Forumas: temos peržiūra
Klausimai iš Urantijos Knygos
Mano mielieji, kokių tik turite klausimų iš Urantijos Knygos, klauskite ir aš jums paaiškinsiu šitoje temoje. Todėl čia gali būti įvairiausi klausimai, kurie jums kilo skaitant Urantijos Knygą ir į kuriuos norėtumėte gauti atsakymą, kad jis padėtų jums geriau suvokti skaitomą Urantijos Knygą ir jos sąsajas su mūsų kasdienybe arba su mūsų ateitimi po prisikėlimo.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2008-04-29 21:47:32
Komentarai
Miela Jurgita, ir visi skaitantys Forumą, Jėzus atsisakė skelbti mokymą apie Šeimą, manydamas, kad ši samprata bus perdaug ryški savo Šviesa, nes reikės ir pagonis laikyti savo Šeimos nariais, o judėjams-žydams to buvo per daug, nes jie pagonį prilygino gyvuliui, ir už pagonio nužudymą užteko paaukoti pačią neturtingiausiam žydui prieinamą auką - keptą karvelį - ir nuodėmės kaip nebūta, ji atpirkta. Tai kaip gi tokį pagonį gali laikyti tokiu pat, kaip žydu? Dėl to Jėzus ir pasirinko dangus karalystės skelbimą, tik papildydavo kai kada, jog šita karalystė nėra žemiškoji karalystė, ją reikia įkurti savo Širdyje. Žydams tai buvo priimtina idėja, nes jų buvusio karaliaus - Dovydo - sostas yra laisvas, dėl to jie ir yra pagonių pavergti ir valdomi, Romos imperatorius diktuoja jų gyvenimui viską - mokesčius, švietimą, net infrastruktūrą. Tiesa, žydai, palyginus su kitomis Romos imperijos vietomis, naudojosi platesne autonomija, ir turėjo didesnę religinę laisvę. Žydai jau seniai laukė ateinančio Mesijo, kuris juos ir išvaduos iš pagonių jungo, užėmęs laisvą Dovydo sostą kaip naujasis žydų karalius. Tai buvo esminis motyvas Jėzui savo mokymuose naudoti KARALYSTĖS motyvą, o ne šeimos, nors žydai labai vertino šeimą. Jį taip pat suvaržė ir Jono Krikštytojo skelbiama žinia apie karalystės atėjimą, kuri jau yra visai šalia, tad ateikite ir krikštykitės. O vėliau ir naujas jo pareiškimas, kad jis krikštija vandeniu, bet ateis tas, kuris yra galingesnis, ir kuris krikštys dvasia.Jėzus tik atskirais atvejais paaiškindavo savo apaštalams platesnį požiūrį į Tėvą, ir kūriniją, į Tėvo dvasiinę Šeimą. Tokius apreiškimus jis suteikdavo savo apaštalams jau iki to juos parengęs, apšvietęs, kad jie - bent kai kurie iš jų - galėtų suvokti - nors iš dalies - jo pateikiamos Tiesos naują laiptelį.
Tuo tarpu urantai jau vis geriau ima suvokti, kad tamsos aplinkoje perdaug ryškios Šviesos pateikti negali, nes aplinka jos nepajėgia pripažinti, tuo labiau suvokti, nors pats tu
tą Šviesą ne tik pripažįsti, ir suvoki, bet ir patiri. Tačiau tu esi priverstas savo sampratas sumažinti ir susiaurinti iki tokio lygio, kurį ir tegali suvokti tas, kuriam ir aiškini. Ir dažnai net ir tai nepadeda, kada protas neveikia, kad ištvertų tokią Tikrovės interpretaciją. Dėl to jiems ir reikia Dievo, kuris būtų kerštingas, piktas, baudžiantis už nuodėmes, reikalaujantis prieš Jį suklupti ir akių nepakelti, bijoti ir Paties Dievo, ir Jo bausmės.
Būtent tokioje tirštos tamsos aplinkoje niekas apie Kūrėjo Šeimą nekalba - be urantų. Todėl ir Jėzaus mokymas savo apaštalams yra kaip gaivaus vandens gurkšnis urantams. Mes jį ir geriame, ir mums - urantams - šie teiginiai yra ir artimi, ir savi, ir suprantami. Kita vertus jūs nuolat iš manęs taip pat girdite apie Kūrėjo dvasinę Šeimą ir mūsų pilnateisę joje narystę. Kada aš jums primenu ir savo Evangeliją - Kūrėjas yra realus, tikras, ir gyvas kiekvieno viduje, ir Jį galima atrasti - štai šitą Evangeliją įgyvendinus ir atsiranda pats patyrimas, kad Kūrėjas ir yra tas Tėvas, ir Motina, o visi mes esame tarpusavyje dvasiniai broliai ir sesės, nes patiriame savo sūnystę arba dukterystę Kūrėjo - Rojaus Trejybės-AŠ SU - atžvilgiu. Priedo ir Minties Derintojas stiprina šią mintį, tad ir tau, miela Jurgita, galėjo kilti tokios mintys apie šeimą net ir mąstant apie savo šeimos buitį, o tada akimirskniu ta sąvoka išsiplėtė ir pakilo iki dvasinės Šeimos apimties.
Ir, aišku, kad Jėzui kaip Sūnui Kūrėjui yra konkrečiai žinoma jo Vietinės Visatos ateitis, tuo pačiu ir urantų pasirodymas po dviejų tūstančių metų nuo jo savęs padovanojimo misijos laikų Urantijoje, Tačiau Jėzui, kaip Sūnaus Kūrėjo įsikūnijusiai tapatybei Urantijoje, toks faktas, kad bus konkrrečiai urantai, jo sąmonės lygio nepasiekė, tuo tarpu jo įtikėjimas ir Pasitikėjimas Tėvu buvo toks giluminis, kad jis žinojo ir tą drąsiai teigė apskritai apie tokias būsimąsias kartas, kurios ir supras tokią Šviesą ir Tiesą - Dievo Tėvystę ir žmonių Brolystę - ir ne tik supras, bet ir gyvens Brolystėje, patirdami gyvą savo sūnystę ar dukterystę Visuotinio Tėvo atžvilgiu.
Kristus žinojo apie Kūrėjo Evoliucino Plano įgyvendinimą vykdant Tėvo valią. Ir tas jam buvo svarbiausia. Dėl to jis nekvaršino sau galvos dėl šalutinių dalykų, kurie nebuvo susieti ir svarbūs tuo metu, jam vykdant savęs padovanojimo Misiją. Ir mūsų neturėtų smulkmeniškai dominti tie dalykai, kurie nėra susieti su mūsų dabartimi - mūsų sūnyste ar dukteryste su Rojaus Trejybe-AŠ ESU, kad kuo stipriau ir išmintingiau pasireikštume kaip Rojaus Trejybės-AŠ ESU -
sūnūs ir dukros.
Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas-Tėviškas apkabinimas.
Algimantas
2022-01-06 16:02:17
"Tada jis paaiškino, kad “karalystės idėja” nėra geriausias būdas pavaizduoti žmogaus ryšį su Dievu; kad tokias stilistines kalbos priemones jis vartoja dėl to, jog žydų tauta laukia karalystės, ir dėl to, kad Jonas pamokslavo vartodamas ateinančios karalystės įvaizdį. Jėzus sakė: “Kito amžiaus žmonės karalystės evangeliją supras geriau, kada ji bus pateikiama šeimyninį ryšį išreiškiančiu požiūriu – kada žmogus religiją supras kaip mokymą apie Dievo tėvystę ir žmogaus brolystę, sūnystę su Dievu.” Tada Mokytojas kažkiek aptarė žemiškąją šeimą kaip dangiškosios šeimos iliustraciją, iš naujo pateikdamas du fundamentalius gyvenimo įstatymus: pirmąjį įsakymą apie meilę tėvui, šeimos galvai; ir antrąjį įsakymą apie abipusę meilę tarp vaikų, mylėti savo brolį kaip save patį. Ir tada jis paaiškino, jog tokia broliškos meilės savybė būtinai pasireikš nesavanaudiška ir kupina meilės visuomenine tarnyste." (1603-05)
Beskaitant Salomėjai vakare prieš miegą šį skyrelį iš Jėzaus gyvenimo " 7. Pamoka apie šeimą", ten atkreipiau dėmesį į Jėzaus pasakytus žodžius savo apaštalams: “Kito amžiaus žmonės karalystės evangeliją supras geriau, kada ji bus pateikiama šeimyninį ryšį išreiškiančiu požiūriu – kada žmogus religiją supras kaip mokymą apie Dievo tėvystę ir žmogaus brolystę, sūnystę su Dievu.” Ir man kilo mintis - ar gali būti, jog Jėzus, kalbėdamas apie kito amžiaus žmones, turėjo omeny mus urantus? Juk mes šiuo laikmečiu esame vieninteliai, kurie nuoširdžiai ir pakankamai giliai suvokiame ir patiriame šią Jėzaus evangeliją, ir dar tavo Algimantai išplėstą ir papildytą. Taigi, mielas Algimantai, ar gali paaiškinti visa tai ir išplėsti? Nes man įdomu, kodėl staiga man kilo šita mintis.
Su Kūrėjo meile,
Jurgita
2022-01-06 09:43:47
Mielieji, į Vitos klausimus atsakiau atskira tema - Epochos ir Visatos Amžius.
Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė, ir mano Broliškas-Tėviškas apkabinimas.
Algimantas
2021-11-03 12:24:16
Mielas Algimantai, savo klausimą matau, kad visai supainiojau, klausdama kada gi prasidės, ar jau prasidėjo Naujasis Visatos Amžius - kada buvo pradėta garbinti Rojaus Trejybė-AŠ ESU ar kai visa kūrinija garbins Rojaus Trejybę-Aš ESU?
Suprantu, kad Naujasis Visatos Amžius vis tik dar tik prasidės, dėl to mes ir vadinami - ištakomis, taip?
O tą klausimą ne taip jau ir lengva suformuluoti. Mąstau, kad reikėtų dažniau pasipraktikuoti. Na, bet tai apsprendžia vidus.
Telydi jus mielieji, Kūrėjo Ramybė, Vita
vvita
2021-11-03 07:51:13
Mielas Algimantai, vis apmąstau dažnai girdimą teiginį, kad esame mes – Naujojo Visatos Amžiaus ištakos – tačiau nesu tikra ar teisingai jį suprantu.
Pirma, man buvo nelabai suprantama – kokios visatos? Mąsčiau, kad – mūsų Vietinės Visatos? Gal Supervisatos? Tačiau tu paaiškinai, kad – Visatos – tai visos Kūrinijos, čia turima mintyje. Naujasis Visatos amžius, kaip suprantu, prasidėjo dabar kažkada, gal sakykim, kai buvo įkurta Gyvoji Šventovė – kaip tas matuojama? Nuo kada prasidėjo Naujasis Visatos amžius? Ir kodėl – amžiaus? Kaip pamatuoti tą – amžiaus? Jeigu mes, urantai, esame Naujojo Visatos amžiaus ištakos – o čia turima omenyje, kad pirmieji kūrinijoje pradėję garbinti Rojaus Trejybę ir dar Visuminę Dievybę AŠ ESU – tai kažkada visa kūrinija garbins Rojaus Trejybę-AŠ ESU? Ir tada ir bus tas Naujasis Visatos – kūrinijos – amžius? Tada čia labai jau išankstinis toks kaip ruošimasis – kaip žingsnis į ateitį – kai ir kitose Visatose, mūsų Supervisatoje bus pradėta garbinti Rojaus Trejybė-AŠ ESU, o kur dar kitos Supervisatos? Ir dar, tai negi tik nuo urantų visoje kūrinijoje ir sklis garbinimas Rojaus Trejybės-AŠ ESU? Kokia tada atsakomybė urantui tenka jau ir po prisikėlimo, kad ten išdrįsti pagarbinti Rojaus Trejybę-AŠ ESU, kai niekas kitas, be urantų, aplink negarbins – net ir visą Supervisatą perėjus? Žodžiu, prašau praplėsk tą visą teiginį – Naujojo Visatos amžiaus ištakos. Ačiū.
Ir dar, gal gali paaiškinti, Algimantai, ką reiškia žodis – epocha? Kokius kūrinijos segmentus apima – epocha? Nuo kada – kaip – ji skaičiuojama? Ačiū labai.
Telydi jus mielieji, Kūrėjo Ramybė, Vita
vvita
2021-11-02 21:22:59
Mylimas Broli Algimantai,
Viešėdamas Thailande sutikau Anastasiją iš Rusijos, iš Sibiro. Savo įspūdžiais pasidalinau atskiroje temoje forume. Ji valgo labai mažai ir retai ir sako, kad taip pat gyvena be vandens ir miego. Sako, kad maistas kompensuoja nepilnumo pojūtį kuris atsiranda po miego.Kad miegas aktyvuoja norą valgyti, o valgymas norą miegoti. Kai nustoji miegoti tai nesinori valgyti ir gerti. Ji kaba apie miega, maistą ir vandenį kaip visai nereikalingus zmogui dalykus, stimuliatorius narkotikus. Rojaus Trejybes-AŠ ESU mokymuose, viename iš ju, apie mityba, Tėvas sako, kad ateis laikas kai žmonės visai nenaudos materialaus maisto ir nužudys net augalų. Tu pats savo patyrimu patvirtinai ir paneigei mokslininkų tyrinėjimus negerdamas vandens septyniolika dienų. Anastasija tvirtina, kad be vandens, labai mažai miego, ir be maisto gyveno 30 dienų. Bet klausimas, kuris neduoda man ramybe tai apie miega. Įvairiuose šaltiniuose miegas apibūdinamas kaip būtinas sveikatai. Kitur rašoma, kad yra žmonių kurie iš viso nemiega.
Ką mes turėtume žinoti apie miega? Ar miegas būtinas po aštuonias valandas per para ar užtektų vos tik nusnūsti ir jau galima dirbti savo darbus toliau?
Aš norėčiau paprasyti Rojaus Trejybes-AŠ ESU Asmenų mokymo apie miega. Ar jis būtinas, kokia jo evoliucija mirtingajam. Kokia kryptimi mes turėtume mąstyti?
Ačiū.
ValdasA
2020-01-22 03:02:43
Mielas Algimantai,
Urantijos Knygos Įvade yra tokia pastraipa –
1. Galutinė Trejybė, dabar besivystanti, galiausiai susidės iš Aukščiausiosios Būtybės, Aukščiausiųjų Kūrėjų Asmenybių, ir absonitinių Pagrindinės Visatos Architektų, tų unikalių visatos planuotojų, kurie nėra nei kūrėjai, nei tvariniai. Dievas Galutinysis galiausiai ir neišvengiamai įgaus galią ir asmenybę kaip Dievybė, kylanti dėl šitos patirtinės Galutinės Trejybės suvienijimo beveik beribės pagrindinės visatos besiplečiančioje arenoje. 0016-03
Klausimas – ar šitos, pirmame sakinyje įvardintos – Aukščiausiųjų Kūrėjų Asmenybės – įeinančios į Galutinę Trejybę, yra vietinių Visatų Sūnūs-Kūrėjai ir Dukros-Kūrėjos, tai yra tokie Kūrėjai, kaip mums žinomas Jėzus ir jo Partnerė Nebadonija?
Tame pačiame puslapyje yra dar tokia pastraipa –
Galutinė Trejybė patirtiškai yra besivienijanti iki galo, bet mes tikrai abejojame dėl šios galimybės, kad Absoliuti Trejybė šitaip visiškai susivienytų. Tačiau mūsų samprata apie amžinąją Rojaus Trejybę mums visą laiką primena, jog Dievybės sutrejybinimas gali pasiekti tai, kas kitokiu atveju yra nepasiekiama; dėl to mes iš tiesų postuluojame Aukščiausiojo-Galutiniojo kada nors pasirodymą ir galimą Dievo Absoliuto sutrejybinimą-realizavimą. 0016-05
Klausimas – ką reiškia Dievybės sutrejybinimas, Dievo Absoliuto sutrejybinimas-realizavimas?
Nuoširdžiai dėkoju, mielas Algimantai, už išplėstą Kūrėjo Tikrovę, už skirtą tam laiką.
DDaiva
2020-01-19 19:26:59
Mylimieji urantai, Kaune, prieš savaitę, į gyvąją šventovę atsinešiau savo į kietą viršelį įvilktą Urantijos Knygą.
Dauguma iš jūsų klausėte manęs kur man ją įvilko ir pabaigoje mūsų visų bendro pokalbio, aš jums pažadėjau, kad parašysiu adresą mūsų Forume.
Manoji Urantijos Knyga įvilkta į tamsiai melsvos spalvos pakietintą viršelį. Tačiau knygrišykloje jums duos pasirinkti gal iš kokia dešimties-penkiolikos spalvų mažyčių popierinių juostelių paletės.
Man išsirinkti buvo labai sudėtinga, nes nė vienas pardavėjo siūlytas pavyzdys man netiko, kol jis neatnešė likučio kitokio popieriaus spalvos iš kito kambario. Būtent tas, kurį jis pamatęs, kad aš nebeišsirenku man atnešė paskiausiai, ir buvo tai ko man reikėjo mano mylimai Urantijos Knygai.
Rašau – mano mylimai, nes savaitę nebeturėti Urantijos Knygos šalia savęs, ir vakare nebeatsiversti, arba bent jau prieš užmiegant bent žvilgtelti į ją, buvo iššūkis. Kas vakarą apie ją pagalvodavau ir nekantriai, turiu pasakyti, laukiau kol vėl ją laikysiu savo rankose – atnaujintą, atšviežintą.
Man labai patiko knygrišykloje atliktas darbas – įvilkta Urantijos Knyga atrodo tiesiog nuostabiai – tvarkingas, kruopštus darbas mane sužavėjo. Ir dabar mano knyga saugi, mat per ilgą laiką ją vartant, knygos kraštai jau buvo labai nusitrynę ir pakeitę net spalvą – tad kraštą apkirpo ir ji dabar na, ne nauja, bet tvarkinga, kokia ir turi būti Urantijos Knyga – saugoma nuo pat pradžių.
Aš taip pat įsivilkau į kietą viršelį ir Jėzaus Kristaus Kalbu Jums Vėl knygą, tik kitokios spalvos – tokios daugiau į pilkumą su geltonu atspalviu viršelį. Taip pat labai jau tvarkingai kruopščiai atliktas darbas, kuriuo irgi esu labai patenkinta.
Įvilkti knygą kainuoja – penkis – eurus. Tačiau jeigu dar pageidausite, kad ant popieriaus, kuris pasirodo yra lipdukas būtų atspausdintas jūsų atsineštos knygos viršelis, tai turėsite knygą ne tik, kad kietu viršeliu, bet ir su viršelio atspausdinta nuotrauka-lipduku. Atrodys kone kaip originalas, tik kiek mažesnio formato tas lipdukas, žiūrint iš priekio matysite ir kieto viršelio pasirinktos spalvos atspalvius, kraštuose.
Atspausdintas viršelis-lipdukas, jums kainuos – vieną – eurą. Taigi, bendrai su įvilktu kietu viršeliu – šešis eurus.
Spaustuvės-knygrišyklos adresas – Savanorių pr. 284a, Kaunas. Tel. 8 681 40379
Spaustuvę rasti tikrai labai lengva. Tiems kas važiuosite autobusu, taip kaip važiavau aš, niekur nebereikės toli vaikščioti, nes autobusas ar tinkamas troleibusas sustoja tiesiai prieš knygrišyklą, kuri yra įsikūrusi pastate pavadinimu – ortopedijos technika.
Tiesa, vasaros laiku penktadieniais knygrišykla nebedirba. Tad jeigu vyksite, vykite pirmadienį – ketvirtadienį. Darbo laikas nuo 8 iki 17valandos.
Telydi jus mylimieji, Kūrėjo Ramybė, Vita
vvita
2019-07-28 00:42:01
Mielas Valdai ir Jurgita, jums abiems - kaip ir visiems - pateikiu atsakymus į jūsų klausimus atskiroje temoje, nes išėjo nemenkas mokymas, tad jam labiau ir tinka būti tarp temų, o ne čia tarp jūsų klausimų.
Telydi jus Kūrėjo Palaima ir Ramybė,iri mano Broliškas-Tėviškas apkabinimas.
Algimantas
2019-06-03 21:39:41
Mielas Algimantai,
Urantijos Knygos studiju metu as paminejau vidini ir isorini patyrima. Tu sakai, kad siu dalyku skirstyti nereikia. Parasysiu kaip as mastau ir kodel tas dvi patyrimu rusis atskiriu ir jeigu as kazkur neteisus arba neizvelgiu giliau praplesk prasau.
Gal ir kitiems bus idomu tai paskaityti ir suvokti.
Pokalbio metu tu paklausei 'Ar knygos skaitymas yra vidinis ar isorinis patyrimas. As atsakiau kad priklauso nuo to kas skaito. Tu sakai kad tai yra tiesiog patyrimas. Taip tai yra tiesiog patyrimas
Mano supratimas yra toks. Jeigu skaito zmogus kuris viska suvokia vien tik intelektualiai tuomet ir jo patyrimas bus tik pavirsutiniskas ir intelektualus. Perskaites sakysim Urantijos Knyga, arba tik jos dali, nes jam tai gali pasirodyti per daug varginantis ir sudetingas dalykas jis pavargs ir pasamprotaus kad, taip tai yra grazus pafantazavimai. Na toks mirtingasis gal padiskutuos su kuom nors apie uz ir pries ir susidarys savo nuomone kuri po menesio gal pasikeis ir tiek. Mano mama perskaicius simtus knygu ir jai dauguma is ju nu tik fantazijos, o ne realybe. ir ji ir lieka su savo nuostatom, savo nuomone, savo supratimu kuris suformuotas zemisko evoliucinio proto ir toliau ji nesigilina, tiesiog pasako nu nekalbekim apie tai daugiau, as turiu savo supratima ir tiek. Tai va toks zmogus jis ir turi tik knygos paskaitymo patyrima. Aisku gal but kazkiek tai tos informacijos useda kazkur giliai i pasamone ir einant morontiniu lygiu po prisikelimo, kazkur kazka ir islys. Bet... kaip ten bus as nezinau as tik suvokiu kad tokiam zmogui va toks ir patyrimas.
Kai knyga skaitau as, tai as viska geriu i savo vidu ir leidziu bet kokioms mintims is knygos, kurios man dar galbut nesuprantamos sesti i mano pasamone. As neturiu isankstines nuomones, nemastau cia samone ar nesamone, bet darau prielaida, kad yra taip kaip parasyta knygoje. (zinoma as romanu neskaitau, kalbu apie dvasines knygas, mokymus. ) Tada as leidziu visam tam ka perskaiciau buti mano viduje ir su laiku tos mintys kurios dar man buvo nesuvokiamos sukuria gyvenime situacijas arba pritraukia tam tikras mintis kurios ir atskleidzia tu, anksciau perskaitytu, minciu esme. Stai tada as ir laikau, kad tos mintys kurias perskaiciau ar isgirdau is isoriniu saltiniu tampa dalimi mano vidinio patyrimo, kuri as stai tokiu budu isisavinau ir galiu pasidalinti ir su kitais. Tai vat toks procesas skiriasi nuo kasimo kastuvu arba ekskavatoriumi arba siaip kokio nors kito pavirsutiniskai atliekamo veiksmo kuris irgi gali buti vadinamas patyrimu bet nereikalauja tam tikros vidines busenos kuri reikalinga isisavinti dvasinius, dar ne iki galo suvokiamu, skaitant ar juos isgirstant, reiskinius.
Stai toks mano supratimas atskiriant vidini ir isorini patyrima. O kaip visa tai suvoki tu ir kodel tu neatskiri vidinio ir isorinio patyrimo?
Aciu tau uz paaiskinima.
ValdasA
2019-06-02 21:22:07
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Informacija atspausdinta iš interneto svetainės www.urantija.lt.