Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

JAV prezidentas Donaldas Trampas balansuodamas ant iškritimo iš posto ribos, pats iškėlė Kūrėją aukštai.

Jungtinių Valstijų kongreso – atstovų rūmų - kai kurie demokratų partijos nariai aktyviai tebeplanuoja nuversti dabartinį prezidentą Donaldą Trampą iš jo posto. Ypač arši šiame sąmoksle yra Kongreso žemesniųjų rūmų - Atstovų Rūnų - mažumos lyderė Nanci Polaci. 24 demokratų partijos kongresmenai planuoja pateikti savo įstatymo projektą, numatantį įsteigti “priežiūros” komisiją, kur pasinaudodama 25-ąja Konstitucijos Pataisa, paskelbtų prezidentą Trampą neįgaliu asmeniu eiti prezidento pareigas. Ši JAV Konstitucijos pataisa buvo priimta po Prezidento Džono Kenedžio nuudymo 1963 metų lapkričio 22 dieną, kada susidarė tokia padėtis, kai nebuvo žinoma, kas gi toliau turi būti daroma teisiškai, kada nebėra prezidento, ar kada jis ilgai ir sunkiai serga ir nebegali eiti pareigų, kada jis savo pareigų atsisako, ir pan. Tokios "priežiūros" komisijos nebuvo įsteigta niekada nuo pat 25-osios Pataisos įsigaliojimo. Tad tai būtų pirmas kartas, kada keli žmonės nuspręstų blaiviai mąstančio ir sveiko žmogaus – Donaldo Trampo – tolimesnį buvimą prezidento pareigose – ar gali, ar negali jis toliau eiti savo pareigas. Po tokio “priežiūros” komisijos neigiamo sprendimo balsuoti turėtų tiek Atstovų Rūmų nariai, tiek ir Senato nariai.

Mane gi žavi šio ryžtingo prezidento mintys ir žingsniai. Štai prieš pat JAV Nepriklausomybės dieną, kuri švenčiama šalyje labia pompastiškai liepos ketvirtąją, Donaldas Trampas susitiko su karo veteranais – įvairių karų – pradedant antruoju pasauliniu karų, ir iki šių dienų. Aš pasiklausiau jo kalbos ištraukos. Ir turiu pasakyti, kad nė vienas prezidentas taip nekalbėjo ir nekalba nė vienoje šalyje.

Štai JAV prezidento išsakyti teiginiai.

Jokie biurokratai negali uždrausti mums tikėti. Jokie biurokratai, jokios vyriausybės nežino, kaip auklėti vaikus šeimose. Kas gi geriausiai gali žinoti, kaip auklėti vaikus? Aišku, kad geriausiai tą žino tik pačios šeimos ir bažnyčia. Ir mes garbiname Dievą, ne vyriausybes. Ir net mūsų Nepriklausomybės Deklaracijos autoriai mini Dievo vardą. Bendžaminas Franklinas viename Nepriklausomybės Deklaracijos puslapyje net keturis kartus pamini Dievą ir nurodo, kad mes nulenktume savo galvas panirdami į maldą.
Aš sieksiu, kad vėl suskambėtų svekinimas – “Linksmų Kalėdų.” Net ant mūsų pinigų yra parašyta – Mes pasitikime Dievu. Ir veteranai, kurie dalyvavo įvairiuose karuose, kovojo už mūsų laisvę, taip pat kovojo ir už mūsų laisvę tikėti. Ir jie meldėsi, ir maldose kreipėsi į Kūrėją paramos. Ir dabar mes susiduriame su problemomis. Kovojame prieš teroristus. Bet ir dabar mes turime pavyzdžių, kuriais galime pasekti taip pat. 1944 metų gruodžio mėnesį buvo nepaprastai lietingas metas toje vietoje Europoje, kur buvo dislokuota JAV generolo Patten’o armija. Jis meldėsi kreipdamasis į Kūrėją, ir meldė, kad nustotų lyti lietūs. O tada pasikvietė Armijos kapelioną ir paprašė, kad šis sukurtų gerą maldą ir pasimelstų dėl oro sąlygų pagerėjimo. Ir kai šitas buvo atlikta, tada jis paparašė, kad šitoji Armijos kapeliono sukurta malda būtų atspausdinta 250 tūkstančių egzempliorių tiražu ir išdalinta visiems kareiviams, prieš mūšį prie Bols (Balls?), kuriame dalyvavo 500.000 kareivių.

Kas dar iš prezidentų gali šitaip drąsiai kalbėti – nuoširdžiai kalbėti – apie Kūrėją viešai – Europoje? Azijoje? Afrikoje? Amerikose?

Tačiau Jungtinėse Valstijose tarp tų, kurie rezga pinkles prieš Donaldą Trumpą, ir ne tik demokratų partijos, bet ir paties Trampo respublikonų partijos narių nebuvo nė vieno, kuris pritartų prezidento mintims – priešingai, jį tuoj pat užsipuolė, kaip jie suvokia – skelbiant karą Kalėdoms, kada, anot jų, apie jas prašneko Trampas dar taip toli nuo pačių Kalėdų, net vasarą – liepos mėnesį – galbūt jam neveikia normaliai protas, o tai dar vienas argumentas nušalinti jį nuo prezidento posto.
Bet gi jie net ir nesuvokė JAV prezidento teiginių esmės – pačios esmės – visi yra mirtingieji, o nuoširdumas ir išmintis ateina iš Kūrėjo, todėl ir reikia sugrąžinti tą tikrąjį Linksmų Kalėdų nuoširdų palinkėjimą, kurį dabar visose šeimose užgožė jau seniai dovanų svarba ir kiekis, o Linksmų Kalėdų nuoširdus linkėjimas dingo, liko tik figos lapeliu pridengtas automatinis šių žodžių ištarimas. Būtent dėl to jis ir kalbėjo tiek daug apie Dievą, ir nurodė net generolo Patten’o pavyzdį, kuris atsidavė maldai ir net Armijos kapelioną paprašė sukurti maldą, kurią išplatino kareiviams pries mūšį ketvirčio milijono tiražu. Štai ką reikia sugražinti į Linksmų Kalėdų linkėjimą – Kūrėją.

Ir JAV prezidentas Donaldas Trampas laikosi tvritai kaip ąžuolas savo duotų per rinkimus pažadų įgyvendinimo. Jis stengiasi, kad jo darbai atitiktų jo sakomus žodžius. Koks dar yra kitas toks prezidentas? Bent aš tokio nežinau. Būtent dėl to jie ir nepritampa nė prie vieno politico, kurie nežino, kaip su juo elgtis, nes visi yra dviveidžiai ir bijo prarasti savo postą, bijo net savo šešėlio. Ir nors viduje jie Trampą išjuokia, bet išoriškai siekia su juo susitikti ir taip įsiamžinti istorijoje.

Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas-tėviškas apkabinimas.

Algimantas
2017-07-05 17:20:32

Komentarai

Kadangi dar esu FORUME, tai tuo pasinaudodamas ir trumpą komentarą parašysiu. Kas čia parašyta, labai gerai parašyta, nes prieš Amerikos prezidentą buvo išvystyta neregėto mąsto, per televizijos kanalus, protesto ir nepasitenkinimo akcija.

Įdomiausia tai, kad nuo pat pradžių aš pastebėjau, kad tai žmogus, kuris nori radikalių, bet teisingų pokyčių Amerikoje. Lietuvos žiniasklaida taip pat negailėjo kritikos, bet kai Trampas buvo išrinktas, užsičiaupė visi, kaip musę kandę.

Išvada: visas pasaulis didelė banda ir bėga ten kur nusamdyti piemenys žalesnę žolę rodo.

paulius456
2017-07-05 21:30:14



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal