Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

“Ribota prasme gamta yra Dievo fizinis įprotis.” (0056-05-01)

“Ribota prasme gamta yra Dievo fizinis įprotis.” (0056-05-01)
Kad galėtumėte suvokti šitą teiginį, jums reikia Urantijos Knygą perskaityti ne vieną kartą ir pajausti savo vidumi jos GELMĘ.
Kadangi Urantijos dokumentus perteikė dvasios, tai natūralu, jog žmogiškasis ribotas protas labai sunkiai gali suprasti jų gelmę. Dėl to labai dažnai jis likęs tiesiog kapituoliuoti prieš tokią šviesą. Jis bijo ir nedrįsta prie tokios akinančios šviesos padirbėti išsijuosęs.
Urantijos Knyga nėra skirta sielos bailiams.
Jos apreiškimas nušviečia visos žmonijos raidą tūkstančiui metų į priekį.
Tai įsivaizduokite dabar, kad visi tuoj ims ir supras, kas parašyta tokiame giluminiame apreiškime, kokio žmonija neturėjo per savo visą vieno milijono metų evoliuciją, kai dar ir dabar yra tokių, ir jų absoliuti dauguma, kurie tiki, kad Jėzus į dangų pakilo su savo materialiu kūnu, tokiu KŪNU, kuris ir yra fizinės gamtos dalis gauta iš gimdytoju. Kūnas nėra pats asmuo, nėra to asmens AŠ, kuris juo naudojasi, kol yra gyvas. Jėzus irgi prisikėlė aukštesnio energetinio pavidalo kūnu – morontiniu, sielos, kūnu, kuris jau nebebuvo šitos gamtos dalis. Jėzus jau buvo prisikėlęs ir išėjęs iš kapavietės, tuo tarpu jo materialus fizinis kūnas dar gulėje kapavietėje nepaliestas. Ir tik kada buvo aukštesnių davsių suteiktas leidimas šitą kūną sunaikinti, tik tada Tarpinių Būtybių jis buvo išgabentas iš kapavietės. Ir tada tiek Marija Magdalena su moterimis, tiek apaštalai Jonas ir Petras pamatė, kad kapavietė buvo tuščia. Tačiau tai, kad nebuvo Jėzaus materialaus kūno, neturėjo nieko bendro su jo prisikėlimu.
Todėl puikiai suprantu, kol žmonėms tokias pasakas perša bažnyčia ir jomis maitina teologai tiek Lietuvoje, tiek ir visoje Urantijoje, tol žmogaus smegenys nėra linkusios vargti ties Urantijos Knygos apreiškimo šviesa. Ir prie jos masiškai niekas nepuls. Iš esmės ji yra skirta naujiesiems dvasiniams mokytojams, kurie ves žmoniją dvasinės aušros keliu.
Net ir tarp tų, kurie Urantijos Knygą skaito, tik labai maža dalis ją SUVOKIA. Kad ją galėtumėte suvokti gilumine prasme būtinas SIELOS ATSIVĖRIMAS. Dėl to ir tokio teiginio – “Ribota prasme gamta yra Dievo fizinis įprotis” – giluminę prasmę galima suvokti tik studijuojant Urantijos Knygą SIELAI išsijuosus, o ne šiaip skaitant PROTU.
Kad jums būtų nors kiek aiškiau, pamėginsiu paaiškinti šitą teiginį jums suprantamais žodžiais.
Dievas kaip asmuo yra amžinas ir yra dvasia. Jis kaip Visuotinis Tėvas pasireiškia per savo Amžinąjį Sūnų, Rojaus Trejybės Antrąjį Asmenį, ir veikia per Begalinę Dvasią, Rojaus Trejybės Trečiąjį Asmenį.
Šitie Trys Asmenys yra VIENINTELIAI AMŽINI DIEVYBĖS ASMENYS IR YRA VIENA DVASIOJE.
Jų veikimas betarpiškai, arba tiesiogiai, yra tik ROJUJE, JŲ GYVENAMOJOJE BUVEINĖJE.
Už Rojaus fizinių ribų, net ir amžinojoje Havonos visatoje, jie veikia per kitus jų pačių sukurtus asmenis.
Už Havonos ribų į išore, kosmose prasideda nuostabi visatų statyba, kurioje dalyvauja milijardų miliardai įvairių dvasių. Kuriamos visatos už Rojaus-Havonos visatos ribų į išorę yra visos vadinamos laiko ir erdvės visatomis, nes jos visos yra EVOLIUCINĖS, besivystančios. Jos visos yra SUKURTOS, kai tuo tarpu tiek Rojus, tiek Havona yra AMŽINI, NESUKURTI, IR TOBULI, DĖL TO NESIVYSTO.
Kiekviena dvasių kategorija turi savo atitinkamą, ir labai konkrečią, funkciją ir tikslą šitoje laiko ir erdvės visatų evoliucijoje. Šitas mechanizmas-organizmas yra apgyvendinamas ne šiaip sau, o tam, kad Rojaus Trejybės planai ir siekiai būtų įgyvendinami KOSMOSE – daugybėje visatų, kiekvienos atitinkamu lygiu, net ir taip, kaip jie yra įgyvendinti asmeniškai jų pačių Rojaus lygiu.
Kadangi Rojaus Trejybės Asmenys yra amžini ir tobuli, tai ir Rojus yra amžinas ir tobulas, kaip jiems tinkanti gyvenamoji vieta. Rojus yra MATERIALUS, NORS JAME GYVENA TIEK ROJAUS TREJYBĖS ASMENYS, tiek ir daugybė kitų labai aukšto dvasinio statuso dvasių. Kitaip būti negali, nes Rojus yra MODELIS visoms materialioms kitoms buveinėms-planetoms, kuriose gyvena įvairaus rango dvasios, net ir taip, kaip Rojaus Trejybės Asmenys yra modelis visoms asmenybėms meilės, dvasingumo, ir proto veiklos sferose.
Ir kuo toliau nuo kūrinijos centro, Rojaus, į išorę, į kosminę erdvę, tuo visatų ir planetų veikla ir grožis skiriasi nuo Rojaus veiklos ir grožio. Tolimesnėse nuo Rojaus visatose ir planetose veikia nebe tobulos dvasios, o tokios, kurios tobulumo siekia turėdamos Tėvo padovanotą laisvą valią. Tik visų visatų vadovai yra Dievybės ir tuo pačiu irgi yra TOBULOS.
Rojaus Trejybė už Rojaus ribų save padalina į artimesnius tai aplinkai asmenis, kad toji aplinka galėtų geriau tuo pačiu pažinti ir pačią Rojaus Trejybę, per tuos asmenis. Tų visatų vadovai yra DIEVYBĖS ASMENYS, KURIE VALDO SAVO SFERAS NET IR TAIP, KAIP SAVO SFERAS ROJUJE VALDO ROJAUS TREJYBĖS ASMENYS.
Pati Rojaus Trejybė – Visuotinis Tėvas, Amžinasis Sūnus, ir Begalinė Dvasia – kaupia visą PATYRIMĄ per Aukščiausiąją Būtybę. Tai yra vienintelė Patirtinė Dievybė apimanti visą Rojaus Trejybės patyrimą ir visos kūrinijos patyrimą, kiek jis besiplėstų per visą amžinybę. Kitas Dievybės pasireiškimo etapas yra Septynios Pagrindinės Dvasios. Būtent jos yra Septynių Supervisatų pagrindinės Šeimininkės. Mūsų Supervisata, Orvontonas, yra Paukščių Tako galaktika. Tai visas šitas dangaus skliautas, kurį mes matome pakėlę akis. Ir kiekvieną Supervisatą administruoja ir joje vykdo teisingumą po tris Dienų Senuosius. Tad, Dienų Senieji, iš viso 21, yra kita Dievybės kategorija. Ir pati žemiausia Rojaus Trejybės Dievybės pasireiškimo kategorija laiko ir erdvės visatose yra 700.000 Sūnų Kūrėjų ir 700.000 Vietinių Visatų Motinų Dvasių. Mūsų Sūnus Kūrėjas yra vienas iš tų 700.000, ir jis buvo atėjęs į Urantiją žmogaus pavidalu kaip Jėzus iš Nazareto.
Štai taip Visuotinis Tėvas yra padalinęs save pakopomis į septynis etapus, kad kurtų ir valdytų visą savo kūriniją-šeimą.
Ir toks Tėvo pasireiškimas yra ne šiaip sau. Tai tiesiog vienintelis kelias, kaip Jis gali išlyginti savo viduje susikaupusį MEILĖS spaudimą, būtent KURDAMAS. Ir toks kūrimas yra neišvengiamas, nes Jo meilė visą laiką turi judėti, visą laiką turi būti GYVA IR TARNAUJANTI VISUMAI, KITAIP ŠITOKS ABSOLIUTUS MEILĖS SPAUDIMAS KAUPTŲSI JO PATIES VIDUJE IR KŪRINIJA NUSTOTŲ EGZISTAVUSI NEGAUDAMA IŠ JO MEILĖS VIRPESIŲ.
O kadangi Tėvas yra ASMUO, ASMENYBĖ, NET IR ASMENYBĖS ŠALTINIS IR CENTRAS, tai jokiu būdu jis nėra automatas, nėra robotas, nėra mašina, bet turi laisvą valią ir tik laisvos valios dėka savo meilę skleidžia visai kūrinijai iš meilės jai. Dėl to ir kiti tvariniai, kurie turi irgi Tėvo padovanotą asmenybės statusą, taip pat iš Jo gauna ir laisvą valią. Ir šitą laisvą valią taip pat panaudoja pagal tai, kiek jaučia Tėvo meilės savo viduje.
Kadangi Dievybės visos septynios kategorijos TOBULAI IR VISIŠKAI apjungia savo laisvą valią į vieną dvasioje, tai tarp jų visų nekyla jokių nesutarimų ir vyrauja absoliuti vienovė dvasioje. Tuo tarpu pačiame žemiausiame gyvybės lygyuje, materialiame, kuris savo žengimą į tobulumą pradeda toliausiai nuo Rojaus, ir tokiose planetose, kurios yra ne specialiai sukurtos, bet kilusios evoliuciniu būdu, kaip mūsų Urantija, iš saulių, tai tokia aplinka yra toli nuo Rojaus materialaus grožio ir nuo Tėvo asmenybės meilės sampratos. Dėl to šitokiose planetose aplinka-gamta, yra atsiradusi evoliuciškai. Vadinamoji negyva materija yra kiluisii iš saulės, tuo tarpu gyvoji gamta, įskaitant ir augmeniją, yra atsiradusi iš GYVYBĖS PLAZMOS, kuri buvo sukurta tokių dvasių, kurios vadinasi GYVYBĖS NEŠĖJAI. Tai jau ne Dievybės katagorijos dvasios, o vietinės visatos lygio dvasios. Ir jie, drauge su kitomis būtybėmis, tokiomis, kaip Energijos Reguliuotojai, Fiziniai Kontrolieriai, Materialieji Sūnūs, daro gyvybės eksperimentus, milijardų milijardus, nuolat eksperimentuodami su gyvybės plazma. Ir kada Sūnus Kūrėjas patvirtina atitinkamos gyvybės plazmos formulę, tik tada tokia gyvybės plazma Gyvybės Nešėjų būna implantuojama toje planetoje, kuri dar rieš daug laiko buvo parinkta kaip tinkama vieta gyvybei vystytis.
Ir toji gyvybės plazma, ankstesnių eksperimentų dėka, atitinka kiekvienos konkrečios planetos, kurioje turi evoliuciškai vystytis, aplinkos sąlygas – planetos dydį, tankį, atmosferos slėgį, temperatūrą. Būtent iš tokios gyvybės plazmos atsirado visa mūsų augmeniją ir gyvūnija, ir tuo pačiu žmogus per kelis milijardus metų trukusią evoliuciją.
Dėl to, kada žvelgiate į mūsų planetos gamtą, tai turėtumėte suprasti, kad joje tiesiogiai ir asmeniškai Tėvo pasireiškimo NĖRA. Jis yra tik Rojuje. Tuo tarpu Jo SAVO PATIES VALIA APRIBOTAS PASIREIŠKIMAS PER KITUS SAVO TVARINIUS, kurie turi iš Jo suteiktą teisę valdyti ir kurti žemesnius tvarinius ir reguliuoti ENERGIJĄ, yra ir mūsų matomojoje gamtoje. Tačiau toks Tėvo apribotas pasireiškiams yra tik labai tolimas aidas to, ką Jis daro Rojuje TIESIOGIAI PATS.
O kadangi Jo meilė pasireiškia visoje kūrinijoje ir visur VIENODAI, ir tuose Jo vaikuose, kurie veikia kūrinijos žemesniuose segmentuose, tai ir jų veiklos atspindys yra tuo pačiu ir Tėvo atspindys dar žemesniai aplinkai. Ir būtent šitas jų veiklos atspindėjimas per gyvybės plazmos kūrimą, jos modeliavimą, implantavimą, energijos reguliavimą, evoliucijos priežiūrą ir yra tas Tėvo FIZINIS ĮPROTIS, BE KURIO JIS GYVENTI TIESIOG NEGALI, NES TADA SAVE PATĮ JIS TURĖTŲ APRIBOTI TIK ROJAUS TERITORIJA, KUR YRA AMŽINYBĖ, KUR NĖRA ERDVĖS, NĖRA KOSMOSO, NĖRA LAIKO, NĖRA JUDĖJIMO, YRA AMŽINYBĖ, YRA STATIKA, YRA TIK ASMENYBIŲ VALINIS JUDĖJIMAS PAČIAME ROJUJE, YRA TOBULUMAS IR UŽBAIGTUMAS.
Toks Tėvas, atsisakęs savojo fizinio įpročio kurti, per savo kitus tvarinius, laiko ir edvės visatas su savo planetomis ir gyvybe, veikiančia atitinkamoje aplinkoje, mūsų pavadintoje GAMTOJE, savo laisvos valios pasireiškimą turėtų sustabdyti, nes jos veikimą kosmose Jam pačiam diktuoja Jo paties MEILĖ. Dėl to meilė ir skatina Tėvą patį iš vidaus, lasiva valia kurti KOSMOSE VIS NAUJUS IR NAUJUS DARINIUS, IR TOKS YRA JO FIZINIS ĮPROTIS RIBOTA PRASME.
Iš esmės Tėvas yra savosios meilės ĮKAITAS. Ir jis taip pat trokšta, kad ir mes taptume Jo meilės įkaitais savo viduje atradę Jo dvasią, Minties Derintoją, ir su Juo užmezgę gyvą ryšį, patys pradėtume puoselėti tokius pat savo fizinio grožio ir gėrio veiksmus visoje savo aplinkoje, įskaitant ir savo pačių vidų.
Štai šitokiu būdu ir mes, kiekvienas, prisidėsime prie Tėvo fizinio įpročio pasireiškimo gamtos pavidalu atskleidimo tikiu būdu ir mastu, kokį Jis ir yra numatęs per savo Sūnus Kūrėjus ir Vietinių Visatų Motinas Dvasias, vietinių visatų sutvėrėjus ir valdovus.
O Tėvo planas yra vienas – mūsų meilė visiems, tiek vienų kitiems, tiek gamtai, tačiau gamtos nepaverčiant Tėvu ir jos negarbinant taip, kaip dabar daug kas tą ima vis labiau daryti per pagonybės apraiškas. Ir net tuo ima didžiuotis. Didžiuotis jie galės tik tada, kada atras TĖVĄ SAVYJE, o tada ir gamta užims deramą vietą jų gyvenime.
Gamtos nereikia išaukštinti. Ji yra mūsų tarnavimo aplinka, net ir kaip Tėvui yra tarnavimo aplinka visa kūrinija. Tačiau Tėvas tarnauja savo ŠEIMAI, gyvenančiai toje aplinkoje, ir rūpinasi ta aplinka, ir mus moko, kiekvieną iš vidaus, per savo dvasią, Minties Derintoją, kad tarnautume su meile vieni kitiems ir garbintume Jį – TĖVĄ.
Nors mes gyvename ir veikiame GAMTOS PASAULYJE, BET MES NESAME GAMTOS DALIS. Mes esame TĖVO ŠEIMOS dalis, esame Jo sūnūs ir dukros.
Tad ir būkime jais. Ir tik jais, vis labiau garbindami tik TĖVĄ, IR TIK JĮ. O gamtoje veikime su Tėvo meile, ir tik su ja.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas


Algimantas
2007-10-19 14:43:38

Komentarai

Matau tai ką matau, jei nesivargini eidamas palei upę gelbėti skęstančiųjų, tai turbūt nieko ir neturi ką pasakyt. Neskirstau kažko į savybes ir aprėdus atrodo, o žiūriu bendrai. "atsiskleistų lalala" atrodo kaip pas reklamos agentą kuris gali parduoti betką, kad ir nieko.

Vaidas
2007-10-21 19:26:17



Visu ezio korteliu ekologine verte viena ir ta pati,- nykstukine, isskyrus musu paciu daug daug daug didesne verte...

poziuris
2007-10-20 22:02:34



Vaidai, nesivarginu tyrinėdamas tavo paties nuoširdumo gelmes, matai ką nori matyti, tačiau jeigu lygintum savybes, o ne aprėdus, tau atsiskleistų šviesotamsos žosmė.

pižonas
2007-10-20 21:18:22



gal ne idealiai, bet tiek jau to del tu rasybos klaidu.. svarbiau mintys

Vaidas
2007-10-20 16:15:44



*nykštukai, *kurybingiau

Vaidas
2007-10-20 16:12:51



"Kokie mieli šlykštukai", naudojat savo protą kad darytumėte tamsos darbus kuo kūribingiau? Pvz koks tikslas cituoti viena citatą apie mūsų Dvasinį Tėvą, ir lyginti ją su CITATA APIE ROJŲ, NUKIRPUS VIETĄ KUR BŪTENT TAI MATOSI, IR MELUOJANT KAD TAI APIE JĮ. Pasilygink dvi vietas: "ROJAUS TERITORIJA, KUR YRA AMŽINYBĖ, KUR NĖRA ERDVĖS, NĖRA KOSMOSO, NĖRA LAIKO, NĖRA JUDĖJIMO, YRA AMŽINYBĖ, YRA STATIKA, YRA TIK ASMENYBIŲ VALINIS JUDĖJIMAS PAČIAME ROJUJE, YRA TOBULUMAS IR UŽBAIGTUMAS."
atkreipkite dėmesį kad tai rojaus apibūdinimas, kuris veliau bandomas pavaizduoti kaip tėvo apibūdinimas. Visai panašiai kaip bandoma prastumti brangaus ryšio "ežio" korteles kur yra daug pigesnių...
***
tai pakomentuojant, galima įvardinti kaip "kaikurie" čia taip neriasi iš kailio, taip stengiasi - kabinėtis, ieškoti blogio, ieškoti tamsos, nusigręždami nuo tiesos ir šviesos. Ir tik keldami savo rastas pačių įsivaizduojamas blogybes, galbūt patirdami savo ribotame prote loginio mastymo salygų ribotą išpildymo džiaugsmą (kuris nėra laimė), taip pat nenorėdami šios šviesos ir žinių, gauna paaiškinimus.. kad tik jiem būtų aiškiau, vietoj to kad galėtų tiesiog paklausti kas neaišku ir gauti atsakymus. Jūsų pačių ateitis yra jūsų rankose, ka čia be padarysi.

Vaidas
2007-10-20 15:34:00



gamta yra dievo saltinis

teva
2007-10-20 14:40:38



gamta yra dievo saltinis

teva
2007-10-20 14:39:11



Gamta yra "dievo" šaltinis

teva
2007-10-20 14:38:32



Cituoju pagrindinį urantofilą :"nes Jo meilė visą laiką turi judėti", nes Tevas "YRA AMŽINYBĖ, YRA STATIKA, YRA TIK ASMENYBIU VALINIS JUDEJIMAS PACIAME ROJUJE, YRA TOBULUMAS IR UŽBAIGTUMAS" IR BUTENT TODEL "Jo meilė visą laiką turi judėti", nes Tevas "YRA AMŽINYBĖ, YRA STATIKA, YRA.
Vadinasi gamta yra trykštantis, nesiliaujantis "dievo" šaltinis. Taip ir yra kaip sakai. Gamta yra Dievo šaltinis.

vaidamas
2007-10-20 14:36:07




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal