Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Religijos dvasinis lygis atspindi visuomenės dvasinį lygį, ir visuomenės dvasinis lygis atspindi religijos lygį. Kaip tą paaiškintumėte?

Religijos dvasinis lygis atspindi visuomenės dvasinį lygį, ir visuomenės dvasinis lygis atspindi religijos lygį. Kaip tą paaiškintumėte? Kaip vienas su kitu siejasi? Kokia religijos ateitis? Ar gali egzistuoti visuomenė be religijos?


Algimantas
2007-01-07 10:01:34

Komentarai

Paistalai! Butent: Moze nesirupino zmoniu gerove, nesirupino planetos ateitimi ir jokiais panasiais dalykais. Tais dalykais rupinasi pats zmogus ir todel baigia prazuti. Moze rupinosi Dievo reikalais,- tai ne tas pats.

Odilijus
2007-01-09 20:51:13



Gal vėliau atrasiu ir nurodysiu tiksliai citatas iš biblijos, kur irgi rašoma kad Dievas kalbės kažkokiems žmonėms miego metu, ir dar kažkaip. Apie Dievo fragmento buvimą žmoguje rašoma labai daug šaltiniu, tame tarpe ir biblijoje. Tu sakai, kad Algimantas yra susitapatinęs su MD, bet iš tikro Dievas ir žmogus yra atskiri dalykai. Ar Mozė buvo susitapatinęs su Dievu kai Dievas kalbėjo jo lūpomis, ar kai jis darė kelis stebuklus? Mozė išliko savimi, jis ir buvo Mozė, o Dievas kalbėjo per jį.
Ir štai tau atrodo kad Algimantas elgiasi tarsi laikydamas save kokiu Dievu, bet pagalvok pats, kaip turėtų atrodyti žmogus kuris rūpinasi visų žmonių gerove, kuris rūpintųsi planetos ateitimi ar panašiais dalykais. Algimantas neapsimeta Dievu, tiesiog jis pats kaip asmuo yra toks kad rūpinasi. Tau žmogus kalbantis apie planetos gerovę, arba apie tai kad reikia mylėti visus vienodai, gali atrodyti kaip Dievas, bet aš tau sakau, kad ir kiekvienas žmogus gali šituos dalykus suvokti kaip teisingus, ir pats tai skelbti kitiems.
Dėl antros citatos, tai kiek girdėjau Algimantas eina į gatvę bendrauti su visais žmonėmis, neišskirdamas nė vieno kaip netinkamo, kaip ir Jėzus kada bendraudavo ir su muitininkais ir su pagonimis, nors tai stebino kitus. Taip pat vienodą jo vertinimą žmonių galima pastebėti, iš to kad jis pats sakosi mylįs visus vienodai, net ir raupsuotus ar sergančius nepagydomomis ligomis.

Vaidas
2007-01-09 20:25:00



Vaidai, man atrodo, kad būtent iš tavo rašinio ir sklinda nesąmonės, kuriom tu čia mane apdalinai. Jei jau pradėjom cituoti, tai žiūrim ką turim:
Pirmas punktas (tavo citata):
<Visiška nesąmonė kai sakai "NEBEGALI MYLĖTI DIEVO LABIAU NEGU SAVE", tai rodo kad tu nesupranti kad Dievas ir žmogus yra atskiri dalykai, bet žmogus per Minties Derintojo dvasią gali bendrauti tiesiogiai su Dievu.>
Aš, asmeniškai, nė iš tolo nemanau, kad per MD žmonės bendrauja būtent su Dievu, bet faktas yra tas, kad tie, kurie bendrauja, būtent taip mano. Tuo ir remkimės. Aš pakankamai gerai matau iš forumo pavyzdžių, kad įtikėjusio Algimanto vidinis "aš" yra susitapatinęs su MD. Ar tu su tuo sutinki? Juk Algimantas tik apie tai ir šneka, tik gal truputį kitais žodžiais. Neieškosiu citatų, pats susirask. Ir jo asmeninis ego jau yra "perkeistas" į dievišką ego, ir nuodėmių jis daryti ir net klysti jau "nebegali", ir jo mintys ar posakiai jau jam atrodo absoliučiai teisingi, ir jo meilė ir visi kiti pojūčiai yra iš "tėvo", ta prasme "dieviški", ir t.t. Nu tu pasiskaityk... Tai kur yra tas atskirumas nuo "tėvo", pasakyk? Jei mylėsi Dievą labiau negu save, tai ką reiškia? Atskirti vėl save nuo Dievo? Neįmanoma, nes jis savo asmenybę yra jau "sudievinęs". Kuo labiau mylėsi Dievą, tuo labiau mylėsi ...save. Ir šita meilė, kaip pastebime, yra virtusi ne kuo kitu, o tik didžiuliu egoizmu, nes jis juk de fakto liko paprastu žmogum, tik prarado savo identitetą.
Antras punktas (kaip tu mane cituoji):
<Vėl gryna nesąmonė "Ir tada didžiausia praraja atsiveria tarp tavęs ir tų kitų žmonių, kuriuos savaime laikai ne tokiais tobulais ir 'didingais', kaip esi pats. O tuo pačiu negali jų mylėti taip, kaip save.>
Tai tu gal aklas, Vaidai? Vėlgi pasiskaityk Algimanto komentarų. Apie tobulumą, didingumą ir pan. Netgi tokie užkietėję ezoterikai, kaip Audrius su Gile jau atsikando Algimanto arogancijos ir jo kategoriškumų. Argi tai ne praraja? Tu pastebėk, net ir tavo paties tonas, prisiskaičius šito jovalo ir juo patikėjus, iš normalaus jau tapo iššaukiančiu. Jei taip ir toliau, su kuo tu susišnekėsi?
Taip kad, Vaidai, prašau, tu čia nesąmonėm nesišvaistyk ir negudrauk, verčiau pats pagalvok, ką rašai.

Jonas
2007-01-09 18:43:10



Pamenu seną pasakojimą, kaip ėjo du dvasininkai palei upę, vienas iš jų sako "žiūrėk kokios laimingos žuvys upėje", antrasis paklausė "o iš kur tu žinai kad jos laimingos? Tu nesi žuvis", tada pirmasis atsakė "o iš kur tu žinai kad aš nežinau? Tu nesi aš".
Mes nežinome ką gali žinoti kiti, bet mes tikrai atpažįstame Tiesą, nes ji atlaiko logikos, filosofijos išminties ir visus kitus dėsnius. Taigi iš to ką tu kalbi, aš matau ar tame yra tiesa ar ne. Visiška nesąmonė kai sakai "NEBEGALI MYLĖTI DIEVO LABIAU NEGU SAVE", tai rodo kad tu nesupranti kad Dievas ir žmogus yra atskiri dalykai, bet žmogus per Minties Derintojo dvasią gali bendrauti tiesiogiai su Dievu. Vėl gryna nesąmonė "Ir tada didžiausia praraja atsiveria tarp tavęs ir tų kitų žmonių, kuriuos savaime laikai ne tokiais tobulais ir 'didingais', kaip esi pats. O tuo pačiu negali jų mylėti taip, kaip save." tavo galvoje kaip suprantu yra daug nesusipratimų, ir tuomet nėra ko stebėtis kad daug ką atmeti dėl nesuprantamų priežasčių. Taigi biblijoje net rašoma kad "mylėk kiekvieną žmogų taip kaip save". Taip pat yra supratimas, kad visi yra savo lygyje, pagalvok kaip mokykloje dvyliktokas nesako ant pirmoko "koks tu neišmanėlis" arba neturi nusistatymo kad "va koks atsilikėlis" - jis supranta kad viskas yra savam kelyje, kažkada jis pats buvo toks, ir visų ateitis vienoda. Visi tobulėjame. O tobulas yra tik Dievas.
Manau labai tiks, jei pasakysiu tau pavyzdį apie tai kaip kaikurie žmonės suvokia Dievą. Pvz tau gal suprantamas žmogaus posakis toks, kad jeigu dabar koks Juozas pasakytu "noriu būti Dievu" - tai daug kieno sąmonėje reikštu, ir būtu suprantama - kad Juozas nori būti visagalis, viską valdyti, būti pačioje viršūnėje. Ar ne taip pagalvotum ir tu, Jonai? Bet čia yra taip tik todėl, kad tie žmonės menkai suvokia Dievą, todėl posakis "noriu būti Dievas" galėtų reikšti panašumą į Dievą, taip kaip ir pats Dievas - kuris tarnauja mums visiems, visumos gerovei, myli mus visus, yra tobula išmintis ir tt. Taip ir žmogaus toks noras reikštų kad jis nori būti lygiu su visais, kad nebūtų išskiriamas jis iš kitų, jis supranta kad Dievas jį myli lygiai tiek pat kiek ir visus kitus savo tvarinius.

Vaidas
2007-01-09 17:49:11



prince,tu nuostabus, o tavo žodžiai privertė mane suklupti.Bet prieš ką?

Cesė
2007-01-09 17:29:12



Aš dar didelių stebuklų nedarau...dar tik mokausi...bet... leiskite ir man...pabandyti... pasakyti...tikrieji niekada nebūna perbėgeliai...tikrieji niekada nesitraukia...jei rasi taką, kuriuo niekas nėjo,- nusigręžk nuo jo, nes niekada nebūna taip, kad pirmasis nebūtų juo ėjęs...Quo vadis, Domine?

princas
2007-01-09 10:45:36



Ačiū už pastabą. Na, jeigu tik tiek pastabų, tai galiu nuo Vaido žodžių kabutes nuimti ir uždėti ant savo. Jei tik nuo to jums palengvėtų.
Pateikiu pataisytą tekstą:
aš "žinau", kad tu nežinai, kad aš "žinau"...
Sakyk savo ruožtu, ką tokio tu žinai, kad nėra taip, kaip pasakiau.
*
bet būtų gera iš jūsų išgirsti ką nors labiau esmingo.

Jonas - Rimantui
2007-01-09 10:03:50



ha ha ha, kai griauna senas, jis stato, o kai jaunas stato,- jis griauna, Rimanteli, ir suprask kad nori, apie ka cia!

gudrutis
2007-01-09 09:27:12



Tuo pačiu Jonai ar tai nėra kitų sumenkinimas iškeliant save laikant save didingesniu ir tobulesniu už kitus daugiau ir teisingiau žinančiu kaip yra iš tikro ir save labiau mylinčiu.

rimantas ( Kaunas )
2007-01-09 09:20:50



Gudruti...Gudruti...suneli...stai ten...uodziasi statybu aikstele,- joje stato pats seniausias...

Meška
2007-01-09 10:00:11




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal