Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Ar tinka vadinti, kol kas, ne visus planetos gyventojus, bet tik Urantijos apreiškimą studijuojančius - URANTAIS, padarytą iš URANTIJA, kaip Danija - danai, Kinija - kinai, Norvegija - norvegai

Mielieji, turime Urantijos Knygos apreiškimą. Dėl to šį apreiškimą studijuojančius vertėtų vadinti URANTAIS. Tokį žodį man jau prieš ketvertą metų siūlė vienas šios knygos skaitytojų. Tačiau tada man toks pavadinimas prasprūdo pro ausis.
Aišku, kad toks žodis, po kurio laiko galės būti taikomas visiems mūsų planetos, URANTIJOS, gyvnetojams. Tačiau dabar, kad galėtume kaip nors trumpai apibūdinti tik šitą apreiškimą studijuojančius žmones, gal vertėtų ir vartoti žodį URANTAI.
Būtent vos prieš kelias savaites vienas iš mūsų vilniečių Urantijos grupės narių, Tomas, pasiūlė šitokį variantą ir labai puikiai pateikė analogiją:
Danija - danai, Kinija - kinai.
Pradėjau ieškoti panašių žodžių, ir tikrai toks žodis URANTAI yra tinkamiausias, nes ir:
Norvegija - norvegai, Brazilija - brazilai, Suomija - suomiai, Estija - estai, Latvija - latviai, Jugoslavija - jugoslavai, Serbija - serbai, Kroatija - kroatai, Britanija - britai, Rusija - rusai.
Nors yra ir kitaip sudarytų žodžių:
Tanzanija - tanzanijiečiai, tanzaniečiai, Makedonija - mekedoniečiai. Kinija - kiniečiai
Ką jūs manote apie šio žodžio URANTAI vartojimą?
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,


Algimantas
2007-05-13 12:23:16

Komentarai

Mielas Remigijau, skaityk mano tau skirtą - ir visiems - vakar pateiktą paaiškinimą-atsakymą į tavo klausimą, ir dabartinį patarimą, tavo sukurtoje temoje.
Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas-Tėviškas apkabinimas.

Algimantas
2020-07-28 09:21:40



Algimantai, rekomenduoju perskaityti šią knygą https://www.patogupirkti.lt/knyga/saves-ir-visatos-pazinimo-link.html ji man padėjo rasti klausimus į tokius pat klausimus kaip tavo

remigijus2
2020-07-27 14:17:16



Mielieji, katalikai turi iškreiptą Jėzau mokymų supratimą. Todėl jie neskiria žmogiškojo ORUMO nuo PUIKYBĖS.
Jėzus būtent ir atstatė ŽMOGIŠKĄJĮ ORUMĄ. Kad žmogus nesusmuktų prieš kitus žmones bet išliktų orus ir visada MYLINTIS.
Jeigu pataikauji viršininkui, taip tu SUSILENKI IR PRARANDI ORUMĄ, JEIGU KYŠĮ DUODI AR IMI, TAIP SUSMUNKI NET PRIEŠ SAVE.
Ir tik Tėvo atradimams savyje leidžia pakilti iš tokios žmogaus nevertos ir iškreiptos būsenos ir nugyventi TIESOS GYVENIMĄ SU TĖVU, ATRASTU SAVYJE, ORIAI. Be Tėvo gyventi ORIAI TIESIOG NEĮMANOMA.
Ir Jėzus kalbėjo apaštalams apie savo avis kitose avidėse - tai jo visatos kitų planetų tvariniai, ir žmonės taip pat kitose kosmoso planetose.
Ir mums BŪTINA PAŽINTI VISATOS STRUKTŪRĄ IR JOS VALDYMĄ, PAŽINTI TĖVO VEIKIMĄ DAUGYBĖJE VISATŲ, PAŽINTI TĖVO ŠEIMĄ,KURIOJE MES SUDAROME TIK MENKĄ AGUONOS GRŪDELĮ MILŽINIŠKAME AGUONŲ MAIŠE.
Mums REIKIA ŽINOTI VISKĄ, KĄ MUMS SUTEIKIA TĖVAS, KĄ SUTEIKIA SŪNUS KŪRĖJAS, KĄ SUTEIKIA VISATOS MOTINA DVASIA. TIK PAŽINIMU MES AUGAME.
O kalbos apie erdves ir žvaigždynus leidžia sielai išskleisti sparnus milžiniškoje ir mylinčioje Tėvo šeimoje drauge su mūsų angelais serafimais, drauge su daugybe kitų mums tarnaujančių dvasių bendrame kosmoso šeimos tarnavime Tėvui, tarnaujant vieni kitiems. Ir mes turime pradėti žvelgti į save kaip į VISATOS PILIEČIUS, O NE VIEN TIK URANTIJOS, TUO LABIAU VIEN TIK LIETUVOS. Mes turime vystyti DVASINĘ-KOSMINĖ ĮŽVALGĄ, NES TIK TAIP SUVOKSIME, KOKS NIEKINGAS YRA ŽMOGAUS PASIRINKIMAS GVIEŠTIS MATERIALIŲ TURTŲ APGAULĖS BŪDŲ, VISKĄ KAUPTI TIK SAU, TIK SAVO ŠEIMAI, NIEKUO NESIDALINANT SU KITAIS SIELOS BROLIAIS IR SESĖMIS, KADA VISA KOSMINĖ ŠEIMA TARANUJA NE KIEKVIENAS JOS NARYS SAU, BET VISUMAI.
Jėzus sakė, kad vieni kitus mylėtų taip, kaip jis juos mylėjo, o Tėvas sako, BŪKITE TOBULI, NET IR TOKIE TOBULI,KOKS TOBULAS ESU AŠ. O Tėvo tubulumas yra meilė visai kosminei tvarinijai. Ir mūsų pilietybė yra KOSMINĖS TĖVO KŪRINIJOS ŠEIMOS, NET NE JĖZAUS VISATOS. Net Jėzaus visata yra PER SIAURA.
Ir kas mums iš tų kalbų apie erdves, žvaigždynus, klausi miela Rosa? O iš ko kyla meilė, gėris, gailestingumas, tiesa, tarnavimas, grožis? Jis ir kyla iš Tėvo, kuris yra visų tų erdvių ir žvaigždynų Pirmasis Šaltinis ir Centras. Ir jeigu tu šito nesupranti, tai aš tau būtent ir aiškinu, kad PAMĄSTYTUM PLAČIAU ir pradėtum žvelgti oriai į save, kaip į DVASIĄ, O NE Į MATERIJĄ. O dvasiai VISKAS YRA TIK TĖVAS IR JO PLANETOS, PILNOS GYVYBĖS, IR VISOS ESANČIOS TOSE ERDVĖSE IR ŽVAIGŽDYNUOSE.
Tai tavo augimas, jeigu tu nori augti. Sprendimą priimi LAISVA VALIA, IRGI GAUTA IŠ TŲ ERDVIŲ IR ŽVAIGŽDYNŲ TĖVO, KURIS YRA TAS PATS IR TAU, IR MAN, IR MŪSŲ VYRESNIAJAM BROLIUI JĖZUI. O Jėzus tų erdvių ir žvaigždynų prasmę ir svarbą žino ir nesusisuka nuo jų, kaip tu kad siūlai padaryti.
Visuomet lengviau atkalbinėti ir trypčioti vietoje negu žengti ten, kur veda Tėvas, ir tave, iš vidaus. Norėdama atsiduoti Tėvo vedimui, turi atrasti patį Tėvą savyje. Tik tada suvoksi tų erdvių ir žvaigždynų svarbą tavo pačios asmnybei. Ir Urantija yra tose erdvėse ir žvaigždynuose. Ir niekas negali iš jų išsiveržti.
Dėl to BŪTINA JAS GERAI PAŽINTI, KAD PATI SUVOKTUM, IR KITIEMS PAAIŠKINTUM, KAS GI JOSE VYKSTA IR KODĖL.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2007-06-20 22:44:03



Petrai, tavo stilius labai jau primena Majakovskį, o gali būti, kad ir entuziastingąjį Liuciferį ankstyvoje jaunystėje, kai dar nebuvo pasidavęs saviapgaulei. Nelinkiu tau nieko blogo, tik draugiškai primenu: kuklumas žmogų puošia ir nuolankumas.
Mums nereikia visko žinoti, jei mes pažįstame tą, kuris Pats yra Išmintis.
Kai bus laikas, sužinosime daugiau.
O tos kalbos apie erdves ir žvaigždynus ir lėkštes, mano galva, kaip trąša veikia ir pasididžiavimą savimi, kaip kosmoso piliečiu, ir puikybę, iki kurios tik vienas žingsnis. Jėzus nesakė apaštalams, kad jie matytų save kaip kosmoso piliečius, tik sakė, kad mylėtų vienas kitą taip, kaip jis juos mylėjo.
tai kas mums iš tų erdvių?

Rosa
2007-06-20 21:05:42



Čia ir yr tas kabliukas, mielas Pėtia, ant kurio neretai pasimaunama: įsijautęs į kosminių spindulių ir vibracijų naudingo poveikio kūnui paieškas, prarandi sugebėjimą apginti savo sielą nuo jų žalingo poveikio. O jis neišvengiamas. Kaip sakoma, iškeiti sielą į kūną. Arba parduodi.

aplodismentas
2007-06-18 09:49:58



Viskas yra gerai , kas gerai baigiasi. Nereikia bijoti nei kosminių spindulių , nei savo sielos nuvertėjimo. Mes gyvename Dievo sukurtame pasaulyje ir turime žinoti, kad ši materiali kūrinija turi ir erdves , ir žvaigždes , ir dvasias. Visas komplektas reiškinių , šitą žemės žmogų mokina žvelgti plačiau ir giliau į Dievo Tėvo kūriniją. Nereikia baimintis ir vengti kosminio pažinimo teorijų ir faktų. Gali naršyti po pasaulį skersai ir išilgai ir kurti įvairiausias teorijas , svarbiausia žinoti , kad Dievas Tėvas tave jau seniai pašaukė į amžinybę ir tik tavo apsisprendimas yra su tavimi. Ar tu su Dievu , ar prieš Dievą, ar nori bendrauti , ar nenori ? Ar nori būti Jo Kūrinijoje , Jo įrankiu , kad per tave Jo Šviesa geriau patektų į tavo artimą - kitą žmogų ? Ar nori būti laisvamanis ,, į hodit sam po sebie '' Štai kas yra svarbiausia , nepasimesti įvairiausiose įdeologijose , bet tvirtai , kaip Petras žengti link Dievo Tėvo karalystės , nes tik Jis yra visos Visatos Centras ir Gyvybės Šaltinis ir Didžioji Meilė. Niekada nesakau , kad reikia sumenkinti Jėzų Kristų , nes tik per Jo Visatą - karalystę eisime pas Dievą Tėvą , bet pirmiausia Dievui Tėvui- šlovė ir garbė .

Petras
2007-06-18 11:14:46



Šiandieninė žmonija įžengia į paskutinį savo gyvenimiškos dramos aktą. Kaip augalas sukaupia savo sėkloje visas jėgas, taip šiandieninė, penktoji rasė prieš savo išnykimą išlaisvina iš savęs šeštosios rasės sėklas. Keičiantis rasėms visada suteikiami Didieji Atvirumai žmonijai ir tokiu šiandienos atvirumu aš priskirčiau ir atsiradusią URANTIJOS knygą , kuri labai gražiai papildo ne tik Šv.Rašto mokymus , bet ir Gyvosios Etikos Mokymą .. Mano galva , tai aš , Urantijos knygą priskirčiau šiems mokymams - naujos ateities mokymams. Joje mes randame ne šios Žemės planetos , žemiškus egoistinės kovos modelius dėl asmeninės naudos, bet naują žinią ir naują mąstymą , net kosminio bendradarbiavimo principų supratimą ir įgyvendinimą , siekiant Bendros Gerovės visame ir visur, dėl naujos žmonijos rasės , dėl Pasaulinės Brolijos susikūrimo .
Gal tai ir labai fantastiškos svajonės ,bet šituose mokymuose , pagal Urantijos knygą , mums yra atveriama nuostabi vizija , kurioje regime iš Dievo kilusios žmonijos vienybę : iš materialaus kūno ir dvasinės sielos sudarytos prigimties vienybę; jų tiesioginio tikslo ir uždavinių pasaulyje vienybę; vienybę gyvenamos vietos – žemės, kurios turtais pagal prigimtinę teisę gali naudotis visi žmonės, kad išgyventų ir vystytųsi. Vienybę jų antgamtinio tikslo, kurio siekti privalo visi , tai kelio pas Dievą Tėvą , per Jėzaus Kristaus visatą , per JO karalystę .
Žmonės suformavę savyje plačią pasaulėžiūrą , niekada neleis susidaryti tarpusavio priešingoms grupuotėms , tik savo ambicijų propogavimui ir įgyvendinimui , bet matys daug toliau ir visus gyvenimo reiškinius suvoks , kaip glaudesnio bendradarbiavimo ir brolybės vystymo pilnatvę.
Keičiantis epochoms : ŽUVU- patriarchalinė, misticizmo ir religiniu karu epocha keičia naujoji - VANDENIO ERA. Tai nepriklausomybes, brolybes, ryšio tarp kartu ir tautu, drasių visuomeninių eksperimentų epocha, pagrista naujais bendravimo principais , tai naujos civilizacijos gimimas.
Šiandieną mūsų visuomenės dvasią - Patriarchatą , keičia Matriarchatas. Ateina laikas , kai grįšime prie moteriškų vertybių. Tai nereiškia , kad turėtume tapti sentimentalūs ir ištižę. Mums labiausiai stinga gebėjimo prisitaikyti prie aplinkos, prie Žemes, o ne agresoriskai ja eksploatuoti.

Vyro vertybė , jo racionalus protas, kuris amžiais buvo vertnamas , kaip nedaloma vyriškumo dalis , daugiau negali būti šaltas ir bedvasis, jis turi perimti moters patirtį , turinčią išmingesnę gyvenimo patirtį ir dvasingesnę meilę . Šis racionalus protas turi įnešti daugiau dvasingumo pasaulyje . Todėl mūsų naujosios eros kelias iš protingos visuomenes , išvysčiusios vyrišką , egoistinį mąstymą , turi atvesti į išmintingą ir dvasingą visuomenę .
Tokia ta, šiandiena , jau galima pasakyti kaip ir atėjusi, tai Vandenio era, atspindinti mūsu lūkesčius, svajones ir viltis.
Šioje epochoje atsiskleis žmoniu intuityvios savybes , lengvai realizuosis novatoriskos idejos. Minties laisvė , padės atskirti aiškias ribas tarp gėrio ir blogio. Religijos susilies į vientisą ir darnią sistemą. Vandenio eroje , daug aukštesnės dvasinės vibracijos žmonių protuose , sukurs palankias salygas formuotis dvasingesnei asmenybei, vertinančiai tikraja draugyste ,vidine laisvę ir nuteiks pergalei prieš išorinius komleksus.
Tad pasitikdami naująją Vandenio erą vadovaukimės vienu labai gražiu pasakymu : ,,Išpažinkite Tiesą ir Tiesa jūs padarys laisvus’’ . Esmė šio sakymo yra įšpažinime Dieviškosios tiesos , kuri slypi pačiuose mumyse ir tik ją iškėlę iš proto gelmių į sąmoningą vartojimą , mes visada būsime laisvi nuo visų baimių , dogmų ir ritualų .
Aš manau , kad kiekviename iš mūsų yra atspindys Rojaus Šventosios Trejybės , kuri pasireiškia žmoguje ; Minčių Derintoju , Tiesos Dvasia ir Angelu sargu . Ir jeigu su šia dangiška raiška žmogaus protas noriai ir sąmoningai pradeda bendrauti savo materialiomis mintimis , tai kelias į aukštesnį , dvasingesnį gyvenumą tikrai yra atidarytas. Ir niekada protas nepatirs jokių psichikos traumų ar psichologinio diskomforto . Tokia asmenybė visada bus pačiu savimi . Niekas jam nei dvejinsis , nei trejinsis. Visas žemiškas problemas supras ir vykdys savo sielos ramybėje . Na , gal kokios bangelės ir banguos , bet nesiaus jokios audros nei galvoje , nei širdyje .


Petras
2007-06-15 20:15:13



Prie kurio pojūčio priskirsi šilumos-šalčio jutimą?

Petrui
2007-06-16 18:43:58



Taip, manau, kad URANTAI yra tinkamas žodis. Lengvai įsimenantis. Kai norėsiu prisiminti, nesunku bus su Algimanto išvedžiojimais susijusius žodžius sudėlioti į eilutę - MURANTAI, DURANTAI, URANTAI. Tinka.

aha
2007-06-16 15:20:57



Na kaip gi kaip gi, Petrai, - vandenių, žuvų eros, dvasinės vibracijos, gnosticizmas, okultizmas, urantizmas - viskas vienoj vietoj. Šaunuolis! Tikras uratas. Tiesiog etalonas. Pasaulio puošmena. Šio pasaulio kunigaikščio (Algimanto ir jūsų visų - uratikų) tėvo pasididžiavimas.

aplodismentai
2007-06-16 12:52:29




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal