Forumas: temos peržiūra
Didingas žmogus. Kas jis? Kaip juo tapti? Ar reikia?
Didingas žmogus. Kas jis? Kaip juo tapti? Ar reikia?
Taip, reikia, nes žmogaus didingumą apsprendžia jų gyvenimas MEILĖJE IR TIESOJE. O meilės ir tiesos ŠALTINIS yra Tėvas. Todėl tokio GYVO Šaltinio neatradus savyje, neįmanoma suvokti, kas yra meilė ir tiesa.
Žmogaus didingumas neturi nieko bendro su žmogaus klaidingai vartojama sąvoka "didelis žmogus," kuri numato, jog tas žmogus turi daug įtakingų pažįstamų, užima kokias nors įtakingas pareigas, ir pan.
Tačiau "didelis žmogus" yra tik žmogaus sugalvota ir klaidinga samprata, apibūdinanti, kas gi vis tik yra tas didelis žmogus. Ar gali žmogus veikti niekingai ir likti didelis žmogus. Pagal žmonių vartojamą sampratą, taip, nes jo veiksmai nesiejami su jo darbais, o daugiau siejami su padėtimi ir ryšiais.
Tačiau tam ir turime Į SAVO KALBĄ, IR KASDIENĮ JOS VARTOJIMĄ, įvesti DIDINGO ŽMOGAUS sąvoką. Dabar jos niekas nevartoja, nes mano, jog tai būtų per daug savęs sureikšminimas. Tačiau tai tiesiog būtų tik mūsų dar vienas žmogaus apibūdinimas. Juk sakome "geras, užjaučiantis, piktas, kerštingas, žiaurus, gailestingas, ir pan. žmogus."
O dabar pradėkime kasdienėje kalboje vartoti DIDINGAS ŽMOGUS. Tai tiesiog toks žmogus, kuris gali būti ir neturintis jokios įtakos visai visuomenei, bet net ir vienas gyvendamas, jis visą laiką lieka Tėvo meilėje ir tiesoje ir ja vadovaujasi, ir ja GYVENA. Toks žmogus yra tiesiog DIDINGAS. Ir tai joks nei išaukštinimas, nei iškėlimas. Tik fakto konstatavimas.
Ir tapti juo galima ne kieno nors kito dėka. Tik savo paties dėka. Būtina atrasti Tėvą savo viduje. Ir tada sužėrės didingumas visomis jo pasireiškimo spalvomis. Ir nesvarbu, kur tas žmogus gyvens, kur keliaus, jis visą laiką bus DIDINGAS, nes visą laiką gyvens Tėvo meile ir tiesa.
O kad atrastumėte Tėvą savyje, būtina nuoširdžiai ir savomis mintimis, savais žodžiais bendrauti su Tėvu, kuris jau dabar kiekviename iš mūsų yra patalpinęs savo dalelę, savo dvasią, kuri vadinasi Minties Derintojas, nes derina mūsų mintis per pasąmonę, miego metu. Ir jo derinimas yra nukreiptas būtent viena vienintele kryptimi, kad KIEKVIENAS ŽMOGUS TAPTU DIDINGU, GYVENANČIU TĖVO MEILĖJE IR TIESOJE. O tada gyvenimas taip pat pavirsta į DIDINGĄ GYVENIMĄ.
Žmonės klaidingai mano, kad didingas žmogus turi būti kažkoks išskirtinis, pasiekęs nepaprastų pergalių savo veiklos srityje, turintis kitų pripažinimą. Tai nevisiškai taip. Gali tikrai būti didingų žmonių psiekusių daug ir visai visuomenei, jeigu jie tikrai GYVENA TĖVO MEILE IR TIESA VISŲ LABUI, O NE SAVO LABUI. Tačiau Didinga gali būti gatvės šlavėja, kada ji su meile atlieka savo darbą jį paskirdama Tėvui, didingas gali būti pensininkas senukas, kuris net sunkiomis sąlygomis neša meilę ir tiesą kitiems.
Didingas yra ne tik gyvenimas, didinga yra aplinka, visa mūsų planeta, nes ją sukūrė Kūrėjas būtent iš meilės ir tiesoje. O tai, kad joje yra daug skausmo ir kančios yra tik dėl to, kad jos dvasiniai vadovai, dvasinės asmenybė, ne žmonės, NUO DIDINGUMO NUSIGRĘŽĖ. Tiesiog išdavė ir Tėvą ir mūsų Sūnų Kūrėją. Tačiau savo nusigręžimu mums PADOVANOJO DIDINGŲ IŠMĖGINIMŲ PATYRIMĄ, KAD MES, KIEKVIENAS, NET IR TOKIOMIS SĄLYGOMIS VISADA LIKTUME SU TĖVU, ATRASTU SAVYJE, IR DĖKOTUME JAM UŽ TOKIUS NUOSTABIUS PATYRIMUS.
Tik tapę didingais mes, kiekvienas, galime žengti pas Tėvą, kuris mums, visiems, davė nurodymą, "Būkite tobuli, net ir tokie tobuli, koks tobulas esu Aš." O Tėvas yra DIDINGUMO ŠALTINIS. Tėvo didingumas pasireiškia per Jo TARNAVIMĄ MUMS. Dėl to ir mes galime būti DIDINGI tiktai tada, kada TARNAUJAME VIENI KITIEMS skleisdami meilę ir gyvendami tiesoje. Taip mes tampame panašūs į Tėvą, į mūsų Sūnų Kūrėją - Jėzų Kristų.
Ir mūsų didingumas artina tą epochą, kada visoje planetoje visi taps didingi, visa žmonija. Ir tokia epocha yra vadinama ŠVIESOS IR GYVENIMO epocha. Šviesos ir gyvenimo, o dabar yra mūsų tik pasirengimas tokiam gyvenimui mūsų planetoje. Bet asmeniniai mūsų patyrimai, visi, yra realūs, jais mes augame arba purtomės savojo augimo, kada patyrimų vengiame.
Tačiau kaip atskiri žmonės vystosi nevienodai, taip jie ir šviesos ir gyvenimo epochą pasiekia ne tuo pačiu metu. Dėl to nežiūrint to, kad žmonija yra tamsi ir labai užsiėmusi materija, atskiri žmonės jau ŠIANDIEN gali pasiekti Jėzaus lygį ir tapti DIDINGI IR GYVENTI ŠVIESOS IR GYVENIMO GYVENIMĄ.
Kadangi kiti keliai veda į labai pavojingus ir rizikingus apvažiavimus, nesuteikiančius garantijos į prisikėlimą, tai, norint ŠVIESINTI ŽMONIJĄ, kad kuo daugiau būtų didingų žmonių, kad jie po materialios mirties prisikeltų ir žengtų toliau pas Tėvą, ir būtina žengti šituo ŽMOGAUS DIDINGUMO keliu JAU ŠIANDIEN. Ir žengti ryžtingai.
Ir tą daryti aš jus labai nuoširdžiai raginu jūsų pačių labui. Mūsų visų labui. Jėzaus Kristaus labui. Tėvo labui. Visos kūrinijos šiemos labui.
Bet sprendimas kiekvieno iš jūsų yra asmeninis. Ir tik laisva valia.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2006-12-29 10:58:16
Komentarai
O jei neprašo, tai tu nematai, kad artimas stokoja, todėl vis dar vaikštai su marškiniais?O kas moka šiandien gyventi? Tačiau gyventi reikia,- tokia yra neatšaukiama aksioma. Tada imami kurti dievo planai ir brėžti ateities perspektyvos. Argi ne tuo gyvena urantai, raginantys užmiršti tuos, kuriuos dieva davė taip arti. O gal jis suklydo? Tuomet pataisykime jį. Nubrėžkime puikią ateities perspektyvą, o kaip tuomet su šiandiena, juk gyventi mokėti reikia būtent šiandien?
Arnoldui
2009-01-26 19:09:54
Mielieji, viskas yra labai paprasta. Mylėk savo artimą, kaip patį save. Tai yra pagrindinis Dievo įsakymas, kuris reiškia, kad esi tu ir tavo artimas (stovintis prieš tave, gyvas žmogus), kuriais reikia rūpintis, mylėti ir atiduoti paskutinius marškinius, jeigu paprašys.
O tokiais lozungais ir pažadais, kurie kviečia pasiaukoti ateities labui ir panašiai yra užkabinami ir valdomi (iš jų paimama energija) žmonės, gyvenantys ateitimi. Jie galvoja taip: dabar kaip nors, bet vėliau tai pagyvensiu. Tas vėliau taip ir neateina, nes gyventi šiandien reikia mokėti.
Čia aš sau parašiau, gal taip geriau prisiminsiu. :)
Rimantas
2009-01-26 19:00:04
Miela Jolanta, tau mano UŽTIKRINTUMAS TEIGIANT atrodo kaip kategoriškumas.
Tačiau taip yra tik dėl to, kad tu dar nesi atradusi TĖVO savyje. Esi našlaitė, dėl to tau ir atrodo, kad aš tave sumenkinau kažkuo.
Tačiau taip tik tavajam gyvuliniam ego atrodo, kad jis yra sumenkintas.
Jeigu tu leistum sielos ego pražysti, tada jis tuoj pat imtų skaityti Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL, nes jame yra perteikta toji šviesa, kurie reikalinga tavo SIELAI JAU DABAR.
JEIGU SIEKSI ATRASTI TĖVĄ, JĮ ATRASI.
Ir tada išgaruos visos katalikybės, budizmai, reinkarnacijos.
Liks tik tavo asmeninis PATYRIMAS SU TĖVU.
Ir tik TADA suprasi, ką sakau nuolat per šitą Forumą.
Aš jus VISUS, KURIE ŠITO TROKŠTATE, VIS DAUGIAU IR DAUGIAU PRADEDU RUOŠTI DVASINIAIS MOKYTOJAIS, KURIE PASIREIKŠ ARTIMOJE ATEITYJE. Todėl mano mokymai yra skirti jums tiems, kurie TROKŠTA GYVO TĖVO IR GYVOS JO MEILĖS, KAD JĄ NEŠTŲ KITIEMS NEBEGALVODAMI APIE SAVE IR SAVO ŽEMIŠKAS ŠEIMAS, KAIP SAVO ARTIMUS, O KAD SAVO ŠEIMA LAIKYTŲ VISĄ ROJAUS TREJYBĖS KŪRINIJOS ŠEIMĄ.
Tai milžiniškas KOKYBINIS DVASIMNIS SIELOS PAKILIMAS, KAD JI PRADĖTŲ ŠITAIP JAUSTI SAVYJE, KAD VISI TĖVAI IR VAIKAI, SENELIAI IR ANŪKAI VIS TIEK YRA SIELOS BROLIAI IR SESĖS, IR NET KAIMYNAI, IR NET KITŲ RASIŲ IR RELIGIJŲ SIELOS BROLIAI IR SESĖS YRA MYLIMI VIENODAI KAIP IR SAVO PAGIMDYTI VAIKAI.
Tradicijos, ritualai, kultūrinės, tautinės gilios šaknys yra KITOKIOS, todėl tą, ką darau aš dabar, didelių minių nesutrauks šitoje kartoje niekada. TAčiau tokia yr amano misija ATEINANČIOMS KARTOMS.
Todėl mano mokymus supras dabar tik nedaugelis.
Tačiau tie, kurie atvers savo sielas, tie norės TAPTI DVASINIAIS MOKYTOJAIS ATEINANČIOMS KARTOMS.
Būtent aš jus PALAIPSNIUI ir ruošiu DVASINIAIS MOKYTOJAIS šitame Forume, nes mūsų laukia milžiniški darbai. Ir jų neatliksime jiems nepasiruošę.
Todėl mes negalime gaišti nė dienos, nė akimirkos. Tuščioms kalboms, kokių pastaruosju metu pagausėjo ir mūsų Forume.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2009-01-26 16:21:02
Algimantai, mano nuomone esate prieštaravimų kamuolys. Iš vienos pusės trumparegiškai akinate nebegalvoti apie tuos artimus, kurie paties dievo kertiniu akmeniu žmogui suguldyti, o tai reiškia nebesirūpinti jais, palikti juos arba patiems būti jų paliktiems. Iš kitos pusės teigiate, kad ruošiate dvasinius mokytojus, tačiau ką jie mokys? Tuos pačius paliktus artimuosius. Nelaimėliai mokys nelaimėlius, užuot kiekienas atsigręžes į tą artimą, kuris dievo ypatingu būdu jam skirtas būti dievo pilnybėje. Jei žmonės būtų sveiki, nereikėtų daktarų, jei nebūtų daromos dvasinės aferos, nebūtų pamirštų ir apleistų artimųjų, kuriuos reikėtų gelbėti. Štai kokia biznio esmė. Kad jis klestėtų, reikia, kad kas nors ko nors stokotų, meilės, pinigų, tobulybės. Tačiau kaip sukuriama stoka? Tai jau kvepia dievo planu. Viskas kas genialu tiesiog yra labai paprasta. Ar kas nors nenori būti dievu? Aš noriu. Juk jis nieko nestokoja.
Rima
2009-01-26 18:53:38
Labas Vaidai, suprantu apie ką tu rašai, yra tikrai žmonių skleidžiančių UK tiesas, kuriais pasitikiu ir net norėčiau, kad būtų mano dvasiniais mokytojais, todėl suvokiu, kad šis forumas yra dvasingumo forumas, kas mane ir džiugina. Džiugina ir tai, kad čia aš pamatau įvairių kelių į dvasingumą ir žmonių ne tik žinančių kelius, bet jais ir einančių, tai yra praktikuojančių. Šis forumas turi plėstis ir manau, kad tai vienas iš kelių padaryti pasaulį gražesnį :-) Gal ateis toks laikas, kai broliu vadins budistas krikščionį ar musulmoną, gal ateis laikas, kai žmonės suvoks, kad ne religijoje esmė, o žmonėse, kurie priima vieną ar kitą kelią ir tai daro su meile ne tik tuo keliu einantiems ir ne tik aplamai einantiems link dvasingumo, bet ir net nežinantiems, kad yra toks nuostabus gyvenimas su Dievu širdyje.
Jolanta
2009-01-25 22:20:07
Mielas Algimantai, skaitydama tavo komentarus, keletą kartų užčiuopiau didelį kategoriškumą, tai mane atbaidė. tačiau smerkdama tave, kad save prilygini Dievui, aš pati nenoromis tai padariau, nes atmečiau galimybę, kad tu kaip žmogus taip pat gali klysti, gali būti įtakojamas tam tikrų jėgų, kurios nors ir labai dvasingas būtų žmogus kartais bando pareiškšti savo valią. Kartais pati pastebiu savyje, kaip kyla noras savo tiesą pateikti kaip neginčijamą, tačiau kas nors pastato mane į vietą ir suvokiu savo klaidas, esu labai dėkinga tiems žmonėms. Žinau ką reiškia gilus suvokimas, čia būdama pastebėjau vieną dalyką, kad žmonės įnirtingai įrodinėdami savo tiesas, iš tikrųjų kalba apie vieną ir tą patį, tik skirtingomis suvokimo kalbomis. nežinodami oponentų kalbos mes nesuvokiame ir pasisakymo. Nušvitimas, tyla, skelbiama Povilo, Šventoji Dvasia, sąmoningumas, Dvasingumas ir t.t. tai vienas ir tas pats, tik pasakyta skirtingomis suvokimo kalbomis. Kai šitą supratau visiškai kitaip žiūriu į čia rašančių pasakymus. Pradėjau kitaip vertinti ir tavo pasisakymus. Tačiau mano suvokimui trikdo vienas dalykas, kad ir šioje žinutėje tu bandai mane sumenkinti. Aš nieko prieš, nes iš tikrųjų esu labai maža, tačiau tai vėl sukelia mano abejonę tavo nuoširdžiu, giliu noru, ne tik suvokti pačiam tiesas, bet ir parodyti kelią kitiems. Juk jei žmonės nesilankys, kaip pats sakai aukštesnio lygio diskusijose, kaip jie sužinos, kad iš viso toks lygis yra.
Su meile Jolanta
Jolanta
2009-01-25 22:09:36
Išgirdau tave, Algimantai. Toks variantas man tinka. Keliaujam visi viena kryptimi, kaip kam patinka. Einantis pėsčiomis daug pamato ir daug žemiškos patirties įgauna. Važiuojantis traukiniu greičiau pasieks tikslą ir pro langą nemažai pamatys. Lėktuvu skrendantis labai greitai bus vietoje, bet įspūdžių mažokai turės. Kiekvienam savo.
Svarbu atrasti SAVO keliavimo į ROJŲ būda ir neįsėst į svetimas roges, nes jeigu neįtiksi šeimininkui, gali būti ir pramestas.
Taip, kad viskas gerai. Kai saka, visi ten būsim :)
Rimantas
2009-01-24 22:48:45
Labai gerai pajaučiau, supratau labai aiškiai. Supratimas pirmiausia atėjo per širdį. Skaitant tavo, Algimantai, žodžius apie GYVĄ RYŠĮ SU TĖVU, tarsi mintys pakylėja, ir tada išnyksta bet kokios mintys apie save. Tarsi susilieji su aukštsnia jėga... Bet tai yra sunku išlaikyti savo viduje. Tai atgyja tada kai skaitai tavo Algimantai žodžius, arba KALBU JUMS VĖL. Arba nebent labai susikaupus.
Šiuo metu žodžius nuoširdžiai bendrauti su tėvu, aš galiu įvykdyti tik per tą kampą, kad nuoširdžiai bendrauti su aplinkiniais, t.y. jaučiant tą nuoširdumą, atvirumą (šilumą širdyj,kuris turi išlikti ir bendraujant su aplinkiniais ( kiek suprantu). Bet kaip sunku yra vėl neužsiverti...labai sunku...
Algimantai, aš ką tik pati tik neseniai IŠGIRDAU tavo mokymus. nors jau prieš pusę metų, buvau skaičiusi šį forumą, o prieš metus net UK - bet nieko nieko tada nesupratau...Tad išgirsti yra labai labai sunku - tai prilygsta pažadinimui...Ir dabar tikriausia, ką skaitau - ne viską sugebu išgirsti. Bet svarbiausia, kad jau bent protas neprieštarauja, nebėra skeptikas :) Todėl suprantu kitus abejojančius... Neseniai buvau viena iš jų:)
Taigi žmonės imkitės ko nors, kad pagaliau susivoktumėte, ko norite:) Man patinka šie žodžiai: jei visada darai ką darydavai, tai visada ir gausi, ką gaudavai. sekmės jums, ir man:)
Aušra
2009-01-24 09:50:39
MIela Aušra, savo dieviškąjį, TĖVO PADOVANOTĄ, ASMENYBĖS TIKRĄJĮ EGO nereikia atskirti nuo savo gyvulinio, iš žemiškųjų tėvų gautą, EGO, NES ŠITO PADARYTI NEI TU, NEI KOKS NORS KITAS ŽMOGUS PADARYTI SAVO JĖGOMIS NEPAJĖGUS. Dėl to nešvaistyk tam nei energijos, nei laiko, kuris yra labai BRANGUS. KIEKVIENA AKIMIRKA TURI BŪTI PRASMINGA.
Tačiau tą vietoje tavęs padaro pats TĖVAS, PER TAVO GYVĄ RYŠĮ SU JUO.
Kadangi tu medituoji, tai ATĖJO LAIKAS tau meditaciją pakelti į AUKŠTESNĮ LYGĮ, KAD IŠ MEDITACINIO SUSILIEJIMO SU VISATA TU ŽENGTUM KOKYBIŠKAI NAUJĄ IR GYVĄ ŽINGSNĮ Į GYVĄ IR NUOŠIRDŲ ATSIVĖRIMĄ TĖVUI, APIE KURĮ AŠ NUOLAT JUMS PRIMENU IR AKINU TĄ DARYTI.
Deja nei tu, nei dauguma iš jūsų to nedarote, o mano jums skirti prašymai per vieną ausį įeina, per kitą išeina, o tada prasideda "SAVŲ" TIESŲ SKELBIMAS.
Aš nė vienam iš jūsų "SAVO" TIESOS NETEIKIU.
VISA, KĄ SAKAU, YRA IŠ TĖVO.
Todėl tai neturi nė mažiausio tokio atspalvio, kad aš norėčiau nors menkiausia dalele pasidemonstruoti, štai žiūrėkite, KOKS ESU AŠ.
Mano visa veikla nukreipta į tai, kad GERIAU IR LENGVIAU BŪTŲ JUMS - VISIEMS IR KIEKVIENAM.
Aš jums rodau VIENINTELĮ KELIĄ - GYVĄJĮ TĖVO KELIĄ.
Kito kelio NĖRA, NORS JŪS GALITE MĖGINTI PANEIGTI, SAKYDAMI, KAD KIEKVIENAM YRA SAVO KELIAS. Tačiau jis yra iki tol, kol jūs neišgirdote mano jums pateikiamų mokymų - nuo šiol VISŲ JŪSŲ ASMENINIAI KELIAI SUEINA Į VIENĄ IR VIENINTELĮ IR GYVĄ TĖVO KELIĄ VISOJE KŪRINIJOJE.
Tačiau JAME, jeigu juo eisite, jūs kaupsite savo asmeninį patyrimą pakeliui pas Tėvą Rojuje.
Štai jūsų keliavimas į Rojų yra KIEKVIENAM SAVO, ir būtent toks, kad kuo geriausiai atsiskleistų TĖVO JUMS PADOVANOTOS ASMENYBĖS VISI NUOSTABIAUSI ASPEKTAI - MEILĖ, GAILESTINGUMAS, TEISINGUMAS, TIESOS SKLEIDIMAS, GĖRIO KŪRIMAS DRAUGE SU TĖVU IR ROJAUS TREJYBĖS KITAIS DVIEMIS ASMENIMIS - AMŽINUOJU SŪNUMI-MOTINA-BROLIU IR BEGALINE DVASIA-MOTINA SESE.
Todėl nebijokite sužydėti savo tikrojo aš nuostabiomis spalvomis atsiduodami Tėvo gyvam vedimui iš vidaus ir bendraudami nuoširdžiai su Tėvu KASDIEN.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2009-01-24 07:56:10
dar man kartais iškyla toks klausimas, ar verta man asmeniškai dalintis savo patirtimis, Mat Yra dar sunku atskirti, ar tai nėra mano žemiškasis ego, kuris tik siekia pasigirti, ką yra patyręs. tai man sunku atskirti. Kaip jūs tai atskiriate ? Tikriausiai jūsų jau nebevargina šis ego lygis ? Tarkim darbar parašysiu, ką esu patyrusi apie žmogaus didingumą(kad kiekvieno kiekvieno žmogaus vidus yra toks didingas,kad galvoje sunkiai telpa.Toks didingas kaip Dėvas.Ir kiekvienas kiekvienas žmogus toks. Ir dar, kad tie blogi poelgiai, mintys, ydos - tai nėra mūsų, tarsi tai atskira nuo mūsų.)Kaip padaryti, kad nebūtų nei lašo ego pasididžiavimo savo patirtimi ?
Aušra
2009-01-24 00:50:02
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]