Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Algimanto pamokomasis žodis, pasakytas per pamaldas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Kaune, 2016 04 03 – Malda turi būt skalsi žodžiu, bet laisva kaip vandenynas be krantų dvasioje

Algimanto pamokomasis žodis, pasakytas per pamaldas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Kaune, 2016 04 03 – Malda turi būt skalsi žodžiu, bet laisva kaip vandenynas be krantų dvasioje

Maldos Galia yra ne tariamų žodžių kiekis, o vidinis Nuoširdumas. Todėl aš jūsų dar kartą prašau, kada meldžiatės, neišsiplėskite į litanijas, kad jūsų vidus iš tikrųjų visą laiką būtų Gyvame ryšyje su Kūrėju, kad jūs apmąstytumėte, kas jums svarbiausia gyvenime ir to prašytumėte savo maldoje. Todėl malda turi būt skalsi žodžiu, bet laisva kaip vandenynas be krantų, dvasioje. Būsena viską apsprendžia – ne jūsų liežuvis – būsena. Štai kodėl mes turime nesikartot maldoje tarsi mes išprašytume daugiau negu prieš mus, jau maldoje ko paprašęs, nes mes galime taip iki vakaro kartot ir kartot, ir niekada neužbaigt.
Maldos arba Komunijos taip pat reikia mokytis, kad ji būtų prasminga, neeikvojanti tuščiai Energijos, o mus papildanti Energija per Gyvą dvasinį atsivėrimą, ir tarpusavyje.

Man patiko Rimtauto, kuris atvažiavo pirmą kartą iš Panevėžio, lipant kartu su juo laiptais mintis, sakau – na va, čia dabar mes eisime į mažąją salę, bet didžioji salė graži, ten ir parketas blizga, tai ir sako, kad mums to ir nereikia, mes gi užsimerkiam.

Va čia ir yra ta Tikrovė, ko stinga bažnyčioj – bažnyčioj vieni į kitus dairosi, tada reikalingi ritualai – materialūs, išoriniai ritualai.
Aš dabar užeinu į aną salę parketo pasižiūrėt, ar dar blizga, ir žiūriu, ten sėdi ir moko – ten moko už pinigus, ir didelius pinigus, kad gyvūnai jaučia virpesius, kad jie jaučia mūsų mintis, kad reikia padėt žmonėms, jūs sužinosite, kaip reikia padėt žmonėms. Tai jeigu jie iš tikrųjų norėtų padėt žmonėms – jeigu norėtų – jie būtų čia, nes čia yra Mokymas, kaip reikia padėt žmonėm atsivėrus ir jaučiant vedimą Kūrėjo – ne bet kokį vedimą – ne savo proto vedimą – Kūrėjo – Išminties Šaltinio ir Centro – visos Energijos Šaltinio ir Centro vedimą iš vidaus, kuris Savąja Šviesa apšviečia ir tą tavo asmenybę – kaip gi reikia ir ką padėt toje aplinkoje, kur gyveni. Tie seminarai neišmoko, nors klauso už pinigus atėję, o ten, kur yra iš tikrųjų – štai už sienos yra tas atsivėrimas Gyvojoje Komunijoje – iki šito jie neateina. O atrodo taip arti – pradaryk duris, paklausk, kas vyksta čia. Ir tas artumas ir mūsų atveju, atrodo gi mes esam šitoje dvasinėje kolektyvinėje Komunijoje, tai štai, reikia mums tada vidų atvert – vidų – ne mintį – vidų. Žodis neatstoja vidaus – žodis yra tiktai mūsų tarpusavio supratimui, o vidus – tai yra mūsų gyvenimas – koks yra mūsų vidus, toks mūsų gyvenimas. Žodžiais mes galim neatitikt mūsų vidaus – mes galim ištart žodį, kuris labai gražiai skamba, o mūsų vidus, kuris diktuoja mūsų gyvenimą, gali prasilenkt su žodžiu. Štai kodėl maldoje ir turi būt iš jūsų sklindanti dvasinė Galia. O kas yra dvasinė Galia? – Ryškus žodis, tvirtas, aiškus, kad būtų girdimas visiems, kad jis būtų sodrus – tai yra druska – tai nėra tortas – tai yra druska, suteikianti skonį – dvasios skonį – tai yra rupu – duona iš to pilno grūdo, kurią valgai ir jauti skonį. Štai kodėl ir kolektyvinės maldos mes turime mokintis.
Palyginus su tuo, kas buvo pradžioje, kaip pažengė mūsų malda, garbinimas į milžinišką aukštį – bet tame aukštyje yra dar aukštesnis aukštis dvasios atsivėrimo būsenos. O kad jums būtų lengviau, per savaitę apmąstykit, už ką norėtumėt melstis, kas jus jaudina labiausiai, kad tai būtų iš jūsų dvasios gelmės einantys dalykai, ką jūs kosmine Įžvalga jau pradedate pajausti. Manau, kad jūs suprantat link ko aš vedu, tada ir sakau – amen.

Ačiū Daivai už iššifravimą.
Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas-Tėviškas apkabinimas

Algimantas
2019-03-05 16:00:01

Komentarai

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal