Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kodėl Tėvas suteikė laisvą valią savo besivystantiems tvariniams?

Kodėl Tėvas suteikė laisvą valią savo besivystantiems tvariniams? KOs yra laisvos valios tikslas visoje Tėvo kūrinijoje?


Algimantas
2005-07-28 18:00:51

Komentarai

Tvarinys be laisvos valios negali pažinti Tėvo ir Jo kūrinijos. Yra dvasinės būtybės, kurios yra nepaprastai protingos, bet jos neturi laisvos valios dovanos, suteiktos Tėvo. Jos ir sutvertos tik tam tikroms funkcijoms atlikti. Pavyzdžiui Energijos Reguliuotojai, Energijos Transformuotojai, Fiziniai Kontrolieriai ir daugybė kitokių dvasinių kategorijų būtybių yra nuostabiai atliekančios savo funkcijas ir tik jas. JOs laisvos valios neturi. Dėl to jos nėra asmenybės, nors savo funkcijas atlieka nuostabiai protingai ir nepriekaištingai.
Mes gi esame Kylantieji Dievo Sūnūs. Kylantieji - tai reiškia, kad einame iš žemesnio lygio į aukštesnį ugdydami savo charakterį Tėvo Meilės ir Tiesos amžinybėje. Dėl to negalime būti autmatai, vykdantys tik jiems pavestą funkciją. Šitokia kūrinija būtų monotoniška ir nuobodi, nebegalėtų tarpusavyje bendrauti ir mylėti, nes meilę dalinti kūrinijai gali tik asmenybės dovaną gavę tvariniai ir atradę Dievą tvariniai gavę laisvą valią iš paties Tėvo...

Algimantas
2005-08-22 03:16:04



O ne žmogus? Neapsiribokit vien tik žmogiškuoju pavidalu. Kūrinija turi daugybę sielų, ir dar daugiau dvasių... Kam joms reikalinga laisva valia..?

Algimantas
2005-08-12 00:14:45



Zmogus gali vystitis,tik budamas LAISVAS.

Laima
2005-08-02 02:01:47



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal