Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Urantų kalbos taisyklingumas.

Vakar, po gyvųjų pamaldų, kada prašiau urantų pasakyti savo mokymus, Irena, kuri jokių mokymų nesako, panoro pasidalinti savo sampratomis apie urantų padaromas klaidas tiek jiems sakant savo mokymus, tiek ir Urantijos grupės penktadienio užsiėmimams parašant Urantijos Knygos Dokumentų santraukas ar dabar jau atskleidžiant temas pagal savo pasirinktą Urantijos Knygos pastraipą.
Būtent kalbant Irenai ir kilo mintis jai pasiūlyti jos pečiams tinkamą IŠŠŪKĮ - kartas nuo karto mums pateikti mūsų daromas klaidas, kad galėtume dažniau atkreipti didesnį dėmesį į mūsų kalbą, tuo labiau, kad Irena dirbo lietuvių kalbos mokytoja. Tad jai šie kalbos dalykai yra ne tik gerai pažįstami, bet ir artimi jos dvasiai, nes ji ir anksčiau kartas nuo karto pateikdavo savo pastabų dėl mano padaromų kalbos klaidų. Ir už tai aš esu dėkingas Irenai. Tuo tarpu dabar ji dažniau galės analizuoti ir mums pateikti visų urantų daromas klaidas, kada tik pati pajus tokį norą mums pateikti šią analizę ir pamokymus.
Irenos pastebėjimas, kad urantai klaidingai pavartoja žodį SUSIDURTI - SUSIDURTI SU KŪRĖJU - taip negalima sakyti, nes susiduria materialūs daiktai.
Irenos nuomone, negalima sakyti ir ATSIREMTI Į KŪRĖJĄ, nes remtis galima tik irgi į materialų daiktą, o čia gi DVASINIS Kūrėjas.
Vakar aš mąsčiau labai daug apie Irenos būtent šio žodžio vartojimo ribojimą su DVASINIU KŪRĖJU. Sutikdamas su Irenos siūlytu pakeitimu kitu žodžiu - ĮTIKĖJIMU Į KŪRĖJĄ, PASITIKĖJIMU KURĖJU, ar panašiai, vis tik priėjau galutinės išvados, kad GALIMA REMTIS KŪRĖJU, GALIMA ATSIREMTI Į KŪRĖJĄ DVASIOJE, GALI BŪTI KŪRĖJAS DVASINIS PAGRINDAS, DVASINIS PAMATAS, ANT KURIO KURIAMAS VISOS MATERIALIOS VISATOS STATINYS, GALIMA VISAI MATERIALIAI VISATAI REMTIS Į DVASINIO KŪRĖJO ENERGIJOS VIRPESIUS IR DVASIĄ.

Mes sakome, kalbėdami apie materialų namą, svarbiausia namui - gerai PAMATAI, nes būtent ant jų laikosi tvirtai visas statinys, ir jeigu pamatai bus menki, ir statinys subyrės kaip kortų namelis. PAMATAI YRA NAMO VISO STATINIO PAGRINDAS, ATRAMA, ANT KURIOS IR LAKOSI VISAS STATINIO SVORIS.

Tačiau lygiai taip pat mirtingieji sako, kada juos ištinka sunkūs laikai, ar fizinės sveikatos ar finansiniai sutrikimai, ar intelekto krizės, depresijos, kad tokiomis akimirkomis jie ATSIRĖMĖ į jiems artimus šeimos žmones, jautė jų meilę ir rūpestį, ir tai padėjo jiems ištverti ir įveikti sunkumus. Artimi šeimos nariai buvo TIKRA ATRAMA IR PAGUODA. Tačiau tai juk nebuvo MATERIALI ATRAMA, kad krizės aplinkybėmis į ją patekę mirtingieji būtų atsigulę ant savo artimųjų kūnų ir šitokiu materialiu būdu būtų tiesiogine prasme ATSIRĖMĘ į savo artimuosius. Ši artimųjų suteikta ATRAMA buvo DVASINĖ - SUSTIPRINANTIS ŽODIS, PAGUODŽIANTIS IR PADRĄSINANTIS ŠYPSNIS, JUMORISTINIS ŠVELNUS PADĖTIES VERTINIMAS, TOS KONKREČIOS PADĖTIES KONTEKSTO IŠPLĖTIMAS, KAD JI NEATRODYTŲ TOKIA GŪDI IR NEĮVEIKIAMA, KELIO KRIZĖS ĮVEIKIMUI PARODYMAS, IR BENDRA MALDA - VISA TAI IR SUDARĖ DVASINĮ PAGRINDĄ - ANT KURIO STOJOSI IR Į KURĮ VIS LABIAU PASITIKĖDAMAS ATSIRĖMĖ KRIZĖJE ESANTIS.
ATRAMA YRA NE VIEN TIK MATERIALI, KĄ BŪTENT TEIGĖ IRENA, BET IR INTELEKTUALI, AR NET IR DVASINĖ, AR APSKRITAI - ENERGINĖ.
Juk mums - urantams - yra ir logiškas, ir suprantamas, ir net PATIRIAMAS mūsų DVASINĖS asmenybės, atsivėrusios DVASINE PRASME, PRISIGLAUDIMAS prie Rojaus TREJYBĖS-AŠ ESU KRŪTINĖS, nors Rojaus TREJYBĖ-AŠ ESU NETURI JOKIO KŪNO, JOKIOS FORMOS, JOKIO PAVIDALO, NETURI JOKIOS KRŪTINĖS - TAI KAIP MES GALIME PRISIGLAUSTI PRIE ROJAUS TREJYBĖS-AŠ ESU KRŪTINĖS? Logiškai, ir intelektualiai, dėliojant - niekaip negalime prisiglausti - o JUK PRISIGLAUDŽIAME, IR VIS STIPRIAU, ir tą jaučiame, ir PATIRIAME savo ASMENS BŪSENA, TAD IR LIUDIJAME SAVO ARTIMĄ PRISIGLAUDIMĄ PRIE MŪSŲ VIENINTELIŲ - IR DVASINIŲ - TĖVŲ, NETURINČIŲ IŠ VISO JOKIO KŪNO.
Taigi, DVASINIAI MŪSŲ PATYRIMAI TOLI PRANOKSTA MIRTINGOJO LOGIKĄ - VIEN TIK INTELEKTO DIKTUOJAMUS LOGIŠKUS TEIGINIUS, IR DĖSNIUS.

MYLIMIEJI, todėl ir toliau - BE JOKIOS BAIMĖS ir BE JOKIŲ APRIBOJIMŲ - LAISVAI vartokite žodžius ATRAMA, REMTIS, PAGRINDAS, PAMATAS, apibūdindami savo ryšius, santykį, patyrimą su Kūrėju - Rojaus Trejybe-AŠ ESU, ir nekreipkite dėmesio, kad kitiems tai gali būti ir nepriimtini tokie teiginiai - grynai intelektualios logikos lygiu.

VISA KŪRINIJA STOVI ANT DVASINIO KŪRĖJO PAMATŲ. Visiems urantms aiškus ir logiškas šis teiginys - kitaip ir būti negali, nes visa kurinija yra ATSIRĖMUSI į Dvasios Šaltinį ir Centrą, nors Tikrovėje visa kūrinija NE STOVI, o VISĄ LAIKĄ JUDA - O STOVI BŪTENT ROJUS IR KŪRĖJAS - ROJAUS TREJYBĖ-AŠ ESU.

Kristus sakė - aš belsiu į jūsų širdies duris, ir kas jas atvers, aš įeisu į to širdį. Tai KOKIOS gi yra širdies DURYS, kurios gali būti tik MATERIALIOS. Tai irgi nebebūtų galima vartoti tokio teiginio, vadovaujantis vien tik intelekto logika.

Nebegalima būtų sakyti taip, kaip sakė Jėzus - ATRASKITE DANGAUS KARALYSTĘ SAVO ŠIRDYJE.
Pirmiausia KARALYSTĖ - tai materiali teritorija su savo materialiu valdovu, KARALIUMI, su savo kariuomene, tarnais, tai ji niekaip negali būti atrandama ŠIRDYJE, kuri yra TIK VIENAS MATERIALUS KŪNO ORGANAS. O kaip gi dar susieti DANGŲ, kuris yra AUKŠTAI, IR NEPASIEKIAMAS MATERIALIAM MIRTINGAJAM, ir SAVO TERITORIJĄ, KARALIŲ, KARIUOMENĘ, IR TARNUS TRURINČIĄ KARALYSTĘ SU MATERIALIU VIENU KŪNO ORGANU - ŠIRDIMI? Na, niekaip to padaryti nepavyks INTEKTUALUI, ir jis pasakys - NESĄMONĖ, JOKIOS LOGIKOS, TAIP NEGALIMA SAKYTI.

Galima, ir toks pasakymas neprieštarauja logikai, nes tai yra MOKYMAS PAVARTOJANT METAFOROS KALBĄ. O metafora - tai tokia vaizdinga - ir labai imli ir raiški - kalbos metodo dalis, kada perteikiami tokie giluminiai dalykai, kurie šiaip jau intelektualų tuoj pat paneigiami - taip būti NEGALI - ypač DVASINĖJE srityje.
IR KOL NĖRA DVASINIO ATSIVĖRIMO, TOL LABAI RIBOTA MIRTINGOJO LOGIKA NEMATO, IR NEPATIRIA, NEI KOSMINĖS ĮŽVALGOS, NEI DVASINIO PATYRIMO SU SAVO VIENINTELIAIS TĖVAIS - ROJAUS TREJYBE-AŠ ESU, IR TOL VADOVAUJASI TIK INTELEKTO SIŪLOMA LOGIKA, BE JOKIŲ DVASINIŲ PATYRIMŲ, KURIE TOLI PRANOKSTA TOKIOS LOGIKOS RĖMUS, KURIE VARŽO GYVULINĮ PROTĄ, O DVASINIS ASMENYBĖS PROTAS DAR NETURI GALIMYBĖS ĮSITVIRTINTI, NES GYVULINIS PROTAS JĮ VISIŠKAI YRA NUSTELBĘS.

Teiginys -

AŠ REMIUOSI Į KŪRĖJĄ - ROJAUS TREJYBĘ-AŠ ESU -

YRA TEISINGAS, DĖL TO KŪRĖJAS YRA MANO VIENTELĖ ATRAMA, IR JIS BUS MAN TOKIA ATRAMA PER VISĄ AMŽINYBĘ.

Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas-tėviškas apkabinimas.

Algimantas
2017-01-29 12:34:47

Komentarai

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal