Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kas svarbiausia gyvenime, kokie suvokimai ar mintys jums kyla šiuo klausimu.

Rašiau šią temą kitokioje aplinkoje, tai čia nepaminėjau svarbių ir "savaime suprantamų dalykų", vėliau dar papildysiu. Kolkas pridursiu vieną citatą kad "laikas niekada nėra gaištamas, nebent tada kai nemylime".
----
Pasidalinkime patirtimi, suvokimais ir žiniomis kas galvojant apie tai kas yra svarbiausia gyvenime pirma ateiną į galvą. Aišku Dievas ir augimas per jo valios vykdymą svarbiausia, bet pakalbėkime ir praktiškiau.
Jau turiu iš anksčiau užsirašęs kelis žodžius ant popieriaus, kokios mintys man kilo. Pirma tai harmonija. Kad ir kaip galima būtų žavėtis kai vieni žmonės paaukoja kanors tam kad pasiektų kokį nors tikslą, visvien geriausia yra harmoningi pasiekimai. Ačiū Dievui, patirtiškai tai suvokiau ir pradėjau gyventi jau kiek kitaip. O bendrai tai vienodai svarbūs dalykai susiję su: Kūnas, Protas, Dvasia. Netgi pailsint - po sunkaus fizinio darbo nereikia visiškai tiesiog gulėti, galima užsiimti protine ar dvasine veikla, o po įtemptos protinės veiklos ar po dvaisinių praktikų galima užsiimti fizine veikla. Tuomet nebereikės sakyti galbūt kaip kaikuriems gaunasi kad "ilsėdamasis pavargau". Taigi harmonija yra vienas svarbiausių suvokimų ir siekių, vėliau dėmesys kūnui protui ir dvasiai.
Tuomet svarbus yra Deguonis, yra daug knygučių apie kvepavimą, kvėpavimo pratimus. Bet trumpai sakant grynas oras yra labai gerai, ir dauguma kvėpuoja labai negiliai ar nelabai taisyklingai, o geras kvėpavimas - suteikia labai daug.
Sekantis dalykas - Vanduo. Per parą priklausomai nuo žmogaus svorio reikalinga du-trys litrai vandens, kuomet jis geriamas grynas ir nemaišant su patiekalais. Prieš valgi dvidešimt minučių, po valgio praėjus valandai galima gerti vandenį. Tokie gėrimai kaip arbata kinijoje buvo naudojama tik gydomaisiais tikslais, ir daug geriau gerti vandenį nei arbatą ar dar kokius gėrimus, nors dabar mada ar toks mastymas yra kad į vandenį nors konors norisi isidėti kad jis būtų spalvotas, kuomet organizmui tikrai reikalingas jis grynas. Taip pat vanduo labai reaguoja į mintis, rimtai tai sakau. Galiu patarti kaip pats darau būna ryte, kada vanduo yra tiesiog perpilstomas iš vieno puoduko į kitą kelis kartus, tuo metu galvojant kokias geras mintis. Taip vanduo gauna deguonies daugiau, ir tarsi užprogramuojamas, beto krentant vandeniui yra pašalinamas ankstesnė jame užsilikusi informacija.
Toliau pasižymėjau: Veiklumas - gera daryti daug visko, ir per diena nuveikti daug ką, galbūt bandyti kanors susiplanuoti, pagalvoti ko norima iš tiesų, ko reikėtų siekti. Kitas dalykas: Tvarka - ji būdama patalpoje ar išorėje skatina ir tvarkingumą prote/mąstyme, tai ramina ir suteikia gerus patyrimus. Kuomet atvirkščiai esant netvarkai ir galvoje darosi netvarka. Kitas dalykas: Atvirumas - tai vienas esmingiausiu amžinybės užsiėmimų, kitur vadinamas kaip raktu nuo nemirtingumo. Jei trumpai, nesvarbu ką kalbate ar apie ką, svarbiausia nuoširdžiai bandyti suprasti save - tuo metu iš aukštesnės sąmonės yra formuluojami žemame logiškesniame ribotesniame prote klodai. Tikrai galima praleisti negalvojant daug laiko, ir elgtis ar veikti visai kvailai, bet kai pagalvoji ir pabandai suprast save daug kas išsisprendžia, tampa aiškios situacijos, ir ateities būsima veikla.
Kitas: Sukuriantis laisvalaikis - jei ilsėtis ar poilsiauti, tai kažkuria prasme irgi prasmingai, galbūt tai lavinimas konors, galbūt naujo patiekalo gaminimas turint laisvo laiko, ar skaitymas kokios knygos, bet ne tai kad praeitų laikas tuščiai.
Kitas: Subalansuotas maistas - tai irgi labai svarbu, dauguma žmonių visiškai pasitiki juos kvailinančiom reklamom ir galvoja kad viskas valgoma. Viena iš svarbiausių taisyklių yra ta: kad produktai skirstomi į "Vaisius ir daržoves", tada "Mėsa, žuvis, kiaušiniai" ir "krakmolo produktai kaip duona bulvės"; Vaisius ir daržoves galima valgyti tiek su krakmolo produktais tiek su gyvuliniais. Bet jokiu būdu negalima maišyti krakmolo ir mėsos produktų. Nes tuomet vyksta dar didesnis rūgimas/puvimas pučia pilvą ir taip toliau. Tarp krakmolo ir mėsos valgymu turi praeiti dvi su puse-trys valandos kažkur. Taip pat niekam nenaujiena kad žmogaus organizmas iš esmės nėra pritaikytas valgyti mėsai, pradedant dantimis ir liaukomis, per pilva ir labai ilgu žarnynu kuriame mėsa užsibūdama pūva. Kaip Dievas sako, nereikia valgyti mėsos, taip pat geriau viską valgyti žalią, nes kepant ar verdant yra prarandama daug kas gero. Bet kaip kaikurie buvę eksperimentiškais vegetarais galbūt nevalgo pakankamai įvairaus maisto ir po metų būna girdėjau sako kad jaučia kažkokį silpnumą.
Daugiau nebeužsirašiau, bet dar svarbu..nors čia prie atvirumo susiję, bet kasdienis Dievo pagarbinimas, malda už kitų gerovę, taip pat pasipasakojimas Dievui kas per dieną pavyko, kas nepavyko, tiesiog kalbėjimas to kas jaučiama iš vidaus. Po to galima užduoti klausimą Dievui, ir nuraminus mintis kuomet visos mintys išsakytos, pradėti klausytis tyloje keleta minučių. Nors tam gali prireikti ir mėnesio ar kitokio laiko tarpo bet su praktika, iš aukštesnės samonės taip pat automatiškai kaip automatiškai yra skaitomi žodžiai iš parašyto teksto taip automatiškai dvasiniai virpesiai bus suformuluoti žodžiais jūsų galvoje kurie bus išminties žodžiai. Tol, kol bus nuramintos proto mintys, ir pasamonė. Jei kartais kiltų mintys iš pasamonės manau puikiai atskirtumėte. Na gal dar daugiau bendrauti su kitais žmonėmis, ir keliauti. Kolkas tiek. Lauksiu jūsų minčių.


Vaidas
2007-12-10 17:28:52

Komentarai

Labas!

nežinau kaip jums, bet aš manau kad laimė, pozityvas ir bendra harmonija visų pirma priklauso nuo to ką mes valgome. Iš esmės maistas nulemia mūsų emocinę ir psichologinę būseną. Būtent todėl jau prieš 5 metus tapau vegetare. Mano nuomone, nesveikas maistas, mėsa, pieno produktai nėra naudingi mūsų organizmui ir sukelia visas ligas... Taip pat, valgydami mėsą perimame hormonus, kurie taipogi nesuteikia jokios naudos. :) Tai mano manymų, sveikas maistas gaminamas <a href="https://www.kepsnines.lt/">bbq kepsninėse</a>, greitpuodžiuose ar tiesiog žalio maisto valgymas gali pakeisti mūsų mąstymą, savijautą!

MonikaLiu
2018-03-27 10:18:17



Vaidui:Esu paprasta moteris, daugivaike mama.Manau harmonija-tai svarbu. Bet be REALIZACIJOS-nebus harmonijos. Aš, kaip moteris atėjau į šį pasaulį-susirasti mylimą vyrą ir gimdyti vaikus. Mano manimu harmonija tai ir yra šeima-iš kurios mes visi ir išeiname į šį pasaulį. Ir tik nuo šeimos priklausis, kokius pagrindus gaus vaikas savo harmonijai šiam pasauly pasiekti. Paskaityk "Eklesiastas arba Pamokslininkas, kuri hebrajai vadina Qohelet"

Galina
2008-01-18 09:16:22



...nesisielokite vaikeliai, lietuviska krosnis pakurta, shyla ir netruks pasauti, ir, nepraeis ne dvi dienos, bus paatiekta ant jusu stalo, vaikeliukai...

garsai is virtuves
2007-12-29 19:37:07



Ši “tamsa” t.y. Senasis Testamentas, kabalos(gauti) pamatai, Kūrėjo Valia buvo paskleista po visą pasaulį, kartu su Jėzaus mokymu. Tai ne atsitiktinumas.
Luko evangelija (52) “Vargas jums, Įstatymo mokytojai! Jūs pasisavinote pažinimo raktą, bet patys nėjote ir norintiems įeiti kliudėte”. Šiandien raktas atverti Senajį Testamentą prieinamas visiems. Ir Senasis Testamentas jau ne tik judėjų nuosavybė. Kas ieško, tas randa....


Vaidui
2007-12-29 19:18:51



pasnekove <V?idui>, rūkant galbūt galima susirasti panašių draugų didelį būrį, geriant alkoholį gerai pasilinksmint ir taip toliau. Kabala įvairiapusiškai kenkia. Man nereikia bevardžio žmogaus pasiteisinimų, jūs renkatės - tada mokat kainą už pasirinkimus. Mane atgraso vien apmąstymas apie tokią "tamsą" švelniai tariant.

Vaidas
2007-12-29 17:11:15



Kabalos ištakose Mozės, Abraomo patirtiniai aprašymai pasiekto. Toliau pasekėjų knygos atitinkančios kartos mąstymą. To kas buvo parašytą paaiškinimai, komentarai žmonių, pasiekusių atitinkamas dvasines pakopas. Kabala sistema kaip išsiugdyti dvasinius pojūčius. Viskas kas jais jaučiama yra taip tikra, kad šis pasaulis atrodo kaip sapnas. Kabala realus būdas prabusti. Kūrėjas tik to ir nori.

Vaidui
2007-12-29 09:21:52



Jonai, šaunu kad domiesi ką paminėjai, aš tik kabalą neigiamai vertinu. "Svarbiausias yra tyras noras suvokti savo egzistencijos esme ir ja megautis. Paradoksalu - bet didziausias megavimasis gyvenimu yra tada, kai darai gera kitiems. Bet visam sitam suvokti reikia islaisvinti savo proto galias." Suvokimas yra sąmonėje, per tyrą protą, ir ne proto noras, bet per vidinį nuoširdumą išreiškimas savęs, ir visos kūrinijos priėmimas ta sąmone, kuria yra pvz suvokiama ir laimė - kada protu laimę sunku suvokti. Jei daryti gera kitiems, tai iš vidaus nuoširdžiai ir su meile - bet ne protingai ar paviršutine logika remiantis NEJAUČIANT VIDUJE. Išlaisvinti proto galias - tipiška kabalos painiava pavadinčiau, negalima kalbėti vien dėl grožio, tai ne protą reikia išlaisvinti bet atsiverti sau pačiam, o protas ir būna tasai stabdis. O tokie pasakymai kaip "padarykime kanors protingo" per paviršutiniškumą tik izoliuos žmogų nuo dvasinių dalykų. Ne tai kad kabaloje nėra konors gero, ji kenkia - pagal mane. Ko nepasakyčiau apie daugybę kitų mokymų.
Nusižeminimas dievui, galima ir gerai vertinti kaip sielos atvėrimą, kada protas yra tyras ir skaidrus - kas būtų gerai. O nenusižeminimo propagavimas - kaip proto ir egoizmo sureikšminimas, atitolinant žmogų nuo dvasinio ramsčio. Ar čia vėl iš ten? Kitavertus, pritariu kad Dievas yra artimiausias mums vidumi, ir nereikia daryti kanors protingo ar dviprasmiško kad jam įtikti pvz nusižeminti, reikia atvirai žvelgti ir suprasti save.
Maldos - irgi geras dalykas, taip pritariu, bet yra skirtumas ir didelis tarp maldų, kuriose matome geras mintis, geras vertybes ir taip toliau - visa tai labai gerai, bet ne taip gerai, kaip nuoširdus meldimasis, kada žodžiai kyla patys, iš viršsąmonės. Kada kaip skaitant knygą žodžiai patys ateina, kaip iš aukštesnės sąmonės, bet jų nereikia protingai pagalvoti. Protingi pagalvojimai - tai gali būti proto žavėjimasis. Bet jei augti, ir keistis dvasiškai - turi būti nuoširdumas.
Dėl vandens daug knygų, užsiminiau kaip apie (vieną iš) svarbų dalyką, o toliau jau gali žmonės tuo pasidomėti, bet atkreipt dėmesį svarbu.
Dėl maisto valgymo ir jo įtakos dvasiniams dalykams. Kiek pačiam teko susidurt tai įtaka yra, valgant mėsą galima jaust kad tai veikia sąmonę. Daug skaičiau kaip įtakoja maisto gaminimo metu mintys, "kaikurie" netgi renkasi auginti daržoves ir augalus savo rankomis, ir su meile, nes taip gaunasi geresnis maistas. Bet čia gal tiems, kas yra tam jautrus.
"Visa tiesa yra zmogaus viduje - ne isoreje. Tam, kad ja surastum, nereikia niekur eiti". čia irgi labai teisingai pirmas sakinys, o dėl antro yra posakis "tu iš tikro kieno nors nepažįsti, kol nesusikauni su juo", turiu omeny kad taip tiesa viduje, bet pasamonėje yra daug sh, kurį galima pastebėti tik prie tam tikros aplinkos ar situacijų - kada tai išlenda. Na bet eiti į vidų aišku svarbiau. Tiek pastabų, ar papildymu. Linkėjimai.

Vaidas
2007-12-28 19:43:16



Aciu, Vaidai, uz pastabas ir protinga kritika. Gaila, kad forumai yra siek tiek per mazi tokiems poklabiams, daug daugiau galima pasakyti pokalbio metu ir isvengti painiavos mintyse...

Jonas
2007-12-28 22:49:13



linago
lingo
į širdį
sninga
balta
duonelė
šilta
ugnelė
linago
lingo
į dangų
sminga
graži
dainelė
aukšta
žvaigždelė
linago
lingo...


Kieno knygas skaitai, to
2007-12-28 10:38:52



Vaidai, dvasines temos man dabar kaip niekada rupi. Neseniai (pries keleta men.) pradejau suvokti pasauli is naujo ir atradau daug nauju dalyku. Keista, bet kai kuriuos atsakymus ismasciau, o po to patvirtino ir mano tyrinejimai. Pradejau nuo filosofijos (siuo atveju didele pagarba atiduodu E. Fromo knygai "Psichoanalize ir religija"), po to neatsitiktinai mano gyvenime atsirado Sahaja Joga. Taip pat Kabala, NLP (neuro lingvistinis programavimas), psichologija, kvantine fizika. Dabar skaitau Biblija, o, kadangi siuo metu gyvenu islamikoje salyje, ketinu isigyt ir Korana. Bet manau skirtumo tarp visu siu mokslu nera. Svarbiausias yra tyras noras suvokti savo egzistencijos esme ir ja megautis. Paradoksalu - bet didziausias megavimasis gyvenimu yra tada, kai darai gera kitiems. Bet visam sitam suvokti reikia islaisvinti savo proto galias. Gaila, bet religija (kalbu siuo atveju apie krikscionybe), kuria mes daznai suvokiame tikraja to zodzio prasme, daznai zmogu apriboja (ypatingai, kai reikia nusizeminti Dievui...), o ne padeda tobuleti asmenybei (sitoj vietoj galiu pridurt toki asmenini pastebejima: dvasine malda (bet ne tada, kai reikia nusizeminti!) yra labai panasi i meditacija jogoj, kai yra valomos cakros; tad nenusizengsit jokiai religijai ir jokiems Dievam, jei nuosirdziai ir drasiai ieskosit alternatyvu krikscioniskam ar bet kokiam kitam pasaulio suvokimui).
Pastaba del vandens buvo tik tarp kitko. Kad ir kaip bebutu, musu kunai trapus ir lengvai pazeidziami. Tad teikiant informacija zmonems apie mityba, reiktu neapsimesti ekspertais. Tiesa, net ir ekspertai kartais klysta... O jei jau nori teigti informacija, deretu nurodyti saltinius, be to, neprosal butu pasitarti su gydytoju bei nuolat stebeti savo savijauta.
Ir dar vienas pastebejimas. Dvasinis pasaulis nera tiesiogiai susijes su musu isoriniu pasauliu (siuo atveju turiu omeny mityba). Tad jei imsit kazka valgyt ar kazko nevalgyt, dvasingesni netapsit. Sioj vietoj man labai patiko Shri Mataji (Sahaja Yoga isradejos) kometaras: "Visa tiesa yra zmogaus viduje - ne isoreje. Tam, kad ja surastum, nereikia niekur eiti". Taciau, galiu pastebeti, kad pradejus tvarkyt savo dvasini pasauli, kazkaip savaime tvarkosi ir isorinis: atsiranda noras mest rukyt, gert, nepersivalgyt ir pan...


Jonas
2007-12-28 02:13:02




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal