Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Dievui nereikia įtikti, Jį reikia pažinti

paaiškinimas: nesu giliai įsitikinęs tokiu pasakymu kad Dievui nereikia įtikti, jis yra tobulas ir juo pasitikėti geriausia visada, na čia kaip kas tokį posakį supras. Bet per temos aprašymą visgi tai vedą į Dievo pažinimą. Ši tema buvo kurta kitur, tai čia ją tik atkopijuoju. Kad ir kas būtų ar nebūtų temos aprašyme, manau galime daugiau padiskutuoti pagal temos pavadinimą: "Dievui nereikia įtikti, Jį reikia pažinti"
*
citavimo pradžia:
Dievui nereikia stengtis įtikti pasakiau taip negarsiai per viena paskaita, tai atsisuko priešais mergina ir keistai pažiūrėjo, bet tai tiesa. Bandymas įtikti yra veidmainiškumas, susikaustymas, buvimas tuo kuo nesi, melavimas galima sakyti.
*
Labai nepaviršutiniškas, bet gilus posakis yra "Ką sėjate, ta pjausite"[-Jėzus] Turiu omeny kiek tai susiję su sąmone, virpesiais ir projektuojama ateitimi, reiškinių manifestavimuisi gyvenime. Ir tai eina tokiu lygiu, kad galvoti apie kanors yra taspats kas daryti.
*
Reikia suprasti, kad Dievas duoda galimybę rinktis, aha laisva valia. Pvz jeigu nelaistysi augalo jis nuvys, o jei prižiūrėsi ir rūpinsies jis žaliuos ir duos vaisius. Jeigu tu padedi nepažįstamam žmogui, kai tau reikės pagalbos tau irgi bus kas padės. Jei tu atsisakai padėti kitam, o pats pagalbos prašai, gali nesulaukti kitų pagalbos rankos. Yra gal ir geresnių pavyzdžių bet esmė yra atpažinti kas gera, atpažinti vertybes, ir atsisakyti to ko nenorėtum pats.
*
Hoho jau sakyčiau koks dievas geras, bet dar apie tai kaip realiai tai veikia: Prisimenate pasakyma "Prašykite, įsivaizduokite kad gaunate, ir gausite", tai va Jeigu žmogus savo mintyse gėrisi bendravimu, turi vidinę sielos nuostatą tarsi, turi tapatį 'įsivaizdavimą' kad jis tai pripažįsta kaip gerą tai šitokias mintis sėdamas - jis gali patirti daug bendravimo, nes jam seksis bendrauti ir netrūks draugų. Jeigu žmogus įsivaizduos mintyse kokius nors turtus, legaliai uždirbtus ar įgytus pinigus - ir toks įsivaizdavimas jam suteiks geras mintis kaip ramybę, palaimą reiškia pas jį yra vidinė dvasinė nuostata kad jis vertina tai kaip gerą, jis turi 'įsivaizdavimą' ir jis gaus tai.
O dabar iš kitos pusės.
Tokie dalykai kaip pavydas yra blogai (pirmiausia jums patiems), nes kaip su bendravimu, jūs pvz norite bendrauti, bet jums tai sukelia blogus jausmus, kada jūs matote kitus žmones bendraujančius, jūs pavydite jiems, smerkiate juos, turite viduje sielos nuostatą kad jūs pykstate ant žmonių kurie bendrauja, norėdami ir patys bendrauti, taigi jei jau turite įsivaizdavimą kad jums nesukelia gerų jausmų bendravimas - pjaukite savo derlių, jums nesiseks bendravime, net jei sakysite kad norite to, iš tikro jūs turite neigiamą nuostatą į tai. Taigi gerasis mūsų Tėvas išpildys tokį jūsų pasirinkimą patyrimui.
Su pinigais, jeigu jūs norite pinigų, bet smerkiate žmones kurie jų turi, arba jūs turite problemų su jais ir pinigai ar turto turėjimas jums kelią nekokius jausmus, tai net jei sakote "noriu noriu" vidinė sielos nuostata išpildys jūsų norą, jūsų samonės virpesiai automatiškai jums suteikdami kaip "Kūrėjo galias" apreikš jūsų gyvenime pinigų nykimą ir progų su jais susisiekti nebuvimą.
Šauni kūrinija, ane?
*
Tai va, dabar gal apie Dieva biški, jis iš esmės yra vienintelis kuris yra tobulas, jis nėra monotoniškas, jis yra įvairovė, spontaniškumas ir tt, bet jis yra visa kas gera. Kai jus renkatės kaip maži vaikai skanius ledus, be jokių pavydų ir galvos skausmo dėl pinigų - jūs esate vedami dieviškumo. Kai kuriamos gražios simfonijos, dainuojama iš širdies, šokama jaučiant malonumą - visa tai dieviška. Ai, dar "Meilė - dieviškas jausmas" :)
*
Ir tai nėra vien "proto" ar "protingi" reikalai, tokiu būdu yra galbūt vystoma ir tas nuostatų rinkinys, sąmonės nusistatymai, informaciniai virpesiai, aukštesni dažniai, kurie išliks po materialaus kūno mirties. Jeigu jūs šiame gyvenime gyvensite apimti visokių baimių! Jeigu - tai reikės dar daug metų gyvenant ten mylinčioje kūrinijoje kad atsikratytumėte tos baimės sąmonės. Mylėkit daugiau, bet :D aš jum negaliu jums to pasakyti, jūs neturite įtikti nei man nei Dievui! :) Jūs turite atpažinti tai kas gera, tai kas arčiau dievo, ir suprasdami kur tai jus nuves, tiesiog vedini savo širdies jūs ne protu numanysite kad "turbūt yra taip ir anaip" bet realiai patirsite kas tai, kas tai per jausmas, kad taip renkantis jums tai sukelia laime, laisvumą, džiaugsmą.
*
"On the other hand" jeigu jūs pvz bandote įtikti Dievui, jums tai sukelia nekokius jausmus kad va reikjia jam įtikti ir panašiai, jūs greičiau jo nekenčiate ir jis jum tolimas. Visoks Depresijos pasirinkimas pvz, irgi yra sielos nuostata - jūs vertinate tai kas yra žema, ir jūs pasiliekate tame žemame liūne, norite patirti kaip jus tai pakankins, kaip jums nieko gero neatneš, norite gailėtis savęs tai, jums suteiktos "kūrimo" galios jums suteiks to ko jūs trokštate savo vidumi. Jeigu visdelto pradėjote "nušvisti" ir suprantate kad nereikia būt tokiam bukam/durnam ir prisirišti prie šitų nesamonių kurios niekur neveda, aha neduoda gerų vaisių, tai atsukite savo žvilgsnį į šviesą ir į tai kas gera. Atsigausite, ir pralinksmėsite :) Gal norite padainuoti kanors spontaniškai, o gal pašokti pagal muziką? Jap, tai tinka. O gal "įsakymas daryk ta ir ana - kai jus tokie verčia blogai jaustis" ? Ne. Man pvz patinka daryti Jogos pratimus, todėl kad aš juos jaučiu ir yra malonumas daryti, bet vos tik nusistatau sau "va Vaidai, dabar darysi ta joga kiekvienda diena" tai mane verčia blogai jaustis, ir aš niekaip jų nedarysiu visiškai. :) Ar jau pradėjote gaudytis?
*
Apie Dievą, mūsų tobulą iki garbinimo džiaugsmo danešantį visų Tėvą, yra prikalbėta daug visokių "nekokius jausmus" sukeliančių dalykų, nebandykite jam įtikti, pažinkite jį, pažinkite tai kas gera. Palaipsniui suprasite apie ką kalba eina.
*
Pabaigai, Dievo pažinimo klausimas - tai gebėjimo pažinti klausimas, ar žmogus nėra debilas kad atpažintų kur yra geri dalykai, kur yra blogi. Jis turi dvasioje, viduje jausti gerus dalykus, ir pats jaustis gerai, laimingas palaimoje :) O nepažinti Dievo, negyventi renkantis išmintingai, nesuvokiant kad pvz rūkai - save ir aplinkinius žudai, tai kenkia visaip, bet tai yra tavo pasirinkimas. Galbūt tų nuorūkas bent ne ant žemės mėtai, ir tai suteikia tau šiek tiek džiaugsmo. Su laiku yra tiesiog pažinimas "Ar tu tikrai giliai savo viduje nori to?" Ar tau reikia išorinio postūmio - narkotiko kad būtum savimi? Ar tu gali nugalėti kitų nuomones, ir tiesiog būti nuoširdus. Na whatever, atsiprašau tų kurie nemokat angliškai, kolkas tiek.
Jei norite klausti, atsakysiu. Bet vistiek, visada yra jaučiamas žmogus, kada jis nori sužinoti, ir kai tai yra tik bananusis.. banalusis (t.y.) jo protas. :) Kai tik protu norite sužinoti, tai jūsų sieloje vistiek yra stabdis, surudyjęs mechanizmas. Jei nejaučiat vedimo iš vidaus, tai nesivarginkit. Bye *hugs & kisses* ;)*


Vaidas
2007-09-23 12:11:31

Komentarai

Nuo mūsų vidinio dvasinio nusistatymo į įvairias situacijas, reiškinius, vertybes priklauso ką mes norime sutikti ateityje savo gyvenime, ir ką sutiksime. Pabandysiu pateikti daugiau pavyzdžių:
Žmogus kuris džiaugiasi dėl kitų žmonių pasisekimo, vertina ir vidumi pripažįsta gėrį kaip gera savo viduje, todėl ir jis į save priima tai kas gera.
Žmogus kuris pavydi kitiems, ar pyksta ant kitų kai jiems sekasi ar kai jiems nutinka kas gero, vertina savo vidumi tuos gerus ivykius kaip nepasitenkinimą, ir atstumia tokias geroves, vietoj priėmimo to kas gera į savo vidų, sudaromi "nuteisimo" nusistatymai ar tai destrukcijos pavadinkim, tokio žmogaus viduje susidaro būtent tokio uždarumo vertinimas, ir jis pats save apriboja.
Jėzus sakydavo, ką norite kad kiti gero darytų, pirma patys tai padarykite - taip kuriami geri elgesio modeliai. Aš dalinuosi žiniomis, kitus galbūt irgi paskatins tokia veikla elgtis panašiai.
Todėl svarbu mylėti kiekvieną žmogų taip kaip save patį, nes džiaugiantis kitų laime, visa kas gera atvyktų ir į jūsų gyvenimą. O jei kanors teisite, pirmiausia nuteisite patys save.
Nežinau ar suprantate ką jums sakau. Bet kaip visada, paprasti posakiai, atrodantys tokie paviršutiniški, ir atrodytų veikiantys taip 'uždarai - tam tikroje sistemoje' iš tikrūjų yra dėsniai veikiantys labai giliai, ir labai plačiai, iš pačių pagrindų, apie ką sureikšminę savo žinojimą mes nebepagalvojame. Linkiu suprasti pasirinkimus tarp kurių galite pasirinkti, ar renkatės.

Vaidas
2007-12-06 22:58:40



lakrodis,rodantis esme apie mus http://www.phmiracleliving.com/world-clock.htm

erke
2007-09-29 09:53:48




Aidai , tu daug ką žinai ir tavo žinios yra didelės , bet štai Minties Derintojo vaidmens negali perprasti ir sklandai paviršutiniškomis sampratomis.
Aidai , Minties Derintojas , tai tik toks žodinis išsireiškimas , kuris yra arčiau tiesos . Jeigu nori , gali vadinti ir kitaip . Tikrovėje tai ir yra tas tavo tikrasis vidus , kuris verčia čia ateiti , ieškoti , diskutuoti, skaityti knygas ir per žodį ir per naują mintį atsirinkti vis tobulesnę informaciją , kuri saveikoje su tavo dieviškuoju minčių Derintoju kuria naują žmogaus kūną - tavo nemirtingąją sielą.
Aidai , čia ir yra visų esmių esmė - sukurti naują kūną , dvasinį kūną , kuris bus ne iš mėsos ir kaulų . Jis bus išaustas iš subtiliųjų energijų ir tavo minčių , kurios bus visai naujos, gražios ir daug tobulesnes už ankstesnes mintis .
Ir taip kurdamas savo naują kūną , žmogus gali atlikti ir atgailos maldas , jeigu jos jam reikalingos ir jo prašviesėjusi siela jaučia jų reikalingumą. Eik žmogau į bažnyčią , melskis su savo kolegomis , dainuok dainas su savo kolegomis , nešk gerą žodį savo kolegoms , daryk sau ir kitiems gerus darbus. Viską daryk ką tik nori , tik žinok , kad Dievui reikia tavo natūralios žmogiškos meilės , kuria tu turi skiri ne tik Jam bet , savo veikloje , ir visiems žmonėms. Aš dar kartą pabrėžiu , žmogaus tikėjimas Dievu , meile Jam ir meile kitiems žmonėms turi reikštis natūraliai žmogiškai , širdingai , be jokių ekstazių ir išsikraipymų . (Aš tai sakau , ne konkrečiai kam nors , bet abstrakčiai , visumoje.)
Visas tavo gilus žmogiškas natūralumas skaistins tavo sielą , kuri tokioje tavo minčių dvasingoje terpėje , augs ir klestės .
Bet kaip tu iškepsi naują , gražų dvasingą produktą , jeigu neskaitysi , nesimokysi , negalvosi ir savyje viso šito neperkratysi ir nesudėliosi gražiai į lentinėles. Tam reikalingos knygos , daug knygų ir viena iš gražiausių knygų - Urantija , gražiai glaudžiasi prie jų.

Petras
2007-09-28 13:00:54



"1. Kiekvienas turėtų laikytis tokių elgesio normų ir principuų, kad niekaip nekenktų kitiems."
Turėtų nieko nereiškia.Kaip tu tai padarysi praktikoje?Štai gauni tik ką gimusį žmogų ir kaip toliau su juo elgsiesi?Dėstyk praktiką.
"2. Kiekvienas turėtų rūpintis savo "vidinę tvarka", palaikyti, taip sakant, švarą savyje, siekti išguiti iš savęs blogį."
Turėtų,bet kaip tu priversi tai padaryti? Ar ne lengviau neįsileisti to tavo "blogio"?
"3. Visi kartu turėtume vienodai gerai suprasti kurlink mus veda Dievas ir laikytis tos krypties."
Ir vėl turėtume.Negali visi suprasti.Todėl, kad mes visi esame skirtingi.Suvienyti mus gali tik materialios sąlygos, kurios veda ten,kur reikia ir be supratimo.


Aidui
2007-09-28 12:30:28



Vaidai (nevadinsiu tavęs "mielas", kad neįžeisčiau),
vis ragini skaityti knygas "apie kūriniją, žmones mūsų planetoje, apie procesus amžinybėje", o aš vis kartoju, kad man kol kas svarbiau susipažinti su Dievu ir su savimi, kad jaučiu poreikį sutelkti savo jėgeles į kovą su savo demonais. Gal neprimėtinėkime vienas kitam savo prioritetų?
O aplamai, ar žinai, kad žmonijai tereikia išpyldyti tris sąlygas, kad mūsų pasaulyje viskas radikaliai pasikeistų į gera?
1. Kiekvienas turėtų laikytis tokių elgesio normų ir principuų, kad niekaip nekenktų kitiems.
2. Kiekvienas turėtų rūpintis savo "vidinę tvarka", palaikyti, taip sakant, švarą savyje, siekti išguiti iš savęs blogį.
3. Visi kartu turėtume vienodai gerai suprasti kurlink mus veda Dievas ir laikytis tos krypties.
Jeigu sutiktum su tuo, tada pateiksiu tai, su kuo veikiausiai nesutiksi - dauguma čia esančių, žmonių, siekiančių kažko šviesaus, sutelkia dėmesį tik į pirmą sąlyga ir daugiau ar mažiau ją vykdo korektiškai. O vat dėl antros ir trečios sąlygų turime rimtų problemų - vieniems jos atrodo visai nereikalingos, kitiems gi atrodo, jog ir šias sąlygas vykdo; bet aš turiu pagrindo manyti, kad pastarųjų sąlygų vykdymas dažniausiai yra tik akių dūmimas, nes jų esmę suprasti yra labai nepaprasta. Ypač, kai atsakommybę už savo pasirinkimus perleidžiam kažkam kitam, tik ne sau - pvz "minties derintojui", ar "savo dieviškam ego", "aukščiausiam aš" ir pan...

Aidas
2007-09-28 11:23:14



Negalvojau dar apie tai, geriau gal apibūdinti du žodžius atskirai. Įtikti, o temos aprašyme 'stengtis įtikti' tai daryti kažką nenuoširdaus vien tam kad būtų pasiekta savotiška ramybė ar protu suvokiamas įgyvendinimas. Įtikimas kada nesuvokiama kas ir kodėl turi būti daroma, tačiau tol kol kažkas pasakė kad taip 'įtiksi kamnors' tai yra daroma, to nejaučiant savyje kad tai norima atlikti. Prie to galima dar pripaišyti baimę suklysti, bet tik ta prasme kad yra kreipiamas dėmesys ką kitas pagalvos apie tai. Tada įtikti viena kartą nėra toks varginimas, kaip stengtis įtikti nuolatos, pasikartojančiai ir daug kartų, stengtis įtikti įvairiais būdais. Man tai panašu kaip gali būti protinga/proto motivacija tam, pvz siekiama konors ir tuo laiku tampama veidmainiu savotiškai.
*
Noras patikti..su tuo susiję koks žmogus yra, pvz vaikšto su nelygintomis kelnėmis, ir norėdamas patikti jis daro gera sau ir kitiems vienu metu, kada atsižvelgia į ką gero galėtų padaryti. Gėlės padovanojimas, kada numanomas gavėjo džiaugsmas, tai toks pirkimas ir dovanojimas yra kaip dalinimasis džiaugsmu. Atrodo matau tame nuoširdumą, tarsi suvokimą to kas yra pasirenkama. Protas turi būti tyras! Pavyzdžiui su norėjimu patikti, yra pradaromos durys ir praleidžiama mergina - toks veiksmas gali kartotis daug kartų tol kol tai daroma iš širdies, žmogus protu negalvoja sunku tai ar nesunku. Bet jeigu kyla mintis, kad va pradarysiu duris praleisiu - gal taip labiau patiksiu, tai atrodo protinga, gal taip pasieksiu savo tiksla apie kurį nekalbama, tai jau veidmainiškumas, ir proto stimulas ne širdies.
*
Galbūt klausimas eina vėl link žmogaus riboto proto su ribotu patyrimu, ar dvasinio vidaus aukštesnės sąmonės pasirinkimas. Esmė tai būti nuoširdžiam ir tiek. O veidmainystė laimės neatneša kaip ir. Gal vėliau dar ką apie tai, kolkas tiek.

Vaidas
2007-09-27 22:23:11



Žinai, Vaidai, galėtum nuo manęs ir užsidirbti, pas mus feminizmas, nieks nieko per duris nepraleidinėja, troleibuse neužleidžia.

Mergina iš Skandinavijos
2007-09-27 23:59:25



Vaidai, kaip tu pats manai, koks santykis yra tarp noro įtikti/patikti ir noro pažinti Dievą? Kodėl tu juos priešpastatei vienas kitam, ar tai yra priešingi dalykai, ar panašūs, ar kažkaip kitaip susiję? Ir kas iš ko išplaukia, ir pan.? Violeta neatsakė, tai gal tu atsakysi.

Jonas
2007-09-27 17:57:33



Vaidai, ar čia tave Aidas "saulute ir paukštyte" pavadino? Tada suprasčiau.

Vaidui
2007-09-27 15:41:15



Ačiū Violetai už komentarą, gera skaityti kai taip teisingai rašoma. Kita vertus šlykštu skaityti, komentarus kur yra vartojami negražūs žodžiai, dergiama, svaičiojimai, tarsi pikto išliejimas. Galbūt tai vienas iš pavyzdžių aukštų virpesių ir žemų, pakylėjančių lyg meilė ir smukdančių it smegduobė.
Kažkiek šita tema skirta tiems kurie apskritai yra ateistai, arba nori neigti Dievą kada jiems primetama vergovė tam tikra. Ir šioks toks pradėjimas susivokti kas tas Dievas.
Atkreipti dėmesį norisi į tai kaip kitur yra aukojamos aukos Dievui, arba atliekami nusilenkimai rytuose. Tokiu elgesniu reiškiama meilė Dievui, jaučiama ramybė pagarba kilnūs jausmai, tame nėra noro įtikti o tarsi dalinimasis, sunku gal žodžiais apsakyt. Tuo tarpu vakaruose kas per aukojimai, toks pasakymas tik suklaidint gali. Man atrodo rytuose tai panašu į garbinimą, pagarbą, meilę. Tai iš dalies tokie dalykai geri, bet ir vėl ritualai kaip standartas negerai. Kol kasnors daroma natūraliai, tol tai gerai galbūt. Svarbiausia būna samone, o tuo metu šoki, esi iškėlęs rankas nebūna blogai. O jei nekreipiant dėmesio į samone atkartojami kokie veiksmai, tai nieko neduoda.
<Aidai>, nesuprantu tavo tų "saulutė, paukštyt" man panašu kad tyčiojiesi ar tai menkini. Dar aiškini kad kažkas negali konors suprasti. Manau darai gėdą sau. Kita vertus, jei perskaitytum UK pvz, suvoktum daugiau apie kuriniją, žmones mūsų planetoje, apie procesus amžinybėje, apie meilės žmonėms kupiną Jėzaus gyvenimą - net jei nieko nedarytum tave tai labai pakeistų į gerą. O kolkas stebėk kokią tau įtaką kas daro, kas verčia tave taip elgtis.
<nusi?eje?is>, krikstas buvo dar pries ateinant jam, vakarienė buvo idėja kad nepamirstu jo, pvz tu dabar mini tuos sakramentus bet ar suvoki kokią naujieną skelbė Jėzus, kiek išminties jis dalijo žmonėms, ką jis suvokė ir išgyveno kad taip visus mylėjo? Ar jauti savo viduje nenumaldoma troškimą eiti ir apreikšti žmonėms išmintį, meilę? Galbūt Jėzus galvojo kad niekas neprisimins jo mokymų, kaip tu pvz kažin ar suvoki kokiomis mintimis gyveno Jėzus, todėl jis pasakė simbolinius atlikimus ritualų, kad atlikdami tai ko nesupranta bent nepamirštu jo. Kolkas tiek.

Vaidas
2007-09-27 15:11:47




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal