Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Algimanto pamokomasis žodis apie tai, kas yra dvasia ir kodėl šis žodis vartojamas, pasakytas per gyvąsias pamaldas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Vilniuje, 2017 11 04

Algimanto pamokomasis žodis apie tai, kas yra dvasia ir kodėl šis žodis vartojamas, pasakytas per gyvąsias pamaldas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Vilniuje, 2017 11 04

Jūsų garbinimo akimirką tariami kai kurie teiginiai turėtų būti patikslinami, nes gali klaidingai palikti įspaudą mūsų pasąmonėje ir tuo pačiu pasiekti sąmonę. Mes nesam vienodi. Visoje kūrinijoje yra milžiniška įvairovė. Todėl turėdami vienodas galimybes atrasti Kūrėją savo paties viduje, mes esame vis tiek unikalūs, nepakartojami asmenys – asmenybės.
Asmenybės – įvairios – mūsų intelektas, dvasinis imlumas – kiekvieno – yra skirtingas, nevienodas. Todėl mes ir atliekame darbus nevienodai, o skirtingai. Mąstome skirtingai, bet turime panašų – tie, kurie atrado viduje Kūrėją – panašų būsenos pojūtį. Bet vis tiek tai yra skirtingas pojūtis, būdingas net ir mums, kiekvienam – kas akimirką vis skirtingai patiriam tą pojūtį. Todėl vienodi mes niekada nebūsime, nes būtų monotonija, būtų robotų aplinka – kūrinija. Bet mes turėsime tą nuostabų Vedlį, kuris susilies su mūsų vidumi, kada mes atsiversime tiek tais virpesiais, kad jie susitapatins su to Paslaptingo Pagalbininko – Minties Derintojo – mums skleidžiamais virpesiais, kurie tinkami mūsų šitam etapui, šitame pasaulyje.
Kada jūs sakote – Amžinasis Sūnus arba Begalinė Dvasia, pavartodami žodį – Dvasia ir Amžinasis Sūnus – tai jūs turite žinoti, kad Urantijos Knygos Apreiškimas buvo derinamas prie egzistuojančių dabartinėje žmonijoje krikščioniškų sampratų, kada supainiojo Jėzų su Rojaus Trejybės Antruoju Asmeniu, pavadindami jį Dievo Sūnumi, kuris yra Trejybėje. Taip pat ir žodį – dvasia – derino prie krikščioniškų sampratų, kadangi yra krikščionių vartojama Šventoji Dvasia, kurią jie priskiria Rojaus Trejybės Trečiajam Asmeniui. Tuo tarpu Tikrovėje nėra tos derinamos prie krikščionių idėjos. Tikrovėje jūs jau žinote yra Šaltiniai ir Centrai – Pirmasis, Antrasis, Trečiasis Šaltiniai ir Centrai – lygiaverčiai, neturintys pradžios. Nėra Tėvo, nėra Motinos, bet mums lengviau, kada mes patiriame šituos mylinčios šeimos tarpusavio ryšius ir juos įvardijame. Nėra ir Dvasių – yra atitinkamo dažnio energinių virpesių prisipildžiusios asmenybės. Todėl ta nuolaida – kompromisas – perteikiant Apreiškimą – Urantijos Knygą – buvo padaryta, kad nors kiek žmonija suprastų, todėl ir buvo panaudoti krikščionims suprantami terminai. Juk Sūnus Kūrėjas, tai irgi Dvasia, bet gi jį vadina Sūnumi Kūrėju, o ne Dvasia. O štai Vietinės Visatos Motiną jau vadina Dvasia, kodėl? – o jie lygiaverčiai Partneriai savojoje kūrinijoje – abu kuria Vietinę Visatą – todėl, kad būtų suprantamiau. Kaip gi paaiškint krikščionims, kurie turi Šventąją Dvasią? Štai yra Sūnaus Kūrėjo Partnerė. Pradedant Vietinės Visatos kūrimą, statybą – ir jinai pažymi visą savo kosminį sklypą Šventosios Dvasios grandine. Kas yra Dvasia? Štai, jeigu apibūdint bendrai, tai yra atitinkamo dažnio energiniai virpesiai, kurie yra akumuliuoti arba tam tikrame asmenybės apvalkale, arba tam tikroje kosminės erdvės aplinkoje. Tai jeigu Šventoji Dvasia – jinai nėra asmenybė, ji yra asmenybės pasireiškimas. Kuo skiriasi asmenybė nuo asmenybės pasireiškimo? Asmenybė turi laisvą valią ir išsako savo nuostatas, asmenybės pasireiškimas nieko negali išsakyt nuo savęs. Ji – Šventoji, sakykim, Dvasia, arba Sūnaus Kūrėjo – Tiesos Dvasia, arba Sūnaus Arbitro – Tiesos Dvasia, arba Minties Derintojas – Tėvo-Rojaus Trejybės Fragmentas, arba kaip anksčiau mes sakėm – Dvasia – visos jos kalba to, kurio yra pasireiškimas, vardu, ir taip, kaip tas Šaltinis ir Centras joms suteikia virpesius, kad ji kalbėtų. Dėl to ir mes galim pasakyt, kad Minties Derintojas – tai ir yra Kūrėjas, nes jis nuo savęs nieko nepriduria, viską išsako, ką perteikia Kūrėjas mums – kiekvienam asmeniškai.
Todėl – Dvasia – tai yra tiktai suprantamesnis žodis, o iš tikrųjų, tai yra, jeigu Minties Derintojas – tai ir Dalelė, ir Fragmentas – To Kūrėjo sumažintas. Bet net ir Minties Derintojai nėra vienodi – jie turi kiekvienas savo patyrimą, kuris yra unikalus, nepakartojamas, bet jie savo kokybe yra kaip vandenyno vienas lašas – vieno, sakykim, vandenyno daugybė lašų – tai tie Minties Derintojai, kurie yra mūsų viduje – ta vandens kokybė yra tokia pati, bet tai yra lašas. Kūrėjas yra Vandenynas, ir ji atstovauja tam Vandenynui. Dėl to jie ir nėra asmenybės, bet jie yra energijos atitinkama išraiška, atitinkama sankaupa, kurią suteikęs jiems yra Kūrėjas. Todėl – Dvasia – tai yra energinių virpesių išraiška. Asmenybė turi vienokius energinio dažnio virpesius. Tie, kurie neturi asmenybės statuso, turi kitokius energinius virpesius, plius, yra daugybė įvairių asmenybių kategorijų. Vėl, kiekviena kategorija turi savo dažnio virpesius. Todėl tas žodis – dvasia – buvo suteiktas pamalonint krikščionis, kadangi jie vartoja tuos terminus – tai prie jų pritraukt tą Apreiškimą – Urantijos Knygą.
Jūs nesat krikščionys. Jūs esat Rojaus Trejybės-AŠ ESU sūnūs ir dukros, toli pranokstantys bet kokią religiją, nesvarbu, ar ji būtų dabar susiskaldžiusi į sektas krikščionybė, ar taip pat susiskaldęs į sektas budizmas, ar vien sektomis pasireiškiantis islamas, jūs esat Kūrėjo sūnūs ir dukros, ir per visą amžinybę būsite Kūrėjo sūnūs ir dukros. Todėl jūs nebegalite sutilpti į kokios nors konkrečios religijos apsiaustą arba formą, arba net virpesius, nes atitinkama religija skleidžia virpesius tų tikinčiųjų, ypač kada jie sueina į bendrą maldą, tegul bus ir ritualinė, bet iš jų sklinda virpesiai. Ir, įsivaizduokit, kada sueina prie popiežiaus pora milijonų, ir jie ten meldžiasi – tai tie virpesiai sklinda, arba į Meką atvyksta musulmonai – jų keli milijonai – tie virpesiai irgi sklinda. Bet jie žemo dažnio virpesiai, nes vis tiek jie išreiškia ritualą. O mes savo virpesiais su Kūrėju susiliedami atsivėrimu, o ne ritualu, mes jų galią pranokstam, nes mes iš Kūrėjo gaunam tuos virpesius prie kurių mes ir prisijungiame. Tai Kūrėjo virpesių galia yra skirta visai kūrinijai, nieks negali prilygt.
Tai štai, mes ir eidami Gyvuoju Keliu, esam pajėgūs pakeist visą pasaulį, pakeist visą žmoniją, pakeist save taip, kaip sumanęs Kūrėjas. Ir vienintelis būdas, kaip tą padaryt – išlikt Gyvajame Kelyje savuoju įtikėjimu. Amen.
Ačiū Daivai už mokymo iššifravimą.
Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas-Tėviškas apkabinimas.

Algimantas
2017-11-15 12:05:07

Komentarai

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal