Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Katalikybė yra pati labiausiai sustabarėjusi ir ritualais apipinta krikščionybės sekta. Šiandien popiežius Benediktas XVI atvyksta į pasaulio didžiausią katalikų valstybę -Braziliją- savo pačių maištingiausių avelių sugrąžinti į Vatik

Katalikybė yra pati labiausiai sustabarėjusi ir ritualais apipinta krikščionybės sekta. Šiandien popiežius Benediktas XVI atvyksta į pasaulio didžiausią katalikų valstybę -Braziliją- savo pačių maištingiausių avelių sugrąžinti į Vatikano avidę. Ar pavyks? Tikrai ne. Kodėl?
Atsakymas yra VIENAS - KAS NEGYVA, PALAIPSNIUI PRADEDA ŽMONES VARGINTI IR JIE PRADEDA VADUOTIS IŠ TOS NEGYVOS IR SIELAI NEPRIIMTINOS DOGMATINĖS IR RITUALINĖS NELAISVĖS.
Pirmiausia sukilo jaunieji katalikų kunigai prieš CELIBATĄ. Būtent šitas maištas prieš VATIKANO SENOJO IR SUSTABHARĖJUSIO MĄSTYMO kardinolus prasidėjo tarp Brazilijos kunigų. Ir kada šitoji nepasitenkinimo banga ėmė plėstis, ji pasiekė ir kitus kraštus, ir net Afriką ir Europą.
Jonui Pauliui II, giliaminčiam strategui, pritrūko drąsos pasipriešinti kardinolų gvardijai, ir jis vis tik priėmė sprendimą - ir toliau taikyti celibato principą visiems kunigams.
Aišku, kad tai atstūmė labai daug jaunų ir energingų žmonių rinktis kunigų kelią. Ir dar daugiau atstums artimojoje ateityje.
Brazilijos katalikų kunigai yra tarp pačių aktyviausių kovotojų už reformas.
Save laikančių katalikais pasaulyje yra 1 milijardas 200 milijonų. Aikšu, tai ne tas pats, kas būtų aktyviai besimeldžiantys tikintieji. Tačiau statistika maždaug tokia. Iš šito skaičiau 420 milijonų gyvena Pietų Amerikoje. Tai pati didžiausia katalikų sankaupa visame pasaulyje. O iš bendro katalikų skaučiaus, esančių vienoje valstybėje, jų daugiausia kaip tik ir yra Brazilijoje, kurioje dabar gyvena 190 miljonų gyventojų, ir daugiau kaip 90 procentų iš jų save laiko katalikais. Jie yra labai aktyvūs. Dėl to jų įtaka valastybės gyvenime yra milžiniška. Tačiau jie irgi siekia reformų.
Ką tik surengtoje apklausoje, net 60 procentų Brazilijos katalikų pritarė prezervatyvų naudojimui lytinio akto metu.
Vatikanas, dar anksčiau, buvo nusiuntęs atitinkamą dokumentą Brazilijos vyriausybei, kad jį pasirašytų, kuriame buvo ir reikalavimas uždrausti abortus. Tačiau vyriausybė šitokio rašto nepasirašė. Tai dar viena tamsi pusė, temdanti Vatikano ir Brazilijos santykius.
Tačiau baisiau yra net ne tai. Labai daug jaunųjų katalikų tikinčiųjų Brazilijoje pereina į evangelikų tikėjimą, nes ten jie mato didesnę galimybę atsiskleisti, mažiau Vatikano sugalvotų draudimų, kurie jiems neleidžia gyventi kasdienio gyvenimo be kažkokių pažeidinėjimų, kurius sugalvoja saujelė kardinolų, ir kuiruos vėliau patvirtina popiežius, o tada jau tokie draudimai tampa PRIVALOMI VISIEMS KATALIKAMS. Ir perėjimas į evangellikus, jauną žmogų išlaisvina iš nuolatinės sąžinės graužaties, kad jis kuo nors vėl nusižengė Vatikanui.
Tad šito vizito metu popiežius tikrai stengsis kažkuo patraukti jaunimą, kad šis nebėgtų pas evangelikus, ir šiaip jau esnačios krizinėjė situacijoje katalikų bažnyčios neapleistų. Tai jam didžiulis iššūkis.
Tačiau juk NEĮMANOMA PASIRAŠYTAIS ĮSAKYMAIS reguliuoti Tėvo meilės veikimą, per Jo dvasios REALŲ IR GYVĄ pasireiškimą KIEKVIENO ŽMOGAUS VIDUJE.
Tėvas nederina savosios meilės virpesių su katalikų vadovo bulėmis.
Dėl to katalikų jaunesni kunigai yra lygiai tokie pat žmonės, kaip ir pats popiežius, niekuo ne žemesni, ir ne aukštesni, ir Tėvo mylimi vienodai. Ir būtent VISIEMS Tėvas suteikia potraukį iš vidaus, per lytinį ryšį, kupiną meilės, tęsti žmonijos giminę. Tai TĖVO DOVANA. Ir dabar Vatikanas yra stojęs skesrsai kelio TĖVO suteiktai dovanai - kurti šeimas be jokių apribojimų visų sluoksnių ir rangų žmonėms. TAIP PAT IR KATALIKŲ KUNIGAMS.
ŠITOS LAISVOS VALIOS, GAUTOS IŠ PATIES TĖVO, PAŽEIDIMAS YRA ĖJIMAS PRIEŠ TĖVO VALIĄ IR PRIEŠ JĖZAUS VALIĄ.
Ir visiškai nesvarbu, kad save Vatikanas laiko Jėzaus pasekėju, bet pažeidžia ir Jėzaus nuostatas mylėti visus žmones taip, kaip juos MYLĖJO JIS. MEILĖ NENUMATO JOKIŲ SUVARŽYMŲ ŠEIMŲ KŪRIMUI. Net ir kai kurie Jėzaus apaštalai turėjo šeimas ir vaikų. Ir net Simonas Petras, kuris Vatikano yra laikomas PIRMUOJU popiežiumi - buvo vedęs ir turėjo tris vaikus.
Ar gali žmogaus sugalvoti įsakymai paneigti Tėvo dvasios GYVĄ VEDIMA IŠ VIDAUS - NEŠTI GYVĄ TĖVO ŽODĮ IR TURĖTI ŠEIMĄ, GIMDYTI VAIKUS, JUOS AUKLĖTI TĖVO MEILĖJE IR TIESOJE? Aišku, kad negali. Ir tie jauni katalikų kunigai, net ir nežinodami Urantijos Knygos apreiškimo, išdrįsta mesti iššūkį savo vadovui. Tarp tokių katalikų kunigų buvo ir lietuvių kunigų, kurie norėjo DORAI tarnauti Tėvui ir turėti šeimas. Tačiau Vatikanas juos ATSTŪMĖ.
Ar jūs įsivazduojate tokį TĖVĄ, ar tokį JĖZŲ, kuris ATSTUMTŲ tokį kunigą, ir nebeleistų jam skelbti gyvo TĖVO ŽODŽIO, GYVO JĖZAUS ŽODŽIO, vien dėl to, kad tas žmogus myli ir moterį, ir jos pagimdytus vaikus, ir nori juos auklėti Tėvo šviesoje?
Ir tokių katalikų kunigų tik daugės, nes Tėvo DVASIA, Minties Derintojas, veikia juos visą laiką, nors jie ir nežino, kaip tai vyksta, ir tie kunigai, ypač jaunesni, ims ir toliaus kelti SAVO reikalavimus dėl negyvų ritualų ir dogmų laikymosi.
Ateis laikas Vatikanui susimąstyti lygių teisių suteiimui ir moterims, nes dabar katalikai primena musumonus, nes jie moterų tiesiog neįsileidžia, kad jos galėtų lygiai su vyrais studijuoti ir tapti katalikėmmis kunigėmis, klebonėmis, kardinolįmis, popiežėmis. O kodėl negali? Ar mažiau myli Tėvą, Jėzų, ar negali tarti meilės žodžio tikintiesiems? Ne. Vien tik dėl to, kad yra moteris.

IR TAI TAPS NAUJAIS IŠŠŪKIAIS VATIKANUI. IR LABAI GREITAI.
Ir tam pradžią davė BRAZILIJOS JAUNI KATALIKŲ KUNIGAI.
O Lietuvos katalikų kunigai savo pamoksluose neužilgo cituos ne tik BIBLIJĄ, BET IR URANTIJOS KNYGĄ, NES JI TURI GYVO TĖVO GYVĄ ŽODĮ. Tačiau iki to meto, tie patys kunigai dar turi ATRASTI TĖVĄ SAVYJE. Ir tada reformų pradės reikalauti ne tik Brazilijos, bet ir Lietuvos katalikai.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas


Algimantas
2007-05-09 13:01:16

Komentarai

O jeigu turėtų proanūkį,tai Dievas Tėvas būtų PRO.

Superparadoksas
2007-05-10 18:53:38



Jeigu Kristus būtų turėjęs, tarkime, sūnų, tada to sūnaus senelis būtų Dievas Tėvas.

Paradoksas
2007-05-10 16:59:20



hm...tai išeitų kaip ir Motinos Gamtos defektas? Na, tai tuomet nesunku suprasti tą jo "dvasinį terorizmą", kurio žmogeliai, su kitaip funkcionuojančiu kūnu, niekaip neperpranta ir po šiai dienai laksto paskui tą nepasiekiamą iliuziją, luošindami ir save ir aplink esančius.

mauricijus
2007-05-10 08:23:58



Mauricijau,jis gi buvo dievo sūnus ir Y chromosomą paveldėjo iš tėtušio,o joje lytiškumo nėra.Bėda,kad jonai ir rimantai bando sekti J.K., taip ir nesuprasdami,kad juos padarė,ir ne pirštu,eilinis dvikiaušis tėvas.

poliucijus
2007-05-10 08:34:37



Nuodėmės pradžia mintyje ir celibatas sulaužomas pirmiausia joje, o tik po to veiksme.Jėzaus fiziologija buvo kitokia.Jis nepatirdavo poliucijų ir net sapnuose išlikdavo tikru viengungiu.Tai dar viena mįslė fiziologams.

advokatas
2007-05-10 08:03:47



Ispudis, kad tas Tevas, duodantis nurodymus yra statistikos departamento galva.

kodel gi ne?
2007-05-09 18:56:40



itariu prasidedancia kontuzija;gelbekite;

nejuokais
2007-05-09 18:49:31



Jėzus yra mūsų vietinės visatos sūnus kūrėjas, kartu su savo partnere visatos Motina dvasia. Jie kartu ir atskirai yra sukūrę tik šioje visatoje veikiančias įvairias dvasias skirtingų kategorijų. Motina dvasia pavyzdžiui yra sukūrusi mūsų vietinės visatos angelus. Tai kad sūnūs kūrėjai, tokios dvasinės kategorijos, kurie turi savo visatas, kuriose visi tvariniai jiems yra kaip vaikai, ir kaip jaunesnieji broliai ir seserys, ir jie patys yra sukūrę didelį skaičių dvasių, tai Tėvas yra nurodęs kad įsikūnijimo metu tokios kategorijos sūnūs negali palikti palikuonių, nors vesti žmoną tikriausiai gali. Ar įsivaizduojate Jėzų kaip sukūrusį milijonus tvarinių; kaip valdantį visatą turinčią milijonus milijonų tvarinių. Ir tada klausiate ar jis laikėsi celibato? Ko jūs iš tikro siekiate? Ar šeima žemiškoji, ir visos kūrinijos šeima nėra jums vertybė? Manau būtų neblogai jeigu dėstytumėte SAVO požiūrį, taip pat sakytumėte kodėl patys taip manote kaip sakote. O ne vien klausinėtumėte kitų, ar sakytumėte kad kažkas negerai, neparodydami visiškai požiūrio kuriuo remiatės patys.

Vaidas
2007-05-09 18:38:21



Ar Jėzus taip ir liko berniukas?

naivus
2007-05-09 18:33:58



Vadinasi, Jonas teisus, Jėzus laikėsi celibato.

Vaidui
2007-05-09 18:27:28




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal