Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Mandagumas ir maloningumas. Kokia jų kilmė? Kuo jie skirtingi?

"Jėzus paskleisdavo gerą nuotaiką visur, kur tik jis nueidavo. Jis buvo kupinas gailestingumo ir tiesos. Jo pagalbininkai niekada nenustojo stebėtis tais maloningais žodžiais, sklindančiais iš jo lūpų. Mandagumą jūs galite kultivuoti, bet maloningumas yra draugiškumo aromatas, kuris sklinda iš tokios sielos, kuri yra prisigėrusi meilės." (1875}


rimantas ( Kaunas )
2007-01-29 12:56:06

Komentarai

Labas Rinamtai, norėčiau paklausti, kokia tavo reakcija į išsipurvinusį 3 metų vaiką? Manau jis tau sukeltų švelnią šypseną. Pasiekęa tokio sielos lygio, kaip Jėzus, su šypsena žiūri į paskendusius materialinės gerovės paieškose ir kitose silpnybėse. Jis suvokia, kodėl taip elgiasi žmogus, suvokia ir tai, kad pats žmogus turės nueiti savo kelią, ir jis gali tik parodyti, kuria kryptimi yra šis kelias ir nušluostyti ašaras, kai eidamas parklumpa. tai nėra dirbtinai išugdytas dalykas, tai sielos būsena, kuri atsispindi ir išorėje, todėl šalia būnantys ir randa ramybę.
Su meile

Jolanta
2009-06-18 19:06:04



Dar vienas mandagumo ir nuoširdumo pavyzdys.
Daugelis nieko nerašote forume prisidengdami tuo, kad tai nepakankamai atvira, gilu, norėdami būti patys sau nuoširdūs, norėdami būti patys savimi, o ne rašyti išprievartautas nuomones. Bet tai juk nemandagu :)

Arnoldas
2009-06-18 11:38:21



Kaip tik šiandien mes susirinkę aptarinėjome mandagumą ir nuoširdumą.
Aš manau, kad mandagumas yra dviejų rūšių, primestas sistemos iš išorės ir einantis iš vidaus per sielą, pastarąjį turbūt ir galima vadinti maloningumu.
Pirmasis tai taisyklių rinkinys ir tenkina tik mūsų gyvulinį ego, kada mes ne tik, kad stengiamės atitikti visuomenės nustatytas normas (dėl to kad jausimės nepatogiai, ką pagalvos kiti, ar čia taip tinka), bet to paties reikalaujame ir iš kito, ir jei jis nesišypso kaip kitur, tai man jau ne komfortas.
Elementarus pavyzdys: urantas kiekvienam nori sakyti tu ir tą patį išgirsti iš kito, nes to trokšta siela kiekviename matydama brolį ar sesę, ir tai yra nuoširdu, bet nemandagu pagal didumos visuomenės normas ir ta visuomenės dalis, kuri to nesupranta, maitinadama savo ego mėgausis mandagiu jūs.
Klausimas toks - ar reikalingas mandagumas, kuris yra nenuoširdus? Ar verta pradėti reikalauti rezultato apeinant procesą, per kurį ir ateitumėm iki to paties tik tai jau būtų, kaip taikliai išsireiškė Rumė - busena, o ne kaukė.
Beje, Gaile, sakei, kad tai negi geriau, kad apspjautų, apkeiktų, kad ir nuoširdžiai. Turiu pastebėti, kad įpročiu tapęs apspjovimas, apkeikimas nėra nuoširdus, tai tėra savęs maskavimas norint pademonstruot savo "kietumą". Žinoma visur yra išimčių.


Arnoldas
2009-06-17 22:28:32



Ar gali kažko pridėti mandagumas prie jau esamo maloningumo, jeigu aišku jis yra šitas maloningumas.Ar prideda mandagumas tariamiems žodžiams gyvybės.Mandagumo galima išmokti ar išmokyti, bet ar tai bus gyva ir atstos maloningumą. O kaip su maloningumu kaip jo prisigerti ir jį skleisti, nemanau ,kad jį galima būtų išmokti, gal tuomet ir mandagumas bus nereikalingas. Energetinis kaip suprantu yra gyvas vibruojantis ar toks yra ir mandagumas.

rimantas ( Kaunas )
2007-01-30 08:58:21



Tai kas tuomet yra priežastis o kas yra pasekmė. Ar sveikas kūnas turi sveiką sielą, ar sveika siela įtakoja ir kūną būti sveiku. Ar malonus ir maloningas yra sinonimai.

rimantas ( Kaunas )
2007-01-30 11:04:14



Mandagumas - socialinis susitarimas.Maloningumas - asmens energetinis potencialas.

Rumė
2007-01-29 17:05:36



Mandagumas gali apsaugoti nuo neigiamų pasekmių pvz bendraujant su kanibalais.Pasakysi žodį ne taip ir suvalgys :)Atvirkščiai - mandagumas yra neutralus arba šaltas.Kartais nemandagumas žodžiams įkvepia daugiau gyvybės.Pvz ,kai pasiunti ką nors tolyn keiksmažodžiu :)Mandagumas niekad neatstos maloningumo,nes pirmasis yra veiksmas,o antrasis - būsena.Norint būti maloniam,reikia praustis,sveikai maitintis,grūdintis,fiziškai kultūrintis... ir ... sveikame kūne maloninga siela subujos, :)Iš maloningumo kyla ir mandagumas - pagarba esantiems ir aplinkai.

Rumė
2007-01-30 10:41:09



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal