Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kada žmogus pradeda į visus jį supančius jam pažįstamus ir nepažįstamus žmones kreiptis kreipiniu tu , bet ne jūs. Kada tai į vyksta ar gali tai įvykti iš viso.

Štai žmogus sako , kad negali į jam mažai pažįstamą ar nepažįstamą tuo labiau už jį vyresnį žmogų kreiptis tu ,jam tiesiog neapsiverčia liežuvis taip kreiptis ir jis nuoširdžiai kreipiasi jūs, o ar gali būti kitaip?


rimantas ( Kaunas )
2006-11-20 14:48:54

Komentarai

Ir visgi tikrai didelis darbas laukia. Paskaitykite šituos komentarus ir pajauskite, koks skirtumas tarp dvasinės įžvalgos ir tuščio intelekto be dvasinės išminties. Tikrai daug reikia čia išvalyti, kad liktų tik ŠVIESOS MINTYS.

Evaldas
2011-07-14 13:59:57



Algi, garsiai šnekėti apie meilę ir mylėti yra ne tas pats. Taip jau susiklostė, kad aš kol kas esu skaitęs daug tavo meilių meilės žodžių (aišku ir ne tik meilių), negu nors kartą patyręs tai, ką sakai. Kažkaip nelabai pasitikiu tavo žodžiais. Bet man būtų labai malonu, jei kreiptumeis į mane paprasčiau. Iš tos meilės galėtum, ar tai tik tuščia deklaracija?

Jonas
2006-12-02 20:42:14



Mielas Jonai, tikrai tu man esi MIELAS, IR TĄ SAKAU NUOŠIRDŽIAI. Kaip ir į visus kreipiusi MIELIEJI, NES TIEK TAVE, TIEK KITUS MYLIU.

Algimantas
2006-12-02 18:32:11



Žinai, Algi, dar pagalvojau, kad gal tu nenori rašyti prieš forumą, tai gali man parašyti tiesiai į meilą. Gali rašyti drąsiai apie viską, kas tau patinka ar nepatinka mano požiūriuose. Be apsimetinėjimų, pažadu, kad nieko iš to, ką man parašysi, forume neskelbsiu ir neviešinsiu.

Jonas
2006-12-02 17:38:34



Na, jeigu einam prie nuoširdumo, tai, prisipažinsiu, man kartais norėtųsi Algimantą paraginti atsisakyti to negyvo ritualo, kai mane jis vis vadina mielu Jonu (ir ten aš pasigendu nuoširdumo, o matau tik negyvą ritualą, taip pat ir tame ramybės palinkėjime ir broliškos meilės išreiškime). Kur kas Algimantas man atrodo nuoširdesnis ir natūralesnis, kai išvadina priekabiautoju, nuo dūšios pavaro apie mano nuodėmes, tyčiojimąsi ir kitus jam nemalonius dalykus. Jei ne "negyvas ritualas" apie meilę ir ramybę bei skaitantys "tretieji asmenys", jo nuoširdumas mano atžvilgiu, tikiu, galėtų būti ir dar didesnis. Tai va, kažkada prašiau, bet nesutikai tai dabar pasikartosiu, kad kreipiantis į mane nebūtina vadintis mielu, kaskart linkėti ramybės ir broliškos meilės. Iš draugiškumo prašau, vadink mane tiesiog Jonu, be jokių formulių.
Ta pačia proga, atsiliepdamas į nuoširdumo kvietimą, kadangi mes su Algimantu vienas nuo kito kaip ir neturėtumėm slėpti savo jausmų, noriu tave nuo šiol vadinti tiesiog Algiu. Tai nėra kažkoks nemandagumas iš mano pusės, žinau, Algi, kad tave draugai taip ir vadina. Aš tau į draugus nesiperšu, bet kadangi tu mane myli (nuo meilės iki neapykantos vienas žingsnis), tai priimu kaip draugystės ženklą. Tad kviesčiau atsipalaiduoti ir išsakyti viską, kas ant dūšios. Nuoširdžiai, Algi, kad pačiam palengvėtų.

Jonas
2006-12-02 17:32:33



Mielas Jonai, aš juk kalbu apie dvasinę meilę, o ne gyvulinį chamiškumą. Yra tokių cinikų, kurie su kreipiniu "jūs," gali kitam visą gyvenimą subjauroti ir net fizinį kūną visiškai sunaikinti.
Dėl to nenusiriskime iki jų lygio, o kalbėkite apie meilės virpesių perteikimą ir jų įtakoje vartojamą kreipinį "tu."
Aišku, jeigu kitas žmogus tokiam jūsų pasiūlymui prieštarauja, tada jo neerzinkite, priimkite jo EGO artimesnį "jūs" kreipinį. Tačiau, po kiek laiko vėl pasiūlykite mažiau oficialų "tu," ir kada jis pajaus, kad jūs nenorite jo žeminti ir menkinti, o esate nuoširdus, o tą jis pajaus ne tik iš jūsų nuoširdžiųū žodžių, bet ir iš jūsų sklindančių meilės virpesių, jūsų pasiūlymui pritars. Dar daugiau, tai dar labiau suartins jums. Viską lemia jūsų nuoširdumas, kuris remiasi į Tėvo meilę.


Algimantas
2006-11-30 16:41:58



"Viską lemia jūsų nuoširdumas, kuris remiasi į Tėvo meilę" - Algimantas
Tai koks, galu gale, skirtumas? "Tu" ar "jūs"? "Jūs" ar "tu"?


Tupikas
2006-11-30 17:06:14



nu ne visada kreipinys tu išreiškia meilę, oi ne visada. Labai dažnai jis reiškia tik chamiškumą.

Jonas
2006-11-30 16:28:13



Mielieji, "tu" gali pasakyti vienas kitam tik MYLINTIS MYLINČIAM. Gerbiantis į gerbiantį kreipsis vien tik "jūs."
Meilė neįmanoma be pagarbos, bet pagarba, dar nėra meilė.
Kada jūs mylite, tada atsiveria jūsų aukštesnis, dieviškasis aš, ir jam nustoja egzistuoti visi susitarimai, kuriuos kas nors sugalvoja.
Kodėl pradžioje draugystės vaikinas ir mergina, vyras ir moteris dar tyrinėja vienas kitą ir vadina "jūs", bet įsimylėjus prašo vadinti "tu." Jeigu "tu" reikštų nepagarbą, tai įsimylėję tikrai nenorėtų vienas kito skaudinti ir vadintų vienas kitą "jūs."
Žmogaus EGO sugalvoja ELGESIO TAISYKLES, KURIOS NETURI NIEKO BENDRO SU MEILE.
Meilė yra VIRPESIAI PAJAUSTI IŠ TĖVO. Ir būtent jie padiktuoja, kaip mes turime žmogų pavadinti. Tik savajam EGO baisu nepaklusti sukurtoms dirbtinėms taisyklėms, kurios yra NEGYVOS IR NETURI NIEKO BENDRO NEI SU PAGARBA, NEI TUO LABIAU SU MEILE.
Tai grynai susitarimo reikalas. O meilė NĖRA SUSITARIMAS.
Galima žmogų pavadinti "jūs," bet jo visiškai negerbti. Tik žmogaus žemasis gyvulinis aš gali nerimauti dėl to, kaip čia kreiptis, o taip pat kaip kreipiasi į jį.
Kadangi mes gyvaname kaip dirbtiniame taisyklių ir ritualų akvariume, tai ateina laikas, kad vis tik išeitume iš to netikro gyvenimo į realų ir pajaustume Tėvo meilės virpesius savyje. Ir tik tada nustosite pergyventi, kad ir seną žmogų vadinate tu. Jūs abu esate tarpusavyje sielos broliai ar sesės.
Viską apspręs ne jūsų savanaudiško ego apmąstymai, bet jūsų dieviškojo aš GIMIMAS. O tada Tėvo meilės virpesiai pripildys jus iki pat viršaus ir pasklis visiems, ir jauniems, ir seniems. Ir problema išsispręs pati.
Situacijų būna visokių, tačiau, kada gimsite iš dvasios, tada jums vadovaus Tėvas ir jūs patys pasiūlysite net ir vyresniems kreiptis vienas į kitą be oficialaus "jūs," o su betarpiškesniu ir broliškesniu "tu." Tuo labiau, kad į Kūrėją irgi visi kreipiasi "tu." Tai nejaugi Jis nenusipelno jūsų didesnės pagarbos, jeigu Jį tujinate, o vyresniems už save Jo tvariniams, savo sileos broliams ar sesėms išreiškiate net didesnę pagarbą negu Kūrėjui?
Kodėl aš jums siūlau mane vadinti "tu?" Todėl, kad meilė jums visiems, ir KIEKVIENAM, tiesiog man šitą šaukte šauke. Ir į jus visus, į keikvieną, kriepiuosi ne "jūs," bet "tu." Jeigu kas dėl to įsižeidžiate, tai vaistai yra jumyse, ne manyje. Tai atraskite juos savyje ir įsižeidimo nebeliks nė lašo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2006-11-30 16:24:27



Taigi kodėl taip gaunasi mama ir uošviai taigi brandaus amžiaus ir turėtų būti gerbiami žmonės , kodėl gi tuomet į vieną kreipiamės tu o į kitus jūs. Aš ir pats tą pastebiu savyje į vieną ,kad ir vyresnį už mane žmogų kreipiuosi tu ir tai savaime kažkaip natūraliai gaunasi o į kitą , kad ir tokio paties amžiaus jūs. O mano močiutė pavyzdžiui daugelį, net ir savo anūkus vadino jūs. Taigi atsakymas, kad taip nuo seno priimta manęs asmeniškai netenkina, nors gal daugeliui jis šiuo metu jis nėra aktualus ar reikšmingas. Jeigu priimta tai iš kur ir kodėl gali būti kitaip ar ne jeigu gali tai kuomet tai ateina.Ir kaip čia išeina , kad kreipinys tu yra šiltas, o jūs yra šaltas ir oficialus, bet sakoma tampa šiltas priklausomai nuo to į ką kreipiesi, ar tikrai yra taip? Ar ir vėl nereikia sau sukti galvos yra kaip yra taip ramiau?

rimantas ( Kaunas )
2006-11-30 08:53:10




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal