Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Vienuolių drabužiai, kunigų drabužiai ir Tėvas

Šiandien, kaip ir kiekvieno šeštadienio rytą, važiavau į mūsų gyvąsias pamaldas mūsų šventovėje – Dievo Tėvo ir Jo Sūnaus Jėzaus šventovėje. Mes neturine savo šventovės pastalpų, dėl to renkamės viename bute, kurio šeimininkai taip su meile pakvietė mus pas save, kad būtent jų namuose ir vyktų mūsų gyvosios pamaldos.
Įlipęs į troleibusą Žvėryne, pamačiau dvi katalikes vienuoles, kurios iš Žvėryno, kur yra pora namų, kuriuose vienuolės gyvena, važiavo, ko gero, irgi į pamaldas, tik didinguose Katedros rūmuose, nes išlipo būtent prie Katedros.
Kol važiavome, tai aš vienos iš jų paklausiau, kodėl jos dėvi tokius vienuolių drabužius. Vienuolei, kuriai buvo gal jau arti šešiasdešimties metų, pats klausimas neatrodė nė kiek keistas. Ir ji su užsidegimu ėmė man aiškinti, kad ji šitokiu apsirengimu nori parodyti, kad ji tik į Dievą, jam yra atsidavusi. Tada aš jos paklausiau, ar ne geriau tą parodyti atvira širdimi Dievui, o ne išoriniu drabužiu? Ji truputėlį suglumo, ir vėl aiškino, tik jau be didelio užsidegimo, kad ji yra tikinti, ir yra vienuolė, dėl to yra toks jų drabužis. Tada aš vėl jai pateikiau tą patį klausimą, kodėl jis išsiskiria iš kitų žmonių drabužių, ką tai turi bendro su Dievu? Ji jau atrodė ėmė erzintis, tuomet ji manęs aštroku tonu paklausė: “O kodėl jūs vaikštote apsirengęs šitaip, o ne kaip nors raudonai?“ Aš vilkėjau tamsiai mėlyną striukę ir baltus stačia apykakle marškinius. Aš jai atsakiau, kad rengiuosi taip, kaip man patinka, bet savo drabužiais aš neišsiskiriu iš kitų, kad tuo rodyčiau savo tikėjimą. Dėl to vėl jos paklausiau, kam vienuolėms reikalingi išskirtiniai drabužiai, juk įtikėjimas priklauso nuo vidinio atsivėrimo Tėvui, bet ne nuo nešiojamo drabužio. Tada ji jau visiškai susierzino ir piktai metė man klausimą ir tuo pačiu kaltinimą: “Ko jūs čia kabinėjatės prie mūsų, ko jūs norite?“ Aš šitai suirzusiai katalikų vienuolei paaiškinau: “Aš visiškai nesikabinėju, tiesiog KLAUSIU, NES MAN ĮDOMU, KODĖL TOKIE YRA IŠSISKIRIANTYS VIENUOLIŲ DRABUŽIAI, KAI ĮTIKĖJIMAS YRA VIDINIS, KAM TAS DEMONSTRAVIMAS IŠORĖJE, KO DIEVUI NEREIKIA? Dėl to ir noriu išgirsti man paaiškinimą?“ O tuomet jos kantrybė trūko ir ji piktai atšovė: “Kiekvienam aš čia neaiškinsiu, kodėl.“ Aš jai sakau, jog mes esame sielos brolis ir sesė, juk Tėvas yra vienas, tai kodėl gi negali man kaip broliui paaiškinti? Tačiau ji nebežinojo, kaip jai atsakyti, tiesiog nuėjo jau link durų išlipti ir į DIDINGĄ, TIK ŠALTĄ KATEDRĄ, į RITUALINES NEGYVAS PAMALDAS.
Šitas mano pokalbis tik parodė, kad tol, kol siela NEATSIVĖRUSI TĖVUI, KOL JI LANKO RITUALINES NEGYVAS PAMALDAS, TAI NORS IR DEŠIMTĮ VIENUOLIŠKŲ DRAPANŲ DĖVĖTŲ VIENUOLIS AR VIENUOLĖ, PRIE DIEVO NĖ PER NAGO JUODYMĄ NEPRIARTĖJA.
Dėl to kyla ir susierzinimas, kada sielos brolis paklausia savo sielos sesę paprasčiausio klausimo. O tada atsiranda SUSVETIMĖJIMAS. O juk vienuolė pati turėtų pirma APKABINTI SIELOS BROLĮ ARE SESĘ IR PASIKALBĖTI LABAI NUOŠIRDŽIAI ATSAKYDAMA Į VISUS KLAUSIMUS. LYGIAI TAIP TĄ TURI DARYTI IR KUNIGAI, VYSKUPAI, KARDINOLAI, POPIEŽIAI. JUK JIE MOKO KITUS KELIO PAS TĖVĄ. TAI IR PATYS JIE TURI BŪTI TĖVO MEILĖS IR ŠVIESOS ŠVYTURIAI PIRMIAU UŽ VISU KITUS, KURE YRA JŲ MOKOMI IR VEDAMI.
Pasižiūrėkite į kunigų, vyskupų, kardinolų, popiežiaus aprangą, tai net ir aukso siūlais išsiuvinėti meno kūriniai, kuriuos jie dėvi per savo atliekamus ritualus tikinčiųjų akyse. Ir dar kiekviena proga vis kitokios spalvos – Kalėdoms vienokie drabužiai, Velykoms, kitokie, dar kitų progų metu dar kitokie. Bet ar nors VIENAS KUNIGAS MELDŽIASI IŠ ŠIRDIES, VISA SAVO ATSIVĖRUSIA SIELA, KAD MALDA LIETŲSI KAIP TYRAS ČIURLENANTIS UPELIS, O JO MATERIALIOS AKYS PAČIOS UŽSIMERKTŲ, KADA KALBA SIELA.
Atsivėrusiai sielai nereikia jokių ritualinių drabužių, jokių auksu siuvinėtų meno kūrinių, kurie juos tik ATITOLINA NUO TĖVO IR KITŲ SIELOS BROLIŲ.
Jėzus niekada nė žodžiu neužsiminė net apie menkiausius ritualus, tų ritualų atlikimui sugalvotus žmonių prabangius drabužius. Tai iš kur dabar jie tiek išbujojo kaip daržininko apleistame ir nenuravėtame sielos darže?
Taip yra vien tik dėl to, kad SIELA YRA UŽŽĖLUSI PIKTŽOLĖMIS, O AUKSO RŪBAI TIK ATITRAUKIA IR PAČŲ PARAPIJIEČIŲ DĖMESĮ NUO TĖVO VIEN TIK Į POMPASTINIŲ DRABUŽIŲ SPINDESĮ IR NEGYVŲ RITUALŲ ATLIKIMĄ. DĖL TO IR YRA PIKTOS VIENUOLĖS, PIKTI VIENUOLIAI, PIKTI KUNIGAI, PIKTI VYSKUPAI, PIKTI KARDINOLAI, PIKTI POPIEŽIAI.
Ir tada prisiminiau, kaip po Rusijos prezidento Medvedevo inoguracijos jam buvo surengtos mišios ir Visos Rusijos metropolitas Sergijus II įteikė jam cerkvės dovaną – “ŠVENTĄ“ ĮKONĄ AUKSO RĖMUSOE. Ir paties Metropolito ritualiniai drabužiai taip pat buvo visi auksu siuvinėti. Ištisas aukso kalnas, bet balsas kraupus, nė lašelio meilės virpesio. Tik išorinė RITUALINĖ GALIA.
Katalikų bažnyčia yra labai panaši į Rusijos cerkvę – savo ritualinių drabužių puošnumu ir negyvų ritualų gausa.
Jeigu tik nuo jų priklausytų ĮTIKĖJIMAS, tai Lietuva ir Rusija jau seniai būtų perkeltos į ROJŲ.
Laimei, kad Tėvo išmintis yra tobula ir vien tik ĮTIKĖJIMU MIRTINGASIS ATRAKINA SAVOSIOS SIELOS ŠIRDĮ IR SUSIJUNGIA SU TĖVO DVASIA, GYVENANČIA KIEKVIENO IŠ MŪSŲ VIDUJE. Toji pati Tėvo dvasia gyvena ir kuniguose, vyskupuose, popuose, kardinoluose, metrapolituose, popiežiuose, vienuoliuose, vienuolėse, kiekviename žmoguje.
Tėvas pasiekiamas yra KIEKVIENAM TIK PER ĮTIKĖJIMĄ, BE NE AUKŠTOMIS PAREIGOMIS, NE PINIGAIS, NE MATERIALIAIS TURTAIS, NE POPASTINIAIS IR NEGYVAIS RITUALAIS, NE AUKSO RŪBAIS.
Ir kuo išskirtinesnis drabužis, liudijantis priklausymą vienam ar kitam šventikų sluoksniui, tuo labiau tokių šventikų ar vienuolių širdys yra užsivėrusios Tėvui.
Ir labai džiaugiuosi, kad mes turime GYVĄSIAS PAMALDAS MŪSŲ DIEVO TĖVO IR JO SŪNAUS JĖZAUS ŠVENTOVĖJE, KUR MALDA ATEINA IŠ TĖVO DVASIOS GYVAI. KIEKVIENĄ KARTĄ VIS KITOKIA, TIEK GARBINANT TĖVĄ, TIEK MELDŽIANTIS UŽ VISUS, IR UŽ VISĄ KŪRINIJĄ.
Dėl to ir nesvarbu, kokius drabužius dėvi kūnas, nes būtent pati siela kalba savo atsivėrimo Tėvui MEILĖS VIRPESIAIS, O AKYS IŠ VISO UŽSIMERKIA PAČIOS, IR JOKŲ DRABUŽIŲ, NET JEIGU JIE IR BŪTŲ AUKSINIAI AR DEIMANTAIS DABINTI, VIS TIEK JI NEMATO.
Ir tik per gyvąsias pamaldas siela vis labiau ima patirti, kaip sielai reikalingos GYVOSIOS PAMALDOS ir Tėvo garbinimas ir meldimasis ne tik individualiai, bet BŪTINAI IR KOLEKTYVE, SU SIELOS BROLIAIS IR SESĖMIS, IR BE JOKIŲ NEGYVŲ RITUALŲ.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas


Algimantas
2008-05-10 23:42:26

Komentarai

Nespęskime apie žmones pagal rūbą. Visus sutinkam pagal rūbą ir išvaizdą, o palydim pagal jo protą.


Andrius
2009-07-20 15:24:02



Apie pasyviai agresyvų elgesį, su pavyzdžiais, galite pasiskaityti čia.

Jonas
2009-07-01 17:36:00



Pašnekesys gal būtų ir visai nieko - bet jame visiškai nėra meilės. Užtat labai daug geros nuomonės apie save. Bet, brangučiai, kur nėra meilės ten nėra ir Dievo. Ar žinojot?

be
2008-05-14 22:25:31




Sysai , Ritos lupos ištarė angelišką išmintį , o tu nori viską suvulgarinti . Prieš Dievą ir aš ir tu ir visi kiti esame tik pliki ir basi . Jam nereikia nei tavo uniformos , nei brilijantų vėrinio , nei bankinės sąskaitos . Mūsų nesutvarkytas ir nesudvasintas protas sukuria nesantaikas , nesusikalbėjimus ir tarpusavio nesutarimus .

Petras
2008-05-14 22:16:11



Ritai,
Na idomiai ismastei - "DIEVAS mus sukure visus nuogus ir ka bendro tai turi su tuo, kad as noriu tik pasimelst..."
o tai jus per urantu susitikimus irgi galite melstis be rubu?

Sysas
2008-05-13 20:01:32



Oho, didžiųjų raidžių daugiau negu mažųjų :) Na tai ko taip jaudiniesi, Algi? Ar tavo pozicija tokia silpna, kad nuo didelių raidžių pasidarys stipresnė?
Išmok pirma skaityti, "mokytojau". Tarp mokytojo ir "mokytojo" yra juk didelis skirtumas, ar ne? Pašaukimą liudija ne drabužiai, o pats žmogus savo gyvenimu, netgi vilkėdamas tą drabužį, kaip aš sakiau, "su meile žiūrėti į žmogų, kuris liudija savo pašaukimą net ir savo drabužiu". O tu priskaldei visą vežimą malkų, net nenorėdamas suprasti. Tai jei tau, Algimantai, kas neaišku, tai tu klausk manęs, o aš tau pagal galimybes atsakysiu. Bet kai pats nieko nesuprasdamas kitus mokai, tai jau tikrai yra kaip pasakyta - jei aklas aklą ves, abu į duobę įkris. Gerai, kad ne visi čia akli. Jei kalbėti apie pašaukimo liudijimą, tai joks drabužis savaime negali paliudyti pašaukimo. Kiekvienas pašaukimas yra paliudijamas paties žmogaus. Vienuolio ar kunigo drabužio dėvėjimas išoriškai liudija išorinę priklausomybę, o vidujai - vidinę priklausomybę. Ir jei toks žmogus elgsis netinkamai, tai jo drabužis jį ir išduos. O tavo pastangos supriešinti atsivėrimą Dievui ir drabužio dėvėjimą yra paprasčiausios priekabės, kaip minėjau, greičiausiai iš pavydo. Žmogų mylime ne dėl drabužio, kaip sakoma - sutinkam pagal drabužį, išlydim pagal protą, o gal ir pagal meilę. O tu, Algimantai, toliau drabužio taip ir nepasistūmėjai...
Taip ir gaunasi, kad ne mokini, o tik pilstaisi purvais, o visas purvas juk yra iš tavęs paties... Atpažink savo jausmus, Algi, neleisk vešėti užslėptai aklai neapykantai, pasyviai agresijai, puikybei, pavydui, gal tada vienuolėms bus jaukiau su tavim vienu troleibusu važiuoti :)

Jonas
2008-05-13 18:07:38



Prisiminiau toki juokinga atveji, kuris nutiko man.Pries kelione nusprendziau nubegti iki Ausros Vartu ir pasimelsti(UK dar nebuvo suradus manes)Vasara, karstis apie trisdesimt laipsniu.As su sortais ir maikyte, zodziu lyg ir neapsirenus, bet man ir i galva nesove mintis, kad tai gali sutrukdyti ieiti i koplycia.Juk Vilnius visgi pilnas turistu yra Europoj...Mane pasitiko jauna moteris ir prabilo lenkiskai, sitos kalbos nemoku, todel ziuriu i ja ir i savo kompanijona ka ji cia sako is tono supratau, kad eiti nagalima, is mano sutrikusio veido ji suprato, kad as jos nasuprantu ir prabilo i mane angliskai(?!).Su sitokia apranga eiti negalima, jai pasakiau, kad DIEVAS mus sukure visus nuogus ir ka bendro tai turi su tuo, kad as noriu tik pasimelst.Tada ji sutriko, ziurejo su isgasciu ir nuo duru pasitrauke.Iseidama norejau dar su ja pakalbet, bet ten jos jau nebuvo.Tikriausiai nubego ieskoti jono, ka jis siuo atveju galetu patarti?

rita
2008-05-13 18:10:41



Algimanto pavyzdys apie vienuoles drabužius yra labai vykęs ir paliečiantis esminį ĮTIKEJIMO Į TĖVĄ dalyką.Kol aš neįsisąmoninau,kad esu ne kūnas,o dvasia(potencijoje),įtikėjimas buvo visai nesuprantamas dalykas,o tik žodžiai,t.y.ta pati forma,kaip ir vienuolės drabužiai.Su Tėvu galima bendrauti tik siela,bet iš pradžių reikia pačiam tą sielą pažadinti.Tiesiog patiketi,kad taip galima padaryti IR DARYTI.Siela tikrai bunda ir iš esmės keičia gyvenimo kokybę:atsiranda bendrumo
pajautimas su visos Tėvo Kūrinijos gyventojais ir pačiu Tėvu.Tada Urantijos knygos žinios man po truputį pradejo virsti Žinojimu.
Myliu Jus visus.

Laima(Panevėžys)
2008-05-13 17:50:36



Mielieji, pašaukimas liudijamas ne DRABUŽIU, NEBENT TAI BŪTŲ DARBO SPECIALUS DRABUŽIS.
Tuo tarpu TĖVUI reikia jūsų SIELOS VIDINIO ATSIVĖRIMO, KIEKVIENO, IR VISŲ, KURIE ŠITO ATSIVĖRIMO TROKŠTA IŠ ŠIRDIES.
Tėvui NEREIKIA,KAD JŪS LANKYTUMĖTE IŠORINĘ BAŽNYČIĄ.
Tėvui reikia, kad jūs atrakintumėte savo VIDINĘ TĖVO BAŽNYČIĄ, KURIOJE IR MELDŽIASI GYVA SIELA, SAVAIS IR KASDIENIAIS ŽODŽIAIS BENDRAUDAMA SU TĖVU. Štai TOKIOS KOMUNIJOS REIKIA TĖVUI IŠ JŪSŲ GYVOS SIELOS GYVOSIOS BAŽNYČIOS. O TADA PATI SIELA TROKŠ GYVOS DVASINĖS KOMUNIJOS IR SU SIELOS BROLIAIS IR SESĖMIS GARBINANT TĖVĄ. IR RINKSIS Į GYVĄSIAS PAMALDAS, KURIŲ METŲ IŠ SIELOS, ATSIVĖRUSIOS TĖVUI, LIESIS MALDA, KURIOS VIRPESIAI PASIEKS IR KITAS ATSIVĖRUISISA TĖVUI SIELAS. Ir be jokių išskirtinių drabužių, kurie, JONO supratimu, liudija pašaukimą, nors iš tikrųjų jie tik "liudija" PAŠAUKIMĄ. O liudija ir "liudija" yra du skirtingi liudijimai.
Tėvui nereikia jokių vienuolių, kunigų, kardinolų, popiežių išskirtinių drabužių, NĖ VIENO SPECIALAU DRABUŽIO, IR NĖ VIENOS RELIGIJOS NĖ VIENO IŠSKIRTINIO DRABUŽIO, kuris TIKROVĖJE nė per nago juodymą iš viso NELIUDIJA PAŠAUKIMO.
Jeigu tai tikrai liudytų GYVĄ PAŠAUKIMĄ, TAI TOKS ŽMOGUS MESTŲ VIENUOLĖS AR KUNIGO AMATĄ IR PRADĖTŲ TARNAUTI TĖVUI SU MEILE IR BE JOKIŲ IŠSKIRTINIŲ DRABUŽIŲ. Dabar jis tik atlieka savo AMATO DARBĄ. O tai NĖRA TARNAVIMAS.
Tarnavimas VISADA YRA LAISVAS NUO RITUALŲ IR DOGMŲ.
Tėvui reikalingi ne KUNIGAI IR VYSKUPAI, NE KARDINOLAI IR POPIEŽIAI, BET DVASINIAI MOKYTOJAI, KURIE NEŠTŲ TĖVO GYVĄ ŠVIESĄ NE IŠSKIRTINIŲ DRABUŽIŲ DEMONSTRAVIMU, BET ATSIVĖRUSIA TĖVUI SIELA IR DRĄSIAI APŠVIESTŲ KELIĄ NET IR TIEMS PATIEMS AKLIEMS KUNIGAMS IR VIENUOLIAMS IR VIENUOLĖMS.
Štai aš jus ir raginu tapti TOKIAIS TĖVO MEILĖS IR ŠVIESOS ŠAUKLIAIS IR MOKYTOJAIS,KURIŲ ŠIANDIEN TRŪKSTA KUNIGAMS, VIENUOLIAMS IR VIENUOLĖMS, KURIE ŠIANDIEN MIEGA DVASINIU LETARGO MIEGU IR NET NESUVOKIA,KAD ŽMONES VEDA Į PRAŽŪTĮ. Į SIELOS PRAŽUTĮ, JĄ APRAIZGYDAMI JŲ PAČIŲ SUGALVOTŲ RITUALŲ, DOGMŲ, BIBLIJOS PRASIMANYMŲ, KURIUOS JIE, KLAIDINDAMI JUS, IŠKĖLĖ Į SULINKUSIOS TIESOS TEISES IR JUS APGAUDINĖJA.
Tai nusikaltimas prieš TĖVĄ.
TAI BAISIAU NEGU NUODĖMĖ, NES IŠ NUODĖMĖS DAR GALĖTŲ JIE IŠSIVADUOTI PER NUOŠIRDŲ ATGAILAVIMĄ, O DABAR JIE ŠVENTAI TIKI BIBLIJA, KURI VEDA JUOS Į SAVO IŠSKIRTINUMĄ IR TAMSUMĄ, DĖL TO JIE TIKRAI NEI ATGAILAUS PATYS, NEI KITIEMS LEIS UŽIMTI JŲ VIETAS TIEMS, KURIE IR TURI TĖVO ŠVIESĄ IR TROKŠTA JĄ ŠVIESTI VISIEMS, VISŲ RELIGIJŲ SIELOS BROLIAMS IR SESĖMS.
Tačiau tik tie iš jūsų, kurie NUOŠIRDŽIAI ATSIVERIATE TĖVUI, IR PATYS IMATE PATIRTI, KOKIA PRARAJA STOVI TARP JŪSŲ GYVO RYŠIO SU TĖVU IR KUNIGŲ JUMS PERŠAMŲ NEGYVŲ RITUALŲ, UŽDENGIANČIŲ TĖVO GYVĄ VEIKIMĄ JŪSŲ PAČIŲ VIDUJE.
Šitą aš jums sakau,kad patys neprarastumėte SAVOSIOS SIELOS, ATSIDAVĘ AKLIEMS DVASINIAMS VEDLIAMS-FARIZIEJAMS-KUNIGAMS-VIENUOLĖMS.
Sprendimas yra kiekvieno asmeninis, kokiomis vertybėmis vadovaujatės - žmogiškosiomis ir savanaudioškomis, ar dieviškomis ir altruistinėmis.
Aš jums tik atskleidžiu platesnį TIKROVĖS SUPRATIMĄ IR PLEČIU JŪSŲ PAČIŲ POŽIŪRĮ, KAD IŠLIKTUMĖTE SU TĖVU, IR GAUTUMĖTE PRISIKĖLIMĄ.
Dogmatams, ir panašiems į juos, tokie mokymai sukelia baimę. Tačiau jie yra skirti tiems iš jūsų, kurie TROKŠTA PRISIKĖLIMO. Bet nei kunigai, nei vienuolės jūsų nemoko, kaip gi eiti į prisikėlimą. Jiems svarbu tik drabužiai ir ritualai. Ir jums, daugumai, kol kas tai irgi svarbu. TAČIAU TAI YRA SAVIAPGAULĖ, NES GALITE RITUALINĖJE BAŽNYČIOJE AR VIENUOLYNE PRALEISTI PUSĘ SAVO GYVENIMO, O TAIP SIELOS NEATVERTI IR NEĮTIKĖTI IŠ ŠIRDIES, DĖL TO NEGAUTI PRISIKĖLIMO. TAI BŪTŲ DĖL JŪSŲ AKLŲ DVASINIŲ VEDLIŲ, JUS ĮKALINUSIŲ NEGYVUOSE RITUALUOSE IR DOGMOSE, DAROMO NUSIKALTIMO, IR JŪSŲ ASMENINIO BIJOJIMO PATIKĖTI MANIMI IR ATSIVERTI TĖVUI, ATRASTI TĖVĄ SAVYJE, GIMTI IŠ DVASIOS IR NUOSTABIAUSIAI GYVENTI TIEK URANTIJOJE, TIEK BŪTI UŽTIKRINTAM DĖL JŪSŲ PRISIKĖLIMO, KURĮ AŠ JUMS GARANTUOJU TĖVO VARDU, IR JĖZAUS VARDU.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2008-05-13 17:36:43



Kas kaip supranta.

Lione
2008-05-13 14:45:28




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal