Forumas: temos peržiūra
ŠVIESA
ŠVIESA.
Žodį parašiau didžiosiomis raidėmis, nes tai ypatingas žodis. DIEVIŠKAS žodis, nes jis pažymi TĖVO PASIREIŠKIMO laipsnį kiekvieno iš mūsų viduje. Kiek mes turime šivesos savyje, tiek giliai mes esame atradę Tėvą savyje. Šviesa padeda patirti Tėvo meilę, bet savaime pati ji nėra Tėvo MEILĖ.
ŠVIESA – TAI LAUKAS TĖVO MEILĖS VEIKIMUI.
Žmogus įpratęs šviesą laikyti tik fizinį saulės ar elektros energijos veikimą savo aplinkoje. Jis nesusimąsto, kad fizinė, net saulės energija, yra tik mažytė dulkelė Tėvo kūrinijoje ir jos veikimas yra labai griežtai apibrėžtas visai saulės sistemai ir mūsų Urantijai konkrečiai.
Tačiau KAIP žmogus išsigąsta, kada saulės šviesą pakeičia nakties tamsa, o nakties tamsą dar labiau sutirština juodi debesys ir iš jų pasipilančių kibirkščiuojančių žaibų šviesa ir griaustinis. Tada žmogui toks apšvietimas varo baimę, kad tik ko neatsitiktų jo kūnui ar jo materialiam turtui. Šitokios šviesos poveikio jis BIJO. Dėl to, kad savyje dar neatrado TĖVO DVASINĖS ŠVIESOS, KURI BŪTŲ NUSTELBUSI TOKIĄ BAIMĘ.
Tėvo šviesa neturi net menkiausių baimės pasireiškimo virpesių. Dėl to tokiam žmogui, GYVENANČIAM TĖVO ŠVIESA, patinka ir saulės šviesa, ir žaibo šviesa. Ir į tokį fizinį Tėvo energijos pasireiškimą jis žvelgia lygiai taip pat su meile, kaip ir į dvasinę Jo šviesą, atrastą savyje, ir kaskart papildomą per gyvą dvasinį ryšį su Tėvu.
Po prisikėlimo, būdami sielos pavidalu, o ypač dar toliau pažengę savojo tobulėjimo kelyje pas Tėvą Rojuje ir jau tapę dvasia, visą laiką išsaugodami savąjį aš, kuris šiandien būtent ir pradeda šitą kelionę Urantijoje, turėdmaas materialų apvalkalą, žmogaus kūną, mes matysime vis galingesnį ir galingesnį tiek fizinės, tiek dvasinės energijos pasireiškimą mūsų aplinkoje. Ir tada dabartiniai mūsų klaidžiojimai atrodys kaip žaidimas smėlio dėžėje, mėginant įrodinėti kieno šviesa yra tikresnė, stipresnė, ryškesnė. Tada mes pamatysime, kad šitoji šviesa niekada nesustoja ryškėti ir stiprėti, ir niekada, per visą amžinybę, nebus tokios akimirkos, kad toji šviesa dar nepadidėtų per gilesnį ryšį su Tėvu.
O šiandien mes turime tokią šviesą, KIEKVIENAS ASMENIŠKAI, kokiai šviesai jau SUBRENDOME ir ATSIVĖRĖME.
Kas tiki reinkarnacija, tam bus didžiausia šviesa Vedos, kas tiki žmogaus nuodėmių Jėzaus atpirkimu, tam didžiausia šviesa – Naujasis Testamentas, kas tiki Krišnos mokymu perduotu Ardžūnai, tam bus didžiausia šviesa Bhagavatgyta, kas tiki Jahve, tam bus didžiausia šviesa Toros, kas tiki į Alachą, tam didžiausia šviesą bus Koranas, kas tiki pranašu Smitu ir ankstesnių pranašų mokymais, tam didžiausia šviesa bus Mormono Knyga, kas tiki į Tėvą, esantį kiekvieno viduje, o į Jėzų, kaip savo BROLĮ, NE NUODĖMES ATPIRKUSĮ, BET MOKIUSĮ ATRASTI TĖVO KARALYSTĘ SAVO ŠIRDYJE, tam didžiausia šviesa bus Urantijos Knygos apreiškimas.
Kiekvienam savo.
Negalima norėti, kad kitas neapaktų nuo akinančios Urantijos Knygos šviesos, jeigu visą laiką jo akys tebuvo pratinamos prie daug silpnesnės šviesos.
Dėl to šitoji, pati ryškiausia, šviesa dabartiniu laikmečiu ir dar tūkstančiui metų į priekį, savo kelią JAU pradėjo. Ir būtent ši ryškesnė šviesa ir stipriau apšvies visą planetą, kad joje nebeliktų religijas SKIRIANČIŲ BERJERŲ.
Tėvo šviesa juos tiek apšvies, jog žmonės šitos nuostabios šviesos dėka atras Tėvą SAVYJE IR VISUS TARPRELIGINIUS negyvų ritualų ir deogmų barjerus IŠTIRPDYS gyvo Tėvo gyvame ryšyje ir gyvame PATYRIME SU JUO.
Ir tik tada jie pamatys, kad iš tikrųjų išsilaisvino URANTIJA NUŠVITUSI TĖVO MEILE PER KIEKVIENĄ JOS GYVENTOJO NUŠVITIMĄ ŠITUO GYVUOJU RYŠIU SU TĖVU.
Šiandien stovėdamas su Urantijos Knyga prie Vilniaus Centrinio pašto, pamačiau ateinančą grupelę žmonių – gal kokius penkis vyrus. Vienas iš jų stambus, aukštas, vilkintis tamsų beveik juodą kostiumą buvo su katalikų kunigo apykakle. Ir jis kalbėjo angliškai. Dėl to ir aš kreipiausi į jį angliškai ir pasiūliau pažvelgti į Urantijos Knygą anglų kalba, į knygą kuri pakeis visus ir kiekvieną atskirai, kada žmogus atras Tėvą savyje. Vienas metė repliką, ko aš čia angliškai kalbu, čia yra Lietuva. O kunigas su pasimėgavimu jam paaiškino lietuviškai, bet su akcentu, kokį paprastai turi mūsų tautiečiai: „Jis gi nežino, kad čia Lietuva.“ Ir visi patenkinti nuėjo tolyn.
Kada vienai moteriai atsakinėjau į klausimus, kaip pasiekti dvasinę šviesą, ramybę, kaip svarbu atrati Tėvą savyje, ne bažnyčioje, ne danguje, ne šventosiose vietose, bet VIEN TIK SAVYJE, tai prišoko prie manęs viena moteris ir ėmė mane raginti nustoti apgaudinėti žmones tokiomis nesąmonėmis.
Kada vedasi mamytės ar tėveliai vaikučius pro mane laikydami juos už rankų, aš matau daugelio vaikų jau sugadintus ir iškreiptus dvasinius stuburus, kada kokių šešių metų vaikelis tiesiog atkartoja mamytės man nukreiptą paniekinančią grimasą. Bet taip tiksliai, kad neretai pamąstau, tiesiog elgesio kopija, tik sumažinta.
O juk ŠVIESA šalia, tereikia išitesti ranką. Tačiau Šviesos medžio tame vaikelyje šaka juu yra sukreivinta.
Praeina ir tokių vaikų, kurie norėtų paimti lapelį iš mano ištiestos rankos ir išgirdę mano žodžius: “Prašau, paimk, nebijok, paduok mamytei,“ tai mamytė, kad timptels tą vaikelį tolyn nuo manęs, kaip nuo raupsuotojo, kad tas vaikelis net krupteli, nes jau buvo beimąs iš mano rankų lapelį. O juk jis net nesuvokia KODĖL su juo šitaip pasielgė mamytė, juk jis nieko BLOGO NEPADARĖ.
Šviesa skinasi kelią tarp žmonių tik pačių žmonių ATSIVĖRIMO TĖVUI DĖKA.
Vien tik knygos, vien tik informacijos nepakanka. Būtinas asmeninis ATSIVĖRIMAS TĖVUI. Štai tuomet Tėvas ir leidžia tokiam savo vaikui PATIRTI, kas gi yra TOJI ŠVIESA, KURI TAIP PRADĖJO SPINDĖTI JO PATIES VIDUJE.
Dėl to, nebijokite ŠVIESĖTI IR ATSIVERTI TĖVUI.
Be Urantijos Knygos APREIŠKIMO atrasti Tėvą JŪSŲ PAČIŲ VIDUJE bus labai sunku, beveik neįmanoma.
O be Tėvo atradimo NEPATIRSITE ŠVIESOS. Ir būsite akli net ir turėdami gerą fizinį regėjimą ir džiaugdamiesi saulės šviesa.
Aklas amerikietis džiaugiasi perskaitęs Urantijos Knygą, džiaugiasi, kad jaučia palaimą ir ŠVIESĄ. Ir perskaitė ją savarankiškai kompiuterio programos akliesiems dėka. Fiziškai nematydamas nieko, įveikė tokį milžinišką šviesos šaltinį ir dabar turi savyje Tėvo DVASINĘ ŠVIESĄ.
Vakar viena ginklus gaminanti kompanija BAE pasigyrė, kad jos pelnas per šiuos metus išaugo net 17 procentų, arba daugiau kaip vieną milijardą dolerių. Daugiausia dėl padidėjusio ginklų poreikio Irake ir Afganistane.
Ir toje kompanijoje tikriausiai yra meldžiančių Dievą suteikti jiems pagalbą, ramybę, ir didesnę šviesą.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2007-08-10 18:36:01
Komentarai
Irenos citavime "savaime veikiantys Derintojai" yra tie kurie ne vien užsiima įprasta užduotimi žmogaus prote, kur jie būna su žmogumi per visą jo materialų gyvenimą, bet tokie kurie tarpais gali pvz žmogaus miego metu užsiimti kažkuo kitu, kaip aš suprantu. Tai man atrodo svarbu paminėti kad kalbama ne apie bendradarbiavimą su Minties Derintojais, bet su tokia jų mažesniąja kategorija. Tik norėjau papildyti, o bendrai pritariu dėl susimąstymo apie daug ką, nors taip pat linkiu ramybės.Vaidas
2007-08-13 00:34:42
Panorau pasidalinti mintimis, skaitant UK knygą.1207 psl.
Cituoju.
"Per daugelį tūkstančiū metų,tą rodo Jerusemo archyvai,kie-
kvienoje kartoje vis mažiau ir mažiau būtybių,kurios galėjo
patikimai bendradarbiauti su savaime veikiančiais Derintojais.
Tai nerimą keliantis vaizdas,ir Satanijos vadovaujančios
asmenybės palankiai žiūri į PASIŪLYMUS,kuriuos pateikia jū-
sų planetos kai kurie tiesioginiai prižiūrėtojai,kurie pa-
sisako už tai,kad būtų imtasi priemonių puosėlėti ir APSAU-
GOTI URANTIJOS AUKŠČIAUSIUOSIUS DVASINIUS TIPUS".
Mano mąnymu tai verčia susimastyti, ir net labai.
Su meilę
IRENA
2007-08-11 09:54:22
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]