Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kas yra mirtingojo tobulėjimas? Kas yra jo vystymasis?

Kas yra žmogaus, arba mirtingojo, tobulėjimas? Kas yra jo vystymasis? Labai dažnai pasakoma, kad vienoje ar kitoje srityje - sporte, savo profesijoje, savo santykiuose su kitais, savo požiūriu - žmogus tobulėja, bet tuoj pat pridedama, jog tobulėjimui nėra ribų... Kartais taip pat gali išgirsti pasakymą, kad jis ar ji pasiekė savo tobulumą toje veiklos srityje... Tad kiek gi yra tobulėjimų? Tiek, kiek veiklos sričių..? Ar yra kas nors bendro tarp jų? Kas yra tobulumo pasiekimas?


Algimantas
2005-10-24 13:07:22

Komentarai

Tu, mielas Rimantai, esi visiškai teisus, kad tobulas yra tik Dievas, kuris savo dvasią, Minties Derintoją, pasinčia kiekvienam iš mūsų ir apgyvendina kiekvieno iš mūsų prote. O tai reiškia, kad mes neturime jokio pagrindo vartoti tokio pasakymo, jog kas nors savo profesijojoe, ar kokioje nors kitoje sferoje pasiekė tobulomo viršūnę. Ką nors padaryti už kitus - nereiškia pasiekti tobulumo viršūnę. Mes niekada nebūsime tobuli. NIekada per visą amžinybę. Po milijardų milijardus metų, kaip laiką suprantame mes šiuo metu čia Urantijoje, truksiančių mūsų mokymų, kada mes pasieksime kūrinijos centrą ir Tėvo gyvenamąją buveinę ir mūsų likimą Rojų, kada mes stovėsime am-inybėje paties Tėvo akivaizdoje, net ir tuomet mes NEBŪSIME TOBULI. Būsime IŠTOBULINTI TIK KAIP RIBINIAI TVARINIAI. O ribiniai tvariniai yra tokie tvariniai, kurie turi savo pradžią, bet gali neturėti pabaigos, jeigu vykdo Tėvo valią. Taigi mūsų ištobulinimas bus tik vienos kategorijos samprata arba požiūriu. Po šito mūsų dvasinis vystymasis nesustos. Jis vėl bus pradėtas nuo pačios pirminės pakopos, bet pagrindu jau imant mūsų ištobulinimą kaip ribinių tvarinių. Ir tuomet mes būsime tobulinami kaip ABSONITAI. Tai nauja tvarinių kategorija mūsų planetai. Absonitai tiesiog yra, jie neturi pabaigos, bet nėra amžini. Ir šituo aukštesniu lygiu mes vėl žengsime nuo ABC pažindami Tėvo kūriniją ir Jį patį patirdami iki pasieksime ištobulintą absonitinį tvarinių lygį. Bet tai vėl bus tiok vienas mūsų, kaip kūrinijos tvarinių iįtobulinimo lygis. Po šito vėl viskas prasidės nauju absoliučiu lygiu. Vėl viskas nuo ABC. Ir taip niekada pabaigos tam nebus, siekiant tobulumo. Bet kiekviena tobulai įsisavinta savo vystymosi pakopa, mes atidengisime dar didesnį horizontą naujam savo augimui pažindami kūriniją, patirdami Tėvą ir patys vystydamiesi.
Tad dabar pamėginkite pamąstyti, kiek mes turime pagrindo taip laisvai interpretuoti tobulumo sąvoką, ją jau dabar pritaikydami kai kuriems "pasiekusiems" tobulumą savo kokioje nors veiklos sferoje...

Algimantas
2005-10-29 14:01:22



Tobulas yra tik DIEVAS. Ir JIS mus ragina ir kviečia tapti tokiais tobulais, koks tobulas yra JIS pats.Manau mažų mažiausiai būtų kvaila ir neprotinga neatsiliepti į šį JO kvietimą. Tuo labiau kai kiekvienam iš mūsų JIS atsiunčia savo dvasios dalelelę-Minties derintoją, kuris mus veda link DIEVO tobulumo tik reikia JAM atsiverti.Kadangi DIEVAS yra dvasia. JIS yra Meilė-Tiesa-Gėris ir Grožis, tai visų pirma gyvenime manau reikia siekti dvasinių vertybių, tobulėti dvasiškai.

rimantas
2005-10-27 14:58:30



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal