiausias vietas, o varšus tik dar labiau užkrauana nepakeliamą naštą. Jėzus juos kaltino, kad jie rūpinasi,kaip nušveisti savojo indo išorę, o visiškai nevalo savo vidaus, kadangi jie rūpinosi vien tik išorinių ir negyvų ritualų laikymųsi, o visiškai neatsisuko savo širdimi į Dievą ir nelaikė vargšų net sau lygiais broliais jau nekalbant apie pagonis-samariečius, kurių net žmonėmis nelaikė. Jis kaltino juos, kad jie engė moteris ir neleido joms drauge dalyvauti vienodomis teisėmis sinagogose pamaldų metu.
Jėzus juos kaltino DVIVEIDIŠKUMU, NES JIE VIENA KALBA DIEVO VARDU, O KITAIP GYVENA. Bet jis ir minties neturėjo juos pulti dėl to, kad jie yra FARIZIEJAI.
TAI BŪTŲ LYGIAI TAS PATS KAIP PULTI ŽMOGŲ, KAD JIS YRA GYDYTOJAS AR MOKYTOJAS.
Jėzaus kaltinimas buvo nukreiptas prieš tuos, kurie save laikė visuomenės vedliais, tiek politinias, tiek religiniais, bet buvo veidmainiai vedliai, dėl to akli vedliai. Ir tą jis aiškino savo paskutinėje kalboje prieš suėmimą.
Kadangi tu Urantijos Knygos neskaitei, tai negali ir suvokti tiek Jėzaus požiūrio į negyvus ritualus, tiek ir jo pasisakymų apie Dievą.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2006-11-14 21:37:50



Tai gal nevinguriuok, Algimantai, neverta teisintis, verčiau paklausytum ką tau žmonės sako :)
Aš rašiau apie tokį reiškinį, kaip fariziejiškumas, kuris TURI neigiamą prasmę. Ir tai, kokius fariziejiškumo požymius parašiau, taikiau būtent tiems fariziejams ir "fariziejams", kurie yra pilni fariziejiškumo. Tuo tarpu senovės žydų dvasininkai, vadinamieji fariziejai, yra tam tikras statusas žmogaus, užėmusio tam tikras pareigas Kristaus laikais. Tuo požiūriu tu esi teisus, sakydamas, kad tarp jų buvo ir gerų žmonių. Tačiau kai kalbam apie šiuos laikus, fariziejaus statusą turinčių žmonių mūsų visuomenėje NĖRA. Yra tik žmonės, pilni fariziejiškumo, ir tamsta esi vienas iš jų.
***
Dar pratęsiu savo rytinę mintį. Kodėl fariziejai nemato savo nuodėmių? Galvoju todėl, kad jie mano, kad jų TEISINGO TIKĖJIMO PAKANKA, kad jie išliktų teisūs prieš Dievą ir prieš žmones, nesvarbu kokius darbus bedarytų ir ką besakytų, Dievas jų vistiek pasigailės, jei tik jie laikysis savojo tikėjimo įstatymų. Deja, mes matom, kad to neužtenka. Pasirodo, žmogus nėra nuteisinamas vien tik tikėjimu, kad ir koks teisingas jis būtų.
Lygiai taip žmogus nėra nuteisinamas ir Urantijos knygos tikėjimu, kad ir koks tas tikėjimas atrodytų gražus. Ir ritualai čia yra visai ne prie ko. Jei tu skleisi bent kokią puikybę ar pranašumą prieš kitus dėl savojo tikėjimo, niekindamas ir juodindamas kitus - tavęs lauks "blogųjų" fariziejų likimas. Apie tokius Jėzus pasakė - esate pabaltinti karstai.


Jonas
2006-11-14 16:57:32



Mielas Aidai, aš niekam nieko "nepilu," tiesiog mokau jus atpažinti tai, kas yra tikra nuo netikra, gyva nuo negyva. Ir daug kam tai nepatiks.
Ar visiems patinka TIESA vienodai?
Aš mokau tuos, kurie nori mokytis ir būti gyvi be negyvų ritualų.
Ir jie tą gyvybingumą turi galimybę patirti patys savo viduje, kai tik ims melstis ne iš maldaknygių, o nuoširdžiai, atsivėrę visa savo siela. Ir malda eis jiems iš pačios jų sielos, kuriai virpesius siunčia Tėvo dvasia, esanti kiekviename iš mūsų.
Jūs negalite AUGTI SUSTINGĘ RITUALUOSE.
Dėl to aš jus ir ŽADINU PABUSTI.
IR PABUSITE, NES TOKIA YRA TĖVO VALIA.
O tie, kurie šito nori NUOŠIRDŽIAI jau dabar, tie ir savo patyrimu patvirtins mano žodžių teisingumą. Aš nieko jūsų nemokau, ko jūs negalėtumėte patirti patys.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2006-11-14 16:00:26



Mielas Jonai, fariziejus nėra kas nors neigiama. Jėzaus laikais rabinai, raštininkai, Sedukėjai, kurie tuometinėje visuomenėje buvo laikomi viršūne, buvo vadinami vienu bendru žodžiu FARIZIEJAI.
Ir tarp fariziejų atsirado tokių nuoširdžių įtikėjusiųjų į Jėzaus gerąją naujieną, į dangaus karalystę, kad jie tapo Jėzaus pasekėjais.
Tuo metu Palestinoje visos sinagogos veikė savarankiškai, išskyrus Jeruzalės sinagogas, kurias kontroliavo Sanhedrinas, kurį ir sudarė fariziejai. Ir tarp Sanhedrino narių buvo Jėzaus pasekėjų. Tik iš pradžių jie nedrįso to išpažinti viešai, bijodami savo bičiulių griežtos neigiamos reakcijos. Tačiau dėl to, kad jie tapo Jėzaus slaptais pasekėjais, jie nenustojo būti fariziejais. Dorais fariziejais.
Neigiamas požiūris į šitą žodį atsirado dėl kaltinančios Jėzaus kalbos sinagogoje, kada jis sakydamas paskutinę kalbą prieš suėmimą ir nukryžiavimą kaltino juos,kad dauguma jų rūpinasi tik ritualais ir išore, tuo tarpu savo viduje yra kaip kapavietės, pilnos mirusiųjų kaulų.
Tačiau ir savo kaltinamojoje kalboje Jėzus sakė, kad tarp jų yra ir nuoširdžių ir dorų fariziejų.
Dėl to ir mano klausime neįžvelk jokios neigiamos nuostatos į dabartinių laikų fariziejus. Tiesiog išplėsk savo žinojimą ir vartok žodį fariziejus ne neigiama prasme, bet kuopipne prasme, kada norima pavadinti vienu žodžiu visus oficialius valdžios sluoksnius, įskaitant ir religinės valdžios.
Na, o dabar, kada paaiškinau šito žodžio prasmę, pamėgink pasamprotauti šita konkrečia tema.



Algimantas
2006-11-14 15:45:50



Neturiu daug laiko, bet labai norėčiau iškelti mintį - o kas gi yra tas FARIZIEJIŠKUMAS? Aš pats apie tai šiek tiek galvojau, pasitelkdamas įvairius pavyzdžius.
Visų pirma, ką supratau - fariziejiškumas nėra tiesiogiai susijęs su ritualais ar kitomis formomis, tai YRA DVASINĖ BŪSENA. Jis taip pat tiesiogiai nesusijęs su turtu, paauksuotais apdarais, ir kitais atributais, dėl tos pačios priežasties, kad jis yra dvasinė žmogaus būsena. Todėl gali būti žmogelis apsirėdęs kaip tik nori, ar atlikti kokias nori apeigas ar ritualus - vienu atveju būsi fariziejus, o kitu - jau ne. Trumpai tariant - esmė yra turinyje, o ne formoje.
Antra, koks yra fariziejiškumo turinys? Mano galva, esminis bruožas yra tai, kad fariziejus JAUČIASI TEISUS PRIEŠ DIEVĄ. Na, atrodo aišku, kitaip jis tebūtų paprastas nusidėjėlis. Bet vien šio bruožo maža - juk Jobas ar Jonas Krikštytojas, ar pranašai, ar pats Jėzus taip pat jautėsi visiškai teisūs prieš Dievą, bet jie juk nebuvo fariziejai. Bandau formuluoti antrąjį fariziejaus bruožą - JIE NEMATO SAVO NUODĖMIŲ. Čia yra esmė. Jie yra dvasiškai apakę. Esmė net ne tame, kiek jie nusideda ar nenusideda, esmė būtent - kad įsitikinimas savo teisumu jiems neleidžia pamatyti savo paties nuodėmių, klaidų ir pan. Štai, mano įsitikinimu, kur slypi tikrasis fariziejiškumas. Tai gana baisu.
Fariziejiškumas visų pirma veda į netoleranciją ir puikybę. To pasekmės religinėje sferoje - religiniai karai, sektos, susiskaldymas ir t.t. Nesakau, kad krikščionių tikėjime nėra fariziejiškumo - oi kiek daug jo yra.
Bet, gerbiamasis Algimantai ir co, ar jūs patys nesate patys tikriausi fariziejai?
(paskutinis klausimas yra retorinis)

Jonas
2006-11-14 10:19:27



vertinu atlikėjus ir ypač koordinuoju veiksmus

stadija
2006-11-14 09:36:36




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal