Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Mano mokymas - kiek vartoti druskos ir vandens, 2017 11 16

Gavau elektroninį laišką, kuriame mane prašo paaiškinti, kaip vartoti druską, nes vieni sako, kad ji kenkia inkstams, kiti priešingai – ji būtina. O kad ir kitiems būtų verta sužinoti mano atsakymą, gal jį galėčiau pateikti urantų svetainės Forume.

Pradėkime nuo pačios pradžios. Bet kokį klausimą atsakyti yra daug lengviau, kada žvelgi į platesnį kontekstą, o ne vien tik pasitiki kieno nors pasakytais teiginiais. Taigi, koks tas platesnis kontekstas.

Pirmiausia Urantijos Knygos apreiškimas. Jis mums paaiškina, kad gyvybės pazmos pagrindą sudaro natrio chloridas – o tai yra druska. Toks pagrindas buvo parinktas po gausybės – iki 500.000 – eksperimentų su gyvybės plazma mūsų Vietinėje Sistemoje – Satanijoje – ne šiaip sau, o kad kuo geriau atitiktų mūsų planetos – Urantijos – aplinką gyvybės vystymuisi, kad ši pasiektų geriausią rezultatą per ilgą Kūrėjo sumanytos Evoliucijos procesą ir mūsų planetai.
Kitas svarbus momentas – ši gyvybės plazma, jau po Nebadono Mykolo-Jėzaus iš Nazareto patvirtinimo, buvo įterpta trijose tuometinio vandenyno vietose būtent tuo metu, kada vandenyno druskingumo lygis atitiko tos gyvybės plazmos druskingumo lygį.
Ir trečias labai svarbus dalykas – ir šiandien, jau po milijonų metų evoliucijos mūsų planetoje, lygiai toks pat druskingas skystis skalauja mūsų fizinio organizmo kiekvieną gyvą ląstelę.
Štai kokia yra svarbi druskos vieta mūsų fizinio organizmo gyvybinėje grandinėje. Todėl inkstai be druskos tiesiog negalėtų normaliai veikti, kaip ir visas organizmas. Priedo, pačioje druskoje yra gausybė mineralų, ypač jūros druskoje – daugiau kaip devyniasdešimt, akmens, arba žemės, druskoje jų yra tik apie 70.

Turint mintyje tokį kontekstą, niekam nebeturėtų kilti abejonės, kad druskos vartojimas yra būtinas, o ne kenksmingas, kadangi druska, kaip ir vanduo, iš organizmo yra nuolat šalinama per odos poras, prakaituojant, o taip pat kvėpuojant, ir su šlapimu. Dėl to ją – kaip ir vandenį – būtina organizmui vėl suteikti, kad būtų būtent toks druskingumo lygis, koks atitinką tą cheminę gyvybės plazmos formulę, patvirtintą Nebadono Mykolo dar prieš gyvybės plazmos implantavimą Urantijoje.

Tačiau čia yra dvi viena kitai prieštaraujančios mirtingojo nuostatos – jis nevartoja paprasto vandens tiek, kiek jam reikia kasdien, tuo tarpu maistą jis valgo perdaug sūrų. Mat jam vandens skonis yra perdaug neutralus, ryškiai neišreikštas, o jo smegenis vertelgos dėl savo kuo didesnio gobšumo pasireiškimo pripratino kaip tikrus narkomanus gerti kavos, koka kolos, fantos, visokių spalvotų ir labai saldžių skysčių, alaus, vyno, spirito gėrimus, kurie savaime šalina vandenį ir kenkia pačiam organizmui, o tuo pačiu skatina aštresnio ir sūresnio maisto poreikį smegenims apraminti. Tad maistas kasdien valgomas per sūrus, ir paprasto vandens iš viso negeriama taip, kaip jį gerti dera.

Šiaip jau vandens kasdien, anot iraniečio gydytojo Fareidūno Batmanchalidžo, būtina išgerti apie 30 gramų kiekvienam savo kūno svorio kilogramui – su jūros druska, kurios kasdien reikėtų 4 gramų.

Kadangi koka kola, saldūs, gazuoti gėrimai, kava, alus, vynas, spirito alkoholis vandenį šalina, tai priklausomai, kiek tokių gėrimų išgerta, būtina tiek pat išgerti vandens, ir tik nuo tos normos pradėti skaičiuoti kasdienės vandens normos vartojimą.

Dabar pateiksiu gana painų ir subtilų dalyką. Druska sulaiko vandenį organizme, dėl to gali kilti kūno sutinimai. Vanduo skystina kraują, ir tuo pačiu apsaugo nuo trombų susiformavimo ir geriau užtikrina smegenų aprūpinimą deguonimi, kurį atgabena kraujyje esantis geležies atomas. Tačiau jeigu valgomas per sūrus maistas, druskos yra organizme per daug, todėl neužsiiminėjant fiziniu intensyviu darbu ar kūno treniravimu, druska tiek nepašalinama iš organizmo, kad jos nebebūtų pertekliaus. Vandens taip pat nebegeriama tiek, kiek reikia. Kai augau Utenoje, mes vaikystėje visą dieną lauke žaisdavome judrius žaidimus, daug laiko būdavome gamtoje, eidavome į mišką, žaisdavome futbolą, o žiemą žaisdavome ledo ritulį ant užšalusios kūdros, slidinėdavome, eidavome į miesto čiuožyklą, ir visą laiką gerdavome daug paprasto vandens, o vasarą tiesiog pasisemdavome iš šulinio, užėję į kokį nors kiemą ir paprašę vandens, ir taip godžiai gerdavome, kad net springdami ir vis vienas kitą ragindami – greičiau greičiau gerk, duok ir man atsigerti – dabar niekas šitaip nebesielgia, kad vaikai patys paprašytų gerti vandens iš jiems nepažįstamo suaugusio žmogaus, užėję pas jį į namus, apie tai ir kalbos negali būti, o gaila, juk tai ir bendravimas, ir vandens gėrimas, o ne žalingos koka kolos – aš net dabar jaučiu tą anos akimirkos nuostabų vandens gaivinantį poveikį ir nuostabiausią skonį. Dabar vaikai geria koka kola, suaugusieji – taip pat – nes vanduo jiems neturi tokio skonio, kokį turi saldūs gėrimai, ar kava, tad druskos dar mažiau pašalinama iš jų organizmo, nes toks mirtingasis nenori fiziškai pajudėti intensyviu ritmu. Todėl bus su laiku apsunkintas jų sąnarių lankstumas, formuosis ataugos ant stuburo slankstelių, tikimybė formuotis krešuliams kraujo sistemoje bus didžiulė, gali atsirasti kūno sutinimas, ir net viršsvoris.

Tačiau jūs turite žinoti, kad ir daržovės savyje turi druskos, todėl jas valgydami taip pat papildote druskos kiekį organizme.
Kada pažeidžiamas normalus medžiagų – mineralų ir vitaminų – balansas, organizmas negali veikti taip, kaip sumanęs KŪRĖJAS – Rojaus Trejybė-AŠ ESU.
Šitas laikinas mums suteiktas fizinis apvalkalas yra skirtas mūsų materialių ir intelektualių veiksmų atlikimui visų šviesos labui, o tuo pačiu ir paties organizmo geresniam pažinimui. Tad ir patį organizmą reikia stidijuoti net atidžiau negu įdomiausią knygą.
Kada prieš tai parašiau, jog vandens reikėtų gerti 30 gramų kiekvienam savo kūno svorio kilogramui, ir 4 gramus druskos, tai tokią normą siūlo būtent Fareidūnas Batmanchalidžas. Aš jo visas knygas, kurios buvo rusų kalba išleistos prieš dešimtį metų Baltarusijoje ir jas pardavinėjo rusiškų knygų knygynas Žvėryne, labai išsamiai studijavau, ir tas nuostatas taikiau ir džiaugiausi jų tikrumu ir vandens ir druskos poveikiu organizmui. Ir jeigu tik padaugindavau druskos, organizmas pat tuoj pat įjungdavo savo gynybos reakciją ir tuoj pat išprovokuodavo vėmimą.
Tačiau per ilgą laiką aš apvaliau organizmą nuo druskos pertekliaus ir vartojau maždaug tą 4 gramų dienos normą. Vėliau ėmiau mažinti vandens normą, ir stebėti organizmo reakciją. Ir labai greitai pajausdavau pasikeitimą savo fiziniame kūne, jeigu organizme imdavo ko nors trūkti.

Taigi, jeigu išmoksite skaityti savo kūno knygą, jūs tikrai neapsiriksite, kiek druskos ir vandens reikia jūsų kūnui.
Kiekvienas žmogus yra individualus, todėl negali būti unifikuoto nurodymo, kiek turite išgerti vandens ir suvartoti druskos per dieną. Dėl to jums ir nereikia tapti buhalteriu, kuris nuolat sektų kiekvieną gramą vandens ir druskos, bet jūsų asmens būsena ir leis jums orientuotis – sumažinti ar padidinti vandens ir druskos kiekį kasdien.
Tačiau tam, kad kuo geriau ir tiksliau skaitytumėte savo kūno gyvą knygą, būtina valgyti labai paprastą augalinį maistą – daržovių, žalumynų, kruopų, vaisių, riešutų, pupelių, ir po nedaug – pietų porcija – 300-350 gramų.

Kol nebus suformuotų jūsų įgūdžių, kol nebus apvalytas jūsų visas organizmas, ir net jūsų pasąmonė ir sąmonė, tol bus kai kurių nukrypimų, bus ir skaudžių kūnui akimirkų. Ir vis tik, žengdami Gyvuoju Keliu drauge su Kūrėju, iš Rojaus Trejybės-AŠ ESU taip pat gausite jus sustiprinantį impulsą, ką valgyti ir gerti, kad kūnas būtų sveikas.

Bet galiausia jūsų – kiekvieno – laisva valia yra aukščiausia, todėl patys ir priimsite sprendimus – kiek jūsų sprendimai atitiks Kūrėjo valią, ir kiek jie skirsis nuo Kūrėjo valios, tiek, atitinkamai, bus ir pasekmės jūsų kūnui – sveikata ar kančia.

Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas-Tėviškas apkabinimas.

Algimantas
2017-11-16 19:26:56

Komentarai

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal