Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Ramybes oaze su saltineliu

As ramybes oazeje, salia teka saltinelis, kurio vanduo nei per saltas, nei per siltas - jis gaivus, nors jo dar neparagavau. Kunas stebetinai pailsejes, nors atrodo ka tik cia patekau. Atrodo laikas cia niekam nerupi.
.
Oaze su saltineliu joje nesirenka kas cia uzsuks, jie visus vienodai ramina ir gaivina, nenarplioja koks tu - geras ar blogas, dulketas ar issiblizgines.
.
Toks yra Dydysis Saltinis. Kiekvienas, kam tai priimtina, jau pasirenges isteket saltineliu ir sukurt savo oaze. Nereikia apie tai kalbet ir saves pristatinet, kiekvienas ir taip supras, kad cia galima atsigaivinti, pagal tai suprasit ir patys kokia jusu oaze.
.
tiems kam to reika
.
vaizdinys 2008 04 10, rytas


Arnoldas
2008-04-10 21:24:59

Komentarai

Mielas Rimantai, vistik atsakysiu ir į tavo klausimus:
"Jonai, o tie kurie į ją neina , ar jie tie į ją neinantys nusipelnė paniekos."
Ne, nenusipelnė.
"Ir jeigu neinantys yra geresni, pakantesni, atlaidesni, gailestigesni už einančius , tai kur čia šuo pakastas."
Visokių yra einančių, ir visokių yra neinančių. O kas geresnis, ne man ir ne tau spręsti. Jei tu pvz. manai kad esi geresnis už bet kurį einantį, tai tiesiog tavo nuomonė. Tik neteisk, ir nebūsi teisiamas, nes kitas gal mano atvirkščiai.
"Ir eiti galima per visą amžinybę per kartų kartas, bet taip netapti tokiu, kaip tie jau seniai neinantys."
Taip, galima, dažniausiai ir netampama, nes gyvenimas su Dievu skiriasi nuo gyvenimo be Dievo.
"Tau nesuprantama mano klausimo formuluotė Jonai, būtent šita ."Ir kodėl žmonės taip sako, ar tik dėl to , kad taip kažkur parašyta , kad nereikia.".Čia aš turėjau minty kodėl žmonės sako, kad nereikia eiti į bažnyčią , kodėl jie taip pradeda sakyti. Tikslinu klausimo formuluotę, o kodėl žmonės sako, kad Dievas yra, ar dėl to , kad taip yra parašyta kažkurioje knygoje."
O žmonės Dievą jaučia ir patiria. Ir aš jaučiu ir patiriu. Kodėl žmonės sako kad nereikia eiti į bažnyčią? Manau todėl, kad vieniems tikėjimas apskritai neaktualus, kiti mano, kad susitvarkys patys, dar kiti turi priešiškumą, suformuotą aplinkos, ar knygų, ar svetimų nuomonių, ar savo paties nuodėmingo gyvenimo.
Kiti atsakymai: Krikščionių bažnyčios galva yra Jėzus Kristus. Religija yra suprantama kaip žmogaus ryšys su Dievu. Apie Dievą Kūrėją - pasaulietį pirmą sykį girdžiu, čia greičiau filosofinė mintis. Kristus, remiantis Evangelija, pagrįstai laikomas bažnyčios įkūrėju. Jis krikščionių bažnyčią įkūrė ir veikia joje ir šiandien, prie to ir bažnyčia. Bet jei tu turi kitą nuomonę (suformuotą ar knygų, ar aplinkos, ar ko kito), mums nėra prasmės ginčytis. Ačiū už padrąsinimą, kad esu tos asmenybės sūnus, einu miegoti...

Jonas
2008-05-23 00:48:23



Ir dar patikslinsiu tavo klausimą. O kas Jis yra tas Dievas. Ar Jis yra bažnyčios galva, kunigas, popas, vyskupas,imamas,budistų lama.Kas yra religija Jonai, ar tai yra bažnyčios lankymas ir religinių apeigų atlikimas, kaip dalis gyvenimo.O gal Dievas yra pasaulietis ,tikrų tikriausias pasaulietis.Juk Jis yra Pirmoji Priežastis,Pirmasis Šaltinis ir Centras,Pirmasis Sprogimas kaip pasakytų mokslas.Ar Jis yra pirmasis kunigas ar vyskupas juk ne. Tai prie ko čia bažnyčia.Juk Jis yra mokslo Pirmoji Priežastis-Pirmasis mokslininkas, Jis yra filosofijos visofinė vienybė-Pirmasis filosofas, ir Jis yra Religijos mylintis Dievas- Pirmasis mylintis Asmuo ir tos Asmenybės ir Meilės šalltinis ir visa tai yra viena ir ta pati asmenybė. Tai prie ko čia bažnyčia. O tu Jonai, kas tu . Tu tos Asmenybės sūnus, turintis tos pirmosios asmenybės padovanotą asmenybės dovaną su visu jos potecialu tapti tokia pat asmenybe kaip Jis.

rimantas ( Kaunas )
2008-05-22 16:00:07



Jonai, o tie kurie į ją neina , ar jie tie į ją neinantys nusipelnė paniekos.Ir jeigu neinantys yra geresni, pakantesni, atlaidesni, gailestigesni už einančius , tai kur čia šuo pakastas.Ir eiti galima per visą amžinybę per kartų kartas, bet taip netapti tokiu, kaip tie jau seniai neinantys.Tau nesuprantama mano klausimo formuluotė Jonai, būtent šita ."Ir kodėl žmonės taip sako, ar tik dėl to , kad taip kažkur parašyta , kad nereikia.".Čia aš turėjau minty kodėl žmonės sako, kad nereikia eiti į bažnyčią , kodėl jie taip pradeda sakyti. Tikslinu klausimo formuluotę, o kodėl žmonės sako, kad Dievas yra, ar dėl to , kad taip yra parašyta kažkurioje knygoje.


rimantas ( Kaunas)
2008-05-22 15:42:45



Atsakymai gerbiamui Rimantui į retorinius klausimus:
"Dar kartą klausiu tavęs Jonai, savo kvailu retoriniu klausimu, kodėl sakymas, kad bažnyčios nereikia reiškia neapykantą bažnyčiai."
>> visų pirma, aš niekur neteigiau kad sakymas, kad bažnyčios nereikia, jau savaime reiškia neapykantą bažnyčiai, tu užbėgai už akių.
"Ar be jos ne iš vietos.Ir kodėl žmonės taip sako, ar tik dėl to , kad taip kažkur parašyta , kad nereikia."
Patikslink ką turi minty, tikrai nesuprantama formuluotė.
"Ar ji tas tarpininkas tarp Dievo ir žmogaus. Ar reikalingas tarpininkas?"
Taip, tarpininkas. Kai kam jis tikrai reikalingas. Kai kam, nesakau kad visiems. Ir netgi labai naudingas. Turėtum gerbti ir tuos, kurie eina į bažnyčią. Jie bent jau nenusipelnė paniekos.
"Ir kaip ir kodėl evoliucijos eigoje tas tarpinikas atsirado?"
Tu žinai savo atsakymą, aš - savo. Ginčas šiuo klausimu neturi prasmės.
Ar ir šie mano klausimai yra neapykanta bažnyčiai.
Pažodiškai - ne. Pagal prasmę ir tikslingumą - taip.

Jonas
2008-05-21 17:00:08



Rimantai, tu man regis tiesiog turi tokių asmenybės problemų, kokių neturi kiti. Nes nei vienas neuždavinėja tiek absurdiškų retorinių "mįslingų" klausimų, kiek tu, nenusukinėja temos į šalį taip kaip tu darai, ir tiek nepriekabiauja ir neįtarinėja kaip tu. Tu mielas vyruti man regis esi kamuojamas didelių kompleksų, o gal ir problemų, tik deja nei UK, nei tavo tikėjimas tau jų niekaip negali išspręsti. Nes kiek matosi iš pasisakymų, tu netgi to tikėjimo ar religinio patyrimo nelabai turi.
Aš tau esu daug rašęs įvairių dalykų, ir nelabai tikiuosi kad tau apskritai įdomu tai ką rašau, nes juk aš visai ne apie bažnyčią rašau, kurios tu taip nemėgsti/nekenti. Juk tau nė motais, kad aš jokios neapykantos ar pagiežos nei tau, nei netgi Algiui nelaikau, tai va eilinį kartą pasidrabstysi ir tiek. Ramybės tau, braliukas :).

Jonas
2008-05-21 15:05:48



Dar kartą klausiu tavęs Jonai, savo kvailu retoriniu klausimu, kodėl sakymas, kad bažnyčios nereikia reiškia neapykantą bažnyčiai.Ar be jos ne iš vietos.Ir kodėl žmonės taip sako, ar tik dėl to , kad taip kažkur parašyta , kad nereikia.Ar ji tas tarpininkas tarp Dievo ir žmogaus. Ar reikalingas tarpininkas? Ir kaip ir kodėl evoliucijos eigoje tas tarpinikas atsirado? Ar ir šie mano klausimai yra neapykanta bažnyčiai.

rimantas ( Kaunas )
2008-05-21 15:27:52



nu zinai,jeigu as taip mastyciau kaip tu cia parasei,zinok tikrai mirties bijociau-nes visa ta atmetus,ir Dievas tave atmes.Kodel pasiduodi klaidinancioms dvasioms,imk pavyzdi is Syso.

rimantui[Kaunas]
2008-05-21 13:37:52



Tai ,kad tu Jonai ir esi svetainėje, kuri ir neatitinka tavojo dogmatinio tikėjimo.Bet ji išdrįso pajudinti tabu. Kodėl nesi savojoje atitinkančioje tavąjį tikėjimą.Ką gi tu čia joje veiki.Ir kodėl sakymas , kad bažnyčios nereikia jau yra neapykanta bažnyčiai.Ir kodėl tai yra problema tau , kad jos nereikia.Tai tik faktas , kad jos nereikia.Tu sakai , kad reikia, aš sakau , kad ne.Ar mano sakymas , kad nereikia nėra kartais tik tavo neapykantos problema .Ir kodėl žmonės tiki , net gyvena tuo, kad jos nereikia.O kodėl tavyje taip sukyla neapykanta tiems, kurie sako, kad bažnyčios nereikia, kad religija yra asmeninis dvasinis patyrimas.Ar religija yra bažnyčios lankymas ar tai yra religinių apeigų atlikimas ar religinių švenčių šventimas patvirtintų pasaulietiniu įstatymu.Religija ir yra gyvenimas visas o ne gyvenimo dalis. O koks jis tas gyvenimas ir kas jis yra.Ir ar galima jį gyventi nepakeitus savo samonės Dievo samone, ir tapus viena dvasioje.Ar tam reikalingas tarpininkas tarp šių dviejų samonių ir tas tarpinininkas ir yra bažnyčia.Ir be jos ne iš vietos.

rimantas ( Kaunas )
2008-05-21 14:04:59



Atsiprašau Rimantai, aš nieko prieš tave asmeniškai neturiu. Tavo įsitikinimai (kaip ir Algio) deja yra ne mano tikėjimo o tavo neapykantos problema. Deja, tarp urantiečių tu po Algio turbūt esi antroj vietoj pagal piktumą ir neapykantą bažnyčios atžvilgiu. Laimėjai prizinę vietą vyruti.

Jonas
2008-05-21 13:24:26



Na taip, Algi, bet pagalvok blaiviai, ar taip rašydamas tu prisidedi prie to, kad tavo aplinka būtų panašesnė į šaltinėlį, ar į atsiprašant kanalizacijos griovį? Santarvė su "savais" ir karas su "svetimais" (nors koks čia karas, tik srutų pylimas, tie kas čia lankosi juk supranta, kad tai yra ne jų tikėjimo, o tavo asmeninė problema) manai išeitis? Aš senas tavo oponentas, Algi, tu puikiai žinai, kad mano pažiūrų nepakeisi, be to, tu žinai ir tai, kad aš esu nepiktas ir nelinkintis blogo. Ir mano tikslas iš tikrųjų nėra konfliktuoti su tavo chebra, su urantiečiais, tarp kurių iš esmės atrodo yra fainų žmonių. Prieštaravimų židinys yra ne Jonas, ne Sysas ar koks nors kitas oponentas. Aš tave labai nuoširdžiai noriu paakinti - prieštaravimų židinys šioje svetainėje esi tik tu, Algimantai, net ne UK ar Biblija, kaip bebūtų keista. Kiekvienas surastų argumentų kodėl, net ir kai kurie tavo pasekėjai, kurie dar kažkiek mąsto. O tu vat nematai, sakykim nematai.
.
Tik truputis pamąstymui. Kiekvienas žmogus visada aplink save kuria vienokią ar kitokią aplinką... Pagalvok apie savo aplinką - šeimą, forumą, pasekėjus, sutiktus žmones. Apie tai, ką sakai jiems, ir ką išgirsti iš jų.
.
Dar truputis. Taip vadinama dangaus karalystė NĖRA vieno tavo, ar mano, ar kito žmogaus viduje/širdyje. Ji yra arba nėra tik TARP žmonių.

Jonas
2008-05-21 12:05:10




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal