Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kas yra Rojaus TREJYBĖ, kaip ji atsirado, ir kokios jos funkcijos?

Kas yra Rojaus TREJYBĖ, kaip ji atsirado, ir kokios jos funkcijos?
Urantijos Knyga prasideda nuo Dievo Tėvo asmenybės apreiškimo mirtingiesiems. Tada eina Amžinojo Sūnaus pavaizdavimas, ir Begalinės Dvasios aprašymas. Ir tik po jų yra pateikiamas ROJAUS TREJYBĖS aptarimas. Kodėl šitaip? Kuo skiriasi Tėvo, Amžinojo Sūnaus, ir Begalinės Dvasios veikla nuo Rojaus Trejybės veiklos? Kodėl turi egzistuoti ir Rojaus Trejybė, kodėl neužtenka Dievo Tėvo, Dievo Sūnaus, ir Dievo Dvasios kaip asmenų veiklos?
Žodžiu, aš jūsų, mano mielieji ir mylimieji, prašau pasižiūrėti Urantijos Knygoje tuos dokumentus ir parašyti savo samprotavimus šia tema paprastais žodžiais, paprastomis mintimis.
Tai suteiks ir jums patiems geresnį pažinimą, ir kitiems praplės akiratį.
Pradėkime aktyvų Urantijos Knygos studijų darbą. Juk tam ir sukurtas MŪSŲ FORUMAS.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas


Algimantas
2008-04-29 13:15:16

Komentarai


Man , Šv. Rojaus Trejybės aprašymas Urantijos knygoje , labai ramiai ir aiškiai nuteikia mano protą tai dieviškai sampratai , kuri yra išdėstyta tokioje redakcijoje , ir neverčia mano proto maištauti ir ieškoti kitokių paaiškinimų ar kitų žinių .
Aš tai priimu visai naturaliai , kad Dievas yra viso ko Pradžia ir Pirmasis Šaltinis . Šis teiginys man visada buvo labai svarbus .
Po to sužinau , kad Dievas , tai taip pat yra ir Dievas Tėvas. Kažkurioje tai begalybėje jis yra vienas , bet JO kosminėje kūryboje atsiranda poreikis , kad šalia būtų tokia pat išmintinga dvasia asmenybė , kaip ir pats Dievas Tėvas . Tada Dievas ir sukuria pirmą dvasinę asmenybę - Amžinajį Rojaus Sūnų . Tada , kad dieviškojoje kūryboje atsirastų amžinas dieviškas stabilumas , sukuriamas trečiasis Dievo dvasios asmuo , bendroje kūryboje su Amžinuoju Rojaus Sūnumi , sukuriama Begalinė Šventoji Dvasia .
Begalinė Šventoji Dvasia atlieka jungiamąji aspektą visų Dievo asmenybių sujungimą į vientisą asmenybę , kurią mums leista suprasti , kaip Šv. Rojaus Trejybė .
Šventoji Rojaus Trejybė , tai Dievo išsiskleidimas kosminei kūrybai , JI sukuria visų geriausią galimybę reikštis dieviškai energijai , išminčiai ir meilei visų geriausiu būdu per visa Kūriniją .
Toks mano būtų asmeniškas supratimas .


Petras
2008-05-01 18:03:42



Miela Irena, Tėvas per savo dvasią, mūsų Minties Derintoją, kiekvieną moko daugybės dalykų. Vienas iš jų - atkaklumas siekiant Tėvo patyrimo ir kūrinijos pažinimo. Dėl to aš ir laukiu, kur urantai, kurie taip atkakliai siekia šviesos? Štai jiems laukas pasireikšti, NESIVELIANT Į JOKIUS GINČUS SU NIEKUO.
Ką aš turiu daryti, Tėvas man sako nuolat. Ir tą aš darau. Tačiau tai, ką turite daryti jūs - už jus padaryti aš negaliu. Aš negaliu už jus pateikti jūsų sampratų. O savo sampratas pateikti net nepamėginus išgirsti jūsų supratimą ir atsakymus į mano pateikiamus klausimus, jums PATIEMS nesuteiks tiek daug naudos, kaip suteiktų tuomet, kada patys sunkiai, kaip braškėdamas per duobes vežimas, bet vis tik mąstytumėte ir pasisakytumėte PATYS.
Prieš akis turite Urantijos Knygą. Pasižiūrėkite, pamąstykite, ir sudėliokite į savo sampratas, kad ir kiti galėtų savo požiūrį į Rojaus Trejybę išplėsti.
Svarbu jūsų NUOŠIRDUS TROŠKIMAS DALINTIS ŽINIMIS SU VISAIS.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2008-04-30 23:59:59



Man iš tiesų labai rūpi atsakymai į Algimanto pateiktus klausymus.Kiek beskaityčiau,suvokiu miglotai.Niekaip nesuvokiu skirtumo tarp Tėvo,Amžinojo Sūnaus,Begalinės Dvasios ir Rojaus Trejybės.Algimantai,man atrodo,kad be tavo pagalbos neapseisim.
Su meile

IRENA
2008-04-30 22:51:05



Gerai, matau, kad čia įsiplieskė audringa tarpurantinė diskusija, tai netrukdysiu:)

Sysas
2008-04-29 16:39:25



Mielas Sysai, turėk kantrybės, kad išklausytum, kurie žino daugiau ir už tave, ir už Biblijos teiginius. Aš tavęs jau šito prašiau.
Šita tema yra tik tiems, kurie studijuoja Urantijos Knygą, dėl to leisk kalbėti JIEMS.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2008-04-29 16:10:25



Na pats klausimas, kaip atsirado Trejybė yra kiek paradoksalus, nes Dievas Tėvas buvo visada, kaip ir Šv.Dvasia neatsirado, bet viską suskūrė, tiek ir visą visatą, tiek ir patį laiką. Taip pat Ir Dievo Sūnus - Jėzus Kristus apie Save sako: "Aš esu Alfa ir Omega, Pradžia ir Pabaiga", - sako Viešpats, kuris yra, kuris buvo ir kuris ateina, Visagalis." (Apr 1,8)


Sysas
2008-04-29 14:41:03



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal