Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Savanaudiškumu kiekvIenas žudo pirmiausia SAVE

Savanaudiškumu kiekvienas žudo pirmiausia SAVE.
O toliau jis jau veikia aplinkinius, kurie daugiausiai praleidžia laiko su tokiu savanaudžiu, tik veikia jau mažiau negu patį save. Dar toliau jis veikia tą visuomenę, kurioje gyvena, dar toliau, tą kontinentą, kuriame yra toji visuomenė, dar toliau, tos planetos, kurioje yra tas kontinentas, žmoniją, dar toliau, jau kūrinijos didesnes dalis – tą vietinę sistemą su vienu tūkstančiu žmonėmis apgyvendintų planetų, kurioje yra toji planeta, dar toliau, žvaigždyną, kuriame ( ne mums matomų žvaigždžių sankaupoje, bet dvasinio valdymo požiuriu kūrinijos nedideliame vienete ) yra toji vietinė sistema ir kuriame dar be šios sistemos yra kitos devyniasdešimt devynios sistemos, dar toliau, vietinę visatą, kurioje yra tas žvaigždynas, ir kurioje yra dar kiti devyniasdešimt devyni žvaigždynai, dar toliau, supervisatos mažajį sektorių, kuriame yra visnas šimtas vietinių visatų, dar toliau, supervisatos didįjį sektorių, kuriame yra vienas šimtas supervisatos mažųjų sektorių, dar toliau supervisatos didįjį sektorių, kuriame yra ir tas mažasis sektorius, ir dar kiti devyni mažieji supervisatos sektoriai, dar toliau, visą supervisatą, Paukščių Tako galaktiką, kur yra dešimt didžiųjų sektorių.
Toks yra kelias kiekvieno iš mūsų skleidžiamų virpesių, nesvarbu, ar jie būtų Tėvo meilės, ar savanaudiškojo gyvulinio ego.
Tik kuo didesnė dalis kūrinijos, tuo mažesnis jai poveikis, arba kitaip tariant tuo labiau didesnis kiekis aukštesnių savo dažniu meilės ir gėrio virpesių ištirpdo savanaudžio mirtingojo savanaudiško poelgio ir savanaudiškos minties virpesius. Kūrinija dėl to nė kiek nesureaguoja, kad ji pasidarytų blogesnė, nes ji yra per didelė, kad jaustų tokį poveikį, dėl kurio turėtų sudrebėti.
Tačiau dvasinės būtybės, kurios padeda net ir savanaudžiams mirtingiesiems atsigręžti į Tėvo meilę ir patirti gėrio motyvais kuriamą savąjį aš, turi savo patyrimus, kurie išreiškia tokius jausmus, kurie kažkuria prasme atitiktų žmogaus dvasinį skausmą dėl kito nesėkmės, kada toji nesėkmė būna ne del suklydimo, bet dėl sąmoningo, tyčinio užsispyrimo.
Dėl to, mūsų angelai-serafimai jaučia didžiulį DVASINĮ skausmą, kada mes einame savanaudiškumo ir tamsos keliu, visą savo dėmesį sutelkę tik į savo ego interesų tenkinimą, kada apie žmonijos interesus nieko ne tik nesusimąstome, bet dar išsityčiojame iš tų, kurie apie tai susimąsto, juos persekiojame. Tai net ir žaliųjų judėjimo nuošrdūs dalyviai, ir nuoširdūs antiglobalistai, ir nuoširdūs pacifistai, nekalbant jau apie dvasinius Tėvo ieškotojus.
Ir vis tik nuostabiausia kūrinijoje yra dvasinė apsauga. Tie, kurie dėl savo meilės, tiesos, ir šviesos siekių patiria skriaudą iš savo šalių pusės, ne tik tokių kaip Kinija, Korėja, Birma, Rusija, bet ir Jungtinės Valstijos, Didžioji Britanija, Prancūzija, ir daugybėje kitų, iš esmės absoliučioje daugumoje pasaulio valstybių, ir Lietuva ne išimtis, jie patiria skriaudą tik fizine-moraline prasme. Tačiau visumos interesus nuoširdžiai ginantys dvasine prasme savo charakteriu auga ir kaupia dvasinį turtą Tėvo banke, kuris yra vien ttik meilės, šviesos, ir tiesos bankas.
Tuo tarpu visi, nors maža dalele, prisidedantys prie tokio šviesos ir meilės spindulio laužymo jaučia sielos prievartavimą, o tuo pačiu ir vidinę disharmoniją, jeigu nors kiek jau toks žmogus yra susimąstęs apie meilę, tiesą, ir šviesą iš esmės, ne tik savo asmens atžvilgiu.
Tačiau fizinio kūno kiekviena ląstelė jau nuo pat pirmojo pasipriešinimo meilei, šviesai, ir tiesai ima jausti stresą. Tik ji yra per daug maža, kad jos stresą patirtų ir visas organizmas. Tačiau pradžia net ir fizinei ligai jau padaryta.
Dėl to net ir uolus savo pareigų ir viršininkų įsakymų atlikėjas, jau ima stumti save į ligų maišą, jeigu jis vykdo tokias užduotis, kurios prasilenkia su Tėvo meile. Ir ateis laikas, kada tokį žmogų aplankys skaudus smūgis, kuris kitiems bus netikėtas – KODĖ? JUK JIS NĖ VIENO BLOGO ŽODŽIO NIEKAM NĖRA IŠTARĘS, NĖ MUSĖS NĖRA NUSKRIAUDĘS.
Būtent dėl to, kad niekam nesipriešino, o viską darė taip, kaip jam nurodo jo pareigos ir višrininkų įsakymai. Ypač toks pavojingas smūgis laukia kariuomenės vadų ir politikų, kurie priima prieš Tėvo valią įstatymus ir įskakymus, ir šituo primeta tokią valią kitiems lygiai taip pat eiti prieš Tėvo meilės valią..
Ir tam atsispirti gali tik labai retas kuris.
Bet net ir paklūsdami tokiems įstatymams, kurie prasilenkia su Tėvo valia, žmonės žaloja save. Pavyzdžiui, jeigu politikai priiminėja įstatymus, leidžiančius azartinius lošimus, prekybą tabaku, alkoholiu, o žmonės save laikantys verslininkais steigia kazino, restoranus, pardavinėja ir tabako gaminius, ir alkoholį, ir tie, kurie geria ir rūko, tie irgi nusižengia Tėvo valiai SAVANAUDIŠKAI, NES TENKINA TIK SAVO INTERESUS – POLITINIUS-FINANSINIUS, ir GYVULINIO EGO TROŠKIMUS. Ir visa tai su laiku atsilieps visų šitos karusėlės dalyvių ir mentalitetui, ir fizinei sveikatai, ir dvasiniam lygiui, nes tokie savanaudiški veiksmai, laimei, Tėvo benke sąskaitos NEPAPILDO.
Lygiai toks pat poveikis ir kiekvienam žmogui dėl bet kokio savanaudiško veiksmo, kuris yra nukreiptas į savo asmeninių interesų tenkinimą, nesvarbu, ar tai būtų pareigų siekimas, garbės troškimas, turto kaupimas, namų pirkimas, jeigu visa tai yra daroma tik SAVO LABUI IR SAVO BIOLOGINĖS ŠEIMOS LABUI, VISIŠKAI IGNORUOJANT VISUMOS INTERESUS, TAI TOKS GYVENIMAS ATVES Į LIGAS IR FIZINES KANČIAS.
Nė vienas iš šito Urantijos materialaus mirtingojo kūno neišeina į aukštesnį lygį, morontinį, sielos prisikėlimą, išsaugodamas tą patį savo aš, koks ir gyveno materialiame žmogaus kūne, kartu pasiimdamas ir savojo aš materialų turtą. Kas iš to viso pasaulio materialaus turto, jeigu jūs neišmintingai elgdamiesi dėl jo prarasite savojo aš amžinybę? Argi tai lygiaverčiai mainai – komfortas, besaikis savo troškimų tenkinimas kitų sąskaita tik tam, kad turėtumėte, patogiai kūnui įsitaisius, ką senatvėje prisiminti. Iš kur jūs žinote, kad sulauksite senatvės? O ir sulaukę, ką jaus jūsų siela? O gi vien tik kartėlį, kad nugyveno gyvenimą baimėje, strese, o dabar nežinia kas laukia išleidus paskutinį kvapą, baisu tos artimos nakties tamsos. Ir joks turtas nebeteiks pasitenkinimo, net jeigu ir auksinėje lovoje gulės išsekęs materialus jūsų kūnas.
Palaimą jaučia tik siela. O kaip gi jai jausti palaimą, jeigu mirtingas protas, dabar baigiantis savo vadovavimą šitam suglebusiam kūnui, niekada neleido skleistis jai, nes vis buvo užsiėmęs dar didesnio savojo ego intereso tenkinimu.
Kadangi daugelis jūsų, kurie dalyvaujate Forume, siekate šviesos vis DIDESNIO PAŽINIMO IR PATYRIMO SU ATRASTU SAVYJE TĖVU, TAI ŠITUO KELIU ŽENKITE DAR DRĄSIAU, DAR RYŽTINGIAU, IE NIEKADA NIEKO NEBIJOKITE, NES JŪS ESATE SAUGOMI IR VEDAMI, KAIP NIEKAS KITAS.
Nors Tėvas ir veda ir globoja, ir myli visus vienodai, ir veda visu vienodai, ir globoja visus vienodai, bet neprimeta nei savo meilės, nei globos, nei vedimo per prievartą, KADA JO VEDIMĄ IŠ VIDAUS PANEIGIATE, NET KAI KURIE IŠ JŪSŲ IŠSITYČIOJATE IŠ JO DVASIOS, MINTIES DERINTOJO, IŠ PATIES TĖVO.
Jūsų laisvos valios Tėvas niekada nepažeis, nes Jis pats ją ir suteikė kiekvienam. Tai, ką suteikia JIS, yra niekada nepakeičiama. Ir ją panaudodami savanaudiškai, tik savo dogmų ir tamsos apsaugai, ir bijodami šviesos, jūs einate prieš Tėvo valią, ir tuo pačiu patys kenkiate piemiausia SAU, O TIK PO TO VISAI KŪRINIJAI.
Aš jums pradžioje pateikiau mūsų galaktikos, dabartinės organizuotos ir apgyvendintos kūrinijos septintosios dalies, schemą, kad galėtumėte nors primityviai įsivaizduoti, kiek daug savo savanaudiškumu jūs kenkiate pirmiausia sau, mėgindami palyginti savo kaip asmens vietą ir vaidmenį kosminėje kūrinijoje.
Tai, ką aš sakau, patvirtina ir šiandien per BBC radiją išgirsti komentarai. O jie pateikiami remiantis mokslinių tyrinėjimų medžiaga. Moksliniai institutai patvirtina tai, ką aš jums jau ne kartą sakiau, gaudamas tokius mokymus tiesiai iš Tėvo dvasios, kurią jūs, kai kurie, laikote išsigalvojimu ir juokiatės iš manęs. Tačiau prisiminkite lietuvių liaudies patarlę – juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis. Dėl to palaukite paskutiniojo savo atodūsio agonijos ir tada jums mano žodžiai gal nebekels pašaipų ir pašmaikštavimų. Jūs patys SAVO PATYRIMU PATVIRTINSITE MANO SAKOMŲ ŽODŽIŲ TEISINGUMĄ, NES TAI, KĄ SAKAU, SAKAU MOKOMAS TĖVO JŪSŲ VISŲ LABUI. IR KIEKVIENO ATSKIRAI. Jūs man visi esate vienodai mylimi ir brangūs ir mano siela verkia matydama jus klaidžiojančius negyvų ritualų ir dogmų, prietarų ir baimių labirinte ir nenorinčių klausyti suteikiamo šviesos ir meilės pagalbos žodžio. Jūsų pačių labui.
Taigi per BBC pranešė, kad buvo tyrinėta pop “žvaigždžių“ gyvenimas per pastaruosius 50 metų. Iš viso vieno tūkstanties asmenų gyvenimas. Ir buvo prieita mokslininkus nustebinusios išvados, kad jų gyvenimo trukmė vidutiniškai 2-3 kartus trumpesnė negu eilinio žmogaus. Tam paaiškinimas – populiarumo įtampa, siekimas nenukristi nuo viršūnės, alkoholio ir narkotikų vartojimas. Tad kas gi ką nubaudė savo savaudiškus interesus iškėlęs virš visko ir pasiekęs materialių turtų ir materialaus populiarumo spindėjimą?
Kitas komentaras apie Kolumbiją, kuri garsėja kaip kokaino kontrabandos šalis. Dar septintajame dešimtmetyje įvairios banditų bados susivienijo į FARK kartelį, kad turėtų savo kąsnį. Tačiau apetitai augo vis didesni, ir tarpusavio kova NERIMSTA. Ir dabar pranešta kad buvo nužudytas vieno iš stambiausių grupuočių-maištininkų vadas Tomas Medina Caracas. O juk to vyro “valdomų“ tokių pat, kaip ir jis, savanaudžių galvažudžių aukomis tapo milijonai narkomanų, nes kas MĖNESĮ jo kontrabandą sudarė dvi TONOS kokaino. Tai milžiniški pinigai, kurių didelė dalis virsdavo ginklais tiems patiems siaubą žmonėms keliantiems ir juos žudantiems maištininkams, kad jie galėtų ir toliau daryti savo savanaudiškus darbus.
Tomas Medina, valdęs tokius materialius turtus ir galvažudžių gaujas, pats neteko gyvybės. Ir visas gyvenimas buvo nuolatinėje įtampoje, kad išliktų GYVAS KŪNAS, NES SIELA NERŪPĖJO.. BET NET IR TAS NEPAVYKO. O juk turėjo ir galingą apsaugą.
Tačiau daug svarbiau ne tai, kad kažkas sunaikino kūną, bet kad siela pražuvo. Ir turtai jai nepadės NIEKADA, jeigu jie nebus DORI IR SKIRTI VISŲ LABUI.
Ir trečias pavysdys, irgi pateikiamas, kaip “stebinantis“ “atradimas.“ Mokslininkų tyrinėjimais dabar ką tik nustatyta, kad 14 procentų žmonijos turi protinių negalių. O tai daugiau negu sergančių vėžiu ir širdies ligomis. Net 800 TŪKSTANČIŲ žmonų KASMET nusižudo dėl depresijos. Ir protiniai susirgiami veda į kitų ligų atsiradimą.
Taip pat nustatyta, kad būsimųjų motinų, kurios turi depresiją, vaisius negauna normalaus maitinimosi, dėl to gimsta normaliai neišmaitintas, dėl to tokie vaikai irgi linkę į protinius susirgimus ir depresiją. O ji veda ir į kitų ligų atsiradimą. Tai uždaras ratas ir ciklas.
Ir tokie pasireiškimai tik didės.
Štai dėl ko aš jums nuolat sakau – atraskite Tėvą savyje, bendraukite su Juo savo nuoširdžios ir atsivėrusios sielos mintimis ir žodžiais su Tėvu. Tai ir YRA jūsų MALDA. KITOKIOS MALDOS TIESIOG NĖRA. Malda nėra koks nors specialus TEKSTAS ar STILIUS, malda yra JŪSŲ NUOŠIRDI IR ATVIRA KOMUNIJA SU TĖVU. Jūsų NUOŠIRDUMAS IR ĮTIKĖJIMAS YRA RAKTAS Į GYVĄ RYŠĮ SU TĖVU, o ne žodžiai. Būtent dėl to po mūsų kassavaitinių pirmadienio maldų, tiek po Tėvo pagarbinimo, tiek po prašymų maldos, verta pasėdėti tyloje, kada siela yra tokia atsivėrusi ir imli Tėvo dvasios, Minties Derintojo, perduodamiems meilės virpesiams ir mokymams. Ir tą patį verta daryti po kiekvienos kasdienės maldos.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas


Algimantas
2007-09-04 19:08:42

Komentarai


Na matai , Jonai , perpranti ir Absoliutą ir Dievą Tėvą ir tai labai šaunu .
Bet Algimantas , nuo pat šio tinklalapio įkūrimo skelbia , kad Dievas yra Meilė ir save dovanoja , tuo pačiu ir apriboja , nusileisdamas į ribinių mirtingųjų protą ir sąmonę , kad šie surastų ir suprastų Jo Meilę .

Petras
2007-09-11 10:00:56



Gilei apie plotmes ir kitus nepaaiškinamus dalykus :)
tu vis dar galvoji, kad į 3D gali sukišti Dievą? UK kūrinijos modelis yra 3D, ir tuo beveik viskas pasakyta. Kas prirašyta viršaus, niekas neturi jokio realaus pagrindo.
Dievas kaip Absoliutas yra NEAPRIBOTAS jokiais parametrais. Tačiau mes tikime, turime ryšį, meldžiamės ir garbiname ne absoliutą, o Dievą Kūrėją, Tėvą, jo Dvasią, Dievą Meilę ir kitais žodžiais apibūdinamą religijos Dievą. Šioje plotmėje Dievas yra pats save APRIBOJĘS, kad tu ar bet koks kitas kūrinys bet kokioje planetoje galėtų su juo turėti nors belenkokį santykį. Tai labai grubus šių dviejų plotmių apibūdinimas, daugiau plotmių aš nežinau.
O tarp Dievo ir mokslo nėra apskritai jokio atstumo. Atstumas gali būti tarp apreiškimo (tikro ar netikro) ir mokslo. Jei apreiškimas tikras, šis atstumas mažės ar net gal išnyks, o jei netikras - tik didės, kaip dabar su UK.

Jonas
2007-09-10 19:06:51




Galiu dar ,pone Jonai, pasakyti tiek , kad man Urantijos knygoje , pats Kūrinijos sukūrimas ir jos visas dabarties ir ateities vystymasis per amžinybę , man asmeniškai yra labai suprantamas ir priimtinas planas . Gal ten kažkas ir nesutinka su dabartiniu mokslu , gal koks atomas pasiklydo , gal jėgos vektorius , ne taip pasuktas , bet man tos nereikšmingos smulkmenos neužgožia Dievo Tėvo didybės ir visos Kūrinijos panoramos . Aš esu laimingas , kad visame šitame milijardiniame kosmose ir man kaip asmenybei yra paskirtas dėmesys ir vieta tolesnio išlikimo ir tolesnio asmenybės vystymosi . Tai suteikia potencialią viltį į amžinybę .
Mastau ir gyvenu su meile Dievui Tėvui , Jėzui Kristui ir Šventajai Dvasiai . Mastau šiek tiek kitaip , bet kam tai žinoti , tiesiog mastau kitaip , negu , kad tu Jonai. Man taip miela ir patogu . Žinau ir tikiu , kad taip mąstys ir vis daugiau ir daugiau žmonių. Prisimink Jonai , Galilėjų , taip ir Urantijos šviesa pagaliau visus apšvies , jei ne šiandiena , tai vėliau - rytoj.

Petras
2007-09-07 17:58:56



"O ar įsivaizduoji tą begalinį atsumą tarp Dievo ir „mokslo“? " Ką reiškia tos kabutės?

Gilei
2007-09-07 17:45:22



O kaip tu atskiri, kad tai dievo, o ne šarlatano apreiškimas?

Gilei
2007-09-07 17:43:48



O ko pageidautumėte ponas? Šiuo metu visai nebrangiai turime gero krepšinio, nelabai įpareigoja, tačiau suteikia gerų emocijų (alus ir užkanda kainuoja papildomai).

Jonas
2007-09-07 14:41:09



Jonai, siūlai vaizduotės pratimą „jei turi gerą vaizduotę, tai visą tą didingą Kūriniją prilygink vienai smėlio kruopelytei, o Dievą - visai Kūrinijai. Ir tai negausi tikro vaizdo, nes Dievas kaip Absoliutas yra visiškai kitoj plotmėj.“
Tai pagal tave išeina taip smėlio daug: viena smėlio kruopelytė – visa Kūrinija, kita kruopelytė – Dievas, o tarp jų = ??? Teigi, kad Dievas yra Absoliutas, bet kitoj plotmėj. Tai kiek tų plotmių? Ir ar yra plotmių ne Dievuje – Absoliute?
Rašai „Ką čia slėpti, be abejo manau, kad žinau geriau už nekuriuos čia rašančius,“, matyt, kad remiesi mokslu, kuris vis eina į priekį ir atranda įvairius dalykus. Ar mokslas – žmonių darbai yra didesnis autoritetas nei Dievo? Man tikrai trūksta vaizduotės kaip tu supranti Dievą. Kaip tu jį pažįsti, kuo priimi? Ir iš viso ar priimi?
„Tiesa ir monopolis yra skirtingi dalykai, pasvarstykite, ko siekiate iš tikrųjų, ir ko galėtumėte atsisakyti.“Jei pripažįsti Dievą kaip Absoliutą, tai aš pripažįstu, kad Tiesa (absoliuti) yra tik jo monopolija. Bėda tame, kad tu nepriimi paties Dievo apreiškimų ir lauki, kol viską paaiškins mokslas. O ar įsivaizduoji tą begalinį atsumą tarp Dievo ir „mokslo“? Man atrodo, kad tai yra dualios sąmonės problema arba dar kitaip, kad kalbamės kaip ateiviai iš skirtingų planetų.


Gilė
2007-09-07 17:34:30



Jonai, ką gali pasiūlyti iš teisingų dvasinių dalykų aiškinimo, būtent žodis teisingas tavo leksikoje labai dažnai vartojamas.Nes Urantijos Knygoje jie kaip tu sakai iš esmės neteisingi.Ir dar pasikartosiu, kad tu jos neskaitai pats tai ne kartą pabrėži.Nors kvieti būti sąžiningiems ir skaidriems. Tik nesakyk prašau, kad pirmiausia reikia norėti o tuomet tu jau pasiūlysi , šitai aš jau iš tavęs girdėjau ne kartą.Tokių tesingai aiškinamų dvasinių dalykų kaip prigimtinės nuodėmės, mušimosi į krutinę kaltas kaltas kaltas, kryžiaus, nuodėmių atpirkimo ,išganymo mirtimi ir krauju ant to paties kryžiaus prašau nesiūlyti.

rimantas ( Kaunas )
2007-09-07 13:10:04



Jonas, Petras ir Kazys susitiko visi trys.Ir kiekvienas su savo plotme.Tai kaip dabar bus?Kaip jas suderinsim?kieno imsim už pagrindą?

Kazius
2007-09-07 12:31:46



Na turbūt nepavyko atidėti UK į šoną, Petrai?
Koperniko ar Galilėjaus teorijos patvirtintos, jos teisingos. Bet jei jau kalbam apie bet kurį mokslą, tai tu pasakyk nors vieną vienintelį dalyką iš UK teiginių, kuris rašant knygą buvo nežinomas, o vėliau TIKRAI išsipildęs? Nors vieną, Petrai, labai prašau.
O ant kitos svarstyklių lėkštės kraunama kuo toliau, tuo daugiau. Nes mokslas vis eina į priekį ir atranda įvairius dalykus, kurie kažkodėl nieko panašaus neturi į UK pranašystes. Tai kokia čia pranašystė?
Beje, jei turi gerą vaizduotę, tai visą tą didingą Kūriniją prilygink vienai smėlio kruopelytei, o Dievą - visai Kūrinijai. Ir tai negausi tikro vaizdo, nes Dievas kaip Absoliutas yra visiškai kitoj plotmėj.

Jonas
2007-09-07 12:25:04




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal