Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kodėl Dievą reikia mylėti labiau už tėvą, motiną, ir vaiką?

Jėzus yra sakęs, jeigu kas tėvą ar motiną ar sūnų myli labiau už Dievą, tai vargu ar tas yra karalystėje. Kodėl reikia Dievą mylėti labiau už tėvą, motiną, ar vaiką, kai atrodo šie žmonės yra patys artimiausi ir labiausiai mylimi visame pasaulyje? Kaip gali mylėti Tą, kurio nematai labiau už tuos, kuriuos matai? Kokie jūsų samprotavimai šia tema?


Algimantas
2005-07-21 17:05:06

Komentarai

Jėzaus šis pasakymas yra skirtas tam, kad žmogus susimąstytų, kad visi žmonės yra broliai ir seserys. Dėl to nereikia išskirtinai mylėti tik savo biologinės šeimos narių. O būtent šitas trumparegiškas požiūris ir sukuria dabar egzistuojančias žmonijos problemas - preivartą, karus, norą engti kitus, siekti turtų kitų sąskaitą. Vien tik savo biologinės šeimos gerovei nuskriaudžiant kitus savo sielos brolius ir seseris. Ir tik atsigręžus į Dievą ir pajutus Jo meilę tvariniui įmanoma pamilti visus ta pačia iš Tėvo gauta meile ir ją pačią sugrąžinti Jam. Taip toji meilė pavirsta gyva tekančia tarp tvarinių ir Tėvo meile. Ir tada, tik tada, imanoma pamilti visus, net ir tuos, kurie tave nuskriaudžia. Ir pamilti tokia pačia meile, kokia anksčiau galėjai mylėti tik savo biologinius vaikus ar kitus biologinės šeimos narius. Ir tuomet visiškai išsitrina skirtumas tarp biologinių giminių ir šitais ryšiais nesusietų žmonių. Tik dėl neišmanymo ir dėl Dievo Tėvo nesuradimo savo viduje žmonės stengiasi gera daryti tik klaidingai laikomiems savo žemiškos šeimos nariams. Ir jeigu šitie gerus darbus atstumia, tuoemt atstimtieji tiek nusivilia, kad nebežino ko griebtis. Tuo tarpu tereikia gerus darbus nukreipti didžiosios šeimos labui ir nesustoti, neapsiriboti biologinės šeimos suvaržytų veiksmų sąstingiu. Jėzus šitais žodžiais norėjo žmonėms išskleisti veikimo bures per Tėvo meilę. Norėjo ir nori išvaduoti iš vien tik biologinės šeimos klaidinančio kalėjimo. Ir jeigu savo tėva, motiną, ar vaiką myli labiau už Dievą, tai ir reiškia, kad Dievu dar nepasitiki, kuris tave myli vienodai, kaip ir tavo kaimyną, kurio tu dar nelaikai savo šeimos nariu. Tad kada tu imsi jausti, kad tikrai savo vaiką, savo tėvą, savo motiną myli ne labiau už Dievą, tada iš tiesų tu tikrai pajusi, kad Dievą myli realiai, o ne tariamai, o tuo pačiu myli realiai ir kitus žmones, ir galiausiai, kad realiai myli ir savo tėvą, motiną, ir vaiką TIKRA DIEVIŠKA MEILE. Dabar gi tu jų net ir nemyli,, o tik žvelgi į juos SAVININKIŠKU JAUSMU. JIE YRA MANO, NE TAVO, NE KITŲ, BET MANO. Tik toks jausmas neturi nieko bendro su dieviška meile. O Jėzus moko būtent ne savininkiško jausmo, bet dieviškos mkeilės. Ir Jo karalystėje nėra vietos savininkiškumui. Joje viešpatauja tiktai dieviška meilė.
Tad pasakymas mylėti Dievą labiau už mortiną, tėvą, ar vaiką reiškia išsivadavimą iš savininkiško pojūčio ir atsidavimą dieviškai meilei, ją dalinant visiems vienodai ir ją pačią siunčiant Tėvui danguje, šitos pačios meilės neišsenkamam Šaltiniui. Tai ir bus Dievo mylėjimas labiau už savo motiną, tėvą, ar vaiką. Ir tokia yra realybė. Mėgaukitės ja. Ir pajusit jos saldybę...

Algimantas
2005-07-26 11:17:57



Kodel manot, kad Jezus sakydamas, jei savo seimos narius myli labiau uz Dieva tai nesi karalystej, turi omeny, kad Dieva reikai myleti labiau uz kitus. Taip teigdami mes persokam svarbu dalyka - visuma kaip vieni. Man vidinis jausmas sako, kad myleti kazka reikia ne labiau uz kitus, o taip kaip visus.

Arnoldas
2005-07-26 00:01:01



Jeigu gali myleti nematoma Dieva,tai tada lengva myleti visus.

laima
2005-07-24 11:15:51



Todel kad Dievas yra TIKRASIS mano, mano tevu, ir mano vaiku TEVAS.Jeigu nebutu painiavos aiskinant savoka "MEILE", sita Jezaus fraze skambetu kur kas naturaliau.Meile Dievui, meile vaikams/tevams ir meile moteriai(mano atveju:)) man yra skirtingos kategorijos.Man rodos Jezaus zodziai kad ir provokatyviai skamba, visdelto reiskia kad mums reiketu pradeti mokytis atsikratyti tokiu instinktu kaip saugios buties Zemeje siekis.Jei ju esme ir ne tiksliai tokia, tai labai panasi turbut.Musu veikla siam gyvenime projektuoja saugios buties siekis.Ir sitos projekcijos atsakitos taskas daugeliui yra seima ir artimieji zmones.Jeigu tarkim zmogus nustotu dirbti artimuju labui, sugriutu bendruomene ir zmogus liktu plikas ir jo gyvenimas lyg ir prarastu prasme.Jeigu materialines socialios vertybes nera svarbiausia - tai kas svarbiau? Cia Jezus ir sako - svarbiau yra Tikejimas ir Tarnavimas Dievui.Toks va mano pasamprotavimas.

Andrius
2005-07-22 13:07:35



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal